Sanal Organizasyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Sanal Organizasyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Şubat 2023 Sanal Organizasyon Avantajları Şebeke organizasyon Nedir 0
Çoklu Depolu Araç Yönlendirme

İnsan Zihnindeki Sanal Organizasyon

Sanal organizasyon, hem kuruluşların geleneksel engellerin kaldırılması yoluyla daha fazla karlılık araması için bir araç hem de daha önce yalnızca büyük, çok uluslu şirketler tarafından ulaşılabilen bir şekilde hizmet sunumunu müşterilere yaymak için bir yöntem olarak iyi belgelenmiştir.

Bilgi teknolojisinin yaygın olarak uygulanması ve modern işletmedeki birçok uygulaması, yönetim eylemini, yöneticilerin farklı fiziksel konumlardaki ekiplerin kullanımı yoluyla görevleri tamamlayabildikleri, üyeleri farklı olan veya olmayan sanal bir odağa doğru hareket ettirmiştir. 

Artık sanal organizasyon tekniklerini kullanan pek çok şirketle, bir şirketten “sanal” olarak bahsetmek veya bileşenlerinden “sanallığa” sahip olarak bahsetmek, bu firmaları başkalarına örnek olarak kullanırken gereken netlik ve özgüllükten yoksundur. Bir firmanın sanallığı başarabileceği yöntemlerin çeşitliliği, neredeyse iş dünyasının kendisi kadar geniş bir alanı temsil eder.

Sanal bir organizasyonun en eski tanımları, bilgi teknolojisi teoriyi desteklemek için rafine bir durumda var olmadan önce, sanallık kavramı yönetim çalışmalarına uygulandığında ortaya çıktı.

Telekomünikasyon ve ağ teknolojisinin eklenmesiyle, çalışma ekiplerinin aynı anda veya hatta bitişik bir yerde toplanmasına çok az ihtiyaç duyulduğunu gördüm. Yapılandırılmış bir sanal organizasyon konsepti oluşturuldu.

Önceki çalışmalarında sanal bir organizasyonu, meta yönetim yoluyla elektronik olarak iletişim kuran ve yönetilen bir grup çalışan olarak tanımladı.

Bu kavram, sanal bir görevin yönetilme şeklini tanımlar ve ayrıca sanal bir organizasyonu, stratejik küresel konumlarda sanal ekipler tarafından tamamlanan bir dizi sanal görev olarak kategorize eder. Her ekibin ana kuruluşa belirli bir bağlılığı olduğundan, amaç ve iletişim tarzındaki benzerlik, işin birden çok kuruluş üyesi grubu arasında net bir şekilde dağıtılmasına izin verir.

Net özellikli organizasyonlarda olduğu gibi, sanal organizasyon kavramı da araştırmacılar ve uygulayıcılar arasında önem kazanmıştır. Son dönem çalışmalarının da gösterdiği gibi sanallık, zaman ve mekan algısı aracılığıyla anlaşılabilir.

Bu makale, sanal organizasyonun kapsamını, zaman ve mekan (ait olduğumuz gerçek konumun kısıtlamalarının ötesinde) boyutlarında kullanılan bir metafor olan sanal alan açısından genişletmektedir.

Sanal organizasyonun aksine, geleneksel veya “gerçek” organizasyonlarda zaman ve mekan boyutları kısıtlanmıştır. Gerçek organizasyonlarda zaman kısıtları bu tür organizasyonların operasyonel zaman boyutundan, mekan boyutunda ise konum kısıtlamalarından kaynaklanmaktadır.

Sanal bir organizasyonun, sanal boyutların niteliklerini, yeni tanımlanmış bir zaman ve mekan kavramını miras aldığı doğrudur. Başka bir deyişle, sanal bir organizasyon bizim zamanımızda ve mekânımızda mevcut değildir, bilakis yalnızca sanal alanda (algısal dünya) vardır ki bu, gerçekliğin değil, yalnızca bilincimizin bir metaforudur.

Bu anlamda sanal bir organizasyon, amaçlanan ilgi eylemlerini gerçekleştirmek için sanal alanda var olan tasarlanmış ve yapılandırılmış bilincimizin metaforudur. Bununla birlikte, sanal bir organizasyonda en önemli şey, hem fiziksel hem de algısal dünyaya dahil olan insan aktörlerin rolünü belirlemektir. İnsan aktörler, gerçek ve sanal organizasyonlar arasındaki ilişkileri ve bu kavramlara ilişkin algılarımızı açıklamaya çalışıyoruz.


Sanal organizasyon Nedir
Sanal organizasyonlar ppt
Sanal organizasyon örnekleri
Sanal Organizasyon Avantajları
Sanal organizasyon Özellikleri
Şebeke organizasyon Nedir
Sanal Organizasyon TÜRLERİ
Şebeke organizasyon Özellikleri


İNSAN KİMLİKLERİNİN İKİLİLİKLERİ

Metaforlar, sanal organizasyonların yapılandırılmasında çok güçlü bir rol oynamaktadır çünkü sanal alan ve sanal organizasyon gibi terimler sembolik dillerden kaynaklanmaktadır. Bu metaforlar varoluşun anlamını sağlar, böylece kurumu sanal ortamda gerçek bir organizasyon gibi ele alabiliriz.

Sanal ve gerçek organizasyonlar arasındaki sürekli analojik süreçler, sanal organizasyonların varlığını açıklar çünkü aralarında benzerlikler ve tutarsızlıklar vardır. Sanal-uzay imgeleri içinde işleyen sanal bir organizasyon bilincimizde var olurken, gerçek bir organizasyon kültür, politika, kaynaklar vb. çeşitli biçimlerde fiziksel olarak var olur.

Bilincimizde sanal bir organizasyon olmasına rağmen, gerçek dünyadaki fiziksel karşılığı ile ilişkilidir. Allcorn, bu muadili paralel bir sanal organizasyon ve bürokratik, hiyerarşik organizasyon muadili olarak tanımladı. Bununla birlikte, yakın gelecekte gerçek bir organizasyonun ancak sanal muadili sanal alanda var olduğunda var olma olasılığı vardır.

Hedefe yönelik faaliyetin verimliliği, maliyeti ve etkinliğindeki benzersiz avantajları nedeniyle bunu sanal organizasyonun “baskın bir paradigması” olarak tanımladı. Şaşırtıcı bir şekilde, insan aktörler, gerçek ve sanal dünyaların bu iki karşıt fikrini kontrol etmeyi başarır; böylece, insanların hem gerçek hem de sanal dünyada varoluş ikiliğine sahip oldukları aşikar hale gelir.

Bu makale, sanal bir organizasyonun sosyal yönlerini açıklar ve sanal bir organizasyonda insan aktörlerin rolünü tanımlar. Bu bilinç, zaman ve mekan sınırlarının ötesinde yarattığımız algısal dünyada var olur. Ancak gerçek dünyada muadilleri çeşitli biçimlerde (varlıklarda) bulunmaktadır.

Bilinç ile varlıklar arasındaki boşlukları kapatmak için, hem sanal hem de gerçek dünyada ikili kimliğe sahip insan müdahalecilerine ihtiyaç vardır. Bu araştırma, sanal organizasyonun anlamını sağlar ve bilinç (sanal organizasyonlar) ile varlıklar (gerçek organizasyonlar) arasındaki ilişkiyi insan müdahalesi (insan oyuncular) ile açıklamaya devam eder.

Gerçek örgütler ve sanal örgütler arasındaki retorik karşıtlıkları inceleyin ve bunu yaparken söyleme metaforlar uygulayın. İki karşıt unsurun vizyonları veya görüşleri farklı veya ikili değildir; bunun yerine, düalizm olarak adlandırılan bir süreç aracılığıyla muhalefetin ikamelerini sunarlar.

Daha önceki makalesi “Teknolojinin İkiliği”nde önerdiği bu ikilik birbirini dışlamaz. Düalizm, hayranlık uyandıran adlı eserden kaynaklanmıştır. Giddens’ın yapılanma teorisi sosyolojinin iki ana akımını bütünleştirdi: nesnelcilik ve öznelcilik.

Görünen o ki yapılanma kuramı, insan deneyimlerindeki örtük yapıyı ve anlamı açıklığa kavuşturmaya çalıştığı için fenomenoloji kavramını benimsiyor. Fenomenoloji, bir deneyimin esas olarak ne olduğunun özünü arar ve nesnel görünüm ile öznel kavrayış arasındaki amaçlı analizdir.

Yapılanma teorisi (bir organizasyonun yapılanma süreci), organizasyon biliminin yapısında ve nesnelcilik ile öznelcilik arasındaki mücadele sürecinde tamamlayıcı bir öz arar. İlginç bir şekilde, nesnelcilik ve öznelcilik çatışması metaforlara yansımıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir