Doğal Bilgi İşlem – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Doğal Bilgi İşlem
Doğal organizmalardan ve olgulardan ilham alınarak geliştirilmiş çeşitli eserler vardır. Örneğin, Velcro bitki çapağından, kurşun geçirmez yelekler örümcek ipeğinden, sonarlar yarasalardan, uçaklar kuşların uçmasından ilham aldı ve liste uzayıp gidiyor.
Doğanın gözlemlenmesi, doğanın parçalarının nasıl çalıştığını tanımlayan birkaç yasa ve teorinin geliştirilmesine de izin verdi; fizik yasaları termodinamiğin harika bir örneğidir (korunum, entropi ve mutlak sıfır); hareket yasaları (Newton yasaları); elektromanyetizma yasaları (Maxwell yasaları); ve diğerleri. Nesnelerin yörüngelerini, çekiciliğini ve diğer yönlerini açıklamak için kullanılırlar.
Bilgisayarın ortaya çıkışıyla birlikte, insanların doğayla etkileşim biçimi çarpıcı biçimde değişti. Günümüzde doğayı sadece yaşamak ve bize yemek sağlamak için bir ortam olarak gözlemlemek, açıklamak ve kullanmakla kalmıyoruz, aynı zamanda yeni teknolojilerin yeni bilgisayar yaklaşımlarının geliştirilmesi için bir ilham kaynağı olarak doğayı kullanıyoruz ve bilgisayarları simüle etmek ve/veya simüle etmek ve/veya doğa olaylarını da taklit eder.
Bu senaryo, son on yılda araştırmacıların, silico hesaplamada iyi bilinenden farklı olarak, doğal mekanizmaları ve araçları yepyeni bir hesaplama paradigması olarak kullanmanın gerçekten mümkün olduğunu fark etmesiyle daha da dikkat çekici bir şekilde değişti. Yeni bir çağın başlangıcındayız: doğal bilgi işlem çağı!
Başlangıçta, doğal hesaplama terminolojisi, yalnızca hesaplama yapmak için DNA veya RNA dizileri gibi doğal araçlar kullanan sistemleri tanımlamak için kullanıldı. Günümüzde terminoloji üç ana alanı kapsayacak şekilde genişlemiştir: doğası gereği ilham alan veya motive edilen bilgisayar; 2) doğal fenomenlerin hesaplama yoluyla incelenmesi; ve 3) doğal yollarla hesaplama.
Doğal hesaplamanın bu üç dalının ortak bir yönü vardır: doğa ile güçlü ve bilgisayar tabanlı veya bilgisayar odaklı bir ilişki. Bu kısa genel bakış, bu üç alt dalı temel alan doğal hesaplama için bir sınıflandırma sağlar ve her parçanın en önemli ve iyi bilinen yöntemlerini listeler.
DOĞADAN İLHAM ALAN BİLGİSAYAR
Doğal hesaplamanın ilk dalı aynı zamanda en eskisidir. Doğa hakkında birçok ilke ve teorinin keşfedilmesi ve çeşitli (teorik) modellerinin geliştirilmesiyle birlikte, diğer alanlardan araştırmacılar, bunların problem çözme için hesaplama sistemlerinin geliştirilmesi için ilham kaynakları olarak faydalı olabileceğini fark ettiler. Özellikle bilgisayar bilimcileri, mühendisler ve diğerleri, yeni hesaplama yaklaşımlarının geliştirilmesi için kullanılabilecek teorik biyoloji üzerine birçok çalışma buldular.
Doğadan ilham alan hesaplamanın birçok alt alanı vardır: 1) yapay sinir ağları; 2) evrimsel algoritmalar; 3) sürü zekası; 4) yapay bağışıklık sistemleri; ve 5) diğerleri (büyüme, gelişme, kültür vb. temelli modeller).
Biyolojiden ilham alan bilgi işlem dalında bir dönüm noktası çalışması kağıttı. bu, bir nöronun ilk matematiksel modelini tanıttı. Yapay nöron olarak da bilinen bu nöronal model, yapay sinir ağları olarak adlandırılan kendi araştırma alanına yol açtı.
Sürü zekasının iki ana cephesi vardır: sosyal böceklerin kolektif davranışına dayalı algoritmalar ve sosyobilişe dayalı algoritmalar. İlk durumda, karıncaların ve diğer böceklerin toplu davranışı, diğerlerinin yanı sıra kombinatoryal optimizasyon ve kümeleme problemlerini çözmek için algoritmaların geliştirilmesine yol açmıştır. Sosyobilişe dayalı algoritmalar, sürekli uzaylar üzerinde arama gerçekleştirmede etkili olduğunu göstermiştir.
Yapay bağışıklık sistemleri, karmaşık problemleri çözmek için hesaplama sistemleri tasarlamak için bağışıklık sisteminden ve ona karşılık gelen modellerden fikirler alır. Bu aynı zamanda 1980’lerin ortalarında ortaya çıkan genç bir araştırma alanıdır. Uygulama alanları biyolojiden robotiğe kadar uzanmaktadır.
Doğadan esinlenerek ortaya çıkan diğer algoritma türleri, kültürel algoritmalar, benzetilmiş tavlama algoritması, büyüme ve gelişmeye dayalı sistemler, hücre ve doku modelleri ve diğerleridir.
Bilgi işlem Nedir
Bilgi işlem Ne iş Yapar
Bilgi İşlem is İlanları
Yurt dışı Bilgi İşlem is İlanları
Hastanede bilgi işlem ne iş yapar
Hastane bilgi işlem ekşi
Otonom bilgi işlem nedir
Ankara Bilgi İşlem is İlanları
DOĞAL OLGULARIN BİLGİSAYAR ARACILIĞIYLA ÇALIŞMASI
Doğadan ilham alan bilgi işlemden farklı olarak, bilgisayar aracılığıyla doğal fenomenleri incelemek, “bildiğimiz gibi yaşama” ille de benzemeyen kalıplar, biçimler, davranışlar ve organizmalar yaratmayı amaçlayan sentetik bir yaklaşımdır. Doğada hiç gözlemlenmeyen, ancak “doğal” veya “canlı” olarak nitelendirilebilecek yeterli özelliklere sahip tamamen yeni fenomenlerle sonuçlanabilir.
Örneğin, Dünya’da bilinen herhangi bir canlıya hiçbir şekilde benzemeyen yapay organizmalar yaratılabilir. Buradaki fikir, deterministik olmayan bir tarzda doğal fenomenleri simüle etmek ve taklit etmek için bilgisayarları kullanmaktır.
Doğanın bilgisayar yoluyla incelenmesinin iki ana dalı vardır: 1) yapay yaşam (ALife); ve 2) doğanın hesaplamalı veya fraktal geometrisidir.
“Yapay Yaşam, doğal yaşam sistemlerinin karakteristik davranışlarını sergileyen insan yapımı sistemlerin incelenmesidir. Bilgisayarlarda ve diğer yapay ortamlarda yaşam benzeri davranışları sentezlemeye çalışarak canlı organizmaların analizi ile ilgili geleneksel biyolojik bilimleri tamamlar.
Yapay yaşam, biyolojinin temel aldığı ampirik temeli, Dünya’da gelişen karbon zinciri yaşamının ötesine genişleterek, bildiğimiz yaşamı olduğu gibi yaşamın daha büyük resmi içinde konumlandırarak teorik biyolojiye katkıda bulunabilir. -olabilirdi.”
Özetle, ALife, yaşam benzeri kalıpların (formların), davranışların, sistemlerin ve organizmaların incelenmesine yönelik sentetik veya sanal bir yaklaşım olarak tanımlanabilir.
Doğal yapıların ve süreçlerin (matematiksel) modellerinin hesaplamalı görselleştirilmesi, bilgisayar bilimi, mühendislik, biyolojik bilimler ve diğer birçok alanda bilimsel, araştırma ve eğitim araçları olarak yararlı olan görüntüler, animasyonlar ve etkileşimli sistemlerle sonuçlanır. Bu, doğanın hesaplamalı geometrisinin özüdür: doğal fenomen modellerinin nasıl görselleştirileceği.
Bu doğal hesaplama dalının uygulamaları arasında bilgisayar destekli peyzaj mimarlığı, yeni bitki çeşitlerinin tasarımı, mahsul verimi tahmini, gelişim ve büyüme süreçlerinin incelenmesi ve sayısız bir modelleme ve sentez (ve buna karşılık gelen analiz) bulunur.
DOĞAL ARAÇLARLA BİLGİSAYAR
Entegre bir devreye yerleştirilebilecek transistörlerin sayısında üstel bir büyüme olduğunu gözlemledi. “Moore yasası”na göre, bir çipteki transistörlerin sayısı her iki yılda bir ikiye katlanır. Bu ölçek geçerli kalırsa, bu on yılın sonunda silikon tabanlı bilgisayarlar işlem gücü açısından sınırlarına ulaşmış olacak. Dolayısıyla geriye kalan bir soru, bir bilgisayar cihazının tasarımı ve uygulanması için silikon yerine ne tür bir ortam alternatif sağlayabilir?
Son on yılda, bu alternatif hesaplama araçlarının birçoğunun ve bunlara karşılık gelen hesaplama tekniklerinin önerisi ve gelişimi görüldü.
Bu yaklaşımlar çoğunlukla iki tiptedir: 1) biyomoleküllere dayalı olanlar ve 2) kuantum bitlerine dayalı olanlar. DNA ve RNA dizileri gibi biyolojik molekülleri veya hesaplama için zarları kullanan yaklaşımlara genellikle moleküler hesaplama denir. Buna karşılık, kuantum bitlerine dayalı yaklaşımlar, kuantum hesaplama veya kuantum hesaplama olarak bilinen şeyi oluşturur.
Ankara Bilgi İşlem is İlanları Bilgi İşlem is İlanları Bilgi işlem Ne iş Yapar Bilgi işlem Nedir Hastane bilgi işlem ekşi Hastanede Bilgi İşlem ne iş yapar Otonom bilgi işlem nedir Yurt dışı Bilgi İşlem is İlanları