Bileşen Tabanlı Web Mühendisliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bileşen Tabanlı Web Mühendisliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

12 Aralık 2022 Web tasarımı ve kodlama ekşi Web tasarımı ve Kodlama iş imkanları Web Tasarımı ve Kodlama mezunu Ne iş Yapar 0
Lojistik Sağlayıcıları

Bileşen Tabanlı Web Mühendisliği 

Gelişmekte olan bir teknoloji olarak Web, geliştiriciler, tasarımcılar ve mühendisler için benzersiz zorluklarla doludur. Pek çok veri kaynağına bağlanmayı içeren e-ticaret ve bankacılık gibi giderek daha karmaşık hale gelen uygulamalar için kullanımı, bir dizi ortak zorluğun altını çizdi.

Tasarım aşamasında, karmaşık sitelerin iyi modellenmesi zordur; uygulama sırasında, tasarım modellerinin genellikle bir uygulama modeline dönüştürülmesinin zor olduğu görülür; daha sonra, sitenin gelişiminin bakımı ve uzun vadeli yönetimi kendi başına sorunlar sunar.

Bütünlük, güvenlik ve kullanılabilirlik gibi nitelikler genellikle sonradan düşünülür veya dikkate alınmaz – özellikle de sitenin dağıtım sonrası evrimi sırasında. Web için çalışan birçok kuruluş, geliştirmeyle ilgili sorunlar artık yaygın olarak bilinmesine rağmen, hâlâ geçici, kaotik geliştirme ve bakım yöntemleri kullanıyor.

Bu sorunları çözmek, Web’e uygulanacak bilgisayar yazılımının tasarımını, geliştirilmesini ve kullanımını kapsayan bir disiplin olan yazılım mühendisliğini gerektiriyordu. Alandaki araştırmacılar, tasarım modellerinin ayrıntı düzeyi ile Web için uygulama modelleri arasında bir boşluk fark ettiler, yani tasarımcılar için en iyi çalışan modeller, uygulama aşaması için doğru ayrıntı düzeylerini sağlamadı.

Yazılım mühendisliği yaklaşımları, özellikle Web ve OOHDM, RMM ve UML gibi diğer hiper ortam teknolojileri için uygun tasarım modelleri aracılığıyla Web’e getirilmiştir. Bununla birlikte, uygulamada üst düzey kavramların temsil edilmemesi sorunu devam etmektedir.

Bu soruna önerilen bir çözüm, bileşenlerin yapı taşları olarak yeniden kullanılabilecekleri şekilde tasarlandığı yazılım mühendisliği alanından bir kavram olan bileşimsel tasarım ve yeniden kullanımdan geldi.

Daha sonra mevcut bileşenlerden oluşan bir uygulama geliştirilebilir. Ek bileşenler gerekliyse geliştirilir; daha sonra gelecekteki kompozisyonlarda yeniden kullanılabilirler. Bu kavram yeni bir alt disiplinle sonuçlandı: bileşen tabanlı Web mühendisliği.

Bileşenler, her iki taraf için de uygun olan ayrıntı düzeyi ne olursa olsun tanımlanabileceğinden, bileşenler ayrıntı düzeyi sorununu çözüyor gibi görünmektedir. Örneğin, bir bileşen biçimlendirilmiş bir metin paragrafını, bir gezinme menüsünü, takvim gibi etkin bir bileşeni veya tek bir bağlantıyı temsil edebilir.

Bileşenler, bir iş akışını bir dizi sayfa, form ve temeldeki “iş mantığı” olarak temsil edebilir. Bu tür bileşenler geliştirildikten sonra saklanabilir ve yeniden kullanılabilir. Bileşenler, daha küçük bileşenlerin bir birleşimini bile temsil edebilir.

WebComposition yaklaşımı olarak vaftiz edilen bu yaklaşımın avantajları, bileşenleri tanımlamak ve temsil etmek için uygun bir yol sunan Web-Composition Markup Language olan kavram kanıtlama dili WCML’nin geliştirilmesiyle gösterildi. Bu amaçla, neredeyse her yerde bulunan bir standart olan eXtensible Markup Language (XML) kullanır.

WCML, bileşenlerin XML tabanlı tanımına, özellikler olarak anılan ilişkilendirilmiş türlenmiş özniteliklere (ad-değer çiftleri) ve bileşenler arasındaki ilişkilere izin verir. Bileşenler bir havuzda, özel bir veri deposunda saklanır ve benzersiz bir kimlik (UUID) ile anılır.

Bu bileşen düzenekleri, WebComposition hizmetleri veya kısaca hizmetler sağlar, örneğin, bir sipariş hizmeti, bir form arabirimi ve bir ürün veritabanından oluşur. Ek bileşenler, sipariş sürecini kontrol etmek için iş mantığı sağlar ve böylece sağladıkları hizmetlere dayalı olarak Web uygulamaları oluşturma kavramını etkinleştirir.


Web Tasarımı ve Kodlama mezunu Ne iş Yapar
Web Tasarım ve Kodlama DGS
Web tasarımı ve Kodlama iş imkanları
Web tasarımı ve kodlama maaş
Web tasarımı ve kodlama ekşi
Web Tasarım ve Kodlama bölümü
Web tasarımı ve Kodlama okuyanlar
Web Tasarımı ve KODLAMA Anadolu Üniversitesi


Bu soyut tanım, örneğin bileşenleri, Web servislerini ve hatta ofiste sekreter telefonunu kullanarak Web Kompozisyon hizmet konseptinin farklı uygulamalarına izin verir.

WCML, WebComposition bileşen modeline dayalı bileşenlerle Web uygulamalarını oluşturmaya yönelik disiplinli bir prosedürü tanımlayan eksiksiz bir yaklaşımın parçası olarak geliştirilmiştir.

Özel bir Web uygulama çerçevesi, yeniden kullanım yönetimi ve özel bileşen teknolojisi ile bileşen yönelimli bir süreç modelinin bir sentezidir. Yeniden kullanım modelinin ayrıntıları tartışılır.

Tıpkı popüler alıntı gibi, bir havuzdaki bir bileşen büyük bir samanlıkta küçük bir iğneye benzer. Depoda uygun bir bileşen arayan bir tasarımcı, onu benzersiz kimliğini kullanarak geri alabilmek için onu bulmanın iyi bir yoluna ihtiyaç duyar. Bir havuzdaki bileşenleri sıralamak veya dizine eklemek için hangi yöntemler mevcuttur ve hangi teknikler bileşenlerin en faydalı şekilde tanımlanmasına ve belirtilmesine izin verir?

WebComposition hizmetleri ve oluşturuldukları bileşenler, kullanıcıyı olası bileşenlerin UUID’sine yönlendirmek için aranabilir dizinler kullanan çeşitli şekillerde temsil edilebilir: kontrollü dizin oluşturma, kontrolsüz dizin oluşturma ve semantik bilgi içeren yöntemler.

Kontrollü indeksleme, nesnelerin özelliklerine göre tanımlandığı hiyerarşik veya taksonomik sınıflandırma veya yönlü sınıflandırma gibi kontrollü sözlüklerin veya kategorizasyonların kullanımına atıfta bulunur. Örneğin, bu ansiklopedi girişinin yönleri, yayınlanma tarihini, okuyucularından beklenen bilgileri ve konu türünü içerir.

Kontrolsüz indeksleme, nesnenin açıklamasına bir insan veya bilgisayar tarafından eklenen serbest metin anahtar sözcükleri veya nitelik-değer çiftleri gibi kontrollü bir kelime dağarcığının kısıtlaması olmayan yöntemleri ifade eder. Her ikisinin de örnekleri gösterilmiştir. Kontrollü ve kontrolsüz indeksleme yöntemleri karşılaştırıldı ve her ikisinin de yararlı olduğu bulundu, ancak yazarlar tek başına mükemmel bir yöntem olmadığı sonucuna vardı. İyi bir sonuç genellikle birkaç yöntemi karıştırmaktan gelir.

Çoğu veri türünden farklı olarak, bileşenlerin ek bir özellik davranışı vardır. Bir yazılım uygulamasındaki öğeler olarak, bir görevi yerine getirmeleri, güvenilir ve doğru bir şekilde çalışmaları ve diğer bileşenlerle doğru bir şekilde birlikte çalışması gerekir. Bunu sağlamak için 1988 yılında Meyer tarafından Eiffel programlama dilinin bir parçası olarak yazılım sözleşmeleri ortaya atılmıştır.

Yazılım sözleşmeleri, sözleşmenin içeriğine bağlı olarak birçok düzeyde bilgi içerebilir; konfigüre edilebilir değerler, sözleşmenin bir parçası olarak müzakere edilebilir.

Yazılım bileşenleri, bir hizmet sağlayıcının (bir bileşen) ve bir hizmet tüketicisinin (bir müşteri) kabul ettiği yükümlülüklerdir. Sağlayıcı, sunduğu bir hizmetin, uygun verilerin sağlanması gibi belirli koşullar altında garantili bir kalitede gerçekleştirileceğini garanti eder. Ayrıca, arayüzleri gibi belirli dış özellikler hakkında da bilgi sağlar. Aşağıdaki bölümlerde, bir bileşeni belirtmek için farklı düzeyler ele alınacaktır.

Sözdizimsel ve Davranışsal Bilgi Düzeyleri

En temel düzeyde, yazılım sözleşmeleri bir bileşenin arayüzünü ve davranışını belirtir. Bu, bileşenlerin işlevlerinin ne olduğu, hangi yollarla ele alınabilecekleri, kullanım ön koşulları, hangi verileri çalıştırabilecekleri ve hangi çıktıları sağlamaları gerektiği hakkında bilgi sağlamaları için bir yol sunar.

Bileşenler, arayüzlerini açıklamak, davranışlarını açıklamak ve kullanım öncesi ve sonrası koşulları belirlemek için yazılım sözleşmelerini kullanabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir