KÜRESEL MOBİL TİCARET – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

KÜRESEL MOBİL TİCARET – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

5 Ocak 2023 E-ticaret Nedir? M-Ticaret Nedir 0
Yapay Veri Kümesi

KÜRESEL MOBİL TİCARET ORTAMI

Genel olarak bir model, ilgilenilen bir nesnenin (örneğin, gerçekliğin bir parçası) yapısını ve diğer özelliklerini basitleştirilmiş bir şekilde yansıtan ve böylece onun hakkında bilgi edinmeyi veya ilgilenilen gerçek nesneyi üretmeyi kolaylaştıran yapay olarak üretilmiş bir nesnedir. . Bir model oluşturmak (yani modelleme) her zaman belirli bir bakış açısıyla ve belirli hedefler göz önünde bulundurularak gerçekleştirilir.

Bunlar ne tür bir model oluşturulacağını (fiziksel, kavramsal, bilgisayar simülasyonu vb.) ve ne tür sorulara cevap vermesinin beklendiğini belirler. Modelleme girişimimizdeki orijinal sorular şunlardı: M-ticaret ortamında kalıcı olan herhangi bir varlık, yapı veya fenomen var mı?

Varsa, bunlar neler olabilir ve bu varlıklar ile olgular arasındaki kalıcı ilişkiler nelerdir? Aklımızda olan, birkaç yıl yerine, diyelim ki onlarca yıllık bir ömre sahip kavramlar ve ilişkilerdir. Bunları belirleyebilirsek, önümüzdeki birkaç yıl boyunca daha fazla araştırma ve uygulamada kullanılabilecek bir çerçeve yazabiliriz.

Bu çerçeve, kalıcı olan ve aynı zamanda m-ticaretin doğasında olan ve olmayan varlıklar, yapılar ve olgular arasında ayrım yapmayı mümkün kılmalıdır. Aşağıda, çevrede arzu edilen kalıcı ve doğal özelliklerin olduğunu, ancak arzu edilmeyen diğer özelliklerin olduğunu gösteriyoruz.

Kişisel Güvenilir Cihazlar

Oldukça kalıcı olan ve m-ticaretin tanımına dahil olan ilk belirgin şey terminaldir. Terminal denilince soyut anlamda m-ticaretin terminal olmadan yapılamayacağı aslında hemen anlaşılır ve önemsizdir.

Somut terminallerin zaman içinde gelişimlerinde benimsedikleri biçimlerin, gerçekleştirilebilecek somut mobil ticaret işlemleri üzerinde elbette çok etkisi vardır. Ama m-ticarette her zaman bir terminale ihtiyaç duyulur, ister bir araca monte edilmiş güçlü bir terminal, ister kablosuz olarak bağlanan birçok düğüme sahip kişisel bir alan ağı veya şimdi bildiğimiz şekliyle bir telekom terminali veya bir PDA olsun. Yukarıda belirtildiği gibi, mevcut üst uç terminallere Kişisel Güvenilir Cihazlar veya PTD’ler denir.

Kablosuz Erişim Ağları, Çekirdek Ağlar ve İnternet

Bir kablosuz erişim ağına ve m-ticaret sunucuları ile kimlik doğrulama sunucularını içeren daha geniş bir e-ticaret altyapısına ihtiyaç vardır. Yine, bunların aldığı somut biçimler zamanla değişir, ancak bir biçimde bunlara ihtiyaç duyulur.

Altyapının ana bileşenleri, mobil telekom ağları erişim ağları ve çekirdek ağlar İnternet ve e-ticaret için içerik ve hizmetler sağlayan çeşitli sunuculardır. Altyapının önemli ek kalıcı özelliği, farklı otonom organizasyonlar tarafından kontrol edilen parçalardan oluşmasıdır.

Dünyada ayrı ayrı kontrol edilen yüzlerce 2G telekom ağı ve ağları kontrol eden kabaca aynı sayıda mobil telekom operatörü var. Ayrıca, e-ticaret hizmetleri sağlayan milyonlarca sunucu vardır.


E-ticaret
E-ticaret Nedir
M-Ticaret Nedir


Kalıcı Organizasyon Yapıları

Otonom organizasyonlar otonom kararlar alır. Bu, hizmetler, protokoller vb. ile ilgili olarak altyapının heterojenliğine yol açar. Bir başka sonuç da, dünyanın farklı yerlerinde ağ altyapısının gelişme hızı ve aşamasının önemli ölçüde farklılık göstermesidir.

Bu durum galip gelecektir çünkü dünyada bu gelişmeyi durdurabilecek hiçbir dış güç yoktur. Farklı aşamalardan ve gelişme hızlarından kaynaklanan sorunlar ancak kuruluşların kendi sistemlerinin birlikte çalışabilirliğini sağlamaya gönüllü olarak karar vermeleri durumunda çözülebilir veya en azından hafifletilebilir.

Bölgesel gelişme ile ilgili olarak, şu anda dünyada m-ticaret aşamasına gelmiş üç büyük bölge, yani AB, Japonya ve ABD bulunmaktadır. Kurallar bir bölge içinde aşağı yukarı homojendir, ancak bölgeler arasında olması zorunlu değildir.

Çin gibi diğer büyük bölgeler kendi kurallarını geliştirebilir veya önde gelen bölgelerin kurallarını benimseyebilir. Yeni kurallara sahip yeni bölgeler ortaya çıksa da, en gelişmiş üç bölgenin öngörülebilir gelecekte de baskın bölgeler olmasını bekliyoruz. Böyle bir bölgeye düzenleyici alan diyoruz.

Japonya ve ABD (Çin, Kore ve Avustralya’nın yanı sıra) doğal dilde homojendir, oysa Avrupa onlarca küçük ve büyük dil alanına bölünmüştür. Böylece, uygulanan kurallar kabaca Avrupa Birliği’nde olduğu gibi aynı olsa da, somut m-ticaret hizmetleri farklı dillerde alınabilir. Dolayısıyla Avrupa’da güçlü bir m-ticaret garantisi yoktur.

Şimdiye kadar Japonya’da mobil telekom operatörleri mobil arenada inisiyatif aldı ve hükümet gelişimi gözlemledi. Japon yaklaşımı en çok m-ticarette başarılı olurken, AB’de Komisyon m-ticaret de dahil olmak üzere e-ticaret için kurallar oluşturmuştur, ancak ikincisinin gelişimi Japon pazarının gerisinde kalmaktadır.

ABD’deki operatörler çoğunlukla piyasa aktörlerine güvendiler; durum biraz avrupaya benziyor. Ancak madalyonun diğer yüzü, Japon pazarının parçalanmış olmasıdır, çünkü operatörler “duvarlarla çevrili bahçeler” yaratmıştır ve bunlar arasında rekabet vardır.

Farklı bir pazar yapısına, yani mobil ticaret şirketleri ile müşteriler arasındaki ilişkilere gelmek, oyuncuların Japonya’da alınandan farklı eylemlerde bulunmasını gerektirir. Japon pazarındaki en yeni gelişme bulunabilir.

Kalıcı Bir Özellik Olarak Hareketlilik

Hareketlilik, m-ticaret tanımının doğasında vardır ve m-ticaretin kalıcı özelliklerinden biridir. Şimdi anlaşıldığı gibi, farklı hareketlilik kalıpları, hizmet sunumu için farklı sonuçlara sahiptir.

2G ve 3G erişim ağları, tek bir operatör tarafından kontrol edilen bir ağ içinde geçişler yoluyla müşterileri taşımak için sürekli hizmet sağlamayı destekler. Dolaşım da desteklenir, yani diğer şebeke operatörlerinin müşterileri için hizmetler sunulur. M-ticaret açısından bakıldığında, dolaşım sırasında yukarıdaki düzenleyici alanlar ve homojen dil alanları önemlidir.

Böylece, bir kişi bir dil alanı içinde seyahat ederse, m-ticaret hizmetlerini kullanırken dil sorunu yaşamaz. Teorik olarak, bir düzenleme alanı içinde dolaşım, hizmet erişim sorunları olmadan mümkün olmalıdır, ancak pratikte belirli m-ticaret hizmetlerinin şu anda sunulduğu coğrafi alanlar, yukarıda belirtildiği gibi, ayrı ayrı ülkeler içinde ve hatta belirli bir mobil telekom ağındadır.

Bir düzenleyici bölgeden diğerine dolaşım, şu anda m-ticaret hizmetlerinin hiç mevcut olmadığı veya mevcutsa, yerel bir dilde tasarlandıkları ve bu nedenle yabancılar için kullanımının zor olduğu anlamına gelir. Bu ve m-ticarette ihtiyaç duyulan protokol yığınındaki daha düşük seviyeli protokollerle ilgili sorunlar, ne yazık ki oldukça kalıcı olan bir birlikte çalışabilirlik sorunu olarak algılanabilir.

Bu, pazar gerçekten küresel hale gelirse ve çok sayıda gezici müşteri için erişilebilir hale gelirse, m-ticaret ortamlarında kalıcı olmaması gereken birkaç kalıcı özellikten biridir. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, büyük ölçüde “denizaşırı” gezici müşteriler için hizmet sağlamanın ekonomik fizibilitesine bağlıdır, çünkü yetkililerin birlikte çalışabilirliği kurallara göre zorlaması pek olası değildir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir