Hiper Video – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Uzaktan Eğitim için Hiper Video
Genel olarak, hiper ortam uygulamalarının üretimi, hem teknik beceriler hem de iletişim becerileri gerektiren karmaşık ve pahalı bir iştir. Bununla birlikte, bazı özel multimedya üretimi türleri, özel BT becerileri olmadan bile düşük bir maliyetle iyi kalitede sonuçlar verebilir. Eğitim materyallerini kolayca ve düşük maliyetle yayınlamak isteyen öğretmenlere geçerli bir araç sağlamak amacıyla bu alana odaklandık.
İyi bir öğretmenin ders vermesi, nesneleri göstermek, tahtaya yazı yazmak ve beden dilini kullanarak öğrencilerinin dikkatini çekmek ve tutmak için resimler ve slaytlar kullanarak kavramları açıklamak kolaydır.
Kanaatimizce bu tür dersler, dersin videosuna, basit ve düzenli bir gezinme yapısına ve küçük bir dizi kullanıcı dostu multimedya nesnesine dayanan çok kullanışlı ve etkili multimedya uygulamalarına zahmetsizce dönüştürülebilir.
GRiNS, MTEACH, Video Madeus ve Real Presenter gibi çeşitli araştırma ve ticari araçlar bu varsayıma dayanmaktadır, ancak bunların etkinliği bir dizi sorunla sınırlıdır:
• teknik karmaşıklıkları, düşük teknik yeteneğe sahip çok sayıda öğretmen için uygun olmamalarını sağlar;
• genel olarak, kullanıcı merkezli olmaktan çok veri odaklıdırlar;
• önemsiz olmayan bir üretim için gereken zaman ve bütçe (örneğin, 10 saat veya daha fazla bir kurs) dikkate değer olabilir; ve
• genellikle belirli ders stilleriyle sınırlıdırlar (örneğin, MS PowerPoint sunumlarına dayalı önden bir ders).
Ayrıca, uzun video dizilerinin (örneğin 1 saat veya daha fazla) ilgi çekici olmadığı ve etkileşimli olmadığı iyi bilinmektedir ve olağan doğrusal imleçler ve VTR benzeri kontroller, birkaç dakikadan daha uzun video dizilerinde gezinmek için etkisiz olabilir.
Bu sorunları çözmek için hiyerarşik dizinler, hiper metin öğeleri ve diğer multimedya nesneleri (hiper videolar) ile zenginleştirilmiş video kliplerin çok kolay üretimine yönelik deneysel bir araç olan LEZI’yi yarattık.
GEREKLİLİKLER
Hem araştırma hem de ticari araçların doğru bir analizi, indekslenmiş videoya dayalı iyi bir geliştirme ortamının temel gereksinimlerini tahmin etmemize izin verdi.
Bu gereksinimlerden yola çıkarak, Politecnico di Milano’nun Hypermedia Open Center’ında (HOC) bir LEZI prototipi geliştirildi ve bir dizi gerçek ders üretildi ve test edildi. Daha sonra, Lecce Üniversitesi’nin SET-Lab’ında, yenilikçi eğitim araçları ve uygulamalarının geliştirilmesine odaklanan büyük bir araştırma projesi kapsamında, LEZI II adlı daha eksiksiz bir prototip için bir proje başlatıldı.
LEZI için ilk temel gereksinim, kullanımının çok kolay olması, böylece çok temel bilgisayar bilgisine sahip kullanıcılar tarafından bile gerçekten erişilebilir olmasıdır.
İkinci, daha da önemli gereklilik, üretim sürelerini düşük tutmaktır (ideal olarak dersin her saati için yaklaşık bir saat veya daha az çalışma). Bazı durumlarda (örneğin konferanslar veya özel etkinlikler), bu kısıtlamayı “gerçek zamanlı üretim” sınırına kadar genişletmek önemli olabilir (yani, etkinliğin dizinlenmiş hiper videosu CD/DVD’de ve çevrimiçi olarak olayın kendisinin sonu).
hiper zeka matematik çözümleri
Hiper Zeka Çözüm
Hiper Zeka PDF
hiper zeka matematik
hiper zeka
hiper zeka matematik cevapları
Üçüncü çok önemli bir gereklilik, bir öğretmenin aşağıdakiler gibi en yaygın “yazma durumlarını” etkili bir şekilde destekleme yeteneğidir:
• dersini sınıfta, karatahta ile veya ilgili konu için uygunsa sınıf dışında (sahada) sunar;
• “statik şema” (tipik olarak bir slayt) tarafından ifade edilen bazı kavramları “canlandırmak” için jestleri kullanır, böylece öğrencilerin iki farklı bilgi kaynağını (öğretmen ve şema) aynı anda görmeleri gerekir;
• dikkati bilgisayarın ekranında, öğretmenin sesinde ve isteğe bağlı olarak bir kara tahtada olduğunda belirli bir bilgisayar programının nasıl kullanılacağını açıklamak için bilgisayarını kullanır; ve
• PowerPoint sunumu yapmak için bilgisayarını kullanır. Dikkat, bilgisayarın ekranı ve öğretmenin sesi üzerindedir.
Dördüncü gereklilik, dersteki çeşitli konu ve alt konuları bulmakla ilgilidir. Kullanıcının, ilgi çekici olmayan veya zaten bilinen video dizileriyle zaman kaybetmeden ilgilendiği konuları kolayca bulup ulaşabilmesi için video dersinin içeriğini bulmanın hızlı ve etkili bir yoluna ihtiyacı vardır.
En yaygın video oynatıcıların (Real Player, Microsoft Media Player ve QuickTime oynatıcı) genellikle bu soruna yeterli bir çözüm sunmadığını düşünüyoruz.
Beşinci gereklilik, yazma aşamasında ihtiyaç duyulan teknik becerilerle ilgilidir; Tüm teknik görevleri basitleştirmek ve sahip oldukları teknik bilgi ne olursa olsun öğretmenleri ve öğretim görevlilerini tam olarak desteklemek için üst düzey bir yazma aracına sahip olmak önemlidir.
Son bir gereklilik, uygun yorumları, bibliyografik referansları ve diğer öğretim materyallerini indekslenmiş hiper videoya bağlama olasılığı ile ilgilidir. En yaygın dijital belge biçimleri (PDF, HTML, PPT, vb.) desteklenmelidir.
KAVRAMSAL MODELLEME
W2000 metodolojisi, LEZI II için uygun bir kavramsal model elde etmek ve bundan mevcut LEZI II prototipini türetmek için şimdiye kadar sunulan resmi olmayan açıklamayı iyileştirmek için benimsenmiştir.
W2000, hiper ortam uygulamalarını tasarlamak ve tanımlamak için kullanıcı merkezli bir metodolojidir. Genel geliştirme sürecini bir dizi birbirine bağlı görev halinde düzenler. Her aktivite, hiper ortam uygulamasının bazı yönlerini tanımlayan ve UML’ye dayanan bir dizi ilgili diyagram üretir. W2000’in altında yatan fikir, tasarım için gereksinimlere dayalı, kullanıcı odaklı bir yaklaşımdır.
Kısaca, LEZI prototipi için aşağıdaki rolleri belirledik:
• Yazar: kamu/özel derslerini ve ilgili öğrencilerini yönetir;
• Kayıtlı Öğrenci: genel/özel derslere katılır ve ikinci düzey yazma (birlikte yazma) işlemlerini gerçekleştirebilir.
LEZI II sisteminin kullanıcılarının tek bir rolle katı bir şekilde ilişkilendirilmediği gözlemlenmelidir. Örneğin, belirli bir dersin kayıtlı bir öğrencisi, farklı bir ders için yazar rolünü de oynayabilir. Rolleri belirtmek, kullanıcı profillerini açık hale getirmenin ve işlevlerin kopyalanmasını önlemenin en iyi yoludur. LEZI II’nin hipertaban diyagramı, HDM2000 ilkelleri cinsinden özetlenmiştir.
Hipertaban şeması şunları belirtmek için benimsenmiştir:
• çeşitli kullanıcı sınıflarının ihtiyaç duyduğu bilgi yapıları (bilgi tasarımı); ve
• kullanıcıların görevlerine uygun bilgi parçasını bulmalarını sağlayan gezinme yolları (anlamsal gezinme tasarımı).
Ana işlevlerin önceden tanımlanmış rollerle ilişkilendirildiği ana işlevsel kullanım durumu diyagramlarını gösteriyoruz.
hiper zeka Hiper Zeka Çözüm hiper zeka matematik hiper zeka matematik cevapları hiper zeka matematik çözümleri Hiper Zeka PDF