DİJİTAL KULLANIMLAR – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

DİJİTAL KULLANIMLAR – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Mart 2023 dijital dönüşüm Türkiye dijital platform 0
Projede  Bilgisayar Desteği

DİJİTAL KULLANIMLAR

Okuryazarlığın anlamı yerel okuryazarlık ve bilgi okuryazarlığı gibi çeşitli okuryazarlık türlerine genişletilebilir. Bu bölümde, yeni BİT’lerin yalnızca yeni dil biçimleri ve kullanımları değil, aynı zamanda yeni okuryazarlık biçimleri veya yeni okuryazarlıklar olarak adlandırılan şeyleri de ürettiğini savunuyoruz.

Yeni okuryazarlık kavramı, Yeni Okuryazarlık Çalışmalarından farklıdır. NLS, okuryazarlık çalışmasına yeni bir yaklaşım veya okuryazarlığa sosyal bir yaklaşım olarak adlandırılan şeydir; oysa yeni okuryazarlıklar, yeni BİT’lerin tanıtımı ve kullanımlarıyla ilişkili çeşitli okuryazarlık türleridir.

Dijital okuryazarlık, yeni iletişim araçlarının etkisi altında ortaya çıkan çeşitli yeni okuryazarlık biçimlerinden biridir. Kavram, ‘bilgisayarlar aracılığıyla sunulduğunda çok çeşitli kaynaklardan gelen bilgileri birden çok biçimde anlama ve kullanma yeteneği’ olarak tanımlanır.

Kavram daha sonra BİT’lerin pedagojiye entegrasyonuna kadar genişletilir. Yeni iletişim teknolojileri bağlamında okuryazarlık ve okullaşma arasındaki değişen ilişkiye odaklanır ve okuryazarlığı bilgi çağında öğretme ve öğrenmeyi zenginleştirme potansiyelini genişleten sosyal ve tarihsel bağlamlara yerleştirir.

Dijital okuryazarlık ile birlikte medya okuryazarlığı, görsel okuryazarlık, elektronik okuryazarlık gibi diğer kavramlar da bilgi çağında yeni okuryazarlıklardır.

Okuryazarlık çalışmalarında, yeni BİT araçlarının hızla gelişmesiyle çoklu okuryazarlık fikri giderek daha fazla öne çıkıyor. Temel olarak, yukarıda belirtilen çeşitli yeni okuryazarlıklar gibi, ‘çoklu okuryazarlıklar’ da toplumumuzun teknolojikleşmesinin bir ürünüdür.

Kavram, bilgi işlemede yer alan iletişim becerilerinin çokluğunu yakalamayı amaçlamaktadır. Teknolojik değişim, bilgi okuryazarlığı, bilgisayar okuryazarlığı, görsel okuryazarlık ve medya okuryazarlığı gibi yalnızca okuma ve yazmanın ötesine geçen birçok okuryazarlık biçimini içeren yeni iletişim biçimleri yarattı.

Not olarak, iletişim ve bilgi ile ilgili çoklu okuryazarlıklar, özellikle medya okuryazarlığı, bilgisayar okuryazarlığı, görsel okuryazarlık, bilgi okuryazarlığı, ağ okuryazarlığı ve teknolojik okuryazarlık, elektronik seslerle çalkantılı bir toplum için değişen, amorf iletişim ihtiyaçlarını tanımlamak için ileri adım attı.

Yukarıda sunulan yeni okuryazarlıklar, yani dijital okuryazarlık ve çoklu okuryazarlıklar, pedagojide BİT’in artan kullanımı nedeniyle günümüz toplumunda, özellikle eğitim alanında yaygın kavramlar haline gelmiştir.

Sürekli değişen teknoloji veya hızlı dinamizm, hem yeni icatları hem de mevcut buluşu kullanmanın yeni yollarını içerir. Varlıkları sürekli değişiyor. Bunun bir sonucu, o halde, BİT alanındaki hızlı gelişmelere ayak uydurmak için daha fazla eğitim ve yeniden eğitim gerekliliğidir.

Bu bölümde, ana temamız olan CMC teknolojisinin dil ve okuryazarlık biçimlerinde ve kullanımlarında değişikliklere yol açmasını göstermek için bir model sağlamak amacıyla, bu yeni iletişim teknolojileri ile yeni dil biçimleri ve yeni biçimler arasındaki ilişkinin bir teorisi olarak TeLCU çerçevesini tanıttım. okuryazarlık.

Bu nedensel ilişki, yeni iletişim araçlarının ve ortamlarının dilde ve dili kullanmanın yeni yollarında değişiklikler yarattığını göstermektedir. Daha sonra, teknobabble ve cep telefonu Kantonca gibi yeni dil biçimlerinin çeşitli yönlerini belirledim. Ayrıca, yeni BİT’lerin yaygın kullanımının etkisi altında dijital okuryazarlığın ortaya çıktığı yeni okuryazarlıklar fikrini de tartıştım.

Teknoloji ve dil arasındaki ilişkinin TeLCU modelinin okuryazarlık çalışmaları kuramı için önemli sonuçları var mı? Okuryazarlık çalışmaları alanında, okuryazarlığın analizine yönelik özerk yaklaşımlardan daha bağlama duyarlı bir yaklaşıma doğru yaygın bir kayma vardır.


