Zaman Kısıtlaması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Zaman Kısıtlaması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

23 Ocak 2023 Bilim ve teknolojinin tarihsel gelişim Teknoloji ne zaman bulundu 0
Amortisman Süresi

Ortamın Özellikleri

Son kullanıcı özelliklerine ilişkin çok sayıda araştırmanın aksine, çevrenin özelliklerine odaklanan çok az araştırma vardır. Buna rağmen, birkaç farklı özellik incelenmiştir. İncelemeye hangi özelliklerin dahil edileceğine karar verirken iki kritere güvenilir: özellikler için araştırma desteğinin kalitesi ve/veya kuruluşların ve yöneticilerin özelliği değiştirebilme kolaylığıdır.

Birçok bilim insanı, son kullanıcı eğitiminin kuruluşlarda bilgisayar sistemlerinin üretken kullanımına önemli bir katkı sağladığını kabul etmiştir. Uygulayıcı literatür de eğitimin bilgisayar teknolojisinin etkili kullanımı için gerekli olduğu görüşünü desteklemektedir.

Eğitim, kuruluşlarda son kullanıcı bilgi işlemin başarısını veya başarısızlığını etkileyebileceğinden, çalışanları bilgi teknolojisini verimli bir şekilde kullanmaları için eğitmek, birçok kuruluşta yüksek bir öncelik haline gelmiştir. Son kullanıcıları eğitmenin performanslarını artırdığı artık iyice anlaşılmıştır. O halde bir sonraki adım, eğitimin son kullanıcı öğrenmesini ve performansını kolaylaştıran özelliklerini belirlemektir.

Uygulama Fırsatı

Eğitim ortamında ve eğitim sonrası ortamda uygulama yapma fırsatı, kursiyerlerin işlerini yapmak için yeni edindikleri becerileri ne kadar iyi öğrendiklerini ve kullandıklarını muhtemelen etkiler. Yeni becerilerin öğrenilmesi için uygulamanın önemi yaygın olarak kabul edilirken, eğitim ve çalışma ortamları, kursiyerlere yeni edinilen becerileri uygulama fırsatları sağlama derecesine göre farklılık gösterir.

Örneğin, Hava Kuvvetleri teknik kursiyerlerini eğitimlerini tamamladıktan sonra incelediler ve eğitimi uygulama fırsatları açısından önemli farklılıklar buldular; ayrıca kursiyerlerin eğitildikleri görevleri ilk kez gerçekleştirmeden önce geçen sürelerde de büyük farklılıklar olduğunu kaydettiler.

Yeni edinilen becerileri uygulama fırsatlarının öğrenmeyi güçlendirmesi ve kursiyerlerin bu becerileri ne kadar iyi kullandığını etkilemesi muhtemeldir.

IRS yöneticileriyle yapılan bir çalışmada, işe döndükten hemen sonra eğitimli bilgisayar becerilerini uygulama girişimlerinin uzun vadeli elde tutma üzerinde büyük bir etkisi olduğu bulundu. Bu araştırmalar, eğitilen becerileri uygulama fırsatının, kursiyerlerin bu becerilerle ne kadar iyi öğrendiğini ve performans gösterdiğini önemli ölçüde etkileyeceğini göstermektedir.

Zaman Kısıtlaması

Bir çalışmada, performans sonuçlarıyla ilgili çevresel kısıtlamaları belirlemek için “kritik olaylar” yöntemini kullandı. Bu çalışmada, çok çeşitli işlerde çalışan 62 katılımcı, performansı olumsuz etkileyen durumsal değişkenleri belirledi. Peters ve ark. zaman mevcudiyetini güçlü bir kısıtlama olarak tanımlamıştır.

Kursiyerlerin kısa sürede öğrenmeleri ve yeni becerilerde yetkin hale gelmeleri beklendiğinde hayal kırıklığına uğramaları ve öğrenmemeleri muhtemeldir. Öğrenmek ve yeni becerilerde yetkin hale gelmek için ayrılan süre, kursiyerlerin becerilerini ne kadar iyi öğrendiğini ve kullandığını muhtemelen etkiler.

Sonuç olarak, zaman kısıtlamalarını algılayan kursiyerlerin, bu tür zaman kısıtlamalarını algılamayanlara göre daha düşük performans seviyeleri kanıtlaması muhtemeldir. Son zamanlarda yapılan bir çalışmada, zaman kısıtlaması algısının son kullanıcı performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu bildirilmiştir.


Teknoloji ne zaman bulundu
Geçmişten günümüze teknoloji ile ilgili yazı
Teknoloji Tarihi
Geçmişten günümüze teknolojinin gelişimi
Geçmişten günümüze Teknoloji kısaca
Teknolojinin gelişimi
Eski teknolojik aletler
Bilim ve teknolojinin tarihsel gelişimi kısaca


 ARAŞTIRMANIN EKSİKLİKLERİ

Kullanıcı memnuniyetinin, son kullanıcının bilgi işlem başarısının bir vekili olarak kullanılması ve son kullanıcıların ortamındaki özellikler üzerine sistematik araştırmaların olmaması, en bariz sınırlamalardan ikisidir. Bu iki sınırlılık, araştırmacılar ve uygulayıcılar için araştırma bulgularının yararlılığını sınırlama olasılığı yüksek olduğundan, bunlar aşağıda tartışılacaktır.

Son Kullanıcı Performansının Vekil Ölçüleri. Bugüne kadar, kullanıcı memnuniyeti literatürde son kullanıcı bilgi işlem başarısını ölçmek için en popüler ölçü olarak hizmet etmiştir.

Son kullanıcı bilgi işlem başarısının birincil ölçüsü olarak kullanıcı memnuniyetinin kullanılması, memnun kullanıcıların memnun olmayan kullanıcılardan daha iyi performans gösterdiği varsayımına dayanmaktadır. Ne yazık ki, bu varsayımı destekleyecek kanıtlar eksiktir.

Kullanıcı memnuniyetini son kullanıcının bilgi işlem başarısıyla eşitlemek sorunlu çünkü bize üretkenlik hakkında hiçbir şey söylemiyor. Munro ve ark. son kullanıcı teknolojilerine ve son kullanıcı eğitimine yapılan önemli yatırımları haklı çıkarmak için son kullanıcı bilgi işlem başarısının kullanıcı memnuniyetinden daha iyi bir ölçüsünün gerekli olduğunu yerinde bir şekilde kaydetti.

Kuruluşların operasyonlarını bilgisayarlaştırmasının birincil nedeninin üretkenliği, rekabet gücünü ve kârı artırmak olduğu göz önüne alındığında, son kullanıcılar becerileri öğrenmedikçe ve bu becerileri iş performanslarını iyileştirmek için kullanmadıkça, son kullanıcı bilgi işlemin beklenen faydalarının elde edilmesi pek olası değildir.

Son kullanıcı memnuniyeti algıları önemli bir ölçü olsa da, son kullanıcı performansına eşdeğer değildir ve bu nedenle gelecekteki araştırmalar, son kullanıcı memnuniyetini son kullanıcı performansının yerine geçecek bir ölçü olarak kullanmamalıdır.

Son Kullanıcı Ortamının Özellikleri

Son kullanıcıların ortamındaki özellikler doğrudan veya son kullanıcının kendi özellikleri üzerindeki etkileri yoluyla dolaylı olarak son kullanıcı performansını etkileyebilir. Ne de olsa, engelleyici durumsal koşulların performansı olumsuz etkileyebileceği öngörüsü açıktır ve çeşitli performans modellerinde ifade edilmiştir.

Performansı sınırlayan veya sınırlayan durumsal faktörlere durumsal kısıtlamalar denir. Bunlar, bireysel performans aralığını kısıtlayan, bireysel çalışanların kontrolünün ötesindeki faktörleri içerir. Araştırma, durumsal kısıtlamaların varlığını bildirmiştir ve durumsal kısıtlamaların performans üzerindeki olumsuz etkileri iyi bir şekilde belgelenmiştir.

Bununla birlikte, birkaç model hem kişisel hem de çevresel faktörlerin davranış ve performansı etkilediğini öne sürse de, önceki araştırmalar son kullanıcı performansını tahmin etmek için neredeyse tamamen son kullanıcıların özelliklerine dayanıyordu.

Örneğin, bir çalışmada, son kullanıcıların özellikleri tarafından açıklanan son kullanıcı performansındaki varyansın, durumsal kısıtlamalarla karşı karşıya kaldıklarında %32’den %23’e düştüğü bulundu. Bu sonuçlar, performanslarını etkileme potansiyeline sahip son kullanıcıların ortamlarındaki özelliklerin etkisinin incelenmesinin önemini vurgulamaktadır.

İlk olarak, yukarıda belirtildiği gibi, çalışmalar hem son kullanıcının özelliklerinin hem de ortamın son kullanıcı performansı üzerindeki etkisini araştırmalıdır.

Araştırmanın dikkatini hak eden son kullanıcı ortamının özellikleri, eğitimin niteliklerini, kullanılan yazılım paketlerini (örn. kullanıcı dostu olma, sağlanan öğreticiler) ve eğitim sonrası desteğin kullanılabilirliğini içerir. İkinci olarak, son kullanıcı eğitimi üzerine yapılan araştırmaların çoğu kuruluş tarafından sağlanan eğitime odaklanmıştır.

Yine de çoğu öğrenme iş başında ve akranların yardımıyla gerçekleşir. Akranların bir son kullanıcının performansında ne ölçüde rol oynadığının araştırılması gerekir. Üçüncüsü, tüm son kullanıcılar aynı değildir.

Yirmi yıl önce, son kullanıcıları sınıflandırmak için bir çerçeve sağladı. Ne yazık ki, önceki birçok çalışma katılımcıları yeterince tanımlamamaktadır, bu da sonuçların genellenebileceği popülasyonu belirlemeyi zorlaştırmaktadır. Çalışmaların, katılımcıları Rockart ve Flannery’nin çerçevesine göre yeterince tanımlaması çok önemlidir.

Son olarak, en teorik ve pratik öneme sahip olması muhtemel araştırma, son kullanıcı performansının yapısına odaklanan araştırmadır. Örneğin, X, Y ve Z faktörlerinin bir eğitim ortamında veya (son kullanıcının) iş ortamında son kullanıcı bilgi işlem görevlerinde performansı etkilediğini göstermek bir şeydir.

Daha da önemlisi, bir son kullanıcının iş ortamındaki bilgi işlem görevlerindeki performansının genel iş performansını artırıp artırmadığını incelemektir.

İkincisinin gösterilmesi, yalnızca son kullanıcı bilgi işlem teknolojisine yapılan yatırımlar için en iyi gerekçe olarak hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda ortaya çıkma ve ihtiyacın en önemli ve birincil nedeni olan kurumsal rekabet edebilirliği de muhtemelen sağlayacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir