Mobil Ticaretin Evrimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Mobil Ticaretin Evrimini Şekillendirmek
Çığır açan bir teknoloji veya daha önce ayrı teknolojilerin çığır açan bir kombinasyonu nasıl uygulanabilir bir iş haline gelir? Gerekli koşullar, yetkinlikler ve örgütlenme mekanizmaları nelerdir? Çeşitli yetkinlikleri sağlamak ve yeni işi organize etmek için en iyi konumda olan girişimler hangileridir? Yeni iş nasıl gelişecek?
İnternetin geniş bant kablosuz iletişimle yakınsamasının ticari sonucu olan mobil ticaret (m-ticaret) veya kablosuz elektronik ticaret tarafından ortaya atılan sorular bunlardır. M-ticaretin değer zinciri modeli, bu yeni işin önümüzdeki yıllarda nasıl gelişip büyüyeceğine ışık tutmaya yardımcı olabilir.
Genel olarak konuşursak, “değer zinciri”, bir ürün veya hizmetin yaratılması, üretilmesi, teslim edilmesi, sürdürülmesi ve bunlardan elde edilen gelirlerin elde edilmesi için gereken tüm yetkinlikler, yatırımlar ve faaliyetlerin haritası ve bu yatırımlar arasındaki ilişkiler olarak tanımlanabilir. ve aktiviteler.
Belirli bir değer zincirine katılımın karları ve rekabet avantajları, zincir içinde dinamik olarak bulunur ve en yüksek değere sahip konumlarda birikir. Bu pozisyonları elinde bulunduran işletmeler, zincirin nasıl çalıştığı ve faydaların nasıl dağıtıldığı konusunda büyük bir kontrole sahiptir.
Kablosuz telekomünikasyon endüstrisi, ilk ticari cep telefonlarının piyasaya sürüldüğü 1970’lerin sonları ve 1980’lerin başlarından bu yana önemli ölçüde değişti.
O zamandan beri, mobil hücresel iletişim sistemleri, ilgili değer zincirlerinde olduğu gibi, tam iki nesil geliştirmeyi tamamladı. İlk mobil nesil veya “1G”, sesli aramaları iletmek için analog teknolojiyi kullandı ve buna bağlı olarak basit bir değer zincirine sahipti. Değer zinciri, sabit hatlarınkine çok benziyordu.
İkinci kablosuz nesil (“2G”), dijital teknoloji ve sınırlı bant genişliği kullandı. Ses hizmetine ek olarak Kısa Mesaj Hizmeti (SMS) metin mesajlaşması sağladı. İkinci ve üçüncü nesiller arasındaki ara adım, 2G’den daha yüksek bant genişliğine ve “her zaman açık” kablosuz erişime sahip olan 2.5G’dir.
Artık üçüncü nesil (3G) kablosuz geliştirmenin sonuçlarını görmeye başlıyoruz. 3G ağları, öncekilerden çok daha hızlı çalışır ve çok daha büyük yeteneklere sahiptir: çeşitli medya görüntülerinin, metinlerin, videoların ve ses kliplerinin ses ile birlikte eşzamanlı iletimini destekleyen Multimedya Mesaj Servisi (MMS). . 3G değer zinciri de önemli ölçüde daha karmaşıktır.
2000 yılında yayınlanan bir makalede, katılımcıları beş ana unsurda gruplandıran, gelişen ‘3G’ mobil ticaret değer zincirinin bir modelini sunduk:
• Öğe 1—İçerik ve Uygulama Sağlayıcılar: ör. Bloomberg ve MapQuest
• Öğe 2—Portal ve Erişim Sağlayıcıları: ör. Yahoo! ve AvantGo
• Öğe 3—Kablosuz Ağ Operatörleri: örneğin, Sprint PCS ve Vodafone
• Öğe 4—Destek Hizmetleri: ör. SpectraSite ve Convergys
• Öğe 5—Teslimat Platformları ve Uygulamaları: örn. Nokia ve palmOne
Bu değer zinciri oldukça yataydır ve mobil ticareti tamamlamak için gereken yolları ve destekleyici yetenekleri yansıtır: içerik oluşturmak, bir araya getirmek, satmak ve dağıtmak.
3G’nin zamanı yaklaşıyor. Ağ teknolojisi nihayet halka tanıtılacak kadar sağlam. Zil sesleri ve müzik gibi 3G içerikleri sektörde giderek daha önemli hale gelirken, geleneksel tanımlı m-ticaret ve konum tabanlı hizmetlerin piyasaya sürülmesi planlanandan daha yavaştı ancak şimdi hazır.
E-ticaretin Geleceği
türkiye’de kurulan ilk e ticaret sitesi
E-ticaret Nedir
türkiye’de e ticaret pazar büyüklüğü
Yıllara göre e-ticaret hacmi
türkiye’de e ticaret istatistikleri 2021
E-ticaret Türleri
türkiye’de e ticaretin gelişimi
İyi performans gösteren cep telefonlarının tedariki hâlâ yetersiz, ancak 2005’te kullanıma sunulması bekleniyor. Bu nedenlerle, 3G değer zincirimizi yeniden incelemek ve bunun stratejik planlama çabalarıyla ilgisini değerlendirmek için uygun bir zaman.
Değer zinciri analizi, yatay olarak dağıtılmış işlerde bazı katılım biçimlerinin diğerlerinden daha avantajlı olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Kablosuz ağ operatörleri, cep telefonu müşterileriyle olan mevcut ilişkilerini m-ticaret ilişkilerine dönüştürecek bir konumda oldukları için, şu anda mobil ticaret değer zincirindeki en güçlü konumlardan birini işgal ediyorlar.
Ayrıca, yerleşik ağ operatörleri, olası rakiplerin karşı karşıya olduğu çok yüksek sermaye yatırımı engelini ortadan kaldırmıştır. Pazar geçmişi, bu iki avantajı yakalamanın önemini vurgulamaktadır.
Kablosuz operatörlerin m-ticaret değer zincirindeki üçüncü mevcut avantajı, abonelerinin nerede olduğuna dair bilgileridir. ABD’de, “E911” acil durum yer belirleme gerekliliklerinin ortaya çıkmasıyla bu bilgiler oldukça doğru hale geliyor.
Abonelerin konumlarının bilgisi, içeriğe dayalı reklam mesajlarının yönlendirilmesinde ve yakındaki işletmelerin yol tarifi ve telefon numaraları gibi hizmetlerin sağlanmasında paha biçilmezdir. Bu bilgi, diğer m-ticaret katılımcılarına göre bir avantaj kaynağından daha fazlasını sağlar; tipik olarak kullanıcıların nerede olduğunu takip etmeyen kablolu ISP’lere göre önemli bir avantaj sağlar.
Kablosuz operatörlerin başka avantajları da vardır. Genellikle mobil ticareti ve erişim ücretlerini yakalayacak kadar esnek olan kapsamlı faturalandırma sistemlerine sahiptirler. Bu, dünyanın kredi kartlarının daha az yaygın olduğu veya çevrimiçi işlemler için kullanma konusunda daha fazla isteksizliğin olduğu bölgelerde özellikle avantajlıdır.
Değer zinciri analizi, bir zincir içindeki avantaj konumlarının nasıl değişebileceğini de ortaya koyar. Kablosuz operatörlerin önündeki başlıca meydan okuyucular, İnternet ve World Wide Web’in bir parçası olan “dot.com” şirketleri olacaktır. Bu şirketler, binlerce ISP’yi, iş portalını, içerik sağlayıcıyı ve diğer yazılım şirketlerini içerir. Bu varlıklar tepki vermek için son derece hızlı olma eğilimindedir.
Geleneksel ve geleneksel olmayan kablosuz şirketler, mobil ticaret alanında içerik/dağıtım ortaklıkları oluşturmak için birleştikçe, endüstrinin değer zincirindeki avantaj konumları, ortaya çıkan tüketici talep ve tercih modellerine göre değişecektir. Gelirlerin ve kârların dağılımı zaman içinde nasıl değişecek?
Bu değişiklikleri yönetmek için ne tür hizmet teklifleri ve iş yapıları gerekli olacak? Şirketler gerekli değişiklikleri en iyi nasıl uygulayabilir?
2001 yılında PRTM, kablosuz endüstrisinin önümüzdeki beş yıl içinde 3G kablosuz teknolojilerinin piyasaya sürülmesiyle ilgili beklentilerini anlamak için bir anket yaptı. Değer zinciri modelimizi anket için temel olarak kullandık. Toplam 91 katılımcı katıldı.
80’den fazla ülkeden kablosuz altyapı üreticileri, terminal ve ahize üreticileri, kablosuz operatörler, içerik ve uygulama sağlayıcıları, portal şirketleri ve çeşitli özel kablosuz bağlantılı hizmetlerin sağlayıcıları temsil edildi.
Yanıtlar, değer zinciri modelimiz ve analizimizden kaynaklanan beklentilerle oldukça tutarlıydı. Bu tutarlılık ve devreye alma gecikmeleri göz önüne alındığında, anket sonuçları, 3G değer zincirinin mobil ticareti nasıl etkileyeceğine ilişkin ilgili bir bilgi kaynağı olmaya devam ediyor.
e-ticaret nedir E-ticaret Türleri E-ticaretin Geleceği türkiye'de e ticaret istatistikleri 2021 türkiye'de e ticaret pazar büyüklüğü türkiye'de e ticaretin gelişimi türkiye'de kurulan ilk e ticaret sitesi Yıllara göre e-ticaret hacmi