Şirket Stratejileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Şirket Stratejileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

30 Aralık 2022 Genel işletme stratejileri nelerdir Kurumsal strateji örnekleri rakip işletme belirlenirken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmez? 0
Yapay Veri Kümesi

Şirket Stratejileri

Elektronik ticaretin iş değeri tamamlayıcılığı (BVC) modeli, e-ticaret alanına girerken e-ticaret girişimlerini optimize etmek için bir metodoloji olarak kullanılabilir. Bu modelde, aynı seviyedeki değişkenler ile modelin farklı seviyeleri arasında tamamlayıcılığın olduğu varsayılmaktadır.

Ayrıca, şirket stratejisi, değer zincirinin birincil faaliyetleri, karşılık gelen iş süreçleri ve destekleyici teknolojiler arasındaki tamamlayıcılıkların ve olası sinerjilerin keşfedilmesinin: 1) bir şirket için elektronik ticaretin ticari değerini maksimize etmesi ve 2) genel organizasyon stratejisi, çevrimiçi pazar yeri için dönüştürülmesi gereken iş süreçleri ve bu stratejileri desteklemek için tasarlanması ve uygulanması gereken bilgi sistemi arasında daha iyi bir uyuma yol açar.

Tamamlayıcılıkların araştırılmasının, hem sisteme yeni e-iş süreçleri eklenmesi gerektiğinde daha sonraki bir noktada kullanılamayacak bir bilgi sistemine yapılan yatırımlardan kaçınmaya hem de bir iş uygulamasının önlenmesine katkıda bulunabileceği varsayılmaktadır. 

Elektronik ticarette başarılı olmak için değer zincirinin parçalarını ve söz konusu ürün ve şirket stratejisiyle ilgili iş süreçlerini yeniden tasarlamanın önemli olduğu tartışılmaktadır.

Modelin temel amacı, şirket karlılığı, rekabet avantajı, pazar payındaki artış, hissedar değeri veya müşteri memnuniyeti gibi performans ölçütlerinden biri açısından elektronik ticaretin iş değerini mümkün olduğunca optimal hale getirmektir. .

Bu, modelin bağımlı değişkenleri arasındaki tamamlayıcılıkları keşfederek yapılabilir: şirket stratejisi, değer zincirinin faaliyetleri, karşılık gelen iş süreçleri ve bu faaliyetleri ve süreçleri pazar alanı için dönüştürmek için mevcut teknolojiler.

Ayrıca, elektronik ticarette başarılı olmak için, söz konusu ürün ve şirket stratejisi ile ilgili değer zincirinin parçalarını ve ilgili iş süreçlerini yeniden yapılandırmak önemlidir.

Örneğin, bir şirketin takip etmek istediği strateji veya stratejiler kombinasyonu, değer zincirinin birincil faaliyetleri ve çevrimiçi uygulanması gereken ilgili iş süreçleri ile ilgilidir. Strateji, elektronik pazara girmek için seçilmesi gereken teknoloji sınıflarıyla da ilgilidir.

Örneğin, bir şirket, bir maliyet liderliği stratejisi uygulamak veya endüstride düşük maliyetli üretici olmak için elektronik ticareti kullanabilir. Stratejiye karar verildikten sonra, seçilen stratejinin en iyi şekilde uygulanmasını destekleyecek tüm bu faaliyetleri çevrimiçi olarak uygulamak için strateji ile değer zinciri faaliyetleri arasındaki tamamlayıcılıkları keşfetmek önemlidir.

Pazar alanı için dönüştürülmesi gereken birincil faaliyetlerin ve bunlara karşılık gelen iş süreçlerinin sayısı, şirketin ürün türüne ve stratejisine de bağlıdır. Elektronik ticaret için yeniden yapılanma yapılırken değer zincirinin farklı faaliyetleri arasındaki tamamlayıcılıkların dikkate alınması önemlidir.

Değer zincirinin faaliyetleri ne kadar çok eş zamanlı olarak çevrimiçi olarak yürütülürse, elektronik ticaretin ticari değerinin optimize edilmesi o kadar olasıdır.

Bu nedenle, elektronik ticaret için birincil faaliyetlerin yeniden tasarlanmasında bütüncül bir yaklaşımın benimsenmesi, her seferinde yalnızca birinin veya birkaçının yeniden yapılandırılmasından daha başarılı bir strateji olacaktır. Bunun nedeni, farklı etkinlikler arasındaki potansiyel tamamlayıcılıklardır; bu, diğerlerinin de çevrimiçi ticaret için yeniden yapılandırılması durumunda birinde daha iyi performansa yol açar.


Kurumsal strateji örnekleri
Odaklanma stratejisi Nedir
rakip işletme belirlenirken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmez?
Tasarruf stratejisi nedir
Strateji Nedir
Genel işletme stratejileri nelerdir
aşağıdakilerden hangisi genel işletme strateji içinde yer almaz?
Strateji örnekleri


Ayrıca, değer zincirinin her faaliyetinin her bir iş süreci, e-ticaret için yeniden yapılandırılabilir. Bu model, farklı iş süreçleri arasındaki tamamlayıcılıkların araştırılmasının ve çevrimiçi ticaret için belirli bir faaliyetin tüm tamamlayıcı süreçlerinin eşzamanlı dönüşümünün, yalnızca bir veya birkaç rastgele sayıda sürecin yeniden düzenlenmesinden daha yüksek bir iş değerine yol açacağını savunur. 

Tasarım aşamasında, çevrimiçi ticaret için yeniden tasarlanması gereken iş süreçleri ile destekleyici teknolojiler arasındaki potansiyel tamamlayıcılıkların dikkate alınması önemlidir. Bu tamamlayıcılığın keşfi, gelecekte başka çevrimiçi iş süreçlerinin eklenmesi gerekirse daha fazla genişleme için olanaklar sunan optimal bir sistem tasarımına yol açmalıdır.

Örneğin, şirket bilgilerinin elektronik olarak aranması daha doğru ve hızlı sonuçlar verecektir, arama motoru ne kadar hızlı ve gelişmişse ve kullanıcı arayüzü ve veri havuzu sistemleri o kadar iyi yapılandırılmıştır.

Son olarak, elektronik ticaret için sistemi uygulamak için kullanılan farklı teknolojiler arasındaki tamamlayıcılıkların araştırılması, farklı bileşen teknolojileri arasındaki tamamlayıcı ilişkiler araştırılmadan inşa edilen bir sistemden daha sağlam ve esnek bir bilgisayar sistemi getirebilir.

Örneğin, son kullanıcı arayüzleri ve veri havuzları, veri havuzu sistemi ne kadar iyi tasarlanırsa, kullanıcı arayüzünün o kadar basit olabilmesi anlamında tamamlayıcı teknolojilerdir.

Son on yılda BT üretkenliği ve iş değeri üzerine yapılan çalışmalar, BT yatırımlarının hem işgücü hem de kuruluşlar tarafından kullanılan diğer BT dışı sermaye açısından firmaların üretkenliği üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermiştir.

Ancak, açık standartları ve geniş uygulanabilirliği ile internet tabanlı teknolojiler, bu tür teknolojilere yatırım yapmanın karlılığı ve ticari değeri konusunu yeniden gündeme getirmektedir. Ayrıca, İnternet’in “yeni bir ekonomi” yaratması, şu soruları da gündeme getiriyor: Bu yeni ekonomide oyuncular ne kadar üretken?

E-ticaret, tuğla ve harç ve hibrit tıklama ve harç şirketlerinin karlılığını ve iş değerini artırıyor mu? İnternet ticaret teknolojilerine yapılan daha fazla yatırım, nokta iletişimleri için mutlaka şirketin daha iyi performans göstermesine yol açar mı? Ve özellikle, tüm şirketler internet tabanlı teknolojilere eşit erişime sahipse, e-ticaretteki performanslarını farklılaştıran faktörler nelerdir?

Elektronik ticaretin iş değerini ve kârlılığını araştıran son literatür, bu teknolojilere yapılan yatırımlardan olumlu getiriler elde etmek için elektronik ticaret teknolojileri ve diğer faktörler arasındaki tamamlayıcı ilişkilerin araştırılmasına odaklanmaktadır.

Örneğin, İnternet uygulamaları, süreçler ve müşterilerin ve tedarikçilerin elektronik iş hazırlığı gibi performans etkenleri ile operasyonel mükemmellik ve finansal ölçütler arasındaki bağlantıları tanımlayan bir elektronik ticaret iş değeri çerçevesi geliştirin.

“Elektronik iş dönüşümüyle uğraşan firmaların sinerjik yatırımlar yapması ve yalnızca bilgi teknolojisine kaynak tahsis etmesi değil, aynı zamanda faydaları en üst düzeye çıkarmak için süreçleri ve müşteri ve tedarikçi hazırlığını uyumlu hale getirmesi gerektiğini” savunuyorlar.

Benzer şekilde, Avrupa ve ABD’deki küçük, orta ve büyük şirketlerde e-ticaretin iş değerine ilişkin ampirik bir araştırma, sistem entegrasyonu, BT’nin müşteri odaklılığı, tedarikçinin BT’nin oryantasyonu gibi bir dizi temel e-sürücüyü tanımlar. ve BT’nin iç yönelimi. Çalışma, yüksek performanslı şirketlerin bu e-iş etmenlerine e-işten yararlanmayan şirketlere göre daha fazla çaba ve kaynak yatırdığı sonucuna varıyor.

Sonuç olarak, bu çalışmalar iş değeri ölçümü araştırmalarında tamamlayıcılıkların göz ardı edilmesinin yanıltıcı sonuçlara yol açabileceğini göstermektedir.

Öte yandan, yönetsel bir bakış açısından, BT ile strateji, iş süreçleri, iş modelleri, teşvikler vb. ilgili faktörler arasındaki tamamlayıcı ilişkilerin keşfedilmemesi, karmaşık elektronik ticaret sistemlerine yapılan yatırımların başarısız olmasına yol açabilir. 

Bu düşünceler, genel olarak BT’nin ve özel olarak elektronik ticaret teknolojilerinin tamamlayıcılığı ve iş değeri hakkında daha ampirik olduğu kadar normatif, kuralcı araştırmalara duyulan ihtiyaca işaret etmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir