Organizasyonel Tasarım – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Organizasyonel Tasarım ve Etki
Öğrenmeye yönelik yeni yaklaşım belirli bir organizasyonel ortamda uygulanmış olsaydı, projenin genel tasarım çerçevesi gerekli organizasyonel değişiklikleri öngörebilirdi. Bununla birlikte, sistemlerin pilot çalışması için proje ekibi, yalnızca pilot aşama için birkaç kuruluştan katılımcı almaya karar verdi. Bu nedenle, proje, işbirlikçi uzaktan öğrenmeyle ilgili organizasyonel tasarım ve etki hakkında belirli içgörüler üretmedi.
Çerçeve veya Teori Sonuçları
Ancak pilot projeler, referans tasarımlar üretmekle sınırlı değildir. Daha geleneksel araştırma projelerinde olduğu gibi, proje bulguları da dağıtılmış toplantılar hakkında teori oluşturmaya katkıda bulundu.
Proje, araştırmacılara, öğrenenlerin dağıtılmış toplantılarında etkileşimi engelleyen faktörleri ve bu bağlamda kolaylaştırıcı(lar)ın görevini gözlemlemek için geniş fırsatlar sağladı. Tamamlayıcı bir araştırma projesinin bulunmasıyla birleştiğinde bu, kolaylaştırıcıların bu tür toplantılarda oynadıkları rollerin farklılaştırılması ve kolaylaştırma gereksinimlerine göre dağıtılmış toplantıların bir taksonomisine yol açtı.
Proje örneği, bir saha ortamında BİT tabanlı yenilikleri tanıtmanın doğası gereği sosyo-teknik doğasını göstermektedir. Teknolojik tasarım, kullanım sürecinin tasarımı veya teknoloji aracılığıyla sunulan içeriklerle yakından bağlantılıdır.
İnovasyon, yalnızca bu unsurları bir araya getirerek bir saha ortamının yaygın sorunlarına hitap edebilir ve bu nedenle sorun çözme olarak algılanabilir.
Proje öncelikle bir yeniliği gerçekleştirmek için olası faktörleri ele aldığından, sonuçları işbirlikçi uzaktan öğrenmeyi tasarlamak için rehberlik sağlar. Bu tür öğrenmenin etkileri hakkında söylenecek pek bir şey yoktu. Ana katkı tasarım tavsiyeleri olsa da, aynı zamanda dağıtılmış toplantılar hakkında teori oluşturmak için bir temel görevi gördü ve böylece tasarım ve uygulama bileşeni olmayan daha geleneksel bir araştırma projesinden benzer sonuçlar elde etti.
Kamu Yönetimi
İkinci örnek bizi yerel meclislerin çalışmalarına ve dolayısıyla kamu yönetimi alanına götürüyor. Stuttgart gibi büyük bir şehirdeki yerel meclisler, belge odaklı, dağıtılmış, çok bağlamlı ve genellikle kötü yapılandırılmış bir ortamda çalışır. Projesi sırasında, bilgi erişimi ve işbirliği, büyük kağıt tabanlı belgeler ve yüz yüze veya telefon etkileşimleri tarafından yönetiliyordu.
Bu nedenle proje, bilgisayar destekli ortak çalışma için bir sosyo-teknik sistem tasarlayıp uygulayarak meclis çalışmasını daha esnek ve verimli hale getirmeyi, bilgiye erişimi iyileştirmeyi ve belediye ile yerel yönetim arasındaki iletişim engellerini azaltmayı amaçladı.
Proje BİT’e dayalı olmakla birlikte, kasıtlı olarak meclis çalışmasının örgütlenme sorunundan yola çıkmış, yoğun ihtiyaç analizleri yürütmüş, sosyo-teknik bir yenilik tasarlamış, bu tasarımı yerel meclis ve çeşitli siyasi alt gruplarında uygulamış ve örgütsel soruna yönelik müdahaleyi değerlendirmiştir. .
Genel proje çok sayıda sonuç üretti, bu nedenle burada yalnızca seçilen konuları tartışabiliyoruz. Proje gibi, bir yazılım sistemine yol açtı ve meclis çalışmalarında değişiklikleri etkiledi. Ayrıca, gözlemler, çerçevelerin geliştirilmesinin yanı sıra uygulama sorunları ve konseyler ve siyasi kurumlar için CSCW desteği hakkında teoriler oluşturmak için temel oluşturdu.
Aşağıda, teknoloji, uygulama, etkiler ve çerçevelerle ilgili proje sonuçlarını tartışacağız, ancak diğerlerini yalnızca üstünkörü bir şekilde ele alırken özellikle uygulama yönetimi alanını vurgulayacağız.
Deloitte organizasyon şeması
Organizasyonel yapı Tasarımı
Süreç Tasarımı
Süreç ağacı Nedir
Süreç yönetimi Danışmanlığı
Deloitte süreç yönetimi
Kurumsal süreç Yönetimi
Süreç tasarımı nasıl yapılır
Pilot Sistem
Sistem, meclis üyelerine bilgiye kolay erişim sağlar ve daha verimli bir şekilde işbirliği yapmak için grup yazılımı işlevinden yararlanmalarına olanak tanır. Yeni meclis seçimlerinden sonra bile sistem bugün hala kullanımda olduğundan, pilot sistemin kendisi bir başarı olarak kabul edilebilir.
Çekirdeği, konsey çalışmasının birden çok bağlamını temsil etmek için tasarlanmış bir belge yönetim sistemidir. Kişisel bir ofis, siyasi hizip ofisleri, komiteler ve konsey gibi işlevler ve yetkiler bu bağlamlara eklenir.
Meclis Üyeleri sisteme kişisel not defterlerinden girerek, nerede olurlarsa olsunlar sistemle çalışabilmektedirler. Teknik tasarım, pilot projenin test ettiği bir dizi önemli prensibi gerçekleştirirken, bu bölümde pilot projenin önemli bir parçası olarak uygulama yönetiminin rolüne odaklanıyoruz. Genel proje ve önemli sonuçları hakkında daha fazla bilgi bulunabilir.
Hizmet Tasarımı
Belediye meclisinin çalışmalarına demir atmak için, araştırma ekibi bir dizi uygulama hizmeti gerçekleştirdi. İlk olarak, konsey çalışmasının özel bağlamını derinlemesine analiz etti ve tasarımı bu alan bilgisine dayandırdı. İkincisi, sistemin sahiplenilmesini desteklemek için kapsamlı önlemler aldı.
Bu tahsis tasarımına uygulama yönetimi denir. Tasarımın ve projenin değerlendirilmesinin ayrı bir parçasıdır. Uygulama tasarımı, kullanıcı desteği, eğitim ve katılımcı tasarım için önlemlerin yanı sıra sistemi kullanmaya yönelik teşviklerden oluşuyordu.
Kullanıcı desteği, sistemin kullanımıyla ilgili bireysel istekleri ve teknik sorunları çözmek için meclis üyelerine ve sistemin diğer kullanıcılarına sunulan bir dizi hizmeti içerir.
Proje ekibinin üyeleri, sistem için klinikler sunmak üzere yerel meclisin farklı gruplarının ofislerini düzenli olarak ziyaret etti, böylece meclis üyeleri uğrayabilir, soru sorabilir veya teknik bir soruna çözüm talep edebilir.
Daha karmaşık görevler için, destek personeli, bireysel konsey üyesi için uygun bir yerde bireysel randevular planladı. Meclis üyelerinin belediye binasında daimi bir ofisi olmadığı için bu esneklik gerekliydi.
Meclis üyelerinin sistemle ilgili deneyim kazanmalarına yardımcı olmak için proje ekibi uygulamalı eğitim kursları verdi. Konsey üyeleri, kişisel ortamlarında çalışabilmeleri için kişisel defterlerini getirmek zorunda kaldılar. Eğitim kursları, basit bilgi alma görevlerinden başlayan ve işbirliğine dayalı çalışma için daha karmaşık işlevlere doğru ilerleyen çok adımlı bir eğitim şemasından oluşuyordu.
Eğitim, konseyin bireysel siyasi hiziplerinin çalışmalarını yeniden tasarlamasına olanak tanırken sistemin bilgilendirmek, iletişim kurmak, koordine etmek veya işbirliği içinde çalışmak için farklı yollarından yararlanmasını sağlayan katılımcı tasarım çabalarıyla bağlantılıydı.
Son olarak, proje ekibi sistemin düzenli olarak kullanılması için çeşitli teşvikler belirledi. Bu, kullanıcılara anlaşılması kolay bir fayda sağlamak için kaynaklara (örneğin birinci sınıf ve standart bilgisayar ekipmanı) farklı erişim ve ayrıca belediye belgelerinin düzenli olarak güncellenen arşivine erişimi gerektiriyordu. Ayrıca proje ekibi, bireysel üyeler ve siyasi gruplar arasında en aktif kullanıcıları olmak için rekabeti teşvik etmeye çalıştı.
Toplamda, bu uygulama yönetimi önlemleri, konsey üyelerinin çoğunda sistemin düzenli kullanımını teşvik etti. Bununla birlikte, bir pilot proje olarak proje, bu önlemleri ve meclis üyelerinin sistemi kullanmaya yönelik tutumlarını etkilemedeki önemini de değerlendirdi ve böylece benzer sistemlerin uygulanması için değerli dersler verdi.
Sonuçlar, kapsamlı bir uygulama yönetiminin önemini vurgulamaktadır. Konsey üyeleri, uygulayıcıların eğitiminin ve inisiyatifinin, sistemi kendi kullanımlarında motive etme açısından son derece önemli olduğunu düşünmektedir. Ayrıca, şehir yönetiminden güncel belgelere erişim, sistemin önemli bir faydası olarak görülüyor.
Sistemin fiili kullanımına ilişkin verilerle bağlantılı olarak, değerlendirme ayrıca tahsisatın zaman içinde nasıl ilerlediğini ve hangi dış müdahalelerin ve olası faktörlerin kullanım yoğunluğunu etkilediğini gösterir.
Aynı derecede önemli olan değerlendirme, belediye meclisi üyeleri arasındaki sistem kullanım kalıplarını, meclis üyelerinin hafta boyunca ve belirli bir gün içinde sisteme ne zaman eriştiklerini gösterir.
Uygulama önlemlerinin değerlendirilmesiyle bağlantılı olarak bu gözlemler, yeniliğin gerçekleştirilmesi için gerekli olan koşullu faktörlerin ayrıntılı bir görünümünü sağlar. Durumun gösterdiği gibi, bu faktörler teknolojinin tasarımının ötesine geçer.
Deloitte organizasyon şeması Deloitte süreç yönetimi Kurumsal süreç Yönetimi Organizasyonel yapı Tasarımı Süreç ağacı Nedir Süreç Tasarımı Süreç tasarımı nasıl yapılır Süreç yönetimi Danışmanlığı