Bilgisayar Bilimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Bilgisayar Bilimi ve Morfizmler
Universidad ORT Uruguay’daki CSl kursu, öğrencilere programlamayı ve OO programlama paradigmasını tanıtır. Performans beklentilerini belirlemektir. 0 0 maimer’da sınıfları ve nesneleri açıklamak ve kullanmak ve programlar geliştirmek. Ders uygulamaları Java ile geliştirilmiştir.
CSI’nin özet planı şu şekildedir: 1-3. haftalar: değişkenler, kontrol yapıları ve sözde kod; 4. hafta: sınıflara ve nesnelere giriş; standart sınıflar; 5-8. haftalar: sınıfların oluşturulması, takma adlar, sınıflar arası ilişkiler; 9. hafta: kalıtım; 10-12. haftalar: koleksiyonlar, istisnalar, sıralama ve arama; ve 13-15. haftalar: koleksiyonların ileri düzeyde kullanımı. Kursun her haftası 4 teorik saat (her biri 60 dakika) ve 2 uygulama saati içerir.
Olağan CSI kursu, dersleri/gösterileri ve ayrı laboratuvar oturumlarını içerir. Temelde tanımlayıcı bir strateji ile öğretilen teorik ve pratik içeriğin öğrenilmesine dayanır. Önerimiz, öğrencilerin öğrenmesini geliştirmek için morfizmleri kullanır. Hipotezimiz, morfizmlerle öğrenmenin, öğrencilerin atanan problemleri modelleme ve çözme yeteneklerini artırarak öğrenmeyi geliştirdiğiydi.
Morfizm temelli bir derste, 8. haftada morfizmlerle ilgili kavramlar tanıtılır.
Daha sonra morfizm kavramlarına odaklanılarak programlama örnekleri ve alıştırmalar çözülmüştür. Her örnekte ve alıştırmada öğrenciler bir modeli analiz eder ve önerir. Ardından, her bir işlem ve temsil dikkatle incelenir. Morfizmlerin kullanılması, etki alanının hangi öğelerinin modelin hangi öğeleriyle eşleşeceğini ve hangilerinin mevcut geçerli işlemler olduğunu belirlemeyi gerektirdiğinden, özelliklerin ayrıntılandırılmasında açıkça yardımcı olur.
Model ile gerçek problem arasındaki boşluklar tespit edilir ve çözümler tartışılır. Pratik örnekler, örneğin, bir sıcaklık sınıfı modellemeyi, ev bütçesi için bir sistem tasarlamayı veya bir banka hesabına para çekme ve yatırmayı temsil etmeyi içerir.
Ayrıca, fikri pekiştirmek için başka örnekler de sunulmuştur. 11. haftada, öğrencilerin morfizmi kendilerinin keşfetmesi amacıyla “JAM” [16] alıştırması önerilmektedir. Bu alıştırma, iyi bilinen Tic-Tac-Toe oyununa eş biçimlidir. İlerleyen haftalarda morfizmlerle ilgili ek çalışmalar yapılır. Her durumda, orijinal alanla ilişkiler kurmak için çaba gösterilir.
Örneğin, farklı alanlardaki işlemlerin davranışının dikkatli bir şekilde incelenmesinin modelleme ve programlamada nasıl bir ön koşul olması gerektiğine dair bir örnek sağlayan “2000 Yılı Tarih Problemi” analiz edilmektedir. Bu durumda, temel bir takvim işlemi olan “ertesi gün” işlemi, yetersiz temsil nedeniyle dijital alanda istenmeyen şekilde davranır.
Deney ve Sonuçlar
Bu bölüm, standart ve morfizm temelli olmak üzere iki farklı öğretim metodolojisi ile gerçekleştirilen ampirik bir karşılaştırmayı belgelemeyi amaçlamaktadır. Morfizm tabanlı metodolojinin öğrencilere yazılım tasarımında standart teori-pratik derslerinden daha iyi beceriler kazandırıp kazandırmadığını değerlendirmek istedik.
Deneye iki öğrenci grubu katılmıştır. Öğrenciler rastgele dağıtıldı ve aynı yaş grubuna (18 ila 20 yaş) aitti. Önceden programlama deneyimi olmayan ve şu anda istihdam edilmeyen kişilerdir. Grup I (15 öğrenci) olağan, standart kursu aldı.
Grup II (16 öğrenci) aynı dersi artı morfizmalarla ilgili teorik materyal ve alıştırmaları aldı. Grup II’deki çözme stratejileri morfizmlere dayanıyordu. Her hafta, bir dersin en az 20 dakikası bu konulara ayrıldı. Ayrıca, problem çözme stratejisi morfizmi tespit etmeye odaklanmıştır.
Bilgisayar bilimi maaş
Bilgisayar bilimi Bölümü
Bilgisayar Bilimi
Bilgisayar bilimi Taban Puanları
Bilgisayar bilimleri ve bilgisayar mühendisliği fark
Bilgisayar Bilimleri Dokuz Eylül
Bilgisayar Bilimleri Ne iş Yapar
9. sınıf bilgisayar bilimi pdf
Morfizmin kullanımı varsayımsal olarak bir durumun daha iyi bir modelinin geliştirilmesine yardımcı olur. Deneyimizde bağımsız değişken morfizm eğitimidir. Tedavinin bir etkisi olup olmadığını gösteren bağımlı değişken, modelleme kapasitesidir. Bu kapasite aşağıdakilerle bağlantılı olarak analiz edilir:
- a) Model analizi: belirli bir gerçeklik modelinden başlayarak olası sorunları tanımlayın;
- b) Belirli durumlar için veri temsili: belirli veri türlerinin temsilini analiz edin ve tanımlayın; ve
- c) Bir etki alanı modelinin oluşturulması: bir alanın temsili, temel sınıfların ve ilişkilerin yanı sıra nitelik ve yöntemlerin saptanması.
Her gruptaki her öğrenciye, ilki 8. haftada ve ikincisi kursun sonunda (15. hafta) olmak üzere üçer soruluk iki test uygulanmıştır. Her testte, bir önceki paragrafta atıfta bulunulan her bir (a, b ve c) noktasına bir soru yöneltilmiştir.
Her iki test de sıralı ölçekler kullanılarak derecelendirildi. Her soru 0’dan 6’ya kadar derecelendirildi. Örnekler daha sonra Marm-Whitney ve Sign testi [17] kullanılarak karşılaştırıldı. Birinci soruda İşaret testine göre Grup II’de gerçekliği kavramada gelişme tespit edildi. İkinci soru ile ilgili olarak, ilk testte gruplar farklı bulunmuştur (Mann Whitney; a = 0.05, 0.10). Test puanları incelendiğinde Grup I’de yüksek oranda (%80) yüksek düzeyde sonuçlar (4, 5 veya 6 puan), Grup II’de ise bu koşullarda sadece 7 öğrenci (%43,75) vardı.
İkinci testte ise gruplar arasında anlamlı istatistiksel fark bulunmadı; eğitimin Grup II’de yeterli veri temsili için becerilerin geliştirilmesine yardımcı olduğu sonucuna varılabilir. Üçüncü soru için birinci testte fark bulunmazken, ikincisinde Grup II anlamlı farklar gösterdi. Grup I öğrencilerinin %40’ı yüksek değerler (4, 5 veya 6) alırken, Grup II öğrencilerinin %75’i benzer sonuçlar almıştır.
Bu nedenle, Sign testi ve Mann-Whitney test sonuçlarından, morfizmleri kullanmanın belirli bir durumu modelleme becerilerinde gelişmeye izin verdiğini, verilerin doğru bir şekilde temsil edilmesine yardımcı olduğunu ve bir alan modeli oluşturma becerilerinin geliştirilmesine olumlu katkıda bulunduğunu çıkarabiliriz.
Sonuç ve Gelecek İş
Bu yazıda morfizmlerin kullanımı, yazılım modellerini analiz etmek ve oluşturmak için öğrenme stratejileri geliştirmeye yardımcı olacak faydalı bir araç olarak sunulmaktadır. Deney yoluyla, morfizm temelli derse katılan öğrencilerin modelleme ile ilgili konularda standart ders öğrencilerine göre daha iyi sonuçlar elde ettikleri tespit edilmiştir.
Bu sonuçların tekrarlanabileceğini doğrulamak için 2006 yılında yeni bir deney yapılacaktır. Ayrıca, ek bir unsur olarak, morfizmlerin açık kullanımına dayalı modelle ilgili becerileri geliştirmek için bir yazılım sistemi geliştirilmektedir ve gelecekteki derslerde kullanılacaktır.
Gelecekteki araştırmaların, morfizmlerin yanı sıra, tümevarımların öğrenme üzerindeki etkisini incelemesi önerilmektedir. Bu şekilde, bu iki güçlü fikirden hangisinin öğrenme üzerinde daha büyük bir pozitif etkiye sahip olduğu veya her ikisinin birlikte etkileşime girip girmediği, örneğin toplamalı veya çarpmalı bir şekilde, bazı sonuçlar çıkarılabilir.
9. sınıf bilgisayar bilimi pdf Bilgisayar Bilimi Bilgisayar bilimi Bölümü Bilgisayar bilimi maaş Bilgisayar bilimi Taban Puanları Bilgisayar Bilimleri Dokuz Eylül Bilgisayar Bilimleri Ne iş Yapar Bilgisayar bilimleri ve bilgisayar mühendisliği fark