Türkiye dijital platform
dijital dönüşüm ofisi
Dijital dijital
Dijital Türkiye
dijital dönüşüm ofisi – bilgi ve iletişim güvenliği rehberi
Dijital Dönüşüm Ofisi
türkiye’de dijital dönüşüm
Dijital dönüşüm pdf


Önerilen modelin, okuryazarlığa NLS gibi bağlama duyarlı yaklaşımlara yeni bir boyut kattığına inanıyorum. Bununla birlikte, bağlam duyarlılığı kendi içinde oldukça geniştir ve yaklaşımın önemini gerçekten anlamamız gerekiyorsa, bu geniş tanımlamanın ötesine geçmemiz ve bağlam duyarlılığını tam olarak neyin oluşturduğuna dair ayrıntılı bir tanımlama sağlamamız gerekir.

TeLCU, açıkça dil ve okuryazarlık çalışmalarının dinamiklerine yönelik teknolojiye duyarlı bir yaklaşımdır. Bu teknolojiye duyarlı yaklaşımı, bağlam duyarlılığının özel ve daha spesifik bir örneği olarak görüyorum.

Buradaki bariz sonuç, 21. yüzyılda dil ve okuryazarlık formları ve kullanımlarının dinamikleri hakkında yeterli bir çalışma için, dilbilimciler ve okuryazarlık araştırmacıları ve uygulayıcılarının Bilgi İletişim Teknolojisinin rolüne dikkatli bir şekilde dikkat etmeleri gerektiğidir. Bu bölümde önerildiği gibi, Dil Değişimi ve Kullanımına (TeLCU) yönelik Teknoloji koşullu bir yaklaşım, böyle bir yönlendirmeye yönelik yönler sağlar.

Tartıştığım çıkarımlar esas olarak teoriktir, ancak aslında yeni teknolojinin tasarımı veya mevcut teknolojinin yükseltilmesi, yeni dil biçimlerinin tasarımı ve teknoloji okuryazarı kullanıcıların nasıl hazırlanıp eğitilebileceği konusunda bazı pratik çıkarımlar olabilir. 

Kısa örnekler vermek gerekirse, klavye düzenlerini ve her dilde belirli kelime parçalarını yazmak için kısayolları tasarlarken, örneğin, bir bilgisayar veya cep telefonu klavye tasarımcısının bilgisayar ve cep telefonu kullanıcılarının belirli bir dilde kullandıkları en sık kısaltmaları bilmesi gerekebilir. 

Örneğin, cep telefonu dili üzerine yaptığım bir çalışmada, bu bölümde ve kitabın diğer çeşitli yerlerinde bildirilen SMS kullanıcılarının en sık kullandığı kelimelerden bazıları U, Btw, CU, vb. sistem, dilde en sık kullanılan harf veya karakter kombinasyonlarını içeren kısayol tuşları ve tahmini metinler sağlayabilen bir sistem olacaktır.

Bu nedenle, yeni teknoloji ile dil yapısı arasındaki karmaşık ilişki hakkında biraz bilgi sahibi olmak önemlidir. Kullanıcı toplulukları arasında hangi dilbilimsel yeniliklerin gerçekleştiğini takip eden birçok bilgisayar sistemi tasarımcısı vardır.

Örneğin, bu tür topluluklarda sürekli olarak yeni ifadeler ve diğer görsel dil biçimleri icat edilmektedir. Mevcut bilgisayar ve cep telefonu sistemlerini içeren sistem yükseltmeleri, bu dil ve iletişim biçimlerini birleştirmenin yollarını içermelidir.

Son olarak, modelim, teknoloji okuryazarı kullanıcılara yeni teknolojiler ile yeni dil ve iletişim biçimleri arasındaki önemli ilişkiyi öğretmek ve eğitmek için kullanılabilir. Örneğin, yeni ifadelerin anlamını açıklayan hem çevrimiçi hem de basılı birçok sözlük ve kelime listesi vardır.

Sohbet sistemlerinin, sosyal ağ sistemlerinin ve cep telefonu mesaj gönderenlerin yeni kullanıcıları, yeni dil ve iletişim biçimlerinin yeni bilgisayar aracılı iletişim sistemlerinin icadı, yaratılması ve yükseltilmesiyle nasıl yakından bağlantılı olduğunu öğrenmek için bu kaynaklardan yararlanabilir.

Bu kitabın temel bölümleri olarak kabul edilebilir. İlk üç bölümde, ana temamız olan CMC teknolojileri ve bunların doğal dili nasıl etkilediği ve eğitim üzerindeki etkileri hakkında tartışmalar sunduk.

Bu bölümde, BİT doğal dil ilişkisinin bir modelini ve teorik bir taslağını sağlayarak tartışmayı geliştirdik. Doğal dilin gelişen biçimlerini ve kullanımlarını tartışmak için teknolojiye duyarlı bir ekoloji sağlar. Bir sonraki yazımızda her seferinde tek bir teknolojik aygıta veya ortama odaklanarak bu ilişkiyi açıklayacağız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir