Bilgisayar Aracılı İletişim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgisayar Aracılı İletişim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Mart 2023 Bilgisayar ağı ne demek Bilgisayar ağları Nelerdir 0
Proje Önlemleri

Bilgisayar Aracılı İletişim

Bilgisayar Aracılı İletişim türlerinden biri olan Microsoft Network (MSN) anlık mesajlaşmasına yakından bakacağım. MSN anlık iletişimi, dünyanın birçok yerindeki gençler arasında oldukça popülerdir. Hong Kong’da, gençler arasında birincil anlık iletişim araçlarından biri olarak hızla I-seek-you (ICQ) ve QQ’nun (anakara Çin’de) yerini aldı.

Bu bölümde özellikle bu tür iletişimin dilsel özelliklerine bakacağım. Daha spesifik olarak, Hong Kong üç dilli ve iki okuryazar bir toplum olduğundan, katılımcıların MSN anlık mesajlaşma ortamında bu dilleri nasıl dengelediklerini ve bu şekilde hangi dilsel özelliklerin üretildiğini görmek ister.

Çoğu bölümde olduğu gibi, gözlemlerimiz bir vaka çalışmasına dayanmaktadır. Bu yüzden ilk önce bu çalışmayı bir sonraki bölümde sunuyorum. Bu bölümün diğer bölümlerden ayırt edici bir özelliği, gerçek bir CMC değiş tokuşu örneği olarak kapsamlı bir külliyat sunmam ve tanımlamamdır. Bu bize, Hong Kong’da MSN kullanan gençlerin gerçek iletişim oturumları hakkında fikir verecektir.

VAKA ÇALIŞMASI

Hong Kong, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biridir ve aynı zamanda dünyanın en kablolu şehirlerinden biridir. Bu nedenle, çok aktif bir CMC faaliyetleri ortamı potansiyeli vardır. Hong Kong Sayım ve İstatistik Departmanı tarafından yapılan bir ankete göre, Hong Kong’daki öğrencilerin %90,4’ü, orta öğretim öğrencilerinin %81,1’i ve yüksek öğretim öğrencilerinin %95,4’ü dahil olmak üzere diğer insanlarla iletişim kurmak için internet hizmetini kullanıyor.

Bu vaka çalışması, özellikle Hong Kong’daki üçüncül seviyedeki öğrencilerin bu metin tabanlı bilgisayar aracılı iletişim uygulamaları sırasında ürettikleri dilsel özelliklere bakacaktır.

Vaka çalışması şu şekilde organize edilmiştir. İlk olarak, MSN’nin yaygın kullanımına ve MSN’nin doğasına ilişkin bu senaryoyu tanıtacağım. Daha sonra bölgede, özellikle Hong Kong ile ilgili olarak hangi çalışmaların yapıldığına bakıyorum. Bunu takiben, verilerden belirlenen dilsel özellikleri Hong Kong bağlamlarına özgü dilsel özelliklere odaklanarak sunmadan önce verileri toplamak ve analiz etmek için kullanılan metodolojiyi açıklıyorum.

MSN (Microsoft Ağı), İnternet kullanıcılarının kişiselleştirilmiş kısa mesajlar yoluyla arkadaşları, aile üyeleri ve iş arkadaşlarıyla gerçek zamanlı iletişim kurmasına olanak tanıyan ücretsiz bir anlık mesajlaşma hizmetidir. MSN’nin ilk sürümü, Microsoft tarafından 1995 yılında, bilgisayarları Microsoft Windows 95 işletim sistemi ile uyumlu olan ev kullanıcıları için piyasaya sürüldü.

Şubat 2006’da Windows Live Messenger (WLM) olarak yeniden adlandırıldı. MSN’nin işlevleri ve çeşitleri ICQ’nunkinden daha ağır bastığı için Hong Kong’da MSN kullanımı ICQ kullanımını önemli ölçüde azalttı. MSN Messenger 8.5’in son sürümünde, MSN üzerinden video konferanslar, sesli konuşmalar, çevrimiçi oyunlar ve video klipler, müzik dosyaları ve fotoğraflar alışverişi gibi çeşitli işlevlere izin verilir.

Ayrıca kullanıcıların seçebileceği resimler, semboller ve karikatürler gibi 10.000’den fazla duygu simgesi vardır. Görünüşe göre, metin tabanlı yönler hala yaygın olsa da, tamamen metin tabanlı bir CMC’den video tabanlı CMC’yi dahil etmeye kademeli olarak geçtik. Yine de MSN, örneğin YouTube ve Skype ile karşılaştırıldığında büyük ölçüde metin tabanlı bir CMC’dir.

MSN Messenger, özel senkron ve bire bir iletişim sistemidir. Kayıtlı bir kullanıcı, kişi listesinde durumu (örn. çevrimiçi, çevrimdışı, uzakta) gösterilen kişiyi seçerek belirli ortaklarla sohbet etmeyi seçebilir. Kişi listesi, kullanıcılar MSN hesabına giriş yaptıklarında otomatik olarak açılır pencere olarak açılır ve ardından kullanıcıların metinleri yazıp göndermeleri için diyalog kutusu açılır.

MSN kullanıcıları, iki veya daha fazla diyalog kutusu açabilir ve aynı anda birden fazla kişiyle iletişim kurabilir. Ayrıca iletişim durumu içinde birinin yazı yazma sürecinde olup olmadığını da görebilirler.

Öte yandan, MSN aynı zamanda asenkron bir CMC olarak da görülebilir, çünkü kullanıcılar çevrim dışı olsalar dahi mesajlarını muhataplarına bırakabilirler ve hedeflenen alıcılar MSN hesaplarına giriş yaptıklarında mesajlar kendilerine gönderilir. Yine, bu,  daha önce bahsettiğimiz, senkronize ve asenkron CMC arasındaki ayrımın bulanıklaştığı gerçeğinin temelini oluşturmaktadır.


Bilgisayar ağı ne demek
bilgisayar ağları nedir?
Bilgisayar ağları Nelerdir
Bilgisayar ağı ne ise yarar
Bilgisayar Ağları
Ağ bileşenleri nedir
bilgisayar ağları nedir
Bilgisayar ağı LAN Nedir


Literatür İncelemesi

ICQ, MSN, E-posta, bloglar, çevrimiçi sohbet odaları ve cep telefonları gibi BİT araçlarının dilsel özelliklerinin keşfedilmesine ve karşılaştırılmasına çok araştırma ayrılmıştır. Bununla birlikte, Anında mesajlaşma metinlerinin dilsel özellikleri üzerine yapılan araştırmaların çoğu, Batılı olmayan dillerin dilsel özelliklerini keşfetmekten çok, ikinci dili öğrenenler tarafından yazılan İngilizcenin özelliklerine odaklanır.

Farklı BİT araçlarında Kantoncanın dilsel özellikleri üzerine çalışmalar olsa da, bunlar çok fazla değildir. İçinde, MSN’nin Hong Kong’a özgü dilsel özellikleri, bu belgenin geliştirilen modele dayalı olarak, dil değişikliklerinin Hong Kong’daki belirli sosyal ve kültürel bağlamlardan nasıl etkilendiğine dair kanıtlar sağlayan e-posta ile ilgili olarak çok ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. 

Ayrıca, Hong Kong’daki toplumdilbilimsel bağlamlar açısından insanların Kantonca konuşmalarında kendilerini nasıl ifade ettikleri gibi MSN’nin dille ilgili sorunlarını tartışır. Bu vaka çalışması daha çok Çince’nin yerel çeşidi olan Kantonca’nın bu CMC bağlamında nasıl ele alındığına odaklanır, ancak aynı zamanda kullanım sıklığı, öğrencilerin MSN’yi kullanma nedenleri ve öğrencilerin kendi şemalarını nasıl icat ettikleri gibi konuları da ele alır. 

Araştırmacının huzurunda Hong Kong Üniversitesi’nde öğrenim gören 21 lisans öğrencisine anket uygulanmıştır. Demografik verileri ve geçmiş bilgileri gösterilir.

Bir anket uygulamanın amacı, Hong Kong’daki üniversite öğrencileri arasında MSN’nin dilsel özelliklerini incelemekti. Anket 13 sorudan oluşmaktaydı ve sadece İngilizce olarak yazılmıştır. Anket, araştırmacının huzurunda doldurulmuştur.

Anketin ilk bölümü, deneklerin demografik verilerini toplar. İkinci bölümde, MSN’nin günlük uygulamaları ve kullanımları hakkında bilgi toplanmış ve üçüncü bölümde, tüm deneklerden MSN geçmişinde kaydedilen metinsel verileri gönüllü olarak sağlamaları istenmiştir. Toplanan tüm veriler MS Word’de işlendi ve elde edilen veriler çizelgeler ve tablolarla özetlendi ve düzenlendi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir