Kimlik Doğrulaması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Kimlik Doğrulaması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

4 Ekim 2022 Kimlik doğrulama uygulaması Kimlik SORGULAMA Yeni kimlik doğrulama nasıl Yapılır 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

E-Ticaret’te Mobil Ajan Kimlik Doğrulaması ve Yetkilendirmesi

İnternetin dünya çapında artan kullanımıyla birlikte, elektronik ticaret (e-ticaret) birçok işletmede hızla yayılmaya başlamıştır. E-ticaret patlamasıyla birlikte, işlemleri yönetmek ve yürütmek için daha iyi bir sistem talebi ortaya çıkıyor. Bu, aracı tabanlı e-ticaretin gelişmesine yol açmıştır. Bu yeni yaklaşımda, çeşitli e-ticaret faaliyetlerini yürütmek için kullanıcılar adına aracılar istihdam edilmektedir.

Mobil aracıları kullanmanın tavizi hala tartışmalı bir konu olmasına rağmen, mobil aracıları e-ticarette kullanmak, e-ticaretteki uygulamalarının potansiyelini artırabileceğinden çok fazla araştırma çabasını cezbetmektedir. Ajan kullanmanın bir avantajı, iletişim maliyetinin azaltılabilmesidir.

Seyahat eden ve yalnızca gerekli bilgileri aktaran aracılar, bant genişliğini korur ve ağ tıkanma olasılığını azaltır. Ayrıca kullanıcılar, aracılarının hedeflerine asenkron olarak seyahat etmelerine ve bilgi toplamasına veya ağ bağlantısını keserken diğer uygulamaları yürütmesine izin verebilir.

Etmen tabanlı teknoloji bu tür avantajlar sunsa da, insanları aracıları kullanmaktan alıkoyan en önemli faktör hala ilgili güvenlik sorunlarıdır. Bir yandan, ana bilgisayarlar, bilinmeyen sahiplere ait gelen aracılara güvenemez, çünkü kötü niyetli ajanlar, ana bilgisayarlara ve diğer aracılara saldırılar başlatabilir.

Öte yandan, aracılar, ev sahiplerinin güvenilirliği konusunda endişe duyabilir ve sırlarını güvenilmez ev sahiplerine ifşa etmekte isteksiz olacaklardır.

Bir e-ticaret ortamında ikili güven oluşturmak için, mobil aracılar için yetkilendirme ve kimlik doğrulama şemaları iyi tasarlanmalıdır. Kimlik doğrulama, aracının isteklerini işlemeden önce bir aracının kimlik bilgilerini kontrol eder. Aracının şüpheli olduğu tespit edilirse, ev sahibi hizmet isteklerini reddetmeye karar verebilir. Yetkilendirme, aracının istediği kaynağa erişmesi için verilen izinleri ifade eder.

Daha önceki çalışmamızda, e-ticaret için açık, dinamik ve evrimsel bir etmen sistemi kurmayı amaçlayan GÜVENLİ bir mimari önermiştik. Ajan üretimi, evrimi ve roaming’i daha önce ayrıntılı bir şekilde inceledik. Bu makale, SAFER mimarisi temelinde kimlik doğrulama ve yetkilendirme konularına genel bir bakış sunar.

Son yıllarda e-ticaret uygulamalarının çeşitli yönlerini desteklemek için birçok akıllı aracı tabanlı sistem tasarlanmıştır. Ne yazık ki, Kasbah ve MAGMA gibi mevcut temsilci tabanlı sistemlerin çoğu yalnızca sabit acentelere hizmet vermektedir. MAgNet, mobil aracılar kullanmasına rağmen, mimarisinde güvenlik konularını dikkate almaz.

D’Agents, kimlik doğrulama amacıyla PKI’yi kullanan ve genel-özel anahtar çiftini oluşturmak için RSA genel anahtar şifrelemesini kullanan bir mobil aracı sistemidir. Bir aracının kimliği belirlendikten sonra, sistem, aracıya hangi erişim haklarının atanacağına karar verir ve aracı için uygun yürütme ortamını kurar.

IBM Aglets, Java tabanlı mobil aracılardır. Her aglet’in küresel olarak benzersiz bir adı ve bir seyahat programı vardır (burada çeşitli yerler IBM Aglets’te bağlam olarak tanımlanır). Bağlam sahibi, temeldeki işletim sistemini güvenli tutmaktan, özellikle de onu kötü niyetli agletlerden korumaktan sorumludur. Bu nedenle, aglet’in kimliğini doğrulayacak ve aglet’i bağlamın güvenlik politikası kapsamında kısıtlayacaktır.


Kimlik SORGULAMA
Kimlik doğrulama uygulaması
E-Devlet Kimlik doğrulama
Yeni kimlik doğrulama nasıl Yapılır
Google kimlik doğrulama
T.C. kimlik
Yabancı Kimlik SORGULAMA
doğrulama kodu e-devlet


Ajanta ayrıca, sorgulamaya yanıt tabanlı bir kimlik doğrulama protokolü kullanan Java tabanlı bir mobil aracı sistemidir. Ajanta’daki her varlık, ortak anahtarını Ajanta’nın ad hizmetine kaydeder. Bir istemcinin, sunucudan bir bilet alarak kimliğinin doğrulanması gerekir. Ajanta Security Manager, kullanıcıların Tekdüzen Kaynak Adları kullanılarak oluşturulan bir erişim kontrol listesine dayalı olarak kaynaklara aracı izinleri verir.

iJADE (akıllı Java Aracı Geliştirme Ortamı), e-ticaret ortamında akıllı aracı tabanlı bir platform sağlar. Bu sistem tam otomatik, mobil ve güvenilir kullanıcı doğrulaması sağlayabilir.

Açık anahtar altyapısı (PKI) kapsamında, her varlık bir ortak-özel anahtar çiftine sahip olabilir. Genel anahtar herkes tarafından bilinirken, özel anahtar yalnızca anahtar sahibi tarafından bilinir.

Genel anahtarla şifrelenen bilgilerin şifresi yalnızca ilgili özel anahtarla çözülebilir. Aynı notta, özel anahtar tarafından imzalanan bilgiler yalnızca ilgili ortak anahtar ile doğrulanabilir. Anahtar çiftlerini oluşturan varsayılan algoritma, bir sözleşmedeki imzayla aynı şekilde çalışan dijital imza algoritmasıdır (DSA). İmza benzersizdir, böylece karşı taraf onu üretebilecek tek kişi olduğunuzdan emin olabilir.

MADDENİN ANA İHTİYACI

Bu makale, aracının doğru bir şekilde kimlik doğrulamasını ve yetkilendirmesini sağlamak için GÜVENLİ tabanlı mimariye genel bir bakış sunar. Burada, açık anahtar altyapısı (PKI), temel şifreleme şeması olarak kullanılır. Ayrıca aracılar, yanlış bir yere gitmediklerinden emin olmak için ana bilgisayarların kimliğini doğrulayabilir.

Gelen aracının geçtiği kimlik doğrulama düzeyine göre, aracı, yetkilendirme aşamasında kategorilere ayrılacak ve ilgili bir güvenlik politikasıyla ilişkilendirilecektir. İlgili güvenlik politikası, ana bilgisayardaki işlemlerini kısıtlamak için aracıya uygulanacaktır. Prototip Java ile gerçeklenmiştir.

Ajan Kimlik Doğrulaması ve Yetkilendirme Tasarımı

SAFER mimarisi çeşitli topluluklardan oluşur ve her topluluk aşağıdaki bileşenlerden oluşur: Ajan Sahibi, Ajan Fabrikası, Ajan Butler, Topluluk Yönetim Merkezi vb. Acente Sahibi, SAFER ortamında başlatıcıdır ve Acente Fabrikasının ihtiyaç duyduğu aracıları üretmesini ister.

Acente Butler, mal sahibi tarafından gönderilen acenteleri koordine etmek üzere yetkilendirilmiş Acente Sahibinin bir temsilcisidir. Sahibi, acentelerini gönderdikten sonra çevrimdışı olabilir ve bundan sonra uşak, acentelerin koordinasyonunu devralabilir. Ajan Fabrikası tüm ajanları üretir.

Bu, ajanların doğum yeridir ve bu nedenle kötü niyetli ajanları kontrol etmek için iyi bir kaynak olarak kabul edilir. Topluluk Yönetim Merkezi (CAC), topluluktaki aracıların verilerini tutan bir listeye sahip idari organdır. Ayrıca, aracıların dolaşabileceği yeni sitelerin adresleri gibi bilgileri de toplar.

Ajan Yapısı ve Şifreleme Şemaları

SAFER’de mobil ajanlar tek tip bir yapıya sahiptir. Aracı kimlik bilgileri (aracıya sabit kodlanmış olarak aracı gövdesinin en önemli parçasıdır ve değişmezdir. Bu bölüm FactoryID, AgentID, Expiry Date ve benzerlerini içerir. Ajan Fabrikası daha sonra bu değişmez bölümü imzalar.

Alıcı ana bilgisayar bir aracıyı kabul ettiğinde, Aracı Fabrikasının ortak anahtarıyla aracının kimlik bilgilerinin değiştirilip değiştirilmediğini doğrulayabilir. Aracının değişebilir kısmı, aracının o ana kadar ziyaret ettiği ana bilgisayarların adlarının bir listesini saklayan Ana Bilgisayar İzleme’yi içerir. Kontrol edildikten sonra, güvenilmeyen herhangi bir ana bilgisayar bulunursa, bir ana bilgisayar bu aracıya güvenmemeye karar verebilir ve ona daha katı bir güvenlik politikası uygulayabilir.

SAFER’de kullanılan ana şifreleme teknolojisi PKI’dir. Genel anahtarlar, halkın okuma erişimine sahip olduğu, ancak mevcut kayıtları değiştirme erişiminin olmadığı CAC’de bulunan ortak bir veritabanında depolanır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir