AĞ PROTOKOLLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

AĞ PROTOKOLLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Mart 2023 Ağ protokolleri nedir Ağ Protokolleri PDF Network protokolleri 0
Lojistik Sağlayıcıları

AĞ PROTOKOLLERİ

Mesaj yönelimli olsun ya da olmasın, çağdaş ara yazılım ürünleri mobil cihazlar için tasarlanmamıştır. Bu uygunsuzluk kısmen kablolu ağlar için tasarlanmış iletişim protokollerinin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Baskın kablolu ağ, aktarım protokolü olarak İletim Kontrol Protokolü’ne (TCP) sahip olan İnternet’tir.

Kablolu ağlar için tasarlanmış normal TCP, JMS Connection nesnesinde kullanılabilir; ancak, bu dayanılmaz verimsizliklere yol açabilir. Kablosuz bağlantılar, ev sahiplerinin beklediği düzeyde güvenilirlik sağlamaz. Güvenilirlik eksikliği, kablosuz bağlantıların kablolu bağlantılara göre yüksek hata oranlarından kaynaklanmaktadır.

Ek olarak, hücresel ağlar gibi belirli kablosuz bağlantılar, bitişik hücrelerdeki baz alıcı-verici istasyonları arasında aktarılan aramaları içeren geçişler nedeniyle kesintili bağlantı sorunlarına tabidir.

Sorunun kökü, kablolu TCP algoritmalarındaki tıkanıklıktan kaçınmanın, paket kayıplarının çoğunun tıkanıklıktan kaynaklandığı varsayımına dayanmasıdır. Sonuç olarak, TCP göndericisi, gelmeyen onayları beklemek için çok fazla zaman harcar.

Sonuç olarak, çoğu kablosuz ara yazılım ürünü ve JMS uygulaması, RFC 908’de açıklanana benzer güvenilir bir veri protokolü gibi farklı taşıma mekanizmalarını veya standart TCP protokolünün önemli ölçüde hafif sürümlerini kullanır.

Kablosuz aygıtlar giderek daha güçlü hale geldikçe ve daha fazla kabul gördükçe, kablosuz ara yazılım, uygulamaların bu ortamda verimli bir şekilde çalışmasını sağlamada artan bir rol oynamak zorunda kalacaktır. Şu anda, kullanılan kablosuz ara yazılımın sürümleri, en iyi ihtimalle, ikinci nesil sürümlerdir; ancak, bazı alanlarda çalışmalar yapılmaktadır.

Kablosuz iletişime uygun alternatif ağ protokolleri incelenmektedir. Bu, kablolu ve kablosuz cihazlar arasında daha hızlı iletişime yol açacaktır.

Uygulama İletişim Paradigmaları

Kablosuz teknoloji daha kullanılabilir hale geldikçe, dağıtılmış uygulamaların geliştiricileri, bu teknolojinin sistemlerinin performansını nasıl etkilediğiyle daha fazla ilgilenmeye başlıyor. Bu nedenle, yayınla/abone ol gibi farklı iletişim paradigmalarının etkinliği araştırılmaktadır.

Kablolu Protokollerin Verimliliği

İnternette dağıtılan çoğu uygulama SOAP ve XML gibi protokolleri kullandığından, bu protokolleri kablosuz iletişim için optimize etme çalışmaları yapılmaktadır.

Alternatif Orta Katman Ürünleri

Şu anda Java (özellikle JMS), mobil iletişim için uygun olan tek platformdur. Kablosuz uygulamalar pazarı büyüdükçe ve daha karlı hale geldikçe, pay için yarışan daha fazla ara yazılım ürünü olacaktır.

Böylece, uygulama geliştiricisi için daha fazla rekabet ve daha fazla seçenek olacaktır. Bu ara yazılım ürünlerinden bazıları, kolayca geliştirilebilen eşler arası bilgi işlem gibi kablosuz ad hoc ağlar için uygulamalara izin verebilir.

Bu çalışma sonucunda kablosuz uygulamalar geliştirilecek, işletmeye entegre edilecek ve kablolu uygulamalardan beklenen verimlilik ve güvenilirlikte yürütülecektir.

Kablosuz ara yazılım, geleneksel ara yazılım arka planından başlı başına bir ürün alanına dönüşmüştür. Standart kablolu ara katman ürünlerinin “kablosuz için uygun” olduğunu belirten ilk girişimler geride kaldı ve günümüzde ticari kullanımda olan kablosuz ara katman ürünleri farklı gereksinimlere sahip, farklı taşıma protokolleri kullanıyor ve geleneksel ürünlerden farklı bir bağlantı sağlamlığı konseptine sahip.

Gelecekte, özellikle kablosuz alana hitap eden daha gelişmiş ürünler üretilecektir. Bu ürünler, daha gelişmiş uygulamaların hayata geçirilmesini sağlayacak ve mobil cihazların ve PDA’ların kullanışlılığını daha da artıracaktır. Son olarak, kablosuz ara katman yazılımının kullanımıyla, her yerde hazır ve nazır bilgi işlem bir gerçeklik haline gelecektir.


Ağ protokolleri nedir
Protokolleri PDF
Ağ Protokolleri türleri
Network protokolleri
İnternet veri transferi protokolleri Nelerdir
TCP/IP protokolleri
İletişim protokolleri
Ağ güvenlik protokolleri


Elektronik Ticareti Sağlayacak Kablosuz Teknolojiler

Elektronik ticaret (e-ticaret) alanındaki araştırma ve uygulamalar, son birkaç yılda katlanarak büyümeye tanık oldu. Kablosuz teknoloji aynı zamanda ticari kullanım için tasarlanmış basit analog ürünlerden yeni ortaya çıkan radyoaktif, sinyal tabanlı kablosuz iletişime doğru evrilmiştir.

Mobil bilgi işlem ve e-işin muazzam potansiyeli, kablosuz cihazlar üzerinden yeni bir mobil e-iş veya e-iş (m-iş) kavramı yarattı. E-iş, mal, hizmet, bilgi ve bilgi alışverişinde mobil teknolojinin kullanımı olarak tanımlanabilir. M-ticaret, kablosuz veya anahtarlamalı genel ağlar olabilen mobil ağlar aracılığıyla mobil ekipman üzerinde yapılan işlemlerin yürütülmesidir.

M-iş, ekranlı cep telefonları, kişisel dijital yardım ( PDA), iki yönlü çağrı cihazları ve düşük kaliteli veya küçültülmüş boyutlu dizüstü bilgisayarlar.

Örnek uygulamalar, mobil biletleme ve makbuz, bankacılık, oyun, e-posta iletişimi, hava durumu tahmini, spor skorlarına erişim, film veritabanı erişimi, borsa bilgileri, kitap siparişi ve yiyecek ve market gibi diğer günlük ihtiyaçlardır. Yeni ortaya çıkan mobil uygulamalarla, kullanıcılar yalnızca ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş seçici ve gerçek zamanlı bilgiler alırlar.

Örneğin, bir konumlandırma sistemi kullanılarak, yerel hizmetlerin ve eğlencenin reklam bilgileri, bir kullanıcı bir alışveriş merkezinin önünden geçtiğinde gönderilebilir. Diğer bir uygulama ise mal, hizmet ve kişilerin konumlarını takip ederek teslimat sürelerini belirleyen “envanter yönetimi”dir. Birden fazla kamyon, şirketlerin tam zamanında teslimat için erişebileceği büyük miktarda envanter taşır.

Mobil ticaretin tüketicilere sağladığı önemli faydalar, kolaylık, taşınabilirlik, güvenlik, mevcut cep telefonlarını mobil bilgi işlem teknolojisiyle entegre etme, doğrulanabilir makbuzlar ve bir akıllı kartta anında ve kalıcı olarak kullanıma sunulabilen işlem kayıtlarıdır. Hizmet sağlayıcılara ve içerik sağlayıcılara m-ticaretin önemli avantajları arasında, belirli müşteri gruplarına yeni m-iş hizmetleri sunarak ek gelir elde etmek ve tüketici yıpranmasını azaltmak yer alır.

KABLOSUZ TEKNOLOJİLER

M-iş hizmetlerini etkinleştirmek için birçok kablosuz teknoloji mevcuttur. Tüm teknolojiler, güçlü, basit, ekonomik ve güvenli olma gibi faydalar elde etmeye çalışır. 

Kablosuz Uygulama Protokolü teknolojisi, taşınabilir bir cihazın küçük ekranında görüntülenebilmesi için İnternet bilgilerini optimize ederek kablosuz cihazları İnternet’e bağlar.1 WAP özellikli mobil portallar tarafından m-ticari işlemler sırasında erişilen web sayfaları yazılmalıdır. WML.2’de W AP’nin ne kadar iyi çoğalabileceği kesin değildir.

Üçüncü nesil (3G) mobil iletişimler ve XYPOINT WebWirelessNow uygulamaları gibi gelişmeler, cep telefonu tüketicilerinin Web hizmetlerini WAP olmadan deneyimlemelerine olanak tanıyor.

WAP gibi metin arabirimi sunan kablosuz İnternet bağlantı teknolojileri, küçük bir ekrana sahip olmak gibi kablosuz iletişimin kısıtlamalarından önemli ölçüde muzdariptir. Alternatif bir çözüm, kullanıcılara sesli erişim sağlamaktır. Konuşma tanıma ve metin okuma teknolojilerindeki gelişmeler, bilgisayarlar ve kullanıcılar arasında telefon üzerinden sese dayalı iletişimi mümkün kılmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir