Bilgi Üretimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Koşullu Çözüm
Açıklanan şirket deneyimlerinden görüldüğü gibi, BY koşullu bir süreçtir. Diğer sözde modellerin farklı yaklaşımlarını incelemek teşvik edici ve yararlı olsa da, nihai çözüm, aşağıdakiler gibi belirli durum gereksinimleri faktörlerini karşılayan çözüm olacaktır:
• Şirketin büyüklüğü ve işinin niteliği.
• Şirketin rekabetçi konumu.
• Desteklenen ticari faaliyet(ler)in türü.
• Hedeflenen ticari faaliyetlerin stratejik yönleri için kullanılan bilgi.
• Bilgi türü.
• İlgili kişiler.
• Kuruluşun kültürünün durumu.
• Mevcut şirket kaynakları.
• Mevcut ve ihtiyaç duyulan teknolojiler.
Bilgi Üretimi
Bilgi, organizasyonun içinden ve dışından gelir. Ana kriterler, iş aktivitelerini ve süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmede yararlı olup olmadığı ve nasıl olduğudur.
Kaynağı ister sıfırdan yaratılmış ister ödünç alınmış olsun, ikincil bir husustur. Örneğin, bazı şirketlerin çalınan en iyi fikir için bir ödülü var! Bilgi üretmenin beş yöntemi tanımlanabilir: edinme; özel kaynaklar; füzyon; adaptasyon; ve bilgi ağı.
Bilgi, örneğin stratejik ittifaklar, patentlerin veya diğer şirketlerin satın alınması, danışmanların katılımı, araştırma ve geliştirmenin dışarıdan temin edilmesi ve uzmanların işe alınması gibi birçok yoldan elde edilebilir. Bu kaynakların her biri yararlı olmakla birlikte, edinilen bilgileri mevcut kuruluşlara özümsemek için ek adımlara ihtiyaç vardır.
H-P’de, şirketin stratejik ittifaklar hakkındaki bilgilerini korumak ve iletmek için özel kaynaklar oluşturuldu. HP ayrıca, bilgiyi korumak ve hedeflenen kullanıcılara sistematik ve sürekli bir şekilde iletmek için tasarlanmış kalıcı bir bilgi sistemi kurdu. Bu, bilgiyi bir şirket içinde kurumsallaştırmak veya yerleştirmek olarak adlandırılır.
Füzyon, yeni sinerjiler yaratmak için farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirmeyi içerir. Bazen yaratıcı kaos olarak adlandırılan bu tür etkileşimli işbirliğine genellikle yeni bilgi yaratmak için ihtiyaç duyulur.
Bu tür beyin fırtınası çapraz gübreleme çalışmasına yardımcı olan birkaç yönerge vardır: bir araya getirilebilecek kilit bilgi çalışanlarını belirleyin; bilgiyi kaynaştırmak için zaman ve teşvik sağlamak; bu tür birlikte çalışmayı teşvik eden tutumları aşılayan özel projeler ve proje hedefleri oluşturmak; teşvikler ve liderlik yoluyla bir paylaşım kültürünü pekiştirin.
Uyum genellikle, yeni teknolojiler icat edildiğinde, rakipler yeni ürünler sunduğunda ve sosyal değişimler meydana geldiğinde olduğu gibi, rekabetçi piyasa baskılarından kaynaklanır. Bu baskılar bilgi üretimini yönlendirebilir. Bilgi aynı zamanda resmi olmayan kendi kendini organize eden ağlar veya organizasyonlar içindeki zamanla daha resmi hale gelebilecek “ağlar” tarafından da üretilir.
Örgütler içinde, ortak çıkarlar veya ortak bir mesleki sözcük dağarcığı tarafından birleştirilmiş, bilgiyi paylaşmak ve sorunları özünde sözlü olarak çözmek için birbirleriyle yüz yüze, telefonla veya e-posta veya grup yazılımı aracılığıyla konuşan bilenler toplulukları vardır.
Bu tür bilgileri sistematik olarak elde etmek zordur, ancak Xerox’ta olduğu gibi bazen yapılabilir. Bu tür resmi olmayan ağlar, ortak buluşma yerleri yaratılarak, insanların etkileşime girmesi için zaman tanıyarak ve genel olarak bir kurumsal paylaşım ortamı geliştirerek beslenebilir.
Belirli bir sektörde meydana gelen bilgi birikimi
Bilgi Nedir
İnovasyon Nedir
Bilgiye ulaşmak için kullanılan başlıca yöntem
Bilimsel gelişmelerin ürünü olarak ortaya çıkan kavram
Bilgi birikimine ne denir
Sistem İçin Stratejik Yapı, İçerik ve Tasarım Geliştirme
Bu ilk kararlar stratejik ihtiyaçlar tarafından belirlenir. Örneğin, önce stratejik operasyonların ihtiyaçları, daha önce açıklanan danışmanlık operasyonunda veya H-P’deki stratejik ittifak alanında olduğu gibi belirlenir.
İkinci olarak, bu bilginin kaynakları, insanlar ve veri/bilgi rezervuarları belirlenir; örneğin, danışmanlık firmasının ortaklarının önceki görevlerdeki deneyimleri, ittifak yöneticilerinin HP’deki deneyimleri ve Xerox’taki onarım işçilerinin uzmanlığı söz konusudur.
Üçüncüsü, içinde bulunduğu biçim ve mevcut manuel ve elektronik araçlara uygunluğu. Örneğin danışmanlık şirketinde beş farklı ortam kullanıldı: video ve ses araçları, veritabanları, uzman sistemler, e-posta ve kişisel görüşme vb.
Bunlar, kişisel etkileşim ağları tarafından desteklendi. H-P’nin sistemi, sistemlerinde eğitim ve bilgisayar tekniklerini çok farklı bir şekilde birleştiren çeşitli elektronik ve manuel yaklaşımlar içeriyordu.
Dördüncüsü, tüm bilgiler sistematik olarak kolayca saklanmaz, iletilmez ve özümsenmez; örneğin, hızla değişen pazarlarda planlamayı içeren bilgi, genellikle kolayca ifade edilemeyen ve kodlanmayan zımni sezgisel bilgi gerektirir. Bir KMS’nin bu bölümü için, kişisel ağ veya uzman sistemler daha yararlı olabilir. Aksine, Xerox’ta olduğu gibi, deneyimlerden öğrenilen onarım prosedürleri kodlanabilir.
Monsanto’daki bir KMS’nin yapısını tanımladı. Monsanto’nun bilgi yönetimi mimari sistemi, firmanın 30.000 çalışanının bilgi ve enformasyonu paylaşmasına izin vermeyi amaçlıyordu.
Monsanto, küresel bilgiyi yerel olarak erişilebilir hale getirirken GE’nin stratejik duruşunu taklit ediyordu: büyük bir firmanın bilgi faydalarını (nicelik ve çeşitlilik) küçük bir firmanın faydalarıyla (bilgiye erişilebilirlik) birleştirmek.
Sistemin yapısına gelince, mevcut bilgi ve bilgilerin sınıflandırılmasında nicel olarak yapılandırılmış içerik ile nispeten yapılandırılmamış nitel içerik arasında bir ayrım yapılmıştır.
Her türü depolamak ve değiştirmek için farklı araçlar kullanıldı: yapılandırılmış malzeme için uygun sorgulama yazılımı aracılığıyla masaüstü erişimi olan ilişkisel veritabanları; Yapılandırılmamış malzeme için web sayfaları ve Lotus Notes. Bu, yapılandırılmamış malzemeyi yapay olarak sert bir yapıya zorlamaktan kaynaklanan bozulmaları önledi.
Sistem aynı zamanda “müşteri”, “ürün” ve “malzeme” gibi temel terimlerin tanımlarını da sağladı; bu, fikri materyali tek bir sistemde düzenlemek için gerekli bir adımdı. Bu tür ortak tanımlar aynı zamanda sınırlar ötesinde iletişim ve bilgi paylaşımı için gerekli ortak zemindi, ancak standardizasyon sürecinde bazı yerel gerçekler ve nüanslar kaybolabileceğinden, yalnızca en gerekli terimlerle sınırlandırılmaları gerekiyordu.
Kapı bekçileri, sistemin bu yönünü sürekli olarak iyileştirmekle ve en önemli yönleri organize etmek ve belirlemekle görevlendirildi. Rastgele bir araya getirilen büyük bir malzeme gövdesi ters etki yapabilir; Gerekli bilgiye giden açıkça tanımlanmış yollar gibi düzenlemeye ihtiyaç vardı. İncelenen başlıca sistemlerin tümü bu tür bekçiler ve kolaylaştırıcılara sahiptir.
Belirli bir sektörde meydana gelen bilgi birikimi Bilgi birikimine ne denir Bilgi Nedir Bilgiye ulaşmak için kullanılan başlıca yöntem Bilimsel gelişmelerin ürünü olarak ortaya çıkan kavram İnovasyon Nedir