Optimizasyon Stratejileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Optimizasyon Stratejileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

30 Aralık 2022 Mühendislikte optimizasyon Nedir? Optimizasyon algoritmaları 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Optimizasyon Stratejileri

İnternet ekonomisi, birçok ülke ekonomisinin ayrılmaz bir parçası haline geliyor, yeni işler yaratıyor, nokta iletişim gibi yeni şirketlere yol açıyor ve geleneksel işleri ve geleneksel şirketleri dönüştürüyor.

Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar yeni e-iş modellerini, müşteriler ve iş ortaklarıyla ilgilenmenin yeni yollarını keşfetmek için entegre çözümleri, yeni organizasyon yapılarını ve uyarlanabilir iş stratejilerini benimserken, İnternet giderek birçok şirket için temel iş modelinin bir parçası haline geliyor.

Elektronik ticaretin birçok tanımı bulunmaktadır. Fiziksel ve dijital ürünler arasında bir ayrım yapılabilir. Dijital ürün, tüm değer zinciri elektronik ağların kullanımıyla uygulanabilen bir ürün olarak tanımlanır; örneğin, elektronik olarak üretilebilir ve dağıtılabilir ve dijital ağlar üzerinden ödenebilir.

Dijital ürünlere örnek olarak yazılımlar, haberler ve dergi makaleleri verilebilir. Bu ürünleri satan şirketler genellikle Yahoo ve America Online gibi internet tabanlı “dijital nokta com”lardır. Aksine fiziksel bir ürün elektronik ağlar üzerinden dağıtılamaz.

Bu ürünler internet üzerinden “fiziksel nokta com” ile de satılabilmekte, ancak tüketiciye ulaştırılmaktadır. Elektronik ticareti kullanan şirketler, “tuğla ve harç” şirketleri, hibrit “tıkla ve harç” şirketleri ve saf nokta iletişim olarak ayrılır.

Kuruluşlarda bilgi teknolojisinin (BT) konuşlandırılmasının ilk günlerinden itibaren yapılan birçok çalışma, bilgi teknolojisinin iş değerini ve kârlılığını ölçmek için mücadele etti.

Bu çalışmaların çoğu, verimlilik kazanımlarının küçük olduğunu veya hiç olmadığını ve bilgi teknolojisi ile elektronik ticaretin etkilerinin genellikle rekabet avantajı açısından ele alınması gerektiğini göstermiştir.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, elektronik ticaretin bir şirket için iş değerini artırmanın, odağı elektronik ticaretin bir şirkete değer yaratıp yaratmadığından “değerin nasıl yaratılacağına” ve “bu değerin nasıl optimize edileceğine” kaydırılması için önemli olduğunu savundu. Bu, elektronik ticaret, stratejiler ve tamamlayıcılık arasındaki tamamlayıcı ilişkileri keşfederek başarılabilir.

Ticari kuruluşlarda BT kullanımının ilk günlerinden beri, araştırmacılar ve profesyoneller, BT yatırımlarının nihai katkısını ölçme sorunuyla mücadele ettiler.

BT iş değeri araştırmasının altı ana alanı ayırt edilebilir: bilgi ekonomisi temelli çalışmalar; erken BT etki çalışmaları; olumlu etkiler bulamayan üretim ekonomisi çalışmaları; BT’nin olumlu etkilerini bulan mikroekonomi çalışmaları; iş değeri çalışmaları; ve BT ile BT dışı faktörler arasındaki tamamlayıcılığı içeren çalışmalar.

Bilgi ekonomisi temelli çalışmalar 1960’lara kadar uzanır ve BT yatırımlarının ekonomik katkısıyla ilgili olsalar da, esas olarak BT kullanımı nedeniyle bilgide meydana gelen değişikliklere ve bunların tek bir karar verici üzerindeki etkisine odaklanırlar.

Bu nedenle, bilgi ekonomisi yaklaşımı teorik olarak sağlam ve titiz olsa da, bireysel ya da ekip kararı olan analiz birimi, daha geniş örgütsel bağlamlarda anlamlı ve anlayışlı sonuçlar elde etmeyi zorlaştırır.

1980’lerin başında, yatırım getirisi ve pazar payı gibi performans ölçütlerine BT yatırımlarının katkısını değerlendirmeye odaklanan bir araştırma akışı ortaya çıktı.


Optimizasyon algoritmaları
Optimizasyon Ders Notları pdf
Optimizasyon Teknikleri
Mühendislikte optimizasyon Nedir
Optimizasyon nedir kısaca
Optimizasyon İngilizce
Optimizasyon nedir iktisat
Optimizasyon Nasıl Yapılır


Bu çalışmaların çoğu, 1990’ların başına kadar BT yatırımları ile firma performans ölçümleri arasında çok fazla pozitif korelasyon bulamadı. BT yatırımları ile üretkenlik arasındaki korelasyon eksikliği, “BT üretkenlik paradoksu” terimini icat etti.

1990’larda ekonomi ve performans katkılarını ölçmeye yönelik araştırmalar iki ana akıma ayrılabilir: biri üretim ekonomisine dayalı ve diğeri BT değeri yaratmanın “süreç odaklı” modellerine dayalı.

Üretim ekonomisine dayalı BT üretim çalışmaları, BT yatırımlarının bir firmanın üretim fonksiyonunun girdileri olduğunu varsayar. Bu çalışmalar nihayet BT’den üretkenlik kazanımlarına dair işaretler bulmaya başladı. Örneğin, bir şirket için BT değerinin üç kaynağını tanımlayın: üretkenlik, tüketici değeri ve iş karlılığı.

Çalışma, bilgi teknolojisinin üretkenlik ve tüketici değerindeki artışa katkıda bulunduğunu ancak iş karlılığına katkıda bulunmadığını gösteriyor. Eşzamanlı olarak, süreç odaklı çalışmalar, BT ve diğer girdi faktörleri arasındaki ilişkileri, çeşitli kümeleme seviyelerinde performans ölçümlerine ilişkin varsayımlarda bulunmaya başladı.

Bu çalışmalar, BT’nin firma performansı üzerindeki etkisine ilişkin iş değeri yaklaşımının temelini atmıştır. Üretim fonksiyonuna dayalı yaklaşımın aksine bu yaklaşım, BT etkilerinin nerede ve nasıl yaratıldığını ve BT yatırımlarının getirisini artırmak için yönetimin nerede hareket etmesi gerektiğini açıklama gücüne sahip olabilir.

Üretim işlevine dayalı yaklaşımlarla bu açıklamaları elde etmek daha zordur, çünkü bunlar çok yüksek bir birleştirme düzeyinde çalışırlar ve bu nedenle farklı BT yatırım türleri ile bunların belirli iş alanları üzerindeki etkileri arasında ayrım yapmayı zorlaştırır.

Verimlilik paradoksunu ortadan kaldırdıktan sonra, BT’nin iş performansına katkısını ölçmek için mevcut yaklaşımlarda yeni iyileştirmeler ortaya çıkıyor. Önemli bir araştırma akışı, BT ve diğer organizasyonel faktörler arasındaki etkileşimleri araştırmak için tamamlayıcılık teorisine işaret ediyor.

Aslında, üretim ekonomisi ve iş değeri yaklaşımları, BT ile iş stratejilerine uyum düzeyi, çalışanların yetkilendirilmesi ve iş süreçlerinin takım oryantasyonu gibi diğer ilgili faktörler arasındaki sinerjiyi çoğunlukla göz ardı etmiştir.

Bu tür faktörler arasındaki sinerjileri araştıran genelleştirilmiş bir iş değeri tamamlayıcılık modeli sunun. İş değeri tamamlayıcılık modelinin (BVC) temel fikri, herhangi bir olumlu sonuç görebilmek için BT’ye yapılan yatırımların öncelikle pazara çıkış süresi, müşteri hizmetleri, yanıt süresi ve ürün toplu özelleştirme kapsamı gibi ara performans ölçütleriyle ilgili olması gerektiğini önermektedir. 

İkinci bir anda, ara performans ölçütleri karlılık, yatırım getirisi (ROI), pazar payı gibi üst düzey performans ölçütleriyle ilişkilendirilebilir. Bir iş değeri tamamlayıcılık modelinin odak noktası, modelin her seviyesinde potansiyel olarak var olan tamamlayıcılıktır.

Açık standartlara ve evrensel bir Web tarayıcısına dayalı İnternet’in ortaya çıkışı, İnternet teknolojisine daha fazla yatırım yapmanın elektronik ticarette daha iyi bir finansal performansa yol açıp açmadığı sorusunu gündeme getiriyor. Bu, çevrimiçi ticaret için yeniden yapılandırılması gereken belirli iş süreçlerine ve bunların şirket stratejisini nasıl desteklemesi gerektiğine daha fazla dikkat edilmesini gerektiriyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir