Küresel Teknolojik Değişimler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Küresel Teknolojik Değişimler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

7 Aralık 2022 KÜRESELLEŞMENİN Tüketim Kültürü Üzerindeki Etkisi: Teknoloji Tüketimi Teknolojik küreselleşmeye örnek 0
Yönlendirme Algoritması

Küresel Teknolojik Değişimler

Yeni Zelanda gibi küçük ülkelerde, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) veya daha az çalışanı olan işletmeler olarak tanımlanmaktadır. Küçük işletmeler, sıfır ila beş tam zamanlı çalışan (FTE) (genellikle mikro işletme olarak adlandırılır) çalıştıranlar olarak ve orta ölçekli işletmeler, altı ila on dokuz FTE çalıştıranlar olarak tanımlanır. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri gibi diğer ülkeler, KOBİ’lerini çok daha fazla sayıda çalışana sahip olarak tanımlamaktadır.

KOBİ’ler, dünyadaki farklı ülkelerin ekonomilerine ve istihdam düzeylerine önemli katkılar sağlamaktadır. Örneğin, KOBİ’ler, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgüt ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri dahil dünya çapındaki diğer ülkelerde işletmelerin yaklaşık yüzde 95’ini oluşturur ve istihdamın yüzde 60-70’ini oluşturur. KOBİ’lerin genellikle büyük icatların ve yeniliklerin çoğunun kaynağı olduğunu unutmamak gerekir.

Tarihsel olarak KOBİ’ler, BT’nin stratejik önemi ve işlerinde kullanımı konusunda eleştirel olmamakla suçlanmıştır. BT’yi iş dünyasında benimseme veya kullanma konusundaki bu gecikme, KOBİ’lerdeki çeşitli organizasyonel, teknolojik ve çevresel eksikliklere bağlandı. Genel olarak İnternet’in ve özel olarak Web’in son zamanlarda ortaya çıkışı, iş faaliyetlerinde devrim yaratıyor ve KOBİ’lere kapsam ve pazar erişiminde genişleme konusunda eşi benzeri görülmemiş fırsatlar sağlamayı vaat ediyor.

Ancak, medyanın abartılı reklamına ve akademisyenler ile profesyonellerin elektronik ticaret (AT) konusundaki coşkusuna rağmen, yayınlanan AK araştırması KOBİ’ler tarafından elektronik elektronik alımı ve kullanımı hakkında kasvetli bir tablo çizdi.

Bu nedenle, EC’nin benimsenmesinde ve etkili bir şekilde kullanılmasındaki bu gecikmenin ardındaki nedenlerin araştırılması esastır. Bu araştırma, KOBİ’ler ile Avrupa Topluluğu arasındaki mevcut uçurumu kapatmaya yardımcı olabilecek bazı önemli konuların altını çizmeye çalışmaktadır. Bu konular, KOBİ’lerin ve KOBİ’ler ve AT ile ilgilenen diğer paydaşların ilgisini çekebilir.

KOBİ’LERDE ELEKTRONİK TİCARET BAŞARISI

KOBİ senaryosunda, farklı araştırmalar EC’nin KOBİ’lere sağladığı farklı avantajları vurgulamıştır:

1. İnternet verimli bir iletişim ortamı ve geniş bir bilgi kaynağıdır. KOBİ’ler, alıcıları ve tedarikçileri ile verimli bir şekilde iletişim kurmak için e-posta teknolojisini kullanabilir, bu da pahalı ekipman alımı da dahil olmak üzere iletişim maliyetlerini azaltabilir.

2. İnternet, Web sitelerinde kuruluşun endüstrisi, ürünleri ve hizmetleri hakkında farklı birincil/tamamlayıcı bilgiler sağlayarak müşterilere/ortaklara/tedarikçilere katma değerli hizmetler sağlar.

Bu, müşterilerinin bağlılığının ve bağlılığının artmasına neden olabilir (müşteri kaynakları yönetimi; CRM). Yukarıdaki somut ve somut olmayan taktikler, değiştirme maliyetlerini artırarak müşteri tabanlarını elde tutma ve artırmada stratejik öneme sahiptir.

3. İnternet, KOBİ’lere, küresel pazarlara ulaşma yeteneği ve küresel tüketicilerin farklı zevklerine hitap edecek şekilde ürün ve hizmetleri kitlesel olarak kişiselleştirme yeteneği gibi, aksi takdirde İnternetin kullanılmaya başlanmasından önce mümkün olmayan yeni fırsatlar sağlayacaktır. .

4. KOBİ’ler, imaj iyileştirme amaçları için EC’yi benimseyecektir. İnternet hesabına (URL, dot-com, Web sayfası) sahip olmak ve kartvizit ve antetli kağıtlara e-posta adresi yazdırmak da önemli faktörler olarak rapor edildi.

KOBİ’lerin, çevrimiçi satış ve satın alma gibi daha stratejik AT girişimlerini benimsemede bu tür ilk tasvirden daha stratejik bir duruşa yükselip yükselemedikleri, farklı ülkelerin bakış açısından daha fazla araştırmaya değer.


Teknolojik küreselleşmeye örnek
Küreselleşmenin teknolojik boyutu
Küreselleşme nedir
KÜRESELLEŞME ve teknoloji
Küresel ısınma
KÜRESELLEŞMENİN Tüketim Kültürü Üzerindeki Etkisi: Teknoloji Tüketimi
Teknolojik gelişmelerin kültürel ve ekonomik Etkileri
Teknolojinin zararları


Öte yandan, EC araştırması aşağıdaki engelleri vurguladı:

1. Teknolojik engeller: örneğin, güvenlik (gizlilik endişeleri, virüsler, e-ödemeler), yasallıklar (sözleşmelerin uygulanabilirliği, alındı teyidi, kovuşturmalar), politikalar (küresel veya birleşik standartların eksikliği), telekomünikasyon hizmetleri [bant genişliği, yakınsama, güvenilirlik ve hizmet kalitesi (QoS)]
2. Organizasyonel engeller: maliyet, yoğun yapı, küçük boyut ve sınırlı kaynaklar, EC hakkında bilgi/uzmanlık eksikliği
3. Çevresel engeller: Yukarıda (1)’de vurgulanan yukarıdaki teknolojik engellerle ilgili düzenleyici çerçevelerin tek ülke düzeyinde veya hatta küresel düzeyde eksikliği ile ilgili.

Yukarıdaki avantajlar ve engeller ışığında, mevcut AK araştırmalarının çoğu, KOBİ’lerin çoğunun İnternet üzerinden ürün satmadaki zorluklar nedeniyle kısa vadede gerçek faydalara (doğrudan satışlar ve somut karlar) tanık olmadığını ortaya koymuştur. Müşteriler ve alıcılarla yüz yüze etkileşimlerin elektronik arayüzlerden daha baskın olduğu kanıtlandı.

KOBİ’lerin EC’yi benimsemeleri için temel güdülerin, uzun vadeli dolaylı faydalar, örneğin devam eden iş dönüşümü ve uzun vadeli için bir hazırlık aşamasına (altyapı) benzeyebilecek yeni iş girişimleri (yeni fırsatlar) olduğunu buldular. doğrudan fayda aşaması (geri dönen müşterileri güvence altına alın ve uzun vadeli iş ortaklıkları oluşturun).

Bununla birlikte, buradaki KOBİ’ler için en büyük zorluk, (çoğunlukla medyadan, profesyonellerden ve araştırmacılardan gelen abartılı reklamlarla yönlendirilen) bu tür basit ve hazırlayıcı EC girişimlerinden daha sofistike ve stratejik girişimlere (örneğin, verimlilik à etkinlik à etkinlik) geçmeyi başarmaktır. stratejik avantaj).

Bir yandan, EC’ye sahip olmak, farklı alanlarda belirgin bir yatırım gerektirir: teknolojik altyapı yükseltmeleri veya yenileme, mevcut BT sistemleriyle EC entegrasyonu, EC danışmanları, bant genişliği ve uygulamalara (Web sitesi, intranet, extranet, vb.) yatırımlar.

Ancak, EC altyapısına yapılan bu önemli yatırım, bilgileri verimli bir şekilde işlemeyi, yoğun trafiği yönetmeyi ve tatmin edici performans sunmayı mümkün kılmak için gereklidir. KOBİ’ler bunu pahalı bir çaba olarak algılayacak ve bu nedenle AT’nin benimsenmesinin önünde bir engel teşkil edecektir.

Burada, yüksek başlangıç yatırımı ve daha düşük devam eden bakım ve destek maliyetleri gerektiren bilgi bilimi/bilgi teknolojisine (IS/IT) yapılan yatırımın aksine, EC’nin yükseltme, bakım ve onarım için önemli sürekli yatırımlar gerektireceğini belirtmekte fayda var. 

Büyük olasılıkla, AT’ye yapılan yatırım, daha önce vurgulandığı gibi, yalnızca uzun vadede gerçekleşecektir. Bununla birlikte, bu, ölçek ekonomileri geliştirme yeteneği, örneğin iyi kurulmuş bir çevrimiçi müşteri tabanına sahip olmak ve firmanın aynı anda çok sayıda ve ucuza satış yapmasını sağlayan devam eden işler gibi farklı faktörlere bağlıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir