BİT Hizmetleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
BİT Hizmetleri
BİT ve hizmetlerin bu bütünleşik bakış açısı ne tür tasarım bilgisi sağlıyor? En azından bir pilot proje, bir sosyo-teknik yeniliğin teknolojik unsurlarını, yeniliği gerçekleştirmek için gerekli hizmet süreçlerini ve sistem öğeleri ile hizmet süreçleri arasındaki karşılıklı bağımlılıkları ortaya çıkarır.
Örneğin, örnekteki kolaylaştırma süreci öğrencilere sanal bir seminer aracılığıyla rehberlik eder. Öğrencilerin kullandığı istemcinin, öğretmen istemcisinin ve merkezi sunucunun işlevlerine bağlıdır.
Ayrıca, pilot projeler, tasarımcıların hizmet operasyonlarına müşteri entegrasyonu derecesini ölçmelerine olanak tanır. Müşteriler hizmet operasyonlarını görebildikleri ve etkileyebildikleri için müşteri entegrasyonu, hizmet süreçleri ile bunların tasarımına yönelik özel gereksinimler arasında karşılıklı bağımlılıklar yaratır.
Genel olarak, pilot projeler bu nedenle, BİT sistemleri, hizmet süreçleri ve müşteri entegrasyonu arasındaki temel karşılıklı bağımlılıkları gösteren hizmet mimarisi hakkında bilgi üretir.
Bir yeniliğin farklı bir bağlamda tekrarlanmasına izin veren tasarım tavsiyelerinin, bu mimari ilişkiler üzerine inşa edilmesi gerekir, çünkü bunlar yeniliğin tasarımı arasındaki karşılıklı bağımlılıkları ve dolayısıyla onu gerçekleştirmeye yönelik kritik koşullu faktörler arasındaki karşılıklı bağımlılıkları ortaya çıkarır.
Bununla birlikte, pilot projeler daha genel tasarım bilgisi de üretebilir. Spesifik bir sosyo-teknik tasarım için, tasarım ilkeleri, seçici uygulaması için koşullu faktörleri ifade eder.
Gerçek tasarımdan teknik ve organizasyonel işlevler ve bunların karşılıklı bağımlılıkları düzeyine soyutlanarak türetilebilirler. Bir durumda, ‘mevcut konu’, ‘konuyu tartış’ ve ‘oturum kolaylaştır’ gibi işlevler tasarlanabilir. Sırasıyla ‘kolaylaştırma oturumu’, ‘mevcut konu’ ve ‘konuyu tartışma’ arasında karşılıklı bağımlılıklar olduğunu varsayın.
Farklı bir bağlamda tasarımcılar ‘oturum kolaylaştırma’ işlevini atlamak istiyorlarsa, bir konunun sunumunun ve tartışmasının da yeniden tasarlanması gerekebileceğinin farkında olmaları gerekir çünkü her ikisi de öğrenenleri diğer konularda yönlendirecek bir işlev olduğunu varsayar.
Bu soyutlama düzeyinin, teknik ve organizasyonel işlevler arasında hiçbir ayrım yapmadığına ve böylece kullanılan teknolojinin veya gerçekleştirilen hizmet süreçlerinin uyarlanmasının bu işlevlerdeki değişiklikleri karşılayabileceğine dikkat edin.
Özetlemek gerekirse, pilot projeler, yenilikçi bilgi sistemlerinin tasarımı hakkında ilk elden bilgi üretmek için başarılı bir şekilde uygulanabilir bir yöntemdir ve BS araştırmacılarının sosyo-teknik yeniliklerle uygulamaya liderlik etmelerini sağlar.
IS uygulamalarının belirli alanları için entegre teknik, organizasyonel ve hizmetle ilgili tasarım hakkında zengin bilgi üreterek, IS fikrini bir tasarım bilimi olarak dahil ederler. Ayrıca, genel IS çerçeveleri veya teorileri geliştirmek için bir zemin görevi görebilirler. Bu nedenle IS araştırması için değerli bir yaklaşım olduklarını kanıtlıyorlar.
Bilişim teknolojilerinde bit ne Demek
Bit Nedir
Bit teknolojisi Nedir
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bit yetkinliği nedir
IS Gelişimi
Bilgi sistemleri geliştirme öğretimi ve uygulaması, geleneksel olarak sürecin oldukça teknoloji odaklı bir anlayışını önermişti. Bu, Birleşik Krallık’ta ve başka yerlerde büyük bir bölümünde kullanılan sistem analizine Ulusal Bilgisayar Merkezi (NCC) yaklaşımı tarafından örneklendirildi.
Alandaki deneyimimiz, bilgi sistemlerinin başarılı olması için bunun teknoloji odaklı çok dar bir görüş olduğunu gösterdi. Ayrıca, bilgi sistemleri geliştirme sürecinin resmi, adım adım, neredeyse ‘bilimsel’ olarak tanımlanması, gerçekte daha çok bir denemeye benzeyen pratikte bilgi sistemleri geliştirme deneyimimizle örtüşmüyordu. Arzu edilenle desteklenen ve uygulananla desteklenen arasında büyük bir uçurum olduğunu hissettik.
Ancak bilgi sistemleri geliştirmeye yönelik bu mühendislik görüşü, 1980’lerin çok ötesinde devam etti. Yaklaşımların çoğu hala ya Bilgi Mühendisliği gibi veri odaklı ya da süreç odaklı ya da her ikisinin birleşimidir.
Ana motivasyonu, insani ve organizasyonel yönleri tamamen bilgi sistemleri geliştirmeye dahil etmekti. Ancak, bilgi sistemleri geliştirmenin, yukarıdaki yaklaşımların savunduğu gibi adım adım, kuralcı bir süreç olmadığını, yinelemeli olduğunu ve bazen koşulların gerektirdiği şekilde farklı şekilde uygulandığını da önermek istedik.
Bu, gerçek dünya deneyimimizi yansıtıyordu. Bu nedenle tanımımız, resmi bir dizi prosedürden çok bir olasılık çerçevesiydi. Ayrıca, post-modernizm ve teknoloji değerlendirmesi üzerine yazdığı makalesinde, sistem geliştirmeye yönelik büyük anlatı yaklaşımıyla ilgili endişelerini dile getirdi.
Slogan, post-modernizmde ve pop müzik alıntılarında, göndermelerinde, ödünç almalarında, yamalamalarında, hırsızlıklarında, yeniden kullanımlarında ve geri dönüşümlerinde aynıdır. Post-modernizm tarafından şekillendirilen IS gelişimine yönelik nihilist bir yaklaşımı reddetme konusunda dikkatli olmakla birlikte, teknoloji değerlendirmesi için bu önermede cesaret (veya teselli) bulunabileceğini söyleyerek sonuca vardık. Üzerindeki kendi çalışmalarımızda bu konumdan cesaret alıyoruz.
Bu bölümde, öncelikle genel bir bakış sunuyoruz. Uygulamadaki deneyimlerimiz, web bilgi sistemlerinin geliştirilmesine uygun bir versiyonu) olarak benimsenen tanımında birçok değişikliğe yol açmıştır.
Daha sonra, endişeleriyle en alakalı olan yönleri, yani bilgi sistemleri geliştirmenin, yalnızca naif teknik ve verimlilik bakış açılarını değil, kuruluşlarda gerçek insani ilerlemeyi öneren çok disiplinli ve etik perspektifleri içermesi gerektiği inancını tartışıyoruz. Bu, şimdiye kadar ana kaygıları olan ve bilgi sistemleri geliştirme yaklaşımlarının, bunları kullanan her kuruluşun özel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir ve uyarlanabilir olması gerektiği görüşüdür.
İlk aşama kuruluşa bakar, ana amacı, sorun temaları ve bilgi sisteminin ne olacağı ve ne yapacağı hakkında bir açıklamanın oluşturulması. Zengin resim oluşturma, kök tanımların tanımlanması ve oluşturulması ve kavramsal modeller teknikleri kullanılarak açıklanan yumuşak sistemler metodolojisine dayanmaktadır.
Olası değişiklikler tartışılır ve değişiklik için gündemler oluşturulur. İkinci aşama, bazen sırasıyla veri analizi ve işlevsel analiz olarak anılan, birinci aşamada açıklanan problem durumunun varlıklarını ve işlevlerini analiz etmektir. Bu, sistemin nasıl geliştirileceğinden bağımsız olarak gerçekleştirilir.
Çoğu metodolojide bulunan işlevsel modelleme ve varlık-ilişki modellemesi, modelleme teknikleri olarak önerilmektedir.
Üçüncü aşamada, diğerlerinden etkilenen, iş doyumu, görev tanımı, moral vb. gibi insani hususlar, teknik hususlar kadar önemli görülür.
Bu aşama, önemli sosyal ve teknik hususlara göre alternatif sistemler arasındaki seçimi vurgular. Dördüncü aşama, kullanıcı arayüzünün teknik gereklilikleri ile ilgilidir. Toplu veya çevrimiçi ve menü komutu veya yumuşak form arayüzleri arasında seçim yapılır.
Spesifik konuşmaların tasarımı, sistemi kullanacak kişilerin bilgi gereksinimlerinin yanı sıra geçmişlerine ve deneyimlerine bağlı olacaktır. Son olarak, teknik alt sistemin tasarımı, tasarlanacak sistemin özel teknik gereksinimleriyle ve dolayısıyla bilgisayarlar, veri tabanları, uygulama yazılımları, kontrol ve bakım gibi unsurlarla ilgilidir.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilişim teknolojilerinde bit ne Demek Bit Nedir Bit teknolojisi Nedir Bit yetkinliği nedir