YAZILIM ENDÜSTRİSİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
BİR ÜLKE PROFİLİ
Mısır, M.Ö.3000 yıllarına kadar uzanan kadim bir uygarlığın beşiğidir. Yaklaşık 70 milyonluk nüfusu ile bölgenin en kalabalık ülkesidir. Nüfusunun yaklaşık %28’i eğitim programlarına (okullar ve üniversiteler eğitimi) kayıtlıdır ve 19 milyonu işgücünü temsil etmektedir.
Mısır, gayri safi yurtiçi hasılanın %17’sini tarım, %32’sini sanayi ve ağırlıklı olarak turizm ve ulaşım etrafında inşa edilmiş büyük bir hizmet sektörü (%51) ile endüstriyel tabanını genişletmeye ve teknolojik olarak modernleşmeye çalışıyor. Kapsamlı bir ekonomik reform programı uygulanarak mevcut ekonomik büyüme oranı yıllık %5,7 ve enflasyon %6 olarak gerçekleşti.
Tahminler, işsizliğin %8 seviyesinde olduğunu ve işgücünün yıllık %2,7 civarında büyüdüğünü gösteriyor. Mısır hükümeti, ulusal altyapıyı oluşturmak ve dünya çapındaki BT gelişimine ayak uydurmak konusunda her zamankinden daha kararlıdır.
Ekim 1999’da hükümet, gelişmekte olan bir pazar olarak Mısır’ın halihazırda önemli başarılar elde etmiş olduğu gerçeğine dayanan bir bilgi ve iletişim teknolojisi perspektifinden Mısır’ı inşa etmek için bir ana plan başlatmak üzere bir iletişim ve bilgi teknolojisi bakanlığı kurdu. ekonomik kalkınma açısından ve küresel pazara agresif bir şekilde girmeye hazır ve bu hedefi gerçekleştirmenin tek yolu, en son teknolojiye sahip bir bilgi ve iletişim teknolojisi altyapısından geçiyor.
YAZILIM ENDÜSTRİSİ
Mısır’daki yazılım endüstrisi henüz emekleme aşamasında. Bununla birlikte, çoğu olgun pazar gibi yerel satıcıların ve çok uluslu şirketlerin varlığıyla doğası gereği çeşitli ve heterojendir. Yazılım geliştirme şirketlerinin çoğu, ürünlerini ve müşterilerini desteklemek için eğitim hizmetleri sağlar.
Yazılım endüstrisi, (a) yazılım araçları, (b) paket uygulamalar, (c) özel uygulamalar ve multimedya uygulamaları ve (d) uygulamaların Araplaştırılması dahil olmak üzere dört kategoriye ayrılır.
Ekim 2000’de sektörde istihdam edilen toplam personel sayısının, çoğunlukla yerel ve uluslararası pazarlara bilgi sistemlerinin geliştirilmesi ve sunulmasında yer alan yöneticiler, programcılar ve proje yöneticileri dahil olmak üzere 6.000 civarında olduğu tahmin ediliyordu.
Ancak bu rakam, yaklaşık 1.000 olduğu tahmin edilen endüstride, devlette ve özel sektörde çalışan BT destek personelini ve BT eğitim alanında ek olarak 1.000 uzman ve danışmanı içermemektedir.
Yazılım şirketlerinin büyüklükleri, başlangıçtaki bir ila beş personelden, yaklaşık 50 ila 150 çalışanı olan nispeten olgun şirketlere kadar değişir. Firmaların çoğunluğu Kahire veya İskenderiye ve çevresinde bulunmaktadır. Ancak son zamanlarda, yeni start-up’ların bir kısmı sundukları vergi tatillerinden yararlanmak için yeni sanayi bölgelerine yerleştirildi.
Yazılım, BT endüstrisinin en hızlı büyüyen segmentidir. 2000 yılında toplam pazarın %14’ünü temsil ediyordu. Sektör, 1999’da 82.75 milyon ABD dolarından %27 büyüme oranıyla 105 milyon ABD dolarına ulaştı.
Ayrıca sektörden yapılan ihracatın değeri 50 milyon ABD doları olup, 2005 yılında 500 milyon ABD dolarına ulaşması beklenmektedir. Faaliyetleri arasında yazılım geliştirme olan şirket sayısının 300 olduğu tahmin edilmektedir.
Bu rakamlar, daha gelişmiş yazılım endüstrileriyle karşılaştırıldığında etkileyici olmasa da, endüstrinin ciddi bir şekilde gelişmesine başlamak için bir temel sağlıyor. Ayrıca, iletişim ve bilgi teknolojileri bakanlığı, Mayıs 2000’den bu yana, en son BT ve iletişim uygulamaları konusunda yılda 5.000 yeni mezun yetiştirme planını başlatmıştır.
Yazılım unsurları Nelerdir
Yazılım örnekleri
Yazilim Nedir Yazılım Çeşitleri
Yazılım kaça ayrılır
Bilgisayar yazılım programları
Yazılım Nedir kısaca
Sistem yazılımları
Yazılım Nedir, nasıl yapılır
Plan, önümüzdeki beş yıl içinde, yüksek teknoloji endüstrisinin gelişiminin çekirdeğini temsil edebilecek 25.000 yeni mezun yetiştirmeyi hedefliyor. BT ürün ve hizmetlerinde yurt içi pazarda büyüme beklentisinin hizmet ve ürünlerde %35 aralığında olması beklenmektedir.
Yazılım pazarı gelirlerinin %55’ini ithal yazılımlar oluştururken, geri kalan satışların %19’unu yerli yazılımlar, %16’sını özel yazılımlar ve %10’unu Araplaştırma oluşturmaktadır.
Araplaştırılmış yazılım pazarı Mısır’da büyüktür, ancak başka yerlerde de büyük bir potansiyel vardır; Arap ülkelerinde ve dünya çapında Mısır’da üretilen dile özgü yazılımların sunulacağı 300 milyon Arapça konuşan kişi vardır.
Mısır’daki endüstri dağıtım kanalları, aracısız yazılım satışlarının yaklaşık %63’ü ile hala nispeten az gelişmiş durumda; Özelleştirilmiş uygulamaların %50’si niş ürün ve hizmetlerle birlikte satılmaktadır. Ayrıca, sınırlı taşeronluk, teknik işbirliği ve yerel şirketler arasındaki beceri ve uzmanlık alışverişi nedeniyle sistem entegratörleri aracılığıyla yazılım satışları düşüktür.
Son olarak, işlev odaklı yazılımlar öncelikle bayiler aracılığıyla satılmaktadır. Yazılım talebi ile ilgili olarak, devlet satın alımları, toplam yazılım gelirlerinin %25’ini oluşturuyor ve bu, onu en büyük talep segmenti yapıyor ve iki ana satın alma belirleyicisi, kalite ve daha ucuz sistemlerle sistem arızası korkusuyla satış sonrası hizmet vardır.
Bununla birlikte, gelirlerin yalnızca %6’sı küçük ofislere ve evlere yapılan satışlardan elde ediliyor; bu kısmen, bu segmenti rahatsız eden %86’lık yaygın korsanlık oranından kaynaklanıyor. Yazılım korsanlığı yasalarını ihlal edenlere karşı yeni çıkarılan yasalar nedeniyle bu rakam giderek azalmaktadır.
Ayrıca, ev kullanımına yönelik bilgisayar satışlarındaki patlama ve internetin genç nesiller arasında yaygınlaşması nedeniyle evlere satılan yazılım uygulamalarının sayısı da artıyor.
Mısır’ın yerel yazılım üretim ortamının rekabet avantajları, çok sayıda uluslararası üreticiyi, uyarlanmış uygulamaların programlanması için taşeronluğa çekmiştir. Halihazırda Mısır’da yürütülen taşeronluğun %6’sı ihracata yöneliktir ve şu anda 15 ila 20 şirket aktif ihracatçı olarak da kabul edilmektedir.
50’den fazla İnternet servis sağlayıcısının varlığı ile; İnternet tabanlı hizmetlerde ve yazılım uygulamalarında önemli bir büyüme bekleniyor. Ayrıca, finans, petrol, turizm ve sağlık sektörleri de dahil olmak üzere ekonomideki bazı kilit sektörlerin uygulamalarının geliştirilmesinde beklenen bir artış da var.
YAZILIM SWOT ANALİZİ
Mısır’daki yazılım endüstrisi, güçlü ve zayıf yönlerine genel bir bakış ve mevcut fırsatların ve karşılaşılan tehditlerin tanımlanması ile nerede durduğunu ve nereye gittiğini anlamak için bir SWOT analizi yoluyla daha iyi analiz edilir. Mısır SWOT analizinde yazılım endüstrisini de gösterir.
Bilgisayar yazılım programları nasıl yapılır Sistem yazılımları Yazilim Nedir Yazılım Çeşitleri Yazılım kaça ayrılır Yazılım Nedir Yazılım Nedir kısaca Yazılım örnekleri Yazılım unsurları Nelerdir