ENTEGRE İNTERNET TEKNOLOJİLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

ENTEGRE İNTERNET TEKNOLOJİLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Ekim 2022 E-ticaret Entegrasyon programları Eğitimde teknoloji entegrasyonu nasıl olmalıdır Pazaryeri entegrasyon programı 0

Sınıf İçi Eğitimde Çoklu İnternet Teknolojileri

İnternetin akademi ile simbiyotik bir ilişkisi vardır. İnternet, akademik araştırmalardan doğmuştur ve sürekli olarak geliştirilmektedir. Buna paralel olarak İnternet, akademinin eğitim ve öğretim sağlama şeklini de değiştiriyor.

Çoğu üniversite artık idari bilgileri öğrencilere İnternet aracılığıyla yaymaktadır. Ancak, İnternet’in benimsenmesindeki bu son artışa rağmen, eğitim kurumları çeşitli İnternet teknolojilerinin gücünden henüz tam olarak yararlanamadı. Web dışında, eğitim kurumları, öğrencilere öğrenme sürecinde yardımcı olabilecek çeşitli İnternet teknolojilerini büyük ölçüde görmezden geldi.

Sınıf içi eğitimi desteklemek için Web’in ötesine geçmeli ve birden fazla İnternet teknolojisinden yararlanmalıyız. Sınıf temelli eğitimi daha verimli ve etkili kılmak için alternatif İnternet teknolojilerinin birleştirici bir çerçeve altında entegre edilmesi gerekmektedir.

Eğitimi geliştirmek için birden fazla İnternet teknolojisinin uygun öğretim yöntemleri ve öğretim materyali ile doğru bir kombinasyonunu kullanmamız gerekiyor. Yalnızca web’den eğitim desteğinin çeşitli yapısal sorunları vardır. Bu sorunları hafifletmek ve yeni metodolojinin sağladığı öğrenme etkinliğini geliştirmek için çerçeveyi kullanmalıyız.

WEB  DENEYİMLERİ

İnternet, listelenen her üç öğrenme ortamına da değerli katkılar sağlayabilir. Bilgisayar mikro dünyası ortamında, eğitim yazılımlarının ve eğitim modüllerinin dağıtılmasına, bakımına ve güncellenmesine yardımcı olabilir.

Sınıf temelli öğrenme ortamında, ders notları ve ödevler gibi ders materyallerinin ders Web siteleri aracılığıyla dağıtılmasına yardımcı olabilir ve öğretim elemanı ile öğrenciler arasında e-posta tabanlı iletişimin sağlanmasına yardımcı olabilir. Sanal öğrenme ortamında, geleneksel telekomünikasyon tabanlı video konferans ağını her yerde bulunan multimedya ağıyla değiştirebilir.

Web, sınıf eğitimini desteklemek için kullanıldığında, çeşitli sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlardan bazıları listelenmiştir. Bu sorunlar hayal kırıklığı yaratır ve birçok eğitmeni derslerinde Web kullanımını azaltmaya yönlendirir. Bu sorunları azaltmak için WebCT, TopClass ve BlackBoard gibi hazır yazılım ürünleri kullanılmaktadır.

Ancak bu çalışmanın yapıldığı sırada sunucu tabanlı içerik yönetimi gibi kendi sorunları da vardı; öğrencinin Web sitesini düzenli olarak kontrol etmesi için çaba göstermeleri gerekir ve çevrimdışı gezinme için hiçbir destek sunmazlar.

Ayrıca, Word ve PowerPoint gibi yaygın olarak kullanılan yazılımlar aracılığıyla geliştirilen içeriğin yeniden biçimlendirilmesini gerektirir. Teknolojik olarak zorlanan eğitmenlerin ders Web sitelerini kolayca geliştirmelerine ve sürdürmelerine yardımcı olurken, yukarıdaki sorunların çoğunu ortadan kaldırmak için çok az şey yaparlar. Alternatif bir çözüm aramalıyız.


Eğitimde teknoloji entegrasyonu nasıl olmalıdır
Entegra
Eğitimde teknoloji Entegrasyonu Modelleri
Entegra müşteri hizmetleri
e-ticaret entegrasyon
Pazaryeri entegrasyon programı
E-ticaret Entegrasyon programları
Entegra Client


ENTEGRE İNTERNET TEKNOLOJİLERİ

Yukarıdaki sorunlar, öncelikle Web’in doğal sınırlamaları ve diğer İnternet teknolojilerinin yetersiz kullanımı ile ilgilidir. Belgeleri kurs Web sitelerine koymak kolaydır, ancak İnternet’in tüm potansiyelinden yararlanmak, görsel, işitsel ve metinsel materyalin bütünleştirilmesini ve kurs materyaline doğrusal olmayan erişim sağlanmasını gerektirir. Geleceğin üniversitelerinde farklı internet teknolojileri giderek daha önemli bir rol oynayacaktır.

Bu, eğitimi desteklemek için yeni, bütünleştirici bir modelin geliştirilmesine ve kullanılmasına yol açar. Bu model, sınıf tabanlı öğrenme ortamında eğitimi desteklemek için Web, FTP, sohbet, güvenlik ve İnternet tabanlı veritabanı gibi çeşitli İnternet teknolojilerini entegre edebilen ve bunlardan yararlanabilen birleştirici bir çerçeve sağlamak için Web’in ötesine geçer.

Üç ana modülü vardır: öğrenci ve kursla ilgili bilgileri depolayan merkezi depo; eğitmene kurs bilgilerini yönetmede ve kursu yönetmede yardımcı olan eğitmen müşterisi; ve öğrencilerin kurs bilgilerine erişmesine yardımcı olan öğrenci istemcisi. Çeşitli İnternet teknolojileri bu üç modülü birbirine bağlar ve etkili eğitim için gerekli olan bilgi alışverişi görevinin gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

YENİ EĞİTİM DESTEK SİSTEMİ

Bu modele dayalı olarak, kullanımı kolay yeni bir eğitim destek sistemi geliştirilmiş ve üç yarıyılda çeşitli ders türlerinin sekiz bölümünde kullanılmıştır. Yeni sistemin her üç tür öğrenme etkinliğini de (ders öncesi, ders içi ve ders sonrası etkinlikler) desteklemede daha avantajlı olduğu bulundu.

Teknoloji, öğrenme ortamlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bilgisayar donanım ve yazılım teknolojileri bilgisayar mikrodünya tipi öğrenme ortamında destek sağlarken, iletişim teknolojileri sanal öğrenme ortamında destek sağlar. Daha önce açıklanan model öncelikle sınıf tabanlı eğitim ortamı için tasarlanmıştır, ancak eşzamanlı ve eşzamansız etkileşim yoluyla etkileşimli bir öğrenme platformunu simüle etmek için diğer iki öğrenme ortamına da genişletilebilir.

Teknoloji cephesinde, önümüzdeki yıllarda iki tür teknolojinin önemli bir büyüme ve etkiye sahip olması bekleniyor, eşler arası (p2p) teknolojiler ve el tipi teknolojilerle birleştirilmiş kablosuz. Bu ortaya çıkan teknolojiler, daha önce tartışılan aynı model altında eğitim bağlamında da kullanılabilir, çünkü bu teknolojiler öğrenci topluluğunda her yerde bulunur.

Bu tür teknolojiler, çeşitli donanım türleri için birden çok türde öğrenci istemci modülü içerecektir. Ancak, bu modüllerin tümü, merkezi depoda depolanan ve öğrencinin tüm istemcilerine kopyalanan tek bir öğrenci profili ile senkronize edilecektir.

Bu teknolojiler, etkileşimi daha da artıracak, öğrenciler arasında sosyal ilişkileri besleyen sanal toplulukların yaratılmasını ve sürdürülmesini kolaylaştıracaktır. Bu topluluklar, eğitimin gerçekleştiği yer ve zamanın sınırlarını daha da bulanıklaştıracaktır.

Öğrenme, akademik kurumların sınırlarıyla sınırlı değildir. Araştırmalar, bireylerin her zaman adapte oldukları ve deneyimler yoluyla öğrendikleri için öğrenmenin yetişkinlikte bile devam ettiğini göstermiştir. Akademik kurumlar henüz geleneksel dereceleri terk etme ve “öğrenme sözleşmeleri”ni benimseme aşamasında değilken, Alvin Toffler’in öngördüğü gibi “yaşam boyu öğrenme”ye hazırlanıyorlar. Şirketler ile yakın işbirliği içinde, e-öğrenmeyi bir sürekli eğitim biçimi olarak benimsiyorlar.

Ünlü bir yönetim gurusu, şirketlerin önümüzdeki yıllarda giderek daha fazla üniversitelere veya kolejlere benzeyeceğini öngörmüştür. Bu etkinin başlangıcına zaten tanık oluyoruz. ABD şirketleri, son on yılda ortalama %5 büyüme ile eğitime yılda 60 milyar doların üzerinde harcama yapıyor. Bu çabalardan en iyi şekilde yararlanmak için Web’in ötesine geçmek ve mevcut tüm teknolojileri kullanmak gereklidir. Bu makalede tartışılan model, bu yönde atılmış ilk doğru adım olabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir