Yayıncılar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Yayıncılar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Aralık 2021 Eğitim Teknolojileri Eğitim teknolojisi neden eğitimde teknoloji kavramıyla Eğitim teknolojisinin Öğeleri Eğitim ve teknoloji arasındaki ilişki 0
Program Tipolojisi

JSTOR

JSTOR, bilimsel topluluğun elektronik teknolojilerindeki gelişmelerden yararlanmasına yardımcı olmak için 1995 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. İlk hedefi, önemli bir beşeri bilimler ve sosyal bilimler literatürü de dahil olmak üzere önemli bilimsel araştırma dergilerinin arka ciltlerinden oluşan bir arşiv oluşturmaktı. Bu merkezi olarak paylaşılan elektronik arşivi oluşturmanın amacı, akademik materyalleri depolamak ve korumakla ilgili sistem genelindeki maliyetleri düşürürken aynı zamanda kullanımlarını artırmaktı.

Başlangıçta Andrew W. Mellon Vakfı’nın bir hibe projesi olan JSTOR, devam eden desteği için vakfa güvenmez; bunun yerine, finansal olarak kendi kendine yeterliliğini ve bağımsız çalışmasını sağlayan bir ekonomik model geliştirmiştir. Altı yılı aşkın ilk yılında JSTOR dikkate değer bir ilerleme kaydetti.

1 Ocak 2003 itibariyle, yetmiş bir ülkede yaklaşık 1.600 akademik kurum, arşive erişim lisansı aldı ve arşivin korunmasını ve devam eden bakımını desteklemek için ücretlere katkıda bulundu. Organizasyon orijinal sözünü yerine getirdi ve daha fazla dergi ekleme sürecine girerken, aynı zamanda tüm dünyadaki yeni bilimsel organizasyonlara ve topluluklara ulaşıyor. JSTOR’un güvenilir bir elektronik dergi literatürü arşivi olarak hizmet etme hedefinin bilimsel topluluğu tarafından açık bir şekilde onaylandığını iddia etmek adil olur.

JSTOR’un arşivleme yaklaşımı, tüm topluluğun iyiliği için kütüphanelerin, yayıncıların ve akademisyenlerin ihtiyaçlarını dengelemeyi amaçlar. Bunun birçok örneği vardır ve bunlardan birkaçı, JSTOR’un bir arşiv rolüne ne kadar derinden bağlı olduğunu vurgulamak ve göstermek açısından önemlidir.

İlk olarak, JSTOR dergileri her zaman ilk sayıya kadar dijitalleştirir. Bunu yaparken, JSTOR koruma amacıyla orijinal yayının görünümünü ve verdiği hissi korur ve ayrıca bilim adamları için gelişmiş kullanılabilirlik sağlamak için teknolojiyi kullanır. JSTOR, her günlük sayfasını 600 dpi.TIF görüntüsü olarak tarar ve ardından optik karakter okuma yazılımı kullanarak karşılık gelen bir metin dosyası oluşturur.

Metin dosyaları tam metin aramayı mümkün kılarken, görüntü dosyaları kullanıcılara görüntüleme ve yazdırma için sunulur. Kullanıcılar, yayınlanan orijinal sayfaların tam kopyalarını görür ve tıpkı basılı sürümde olduğu gibi bir sorun üzerinde gezinebilir. Bu yaklaşım, aksan işaretleri ve standart olmayan karakter kümelerinin yaygın olduğu alan çalışmaları gibi disiplinlerde özellikle yararlıdır. Orijinal içeriğin tamamı yakalanır ve grafikler, çizelgeler ve çizimler dahil olmak üzere kullanıcılara sunulur.

Ardından, JSTOR arşivi güncel sorunları içermez. Katılımcı yayıncının mevcut içerik gelir akışlarını tehlikeye atmamak JSTOR için her zaman önemli olmuştur. JSTOR, yayıncıların genellikle bir, üç veya beş yıllık hareketli bir duvar seçmesine olanak tanır. Hareketli duvar, JSTOR’daki kapsama alanı ile derginin en son yayınlanan sayısı arasındaki boşluğu tanımlar.

Örneğin, bir derginin 2003’te üç yıllık hareketli bir duvarı varsa, orijinal olarak 2000’de ve daha önce yayınlanmış sayılar mevcut olacaktır. Bu tartışma bağlamında önemli olan hareketli duvar, kütüphanelere (ve bileşenlerinin) güvenebilecekleri bir malzeme arşivi de sağlar.

Ocak 2003 itibariyle, arşive dergi katkısında bulunan 182 yayıncı vardı. Altı koleksiyon çevrimiçi olarak mevcuttu: Sanat ve Bilim I, Sanat ve Bilim II, Genel Bilim, Ekoloji ve Botanik, İşletme ve Dil ve Edebiyat. Bu koleksiyonlar, çoğu 1900’den önceye tarihlenen 322 dergiyi içeriyordu; en eskisi 1665’te yayınlanmaya başladı. Arşivde 12 milyondan fazla dergi sayfası ve yaklaşık 900.000 tam uzunlukta araştırma makalesi vardı. Yalnızca 2002 yılında, JSTOR’dan 10 milyondan fazla makale basıldı ve kullanıcılar arşivi 80 milyondan fazla kez aradı.


Eğitim teknolojisinin Öğeleri
Eğitim ve teknoloji arasındaki ilişki
Eğitim ve teknoloji pdf
Eğitim Teknolojisi Kapsamı
Eğitim Teknolojileri
Eğitim teknolojisi Nedir
Eğitim teknolojisi neden eğitimde teknoloji kavramıyla


Yayıncılar Üzerindeki Etkisi

Bilimsel yayıncılık topluluğu, JSTOR’un aktif olarak hizmet verdiği sistem genelindeki seçim bölgesinde önemli bir endişe kaynağıdır. Yayıncılar, JSTOR’un arşivleme ve erişim görevini tam olarak yerine getirebilmesi için içeriği sağlar veya en azından bu içeriği JSTOR’a kalıcı olarak lisanslar vardır.

JSTOR başlatıldığında, beşeri ve sosyal bilimlerde çok az elektronik yayıncılık faaliyeti vardı. Birçok yayıncı için JSTOR, bu disiplinlerdeki elektronik içeriğin değerli olup olmayacağını ve bu formatta içerik sağlamak için uygun bir ekonomik model olup olmadığını belirlemede önemli bir deney olarak görülüyordu. Ayrıca, en azından başlangıçta, JSTOR, birkaç yayıncının bir elektronik yayıncılık modeline geçiş sürecini başlatmasının bir yolu olarak görülüyordu.

JSTOR’un beşeri bilimler uzmanlarına eski literatürün kilidini açmak için uygun bir araç sağladığı açıktır. Erişilmesi zor olan (konum veya malzemenin kendisinin durumu nedeniyle) ya da tamamen erişilemeyen (kütüphane başlığı aktif olarak toplamadığı veya tam sayıya sahip olmadığı için) literatür artık her yerde bilim adamlarının kullanımına açıktır. Yayıncılar için bu, mevcut araştırmalarda o literatürden yapılan alıntıları artırma potansiyeli sunar.

Arşivlenmesi gereken beşeri bilimler ve sosyal bilimler literatürünün muazzam hacmi biraz göz korkutucudur (ve bu bağlamda “olması gerektiği”nin ne anlama geldiği tartışılabilir). Ne olursa olsun, JSTOR bu literatür külliyatının küçük bir parçasını arşivliyor ve şu anda mevcut olanın önemli bir bölümünü bile arşivleyecek durumda değil. Sistem çapında bir perspektiften bakıldığında, bu bursun çoklu arşivleme çözümlerinden faydalanması ve diğer güvenilir üçüncü tarafların bu konuyu ele almaya başlaması önemlidir.

Kütüphaneler Üzerindeki Etkisi

JSTOR’un başlangıcından bu yana amacı, katılımcı kütüphanelerin bilgi teknolojisindeki gelişmelerden (yani sayısallaştırma) yararlanarak erişim rollerini genişletmelerine yardımcı olmaktır. JSTOR’un proje ilk tasarlandığı zamanki hedeflerine dönüp bu hedeflere ulaşmak için bugüne kadar kaydedilen ilerlemeyi değerlendirecek olursak, JSTOR’un kütüphaneler üzerinde zaten olumlu bir etkisi olduğunu kolayca görebiliriz.

● Dergi sayılarının aslına sadık kopyalarını oluşturarak, JSTOR, kütüphanelerin koruma ve muhafaza konularını ele almasına yardımcı olmuştur. JSTOR’da sayısallaştırılan kitapların eksik basımları (eksik sayılar) tamamlanır, bozuk sayfalardan kaynaklanan hizmet gecikmeleri giderilir ve uzun süreli kağıt hacimlerindeki bozulma sorunları azaltılır.
● Depolama sorunlarını hafifleterek, JSTOR kütüphanelere ek raf alanı inşa etmeyle ilişkili sermaye maliyetleriyle ilgili can sıkıcı ekonomik sorunların ele alınmasında yardımcı olurken, yığınlardan sorunların geri alınması ve yeniden rafa kaldırılmasıyla ilişkili işletme maliyetlerinin azaltılmasını sağladı (Guthrie 2000). Birçok JSTOR katılımcısı, JSTOR’da sayısallaştırılan kitapların ciltlenmiş ciltlerini uzak depolamaya taşıyor, böylece ek dergi literatürü için raf alanı boşaltıyor. Bazı durumlarda, kütüphaneler kağıt ciltlerden tamamen kurtuluyor.
● Öğretim üyeleri, öğrenciler ve diğer akademisyenler için bu dergi literatürüne erişimi önemli ölçüde geliştirerek JSTOR, kütüphanelerin daha önce kağıt üzerinde toplanmamış koleksiyonlara erişim sağlamasına yardımcı oldu. Ayrıca kütüphaneler, kaynakları 7/24 kullanıma sunarak ve fiziksel konuma herhangi bir bağımlılığı ortadan kaldırarak çeşitli seçmenlerine yönelik hizmeti iyileştirebildiler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir