Stratejik Deney ve Bilgi Yönetimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Stratejik Deney ve Bilgi Yönetimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

21 Aralık 2022 Yönetim Bilgi Sistemleri ve Uygulamaları Yönetim Bilişim Sistemleri'nin Özellikleri 0
Muhasebe ve Bilgi Sistemleri  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Stratejik Deney ve Bilgi Yönetimi

Tarihsel olarak, BT altyapısının odak noktası, uzmanların bilgilerini merkezi bir havuzda toplamak olmuştur. Bu merkezileştirilmiş veritabanları, açık ve tarihsel bilgileri (örneğin, rakip fiyatlandırması, pazar payı) içeriyordu ve BT altyapısı, işlevsel karar vermeyi kolaylaştırmaya veya rutin görevleri otomatikleştirmeye (yani, yeniden yapılandırmada) hizmet etti.

Teknoloji kullanıcıları, veri havuzuna dar tanımlanmış bir alanda veri elde etmek için yaklaştı. Sonuç olarak BT, strateji oluşturma sürecinde başlangıçta önemli ancak nihayetinde sınırlı bir rol oynadı. Yönetim bilgi sistemleri (MIS), MIS ile stratejik planlama arasındaki bağlantıya ilişkin ilk yazılarda belirtildiği gibi, strateji oluşturmaya daha az uygulanabilir olan bilgileri üretti.

Bilginin aktif yönetimi de benzer şekilde az gelişmişti. Stratejik karar vericilerin her zaman zımni bilginin rolünü vurgulamış olmalarına rağmen, bilginin gerçek önemi açıkça kabul edilmemiştir. İlişkili terminolojisi ve araçlarıyla birlikte resmileştirilmiş bilgi yönetimi (KM), yeni bir gelişmedir ve bu nedenle stratejik planlama sürecini bilgilendirmemiştir.

Ancak son on yılda BT altyapılarında meydana gelen değişimler ve bilgi yönetimindeki son gelişmeler onları strateji yaratıcılarına daha da yaklaştırdı. Gerçekten de, hem BT hem de bilgi yönetimi, çağdaş stratejik yönetim uygulamasında giderek artan bir şekilde kolaylaştırıcı unsurlardır.

1. BT altyapısı, odak noktasında işlevsel çalışma biriminden süreç yönelimine geçiş yapıyor. Bilgisayar sistemleri bir zamanlar odak noktasıyken, yeni altyapı ağ merkezli ve iş bilgisine vurgu yapıyor.

Örneğin, geleneksel arama motorları, belirli arama kriterleriyle eşleşen öğeleri belirlemek için kural tabanlı muhakeme kullanmıştır; “son teknoloji” bilgi yönetim sistemleri, kullanıcının talebini karşılayan tüm ilgili bilgi bileşenlerini belirlemek için vaka bazlı arama tekniklerini kullanır.

2. BT artık çok çeşitli potansiyel olarak ilgili konularda bilgi sahibi çapraz işlevli uzmanları içeren bağlamları dikkate alıyor. Ek olarak, altyapının organizasyon, yapı, kültür ve organizasyonel rollerle bütünleşmesine daha fazla vurgu yapılmaktadır. Pek çok yönden, daha yeni BT altyapıları, strateji oluşturma hızını artırarak kuruluş genelinde açık bilgilerin toplanmasını sağlamıştır.

Bu makalenin amacı, BT ve KM’deki gelişmelerin, strateji oluşturmada kuantum iyileştirmeler ve BT alanı için benzeri görülmemiş gelişim fırsatları yaratmak için stratejik yönetimin stratejik deneyime evrilmesini nasıl kolaylaştırdığının ana hatlarını çizmektir.

Bilgi Teknolojisi (BT)

Bu bölümün amaçları doğrultusunda BT, iş süreçlerini desteklemek için kullanılan veri ve görüntü ve ses ağları dahil olmak üzere fiziksel ekipman (donanım), yazılım ve telekomünikasyon teknolojisi olarak tanımlanır.

Bir kuruluş içinde BT konuşlandırması için kapsayıcı plana BT mimarisi denir. Teknoloji altyapısı, bir kuruluştaki tüm bilgi işlem kaynaklarını destekleyen fiziksel tesisleri, hizmetleri ve yönetimi içeren mimariyi ifade eder.

Bilgi Yönetimi (KM)

Bu bölümde kullanıldığı şekliyle, veriler nesnel, açık parçalar veya birimlerdir; bilgi, anlam eklenmiş verilerdir; ve bilgi, zımni bir eylem unsuru olan bilgidir.

Bilgi, yeni deneyimleri ve bilgileri değerlendirmek ve birleştirmek için bir çerçeve sağlayan, çerçevelenmiş deneyim, değerler, bağlamsal bilgi ve uzman içgörüsünün akıcı karışımıdır. Bilenlerin zihinlerinde ortaya çıkar ve uygulanır. Kuruluşlarda, genellikle yalnızca belgelere veya depolara değil, aynı zamanda örgütsel rutinlere, süreçlere, uygulamalara ve normlara da gömülü hale gelir.

BY, “bir kuruluşun en önemli varlık bilgilerinden birinden maksimum avantaj elde etmesine yardımcı olmak için kullanılan bir dizi iş uygulaması ve teknolojisidir”. Başka bir deyişle, örgüt içinde hem zımni, hem gayri resmi hem de açık bir şekilde bilinenleri aktif olarak yakalamak, paylaşmak ve kullanmaktır.

BT genellikle havuzları (ör. veritabanları), indeksleme uygulamalarını (ör. arama motorları) ve kullanıcı arayüzlerini entegre ederek bilgi yönetimi girişimlerini kolaylaştırır. KM’nin aynı zamanda geleneksel yönetim işlevlerini de içerdiğine dikkat edin: bireyler arasında güven oluşturmak, KM’ye kaynak tahsis etmek ve ilerlemeyi izlemek gerekir.


Yönetim Bilişim Sistemleri’nin Özellikleri
Yönetim bilgi sistemleri örnekleri
Bilgi Sistemleri Yönetimi Nedir
Yönetim Bilgi Sistemleri ve Uygulamaları
Yönetim Bilişim Sistemlerinin gelecekte kullanım alanları


Stratejik Yönetim

Stratejik yönetimde açıklanan “strateji” kavramı, pazar stratejisinden biridir (yani, pazarda yerleşik veya yeni başlayan rakiplere karşı kazanmak). Altta yatan öncül, “sürekli strateji başarısının tadını çıkarmak için, bir firmanın kendisini rakiplerini alt etmeye adaması gerektiğidir”. Stratejik yönetim üzerine geniş bir literatür, etkili strateji oluşturma ve yürütmenin bir firmanın performansının merkezinde olduğunu ikna edici bir şekilde tartışmıştır.

Strateji oluşturma, hem operasyonel dönüm noktalarından ziyade dış paydaşlar açısından tanımlanan hedef formülasyonunu hem de bu hedeflere ulaşmak için stratejik araçların hazırlanmasını içerir.

Araçlar tipik olarak iş kapsamını, rekabetçi duruşu, stratejik amacı ve uygulamaya yönelik kurumsal mekanizmaları içerir. Uygulamada, strateji oluşturma süreci genellikle stratejik planlama şeklini almıştır. Kapsamlı stratejik planlama tarihsel olarak büyük şirketlerde uygulanmıştır.

Ünlü bir örnek, Royal-Dutch Shell tarafından senaryoların kullanılmasıdır. Planlama genellikle teşhis, alternatif geliştirme, değerlendirme ve seçim ve uygulamayı içeren birkaç ardışık karar verme aşamasından oluşur. Her adımda, stratejik planlamacılar “nesnel verilerin” kasıtlı olarak yan yana getirilmesini ve üst yönetimin yargısıyla dikkatli bir analizi vurguladılar, böylece zımni bilginin rolünün altını çizdiler.

Stratejik planlama yıllar içinde gelişmiştir. 1970’lerde yazan, evrimin dört aşamasını belirledi: bütçeleme, uzun vadeli planlama, stratejik planlama ve stratejik yönetim. Evrimin her aşaması, önceki aşamalardan alınan dersleri içeriyor, ancak aynı zamanda şirketlerin karşı karşıya kaldığı yeni ortaya çıkan gerçekleri de hesaba katıyordu. 1980’lerde “stratejik yönetim” aşamasının dünyadaki en ileri uygulamayı temsil edeceğini kaydetti.

STRATEJİK DENEYLERE DOĞRU

Genellikle “hiper rekabet” olarak nitelendirilen örgütsel ortamlarda bir devrime tanık oldu. Bu ortamlar kuruluşlar için üç ana zorunluluk yaratmıştır: zaman sıkıştırma, küreselleşme ve teknoloji entegrasyonu.

Artan çevresel dinamizm, geleneksel planlama uygulamalarını sorgulayarak, stratejik yöneticilerin karşı karşıya kaldığı belirsizlik derecesinin artmasına da katkıda bulunur. Sonuç olarak, “stratejik deney” olarak adlandırılan yeni bir tür strateji oluşturma süreci gelişmektedir. Bu evrimle birlikte, strateji oluşturma, bilgi yönetimi ve BT arasındaki ilişki derin bir değişim geçiriyor.

Belgelenen stratejik planlamanın dört aşamasının tümü, en yüksek başarı olasılığına sahip olan bir kazanan stratejinin belirlenmesine yol açan, strateji oluşturma ve uygulamaya sıralı bir yaklaşım dahil etti. Sonuç olarak, firmalar bir kazanma stratejisinin uygulanması için mevcut maksimum kaynakları ayırmayı mantıklı buldular.

Amaç, firmanın rakipleri karşısında sürdürülebilir bir rekabet avantajı elde etmek ve analitik tahmin tekniklerinin yanı sıra pazar araştırmasını kullanarak önceden belirsizliği azaltmaktı. Planlamaya yönelik bu yaklaşım, ortamın kısmen dinamik olduğu 1980’lerde etkili olmuş gibi görünmektedir.

Aşırı rekabetçi ortamlarda, piyasa katılımcıları sıklıkla teknolojik olanaklar, tüketici tercihleri ve geçerli iş modelleri konusunda büyük belirsizliklerle karşı karşıya kalır.

Bu yüksek düzeydeki belirsizlik genellikle (a) geleneksel ön belirsizliği azaltma yöntemlerinin (örneğin, pazar araştırması) başarısız olduğu ve (b) geleneksel “büyük bahis” stratejik yönetim yaklaşımının maliyet ve risklerinin ağır bastığı bir durumla sonuçlanır. odaklanma, kararlılık ve konsantre kaynak taahhüdü açısından avantajlar. Ortaya çıkan stratejik deney yaklaşımının önemli bir umut vaat ettiği bu durumdur.

Stratejik deneyler, keşif ve sömürü tartışmaları ve deneme-yanılma yoluyla öğrenme gibi gerçek seçenekler muhakemesinden yararlanır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir