İnsan-Bilgisayar Etkileşimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

İnsan-Bilgisayar Etkileşimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

16 Kasım 2021 İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Notları İnsan Bilgisayar Etkileşimi KULLANILABİLİRLİK İnsan Bilgisayar Etkileşimi örnekleri İnsan-bilgisayar etkileşimi geleceği insan-bilgisayar etkileşimi yüksek lisans insan-bilgisayar etkileşiminin nasıl gerçekleştiğini bir örnek 0
Program Tipolojisi

Aygıtlar

Birincil çıkış aygıtı, boyut, çözünürlük ve okunabilirlik açısından değişebilen, el cihazının kendi ekranıdır. Veriler, başka bir el cihazı veya yazıcı dahil olmak üzere başka bir kızılötesi cihaza ışınlanabilir. Verileri depolamak için flash bellek modülleri ve bellek çubukları da kullanılabilir veya senkronizasyon işlemi sırasında veriler masaüstü bilgisayara gönderilebilir.

Kablosuz iletişim kurma yeteneği, el bilgisayarlarının popüler bir özelliği haline geliyor. Görüş hattı ve mesafe sorunları olan kızılötesinin ötesinde, hücresel (cep telefonu teknolojisine benzer bir hizmet kullanan) dahil olmak üzere başka kablosuz yetenekler de mevcuttur. Başka bir kablosuz hizmet çeşidi, kullanıcıların bir yerel alan ağına bağlanmasına olanak tanır. Kablosuz teknolojiler, değerlendirme alanında eğitim için özel bir umut vaat ediyor. Kablosuz değerlendirme araçlarıyla öğretmenler, öğrencilerin içerikteki ustalığı hakkında gerçek zamanlı geri bildirim alabilirler.

Birçok yazılım şirketi, popüler yazılımların elde taşınır sürümlerini sağlar ve diğer şirketler yalnızca el bilgisayarları için çözümler sunar. Uygulamalar arasında kelime işlemciler, veritabanları, elektronik tablolar, sunum yazılımı, çizim programları ve grafik düzenleyiciler bulunur.

Bunlar multimedya raporları, çizelgeler, grafikler, ders planları, listeler, e-kitaplar, ana hatlar, dergiler, zaman çizelgeleri, notlar ve çizimler oluşturmak için kullanılabilir. Çevresel cihazlar, elde taşınan kullanıcıların veri toplamasına (probeware), fotoğraf çekmesine (dijital kamera), müzik veya ses kaydetmesine (dijital kayıt cihazı), sunum yapmasına (VGA kartı), konumları belirlemesine ve haritalamasına (küresel konumlandırma sistemi) ve erişime izin verecektir. World Wide Web ve e-posta (modem veya ağ kartı) gönderin.

Öğretmenler için özel olarak geliştirilen ticari yazılım, not defteri programları, katılım modülleri ve öğrenci bilgi sistemleri, müfredat standartları veritabanları, değerlendirme listesi oluşturucuları, değerlendirme araçları, kavram haritalama araçları, ders planı oluşturucuları, sınav oluşturucuları, öğretim ipuçları ve fikir düzenleyicileri içerir. Öğrenciler, web tarayıcıları, e-kitaplar ve okuyucular, referans araçları, grafik hesap makineleri, grafik araçları, müzik editörleri, görsel not defterleri, eğitici oyunlar, içerik inceleme araçları, kavram haritalama araçları ve diğer yazılımlar dahil olmak üzere özellikle kullanımları için geliştirilmiş yazılımlar bulacaklardır. bilgileri yönetmeye ve düzenlemeye yardımcı olur. Yeni uygulamalar hızla geliştirilmektedir.

Ulusal Bilim Vakfı’nın hibesi kapsamında, Michigan Üniversitesi’ndeki Eğitimde Yüksek Etkileşimli Bilgi İşlem Merkezi, Palm OS el bilgisayarları için eğitim için bir dizi ücretsiz yazılım uygulaması geliştirdi. Bunlar bir kelime işlemci, bir fotoğraf defteri, bir görsel düzenleyici, bir animasyon ve çizim aracı, bir bilgi kartı uygulaması, bir virüs simülatörü ve elde taşınabilir bir sınav ve çalışma sayfası oluşturucu içerir.

Concord Konsorsiyumu, kar amacı gütmeyen bir eğitim araştırması ve geliştirme organizasyonu, el bilgisayarları için prob yazılımı kullanımına odaklanır ve çevrimiçi bir ücretsiz yazılım kitaplığına sahiptir.

İnsan-Bilgisayar Etkileşimi (HCI)

İnsan-bilgisayar etkileşimi, bilgisayar kullanan insanların çalışmasıdır. İlgili ilkeler daha genel sistemlere uygulanabilir olsa da, pratikte amaç, hesaplamalı ve ağ bağlantılı teknolojilerin insanlar için kullanımını daha kolay hale getirerek kullanılabilirliği geliştirmektir. Bunun nedenleri, insanları görevlerini yerine getirmede daha verimli hale getirmek, hataları azaltmak ve öznel deneyimi arttırmaktır.

Tarihsel olarak, bilgisayar zamanı maliyetli ve nadirdi, bu nedenle iletişim yükü kullanıcıya yüklendi; insanlar kendilerini sorunları makinenin anladığı dile çevirirken buldular. Bilgisayar gücü arttıkça ve fiyatlar düştükçe, vurgu artık çeviri yükünü bilgisayara yükleyebileceğimiz noktaya kaydı. Pragmatik olarak, HCI, bilgisayar arayüzlerinin tasarımını, bilgisayarın kullanıcıyla iletişim kurduğu temsili ve kullanıcının bilgisayarla iletişim kurması için sağlanan mekanizmaları içermiştir.


İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Notları
insan-bilgisayar etkileşimi yüksek lisans
İnsan Bilgisayar Etkileşimi örnekleri
İnsan-bilgisayar etkileşimi geleceği
İnsan bilgisayar Etkileşimi makale
İnsan Bilgisayar Etkileşimi KULLANILABİLİRLİK
Human-computer interaction examples
insan-bilgisayar etkileşiminin nasıl gerçekleştiğini bir örnek


HCI, insanların bilgisayarlar gibi araçların aracılık ettiği görevleri nasıl yerine getirdiğine dair bir teorinin yanı sıra kullanılabilir sistemlerin nasıl tasarlanacağını gösteren uygulamalı bir bileşen de dahil olmak üzere bilimsel bir bileşen içerir. Teknolojiyi ve insanları içeren disiplinlerarası bir alan olarak, birçok farklı yaklaşım önemlidir.

Minimal bir liste, ilgili disiplinler olarak sosyal, bilişsel ve örgütsel psikoloji, sosyoloji, dilbilim, yapay zeka, yazılım mühendisliği, ergonomi ve matematiği içerir. Daha yakın zamanlarda, antropoloji, etkinlik teorisi ve göstergebilim, analize katkıda bulunan alanlar arasındadır. Temel fikir, insanların dünyada tek başlarına ve birlikte nasıl hareket ettiğini ve araçların veya bilişsel eserlerin, özellikle bilgisayarların bu eylemlere nasıl aracılık edebileceğini anlamaktır.

Endişe, bilgisayar başındaki bir kişiden daha geniştir; el bilgisayarları, etkileşimli kiosklar, giyilebilir bilgisayarlar, artırılmış çalışma alanları ve benzerleri gibi diğer hesaplamalı ve ağ bağlantılı cihazları içerir. Ayrıca, hesaplamanın gerçekleştirildiği bağlam, bir görevin parçası olarak kullanılan diğer araçlar, bireyler arasındaki işbirliği ve iletişim ve görevin yer aldığı ve tasarım süreçlerinin gerçekleştiği organizasyonel bağlamlarla ilgilidir.

Hata Sistemleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

HCI ve Eğitim Teknolojisi

İnsanların eğitim teknolojisi tasarımına uygulamalı bir yaklaşımla nasıl öğrendiğine dair araştırma ve teoriyi birleştiren öğretim sistemleri tasarımı ile benzerlikler vardır. Temel kavramsal fark, HCI ile kullanıcının başarması gereken görevi bildiği varsayılırken, eğitim teknolojisi ile öğrenen doğal olarak yeni bir şeye dahil olur.

Söz konusu sistemler performans destek sistemleri olduğunda sınırlar bulanıklaşır. Çapraz döllenme de olmuştur; örneğin, HCI alanı ilk olarak kullanıcı merkezli tasarım kavramını, son kullanıcıya odaklanan bir tasarım perspektifine geçerek popüler hale getirdi ve ISD’yi odağı öğrenci merkezli tasarıma kaydırmaya motive etti.

Prensipler

HCI’nin bilim yönü, araştırmacılara insanların nasıl davrandığını anlamada avantaj sağlayan çerçevelerle ilgilidir. Disiplinlerarası bir alan olarak, kullanıcıların bir sistemle etkileşim biçimlerini anlamak için getirilen bu türden zengin bir çerçeveler kümesi vardır. Her alandan tanıdık araçlar olan yaklaşımların çeşitliliğinden sinerjik bir güç olmuştur.

Fareler, hareket topları, klavyeler, ses ve benzerleri gibi giriş cihazlarının yanı sıra ekranlar, yazıcılar ve konuşma üreteçleri gibi çıkış cihazlarının incelenmesidir. Belki daha da önemlisi, meseleler, insanların bu cihazları çalıştırmak için anladıkları yolların nasıl haritalanacağını ve sistemin nasıl çalıştığına dair tutarlı bir sistem modeli veya temsili sunmak için çıktı temsili yeteneklerinin nasıl kullanılacağını içerir.

Bu nedenle, bir sistem modelini iletmek için metaforları (masaüstü gibi) kullanan ve ortak giriş aygıtları ile farklı görevler (bir boyutlu kaydırma çubuklarını kontrol etmek için bir fareyi kullanmak gibi) arasında eşleştirmeler sağlayan grafiksel kullanıcı arayüzleri gördük. En faydalı olanlardan biri, Donald Norman’ın yedi aşamalı eylem modeli olmuştur.

Bu model, bir kullanıcının sistemle etkileşiminin döngülerini yakalar. Kullanıcılar, gerçekleştirmeleri gereken üst düzey hedeflerle başlar. Bu hedefleri sistemin anladığı belirli eylemlere dönüştürmeleri gerekir. Bu, kullanıcı ile arayüzün köprü kurduğu sistem arasında bir uçurum oluşturur. Sistemin çıktısı ile kullanıcıların hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığını ve bir sonraki görevi nasıl gerçekleştireceklerini belirlemek için ihtiyaç duyduğu bilgiler arasında benzer bir uçurum vardır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir