Şema Entegrasyonu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Şema Entegrasyonu ve E-Ticaret
XML (eXtensible Markup Language), yarı yapılandırılmış verileri, yani yapısı öngörülemeyen değişikliklere tabi olabilecek düzensiz veya eksik verileri tanımlamak için kullanılır. Geleneksel yarı yapılandırılmış verilerin aksine, XML belgeleri kendi kendini tanımlar, bu nedenle XML verileri tanımlamak için platformdan bağımsız bir araç sağlar ve bu nedenle verileri bir platformdan diğerine taşıyabilir.
XML belgeleri, uygulamalar tarafından hem oluşturulabilir hem de kullanılabilir. XML belgelerinin geçerli içeriği, izin verilen yapısı ve meta veri özellikleri, ilgili şema(lar)ı ile açıklanır.
Bir XML belgesi, ilgili şemasına uyuyorsa geçerli olduğu söylenir. Bir şema, etiketlemek için kullanıldığı verilere ek anlamsal anlam da verir. Şema, açıkladığı verilerden bağımsız olarak sağlanır. Herhangi bir veri seti, doğrulama için birden fazla şemaya dayanabilir.
Herhangi bir şemanın kendisi birden fazla şemaya atıfta bulunabilir. E-ticarette, ürün katalogları ve hava yolu programlarından stok raporlarına ve banka ekstrelerine kadar her şeyi yayınlamak için XML belgeleri kullanılabilir. XML formları sipariş vermek, rezervasyon yapmak ve gönderileri planlamak için kullanılabilir.
XML, her müşteri ve tedarikçi ile özel arayüzlere olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, alıcıların birçok satıcı ve katalog formatındaki ürünleri karşılaştırmasına ve satıcıların birçok potansiyel alıcıya ulaşmak için katalog bilgilerini bir kez yayınlamasına olanak tanır. XML aynı zamanda çevrimiçi işletmelerin yenilikçi sanal şirketler, pazarlar ve ticaret toplulukları oluşturmak için birbirlerinin yayınlanmış içerik ve hizmetleri üzerine inşa etmelerini de sağlayabilir.
İnternet çapındaki alışveriş dizinlerinin küresel görünümüyle, bir sorgulama sistemi, belirli bir ürün veya hizmeti taşıyan tüm tüccarları bulabilir ve ardından en iyi fırsatları bulmak için her bir yerel şemayı paralel olarak sorgulayabilir. Sorgu sistemi, teklifleri alıcılar tarafından belirlenen kriterlere göre sıralayabilir.
İşletmeler arası (B2B) bilgi alışverişi için kullanılan geleneksel yöntem, karmaşık, pahalı olan ve her bir ticari ortak çifti arasında özel bir entegrasyon çözümü gerektiren Elektronik Veri Alışverişi (EDI) yoluyla gerçekleştirilir.
Kurumsal entegrasyon için ortak format olarak XML kullanan sorgu tabanlı bir sistem, her şirket tarafından kullanılan özel mesaj formatlarını ortadan kaldırdığı için geleneksel EDI’den daha basit ve daha açıktır.
Eksiksiz bir iş bütünleştirme çözümü ayrıca her bir ticaret topluluğu için meta veriler, her bir yerel şemayı entegre bir küresel görünüme eşlemek için bir araç ve XML belgelerini işlemek ve uygun uygulamaları ve hizmetleri çağırmak için bir sunucu gerektirir.
Heterojen ve birleşik veritabanlarının şema ve entegrasyonu sorunu geniş çapta ele alınmıştır. Açıklandığı gibi şema entegrasyonuna yönelik çeşitli yaklaşımlar mevcuttur.
Genel anlamda bir küresel şema, kuralları ortak bir veri modelinin kurallarını kapsayan düzenli bir şema olarak görülebilir. Global bir şema, veri modeli farklılıklarını ortadan kaldırır ve yerel şemaların entegre edilmesiyle oluşturulur. Global bir şemanın oluşturulması aynı zamanda yinelemelerin ortadan kaldırılmasına, çoklu güncelleme problemlerinin önlenmesine ve böylece tutarsızlıkların en aza indirilmesine yardımcı olur.
Şema entegrasyon yaklaşımlarının çoğu, entegrasyonu, ön entegrasyon, karşılaştırma ve entegrasyondan oluşan bu belgede izlenen gibi çok katmanlı bir mimariye ayırır.
Birden fazla kaynaktan gelen verileri entegre eden bazı yeni sistemler olmuştur. Bu sistemlerin çoğu, bir dizi dolayımlı/genel şema(lar) sağlar. Bazı sistemler, depolarındaki farklı kaynaklardan gelen verileri tanımlamak için sarmalayıcıları kullanır ve bir ara yazılım motorunun verileri alması için bir mekanizma sağlar.
Sistem ayrıca bireysel havuzlardan genel bir şema oluşturur. Entegrasyonun karşılaştırma ve yeniden yapılandırma aşaması, bazı sistemlerde grafiksel bir kullanıcı arayüzü kullanılarak insan etkileşimi yoluyla, bazılarında ise Washington Üniversitesi’ndeki Tukwila veri entegrasyon sistemi gibi makine öğrenimi teknikleriyle yarı otomatik olarak gerçekleştirilir.
Tukwila entegrasyon sistemi, kullanıcı sorgusunu, çoğunlukla DTD şemalarına ve ilişkisel verilere karşılık gelen XML belgeleri olan veri kaynakları üzerinden bir sorguya yeniden formüle eder.
Schema Nedir
Wireframe ne demek
Schema nedir Psikoloji
Yapısal şema nedir
Wireframe programları
Yapısal veri işaretlemeleri nelerdir
Wireframe website
Json Schema nedir
ENTEGRASYON GEREKSİNİMLERİ
XML Şeması, son zamanlarda XML belgelerini doğrulamak için standart şema dili olarak önerilmiştir. Çeşitli veri kaynaklarından veri alışverişi ve entegrasyon amacıyla DTD (Document Type Definition) şemasından daha güçlü ifade gücüne sahiptir.
Burada entegre edilecek şemaların şu anda bir dizi mevcut XML belgesini doğruladığını varsaydığımızdan, veri bütünlüğü ve devam eden belge teslimi entegrasyon sürecinin başlıca endişeleridir ve böylece XML Şema entegrasyonunu teorik gereksinimler ve süreçle yakından ilişkilendirir.
Global şemanın tüm başlangıç şemalarının gereksinimlerini karşılaması koşulunu yerine getirmek, entegrasyonun en zor kısmıdır ve veri modeli heterojenliği ile daha da kötüleşir.
XML Schema entegrasyonu amacı ile XSDM (XML Schema Data Model) adını verdiğimiz nesne yönelimli bir veri modeli tanımlıyoruz. XML Şema entegrasyonunu sağlamak için ön entegrasyon, karşılaştırma ve entegrasyondan oluşan üç katmanlı mimariyi kullanıyoruz.
Bu yazıda geliştirilen XML Şeması entegrasyon süreci, tek seferlik bir n-ary stratejisi kullanır. Tek seferlik n-ary stili, tüm ilk şemaları bir kerede bütünleştirir. Şema entegrasyonu hem genişletilebilir hem de ölçeklenebilir olmalıdır. Veri kaynakları (yani şemalar) eklemek veya kaldırmak, çok sayıda şemayı yönetmek ve ortaya çıkan genel şemayı ayarlamak kolay olmalıdır. XML Şema entegrasyon yaklaşımı ile birden fazla şema aynı anda entegre edilebilir.
Herhangi bir küresel entegre şema şu üç kriteri karşılamalıdır: tamlık, minimallik ve anlaşılırlık. Birinci tamlık ölçütünün karşılanabilmesi için başlangıç şemalarındaki tüm öğelerin birleştirilmiş şemada olması gerekir.
Birleştirilmiş şema, daha önce ilk şema belirtimlerinden biri tarafından doğrulanan herhangi bir XML örnek belgesini doğrulamak için kullanılabilir. İkinci kriter olan minimaliteyi karşılamak için, her benzersiz öğe şemada yalnızca bir kez tanımlanır.
Eşdeğer öğelerin ve özniteliklerin tanımlanması ve müteakip ikame gruplarının kullanılması yoluyla mümkün olan yerlerde fazlalık ortadan kaldırılır. Uçbirim öğeleri için veri türleri, kısıtlama yüzeyinin yeniden tanımlanması veya uyumsuz veri türlerinin birleştirilmesi yoluyla, yalnızca sınır koşullarını karşılamak için gerekli olan noktaya kadar genişletilir.
Öğelerin isteğe bağlılığı (yani minOccurs ve maxOccurs değerleri), yalnızca sınır kısıtlamalarını karşılayacak şekilde genişletilir. Son olarak, üçüncü kriter olan anlaşılabilirlik ile uyum sağlamak için, XML Şema entegrasyonu durumunda, genel şema, okuma kolaylığı için satır içi bir stil (iç içe tanımlar) yerine referans verilen bir stilde formüle edilir ve değerlendirme.
Ön entegrasyon sırasında, entegre edilecek şemaların bir analizi gerçekleşir. Sürecin tek seferlik olmaması durumunda entegrasyonun önceliği belirlenir. Şemaların tamamının veya belirli bölümlerinin genel şemanın bütün parçaları olarak tutulması tercih edilebilir. Tasarımcı etkileşimi, ilişkilerin iddiaları ve öğelerin kısıtlamaları keşfedildikçe görünüm entegrasyonunda gerçekleşir.
Entegrasyonun karşılaştırma aşamasında, öğeler arasındaki uyumlar ve çatışmalar belirlenir. Tanımlanmış dört anlamsal ilişki vardır. Şematik gösterimler aynı, eşdeğer, uyumlu veya uyumsuz olarak görülebilir.
Entegrasyonun karşılaştırma aşamasındaki temel aktivite, çatışma çözümüdür. Çatışma tanımlama ve çözme, başarılı entegrasyonun merkezinde yer alır. XML Şema Entegrasyonu sırasında adlandırma çakışmaları, veri türü çakışmaları ve ölçek farklılıkları ve yapısal çakışmalar meydana gelebilir.
Uyum aşamasında, karşılaştırma aşamasında belirlenen anlamsal ilişkiler ve çatışmalar çözülür. Başlangıçtaki şemalar, onları bütünleştirmeye daha uygun hale getirmek için dönüştürülebilir.
Json Schema nedir Schema Nedir Schema nedir Psikoloji Wireframe ne demek Wireframe programları Wireframe website Yapısal şema nedir Yapısal veri işaretlemeleri nelerdir