Kullanıcı Bilişimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Kullanıcı Bilişimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

23 Ocak 2023 Bulut bilişim nedir Ne işe Yarar Bulut bilişim uygulamaları 0
Bilgisayar Öz-Yeterliği

Kullanıcı Bilişimi

Son on yılda, son kullanıcı bilişimi, organizasyon ortamının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Son kullanıcı bilişiminin ortaya çıkışı, bilgiye dayalı bir ekonomide işlev görmek için bilgiyi yönetmenin ve etkin bir şekilde kullanmanın gerekliliğine atfedilebilir.

Artan kurumsal bilgi işlem ihtiyaçları nedeniyle, büro ve destek personeli ile birçok orta ve üst düzey yönetim pozisyonu için bilgisayar okuryazarlığı gereksinimleri hızla arttı.

Mikrobilgisayarların çoğalması ve karmaşık kullanıcı uygulama araçlarının mevcudiyeti, son kullanıcı bilgi işlem teknolojisinin yaygın şekilde uygulanmasını kolaylaştırdı.

Son kullanıcı bilgi işlemi, üretkenliği artırma potansiyeline sahiptir. Ancak bu potansiyelin gerçekleştirilebilmesi için son kullanıcıların EUC becerilerini öğrenmesi ve yüksek düzeyde performans göstermesi gerekir. Kuruluşlar için son kullanıcı performansının önemi göz önüne alındığında, kelimenin tam anlamıyla yüzlerce çalışma, son kullanıcı performansını etkileme potansiyeli olan faktörleri inceledi.

Bu gözden geçirmenin üç amacı vardır: son kullanıcı performansı hakkında bildiklerimizi gözden geçirmek, son kullanıcı performansına ilişkin araştırmaların bazı sınırlamalarını tartışmak ve son kullanıcı performansına ilişkin gelecekteki araştırmalar için öneriler sunmak.

SON KULLANICI PERFORMANSINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Psikoloji ve örgütsel davranış alanlarındaki araştırmalar, bireyin ve çevrenin özelliklerinin davranış ve performansı etkilediğini açıkça ortaya koymuştur.

Etkileşimli yaklaşım olarak adlandırılan bu yaklaşım, son kullanıcı performansını etkileyen faktörleri gözden geçirmek için etkili bir çerçevedir.

Son Kullanıcıların Özellikleri

Araştırmalar, son kullanıcı performansını etkileme potansiyeline sahip çeşitli bireysel farklılık faktörlerini incelemiştir. Örneğin, önceki araştırmalar tutumların son kullanıcı performansının etkisini araştırmıştır.

Organizasyonlar ve yöneticiler, tutumlar, istekler veya hedefler ve öz yeterlik gibi bu bireysel farklılık faktörlerinin bazılarını diğer faktörlerden (örn. yetenekler, öğrenme/bilişsel stiller ve demografi) daha fazla etkileyebilir. Bu nedenle, bu inceleme önceki faktörler grubuna odaklanmaktadır.

Tutumlar

Son kullanıcı performansına ilişkin araştırmaların çoğunluğu, son kullanıcı performansını tahmin etmek için bilgisayarlara yönelik tutumlara odaklanmıştır. Ancak, bu çalışmalar genellikle tutarsız sonuçlar bildirmiştir. Tutumlar ile son kullanıcı performansı arasındaki ilişkiyi inceleyen araştırmaların yaklaşık yarısı bir ilişki bildirmiştir.

Bu çalışmaların bazıları pozitif bir ilişki bildirirken, diğerleri negatif bir ilişki bildirmiştir. Alternatif olarak, çalışmaların kabaca yarısı tutumlar ile son kullanıcı performansı arasında bir ilişki bulamamıştır.

Bu çalışmaları gözden geçirdikten sonra, tutarsız sonuçları, bu çalışmaların çoğunun bilgisayar kaygısı ve bilgisayarlara karşı olumsuz tutum yapılarını yanlış bir şekilde birbirinin yerine kullanmasına ve son kullanıcı performansını tahmin etmek için küresel tutumlara dayanmasına bağladı.


Euc nedir
Bulut bilişim nedir
Bulut bilişim örnekleri
Bulut bilişim nedir Ne işe Yarar
Bulut bilişim uygulamaları
Bulut bilişim Hizmet Modelleri
Bulut bilişim sistemleri nelerdir
Bulut bilişim Teknolojileri


Davranışsal niyetler modelinden yola çıkarak, davranışların veya sonuçların, daha küresel ve genel tutumlardan çok, özellikle bu davranışlarla ilgili tutumlar tarafından en iyi şekilde tahmin edilebileceğini teorize etti.

Bilgisayarlarla çalışmaya yönelik tutumun, bilgisayarlara yönelik daha genel tutumlardan çok daha spesifik ve bilgisayar becerilerinin kullanılmasını gerektiren görevlerin performansıyla ilgili olduğunu öne sürdüler.

Bilgisayarlarla çalışmaya yönelik olumlu tutumlara sahip bireylerin, son kullanıcı bilgi işlem becerilerini uygulama ve öğrenme olasılıkları daha yüksektir ve bu becerilerin kullanılmasını gerektiren görevlerde, daha az olumlu tutumlara sahip olanlara göre daha yüksek düzeyde performans gösterirler.

Beklendiği gibi, bilgisayarlarla çalışmaya yönelik tutumların, ancak bilgisayarlara yönelik tutumların değil, son kullanıcı performansındaki benzersiz varyansı açıkladığı bulundu. Bu sonuçlar bir takip çalışmasında tekrarlanmıştır.

Önceki araştırmalarla birlikte bu iki çalışma, bir bilgisayarla veya belirli bir yazılım paketi veya paketlerle çalışma görevine özgü tutumların son kullanıcı performansını öngörme olasılığının daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Hedefler

Hedef belirlemenin görev performansı üzerindeki olumlu etkisi, psikolojik literatürdeki en sağlam ve yinelenebilir bulgulardan biridir.

Kelimenin tam anlamıyla, çeşitli ortamlarda ve yöneticiler, mühendisler ve bilim adamları dahil olmak üzere çok çeşitli konularda hedef belirleme üzerine yüzlerce çalışma yapılmıştır. Hedef belirleme üzerine yapılan araştırmalar, belirli ve zor veya zorlayıcı hedeflerin, hedeflerin, kolay hedeflerin veya “elinden gelenin en iyisini yap” hedeflerinin yokluğundan daha yüksek performans seviyelerine yol açtığını belgelemiştir.

Geri bildirim veya sonuç bilgisi ile birleştirildiğinde hedef belirlemenin yüksek performans seviyelerine yol açtığını göstermiştir. Bu nedenle, hedefler spesifik ve yeterince zorlayıcı olduğunda ve hedefle ilgili ilerlemeyi göstermek için geri bildirim sağlandığında, hedef belirlemenin görev performansını iyileştirme olasılığı yüksektir.

İki çalışmadan oluşan bir dizide, son kullanıcıların bir yazılım paketini öğrenme ve bu pakette uzmanlaşma hedeflerinin aslında yazılım paketindeki performanslarıyla güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu buldu.

Öz-yeterlilik

Öz yeterlik, kişinin bir görevi etkili bir şekilde tamamlama veya belirli bir davranış sergileme yeteneğine olan inancıdır. Öz-yeterlik üzerine teori ve araştırmalar, düşük öz-yeterlik düzeyine sahip bireylerin aksine, yüksek düzeyde yeterliliğe sahip kişilerin değişimden daha az endişe duyduklarını, daha zorlu hedefler belirlediklerini, daha fazla çaba sarf ettiklerini, zorluklar karşısında sebat ettiklerini ve daha yüksek başarı elde ettiklerini göstermektedir. 

Önceki araştırmalar, öz-yeterliliğin, son kullanıcı bilgi işlem içeren görevler de dahil olmak üzere çeşitli görevlerde çeşitli davranışları ve performansı etkilediğini de belgelemiştir. Örneğin, bir çalışmada bilgisayar yazılımı kullanımı konusunda iki tür eğitim alan yöneticiler ve idareciler üzerinde çalışılmıştır.

Eğitimden önce daha yüksek öz-yeterliğe sahip kursiyerler, eğitimin sonunda zamanlı bir bilgisayar görevinde düşük öz-yeterliğe sahip akranlarından daha iyi performans gösterdi. Başka bir çalışmada, öz-yeterliğin, son kullanıcıların performansında, son kullanıcıların tutumlarından ve amaçlarından veya özlemlerinden daha fazla benzersiz varyansı açıkladığını bildirdi. Son kullanıcıların öz yeterliliğini artırmak, son kullanıcı performansını artırmaya yönelik en etkili tek yaklaşım olabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir