İletişimin Kalitesi ve Etkinliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

İletişimin Kalitesi ve Etkinliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

19 Ocak 2023 Etkili iletişim engelleri Kişiler arası iletişim engelleri PDF 0
Kilitlenmeyi Çözme Tekniği

Zorluklar ve Riskler

Teknolojik açıdan, e-ortaklık yapan şirketler, bilgisayar etkileşimlerini kullanarak dış iş ilişkilerine katılmak zorundadır.

Bu, e-yöneticileri BT stratejilerini ve kaynaklarını yeniden tasarlamaya ve sanal bir ortamda e-ortaklarla iletişim kurma ve iş yapma yollarını yeniden düşünmeye zorlar. Dikkate alınması gereken ana konular, BT altyapısı ve yöneticilerin ve operatörlerin e-ticaretle ilgili bilgi ve becerileridir.

İnsan kaynakları tarafında, e-yöneticiler kesinlikle işbirliğini yürütmenin yönetim karmaşıklıklarıyla karşı karşıya kalıyor. En büyük zorluklardan biri, organizasyonel ve ülke kültürleri ve sistemlerindeki çatışma ve farklılıklardır. Her kuruluşun kendi özel deneyiminden, kendi rolünden ve sahiplerinin veya yöneticilerinin işleri halletme biçiminden geliştirilen kendi kültürü vardır.

Örgütsel düzeydeki kültürel farklılıklara ek olarak, çok uluslu e-ortaklıklar, kaçınılmaz olarak, batı ve doğu kültürleri arasındaki çatışmalar gibi, uluslar arasındaki kültürel farklılıkların neden olduğu engellerle karşılaşır.

Vergilendirme sistemleri, çevrimiçi fikri mülkiyet ve çevrimiçi ticaret ve hukuk dahil olmak üzere sistemlerde farklılıklar vardır. Örneğin, AB üye devletleri, kendi sınırları dışındaki veri aktarımlarına yalnızca veriler için yeterli koruma sağlayabilen yargı bölgelerine izin verilmesini sağlayacak yasalar çıkarmalıdır.

ABD, asgari yerel düzenlemenin sınır ötesi İnternet ticaretini teşvik edeceğine inanıyor. Kuruluşlar ve ülkeler genelinde kültür ve sistem farklılıklarını yönetmek, e-ortaklıkların ve sanal kuruluşların yöneticilerini zorlayan yüksek gündemlerden biridir.

İnternet ve ağ organizasyonları gelişmiş veri, bilgi ve bilgi iletişimini kolaylaştırırken, İnternette mahremiyet, veri güvenliği ve fikri mülkiyet koruması konularına ve sorunlarına yol açar.

İnternet işlemleri yoluyla oluşturulan bilgi veri tabanı, e-ortaklar arasında IP’nin mülkiyeti konusunda hukuki ihtilaflara ve IP’den elde edilen potansiyel kârın olası kaybına yol açabilir.

Ayrıca, elektronik araştırma projeleri genellikle dahil olan her kuruluş için yüksek düzeyde teknolojik, ticari ve yasal riskler oluşturan yeni teknolojileri ve yenilikçi gelişmeleri içerir.

Verimlilik ve Gelir Paylaşımı

E-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar kurmanın birincil amacı, çevrimiçi kaynaklardan ve kapsamlı e-ağlardan yararlanarak daha fazla kar elde etmek ve en iyi iş sonuçlarını elde etmektir.

“İyi tasarlanmış bir gelir paylaşım programının çevrimiçi iş yaratmanın en iyi ve en hızlı yolu olabileceği” düşünüldü. E-ortaklıklarda ve sanal organizasyonlarda verimlilik arttığında ve ciro yükseldiğinde gelir paylaşımı en önemli konu haline geliyor.

Tazminatın niteliği, zamanlaması ve miktarı (yönlendirme ücretleri, telif hakkı ve komisyon şeklinde), mali istikrar ve komisyon raporlamasının dürüstlüğü ile birlikte, e-ortaklarının temel hususları ve e-ortaklarının sürdürülmesindeki önemli başarı faktörleridir.

Temel Yetkinlikleri Aktarma ve Paylaşma

Lei’ye göre, temel yetkinlikler, bir şirketin rakipleri arasında öne çıkmak için özel ve özel bilgi, beceri ve yeteneklerini içerir. Bunlar, yasal olarak korunan fikri mülkiyetten ziyade maddi olmayan ve bir şirketin fikri sermayesinin ve ticarete konu olmayan varlığının entegre bir parçasıdır.

Örgütler arası işbirliği, katılımcı kuruluşların birbirlerinden temel yetkinlikleri edinmeleri ve özümsemeleri için bir fırsat sağlar.

Bu fırsat, e-ticaret gibi yenilikçi işler için özellikle değerlidir. Bununla birlikte, en büyük engel, bilgi sızıntısına ilişkin rekabet endişeleridir. Bu, e-ortakların karşılaştığı kaçınılmaz bir ikilemdir ve e-ortakların BT teknolojisinin sunabileceği potansiyele ulaşmasını zorlaştırır.

Güç Eşitsizliği

Örgütler arası işbirliği ve ortaklığın karar alma organının, çevrimiçi bir ortak girişimde hisse senetleri açısından katılımcı kuruluşlar tarafından orantılı olarak temsil edilmesi normaldir. E-ortaklar arasındaki yasal olarak bağlayıcı anlaşmalarda güç ve sorumluluk paylaşımı açıkça tanımlanmış olmasına rağmen, özkaynaklardaki farklılıktan dolayı güç eşitsizliğinin meydana geldiği ve bunun organizasyonlar arası işbirliğinin performansını etkilemesi muhtemel olduğu belirtilmelidir.


Kişiler arası iletişim Engelleri
12 iletişim engeli
Kişiler arası iletişim engelleri PDF
12 iletişim engeli örnekleri
Etkili iletişim engelleri
İletişim engelleri”– Sunum
Genel iletişim PDF
sözlü ve sözsüz iletişim – pdf


İletişimin Kalitesi ve Etkinliği

Ağ oluşturma ve iletişim, özellikle örgütler arası işbirliğini koordine etmede ve bağlantı kurmada kilit bir rol oynar. E-ağları genişletmek ve e-ortaklar arasında etkin iletişim sağlamak en önemli önceliktir. Kültür ve bağlılık gibi, iletişim de toplam kalite ortaklığı yaklaşımının yumuşak bir sonucudur ve kuruluşlar arası işbirliğinin temelidir.

Etkili ağ oluşturma ve iletişim, işbirliğinin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu nedenle, ortaklar arasındaki iletişimin kalitesinin ve etkinliğinin sürekli iyileştirilmesi, e-ortaklıkların ve sanal organizasyonların gündemindeki bir diğer önemli konudur.

SEÇENEKLER

Başarılı e-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar için BT altyapısının ve kaynaklarının yeterli desteği kesinlikle önemli olsa da, potansiyel finansal, ticari ve yasal riskleri azaltmak ve insani ve kültürel faktörlerle etkin bir şekilde ilgilenmek, teknik kurulumun karmaşıklıklarını aşıyor ve e-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar oluşturma konusunda destektir.

Örgüt kültürü ve insan kaynakları, rakiplerin taklit etmesi zor olduğundan, giderek daha önemli rekabet avantajı kaynakları haline geliyor. Sağlam bir kültürün nasıl geliştirileceği ve e-ortaklıklardan elde edilen temel yetkinlikten nasıl yararlanılacağı, yöneticiler için çok önemli ve zorlu bir konudur.

E-ortaklıklar ve sanal organizasyonlar için diğer kritik başarı faktörleri şunları içerir:

• kuruluşlar arası bilgi sistemlerinin erişilebilirlik, güvenlik ve uyumluluk düzeyi;
• işbirlikçi e-ticaret faaliyetlerindeki trafik düzeyi;
• müşteri hizmetleri ve e-ortak destek hizmeti düzeyi;
• e-ortaklar arasında bilgi ve birikim aktarma ve paylaşma düzeyi;
• e-ortaklar arasında etkili bir sanal ağ yapısı oluşturmak ve sürdürmek;
• e-ortaklıklara yönelik bireysel ve kurumsal bağlılık düzeyi;
• karşılıklı güven, anlayış, saygı ve açıklık düzeyi;
• kurumsal ve iş etiği ve dürüstlük düzeyi;
• finansla ilgili olarak e-ortakların güvenilirlik düzeyi
sosyal durum ve iş deneyimi;
• gelir paylaşımı yoluyla karşılıklı yarar düzeyi;
• gerçek zamanlı bir komisyon raporlama sisteminin etkinliği ve verimliliği;
• e-ortakların performans ve üretkenlik düzeyi;
• temel yetkinlikleri aktif olarak takip etmek ve paylaşmak;
• gücü paylaşma ve e-ortaklar arasında güçlendirme istekliliği; ve
• kaliteli ve etkili ağ oluşturma ve iletişimin sürekli iyileştirilmesi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir