Bilgi Teknolojilerinin İş Ortaklıkları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Teknolojilerinin İş Ortaklıkları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

19 Ocak 2023 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bilgi ve iletişim teknolojiler 0
Yönlendirme Algoritması

Bilgi Teknolojilerinin İş Ortaklıkları ve Organizasyon Yapılarına Etkisi

Son on yılda, İnternet’in ortaya çıkışıyla birlikte kuruluşlar, dahili ve harici iletişim biçimlerini, yapılandırma biçimlerini ve ortaklık kurma biçimlerini değiştirdiler.

Günümüzün karmaşık ve değişken iş dünyası, eski ve geleneksel organizasyonel tasarım paradigmasına ve başkalarıyla iş yapmanın yeni yollarına karşı değişiklikler ve alternatifler gerektiriyor.

E-ticaret, günümüz ticaretini şekillendiren en önemli güçlerden biri haline geliyor. Sanal şirketler ve e-ortaklıklar, yöneticilerin algısında ve iş operasyonlarında giderek daha popüler hale geliyor.

Bu makale, siber uzayda kuruluşların iş ilişkilerinin ve ağ biçimlerinin değişen doğasını, sürecini ve uygulamasını incelemektedir. Ayrıca, e-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar süreçlerinde ortaya çıkan bir dizi yönetim sorununu tanımlar ve tartışır.

Aslında bir ağ organizasyonu biçimi olan sanal organizasyon, organizasyonel tasarımda bir devrimdir ve organizasyonlar arası işbirliği ve ortaklıkların tanımlarını, sınırlarını ve biçimlerini değiştirmiştir.

Örgütlerin ağ biçimi, bu neslin tanımlayıcı ticari dönüşümüdür. Örneğin Cisco, karmaşık bir bilgi teknolojisi ağı aracılığıyla birbirine bağlanan tedarikçiler, sözleşmeli üreticiler, montajcılar ve diğer ortaklardan oluşan bir ağdır.

Cisco’nun ürününün yüzde yetmişi, Cisco’nun ağı aracılığıyla e-ortaklarına dışarıdan tedarik ediliyor. Yukarıda gösterildiği gibi, sanal organizasyonlar BT ağına ve e-ortaklığa güvenir. Teorik olarak, e-ortaklık, ortaklar arasında iletişim ve etkileşim için elektronik (bilgi) teknolojilerine dayanan bir ortaklığı ifade eder.

Uygulamada, e-ortaklık terimi çoğunlukla e-ticaret veya e-iş ortaklıkları ile ilişkilendirilir. E-iş faaliyetlerinin doğasına bağlı olarak, farklı biçimler alabilir ve sanal işletmeler ile tuğla ve harç şirketlerinden veya bunlar arasındaki çeşitli ortakları içerebilir.

Özellikle tedarik zincirlerinde firmalar arası iş ortaklığına elektronik bileşenler ekleyerek gelişir. Örneğin, imalat sanayinde, e-ortaklar arasında hammadde sağlayıcıları, bileşen üreticileri, nihai montaj imalatçıları, toptancılar, distribütörler, perakendeciler ve müşteriler yer alabilir.

Bu tedarik zinciri, yüzlerce hatta binlerce tedarikçi ve distribütör içerebilir. İnternet ve diğer elektronik ortamların kullanımı ve kurumlar arası bilgi sistemlerinin tanıtılması, e-ortaklıkların temelini oluşturur ve sanal organizasyonların büyümesine yol açar.

E-ortaklıklar, geleneksel kurumlar arası ortaklıklarla bazı ortak özellikleri paylaşır. Ancak birçok yönden farklıdırlar ve bu nedenle onları yönetmek için farklı stratejiler ve yapılar gerektirirler.

Farklılıkları inceledi ve e-ortaklıkların genellikle girişimci olduğunu ve doğası gereği daha az planlı olduğunu, Web hızında hareket etmesi gerektiğini, esnek ağ yapısı gerektirdiğini ve kısa bir ömre sahip olduğunu buldu.

E-ortaklıklar “yeni bir çevrimiçi ittifak türü olarak, son yıllarda inanılmaz miktardaki İnternet işinin bir sonucu olarak hızla ortaya çıkıyor”. Bir e-ortaklığa girmek artık yumuşak bir seçenek değil, ekonomik küreselleşme trendinde (dünya çapında artan bir ekonomik entegrasyon trendi anlamına gelir) rekabet avantajı ve müşteri memnuniyeti elde etmek için hayati bir ihtiyaçtır.

Öte yandan küreselleşme, şirketleri daha hızlı, daha ucuz ve daha esnek bir şekilde çalışabilen sanal organizasyonlar gibi gayri resmi ağ organizasyonları kurmaya itiyor.

E-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar, küreselleşmenin ve son on yıldaki BT ilerlemesinin ürünleridir ve aralarında temel bir sinerji vardır. Bu dijital çağda birbirleriyle ilişki ve etkileşim içindedirler.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
BTK Çağrı Merkezi
BTK İletişim
bilgi ve iletişim teknolojileri (bit nedir)
BTK Telefon
bilgi ve iletişim teknolojileri – pdf
BTK Akademi
Yeni bilgi teknolojileri


AVANTAJLAR

E-ortaklık ve sanal organizasyonun en büyük avantajı, organizasyonların fiziksel sınırlarını ortadan kaldırmaları ve fonksiyonlar arası ekiplerin ve organizasyonların birbirleriyle elektronik iletişim kurarak zaman ve mekanda çalışabilmeleri ve işbirliği yapabilmeleridir. kanallar.

İnternet, katılımcı kuruluşlar, ekipler ve bireyler arasındaki en önemli arayüz haline gelir. E-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar, işletmelerin dünya çapında ürün ve hizmetleri hız ve maliyet açısından daha verimli bir şekilde satmalarını ve sunmalarını sağlar.

Amazon.com, Priceline.com ve E*Trade, e-ortaklıklara dayanan ve bu ortaklıklardan elde edilen kârı maksimize eden başarılı e-işletmelerden bazılarıdır.

E-ortaklıkların ve sanal organizasyonların algılanan diğer faydaları arasında daha büyük iş fırsatları, tedarikçilerin ve satıcıların daha iyi entegrasyonu, daha iyi yönetim bilgisi, daha düşük işletme maliyetleri, daha iyi pazar anlayışı ve genişletilmiş coğrafi kapsam yer alabilir.

E-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar, diğer organizasyonlar arası ortaklıklar ve ittifakların yaptığı gibi, tüm ortakların kaynaklarını birleştirme fırsatı ve organizasyonel esneklik sunabilir.

Hızla değişen bu rekabet ortamında, çok az kuruluş, yalnızca ulusal ve/veya uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek için kendi iç güçlerine güvenebilir. Kurumlar arası işbirlikleri, ittifaklar, ortak girişimler, ortaklıklar ve benzerleri, organizasyonel ve yönetim yapıları, tarzları ve iletişim kanalları ne olursa olsun benzeri görülmemiş bir ivme kazanıyor.

Bir kuruluşun kaynakları şu ya da bu şekilde sınırlıdır. Bir iş e-ortaklığı oluşturmak ve bir ağ biçimini almak, bir yandan bir İnternet otoyolundan yararlanmak ve riskleri, yetenekleri ve geliri ortaklarla paylaşmak için bir kuruluşun kullanabileceği en popüler stratejilerden biri haline geliyor. diğer taraftan, başka bir açıdan.

Bir e-ortaklık ve sanal bir organizasyon oluşturmanın ardındaki itici güçler, diğer herhangi bir kurumlararası işbirliği biçimini yönlendiren güçlerle pek çok ortak noktaya sahiptir.

Şunları içerir:

• ulusal ve/veya küresel pazarlarda rekabet avantajı elde etmek veya pazar payını artırmak;
• tüccar ve ortaklar arasında geliri paylaşmak ve satışları genişletmek;
• rekabet kaybını önlemek için;
• müşterilerin ve pazarların değişen taleplerini karşılamak; ve
• rakiplerden temel yetkinlikler kazanmak.

ANAHTAR KONULAR

Bununla birlikte, e-iş ve e-ticaret gibi, e-ortaklık da internet kullanımı ve kuruluşlar arası arayüzlere güvenme ile ilgili bir dizi sorunla karşı karşıyadır.

Tespit edilen temel sorunlar şunlardır:

• e-ortaklıkların ve sanal organizasyonların zorlukları ve riskleri;
• e-ortaklıklar ve sanal organizasyonlarda üretkenlik ve gelir paylaşımı;
• katılımcı kuruluşlar arasında temel yetkinliklerin aktarılması ve paylaşılması;
• güç eşitsizliği; ve
• iletişimin kalitesi ve etkinliği.

Bu konuların her birinin ele alınması, elektronik teknolojiler ve e-ağlar aracılığıyla çeşitli türlerdeki kurumlar arası işbirliğinin e-yöneticilerinin önünde zorlu bir görev teşkil etmiştir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir