Kümülatif Etkiler  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Kümülatif Etkiler  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Mart 2023 Kümülatif düşünce nedir Kümülatif işlem tutarı nedir Kümülatif tutar ne DEMEK 0
Program Tipolojisi

Kümülatif Etkiler

Sistem dinamiği teorilerinde, istenmeyen sonuçlar üreten faktörler sistematik olarak ilişkilidir. Kümülatif etkiler teorilerinde, aksine, beklenmeyen sonuçlara katkıda bulunan bazı faktörler birbirinden bağımsız olabilir.

Örneğin, nükleer enerji santralleri gibi yüksek riskli teknolojileri içeren kazaların, teknolojik karmaşıklık ve alt sistemler arasındaki sıkı bağlantı nedeniyle genellikle beklenmedik olsa da normal olduğunu savunuyor. Teknolojik olarak karmaşık sistemlerde aynı anda bağımsız başarısızlık kaynakları ortaya çıkabilir ve bu sistemlere ilişkin insan bilgisinin kaçınılmaz sınırları, başarılı düzeltici eylemleri engeller.

Örneğin, Hubble teleskobu fiyaskosunda, çoğu birbirinden bağımsız çok sayıda olay ve hata tespit edildi. Örneğin, işçiler bir cam bandının iç çıtalara kaynaştığını keşfettiklerinde, erimiş camı kesmeye çalıştılar ve istemeden oluklar bıraktılar.

Daha sonra bir müfettiş, delinmesi gereken ilgisiz çatlaklar keşfetti. Bu sorunlar, projeyi geciktirerek, ihaleyi alan müteahhidin başarılı olmasını zorlaştırdı. İşçiler fazla mesai yapmaya zorlandılar ve bitkinlikleri muhtemelen aynanın iç kısmına yakın bir yere oyuk açan bir cilalama hatasına katkıda bulundu.

Daha sonra, yansımaları ortadan kaldırmayı amaçlayan boyanın aşınmış olduğu küçük bir noktaya bir lazer çarptığında kritik bir ölçüm yapıldı. Teslim tarihlerinin yaklaşması nedeniyle, bahçe tipi musluk yıkayıcılar ile şekillendirme sorunu giderildi.

Bunlar ve diğer sayısız küçük sorun, projeyi yönetmek için uygulamaya konan yönetim sistemlerinden kaynaklandı ve bunlarla etkileşime girdi. Nihai sonuç, planlandığı gibi çalışmayan 1,5 milyar dolarlık bir teleskobun ertelenmiş lansmanıydı.

Benzer şekilde, bilgisayarla ilgili birçok riskin birden çok nedeni vardır; bazen birbiriyle ilişkili ancak bazen bağımsızdır. Geleneksel görüşün aksine, ERP sistem uygulamaları ve veri ambarı projeleri gibi büyük BT projelerindeki risklerin, geliştirme projeleri tamamlandıktan sonra, sistem iyileştirmeleri, diğer sistemlerle entegrasyon ve yeni topluluklara genişleme ihtiyacı nedeniyle gerçekten artabileceğini savundu. kullanıcılar.

Benzer şekilde, ERP uygulama başarısı teorilerinde, başarısızlıkların, belirli bir faaliyetin kötü yürütülmesi (örneğin proje yönetimi), olumsuz dış olaylar (örneğin ekonomik krizler) ve bir şirketten miras kalan koşullar dahil olmak üzere birkaç bağımsız nedenin etkileşiminden kaynaklanabileceğini savundu. önceki aktivite (örneğin, aşırı iddialı proje hedefleri).

Bütünleştirici bir BT risk kontrolü teorisine doğru ilk adımda, BT ile ilgili risklerin muhtemelen on bağımsız kategorisi belirlendi: finansal risk, teknik risk, proje riski, politik risk, beklenmedik durum riski (örn. kazalar), kullanılmama riski, yetersiz veya kötüye kullanım, dahili suistimal (ör. dolandırıcılık), harici risk (ör. kırma, hizmet reddi saldırıları), rekabet riski (ör. rakiplerin yanıtları) ve itibar riski (ör. kamu tepkileri); ve dokuz tür risk kontrol mekanizması: planlar, politikalar, operasyonel kontroller, otomatik kontroller, fiziksel kontroller, denetim ve tespit, risk farkındalığı, inanç sistemleri ve sosyal sistemlerdir. Bu farklı unsurların kombinasyonlarından kaynaklanan istenmeyen etkileşim potansiyeli oldukça yüksektir.


Felsefede kümülatif nedir
Muhasebede kümülatif ne demek
Kümülatif düşünce nedir
Kümülatif işlem tutarı nedir
Kümülatif olmak Ne Demek
Akbank kümülatif işlem tutarı nedir
Kümülatif tutar ne DEMEK
Kümülatif toplam Ne Demek


Karmaşık Uyarlanabilir Sistemler Teorisi

Örgütsel bilimlerde, karmaşık, doğrusal olmayan örgütsel davranışı, sıradan doğrusal nedensel modellerin yerini almak yerine onları tamamlayan bir şekilde açıklamanın bir yolu olarak karmaşıklık teorilerine artan bir ilgi vardır.

Karmaşıklık teorileri, görünüşte rastgele davranışlardaki düzeni ayırt etmeye yardımcı olabilir. Genel sistem teorisi ve sistem dinamiğinin soyundan gelen karmaşık uyarlanabilir sistemler teorisi, insan ve sosyal eylemlerin doğrusal olmayan sonuçlarıyla ilgilenir.

Felaket teorisi ve kaos teorisi, genel sistem teorisi gibi, değişkenler arasındaki deterministik etkileşimlerle ilgilidir; Öte yandan, karmaşık uyarlanabilir sistemler teorisi, özerk bireysel aktörler (bireyler veya kuruluşlar) arasında ortaya çıkan etkileşimlerle ilgilidir.

Karmaşık uyarlanabilir sistemler teorisinin ayırt edici özelliği, daha yüksek bir analiz seviyesindeki düzenin, daha düşük bir analiz seviyesindeki bireysel etkileşimlerden ortaya çıkmasıdır. Bu, bağımsız ve bağımlı değişkenlerin aynı analiz düzeyinde olduğu tipik nedensel modellerin tersidir.

Örneğin, bir kuruluştaki bireyler arasındaki karmaşık etkileşimler, kendi kendini pekiştiren başarı ve başarısızlık veya uzun bir başarı döneminden sonra ani başarısızlık gibi düzenli toplu davranış kalıplarıyla sonuçlanabilir. Buna göre, karmaşık uyarlanabilir sistemler teorisinin dört temel unsuru vardır.

■ Davranışlarını yöneten ‘şema’ veya karar kuralları olan bireyler veya kuruluşlar gibi özerk aracılar. Şemalar veya kurallar zaman içinde gelişebilir ve aracıdan aracıya farklılık gösterebilir; Kısa vadeli hisse senedi fiyatlarıyla ilgili endişelerin uzun vadeli kurumsal büyümeyle ilgili endişelerle çeliştiği durumlarda olduğu gibi, bireysel temsilciler içinde rekabet eden şemalar ve kurallar bile olabilir.

■ Enerji ithalatı ile sürdürülen kendi kendini organize eden ağlar. Öz-örgütlenme, düzen ve düzenliliğin, merkezi otorite veya kontrolün müdahalesi olmaksızın bireylerin etkileşimlerinden doğabileceği anlamına gelir.

Tekrarlanan mahkum ikilem oyunlarında “kısasa kısas” normlarının evrimi buna bir örnektir. Sistemlerin yalnızca çevreden tekrarlanan enerji girişlerinin varlığında kendi kendini organize ettiğine inanılmaktadır.

Örnek olarak, organizasyon yöneticilerinin, çevresel değişim karşısında organizasyonel gerilemeyi önlemek için yeniden yapılanma ve BT sistemlerinin tanıtılması gibi müdahaleler yoluyla organizasyonlarını sık sık “salladığı” gözlemlenir.

Karmaşıklık teorisi terimleriyle, örgütsel değişimin sorunu, üst ve alt sınırlar içinde örgütsel davranışı sürdürmektir, çünkü performans alt sınırın altına düşerken, üst sınırın üzerinde kaos ortaya çıkar.

■Kaosun eşiğine kadar sistem ve ortamın birlikte evrimi. Karmaşık uyarlanabilir sistemler teorisi, ajanların gelişen ortamlarına nasıl uyum sağladığı ve etkilediği ile ilgilidir.

Etmenler bunu yaparken, sibernetik sistemlerin kendi kendini düzelten dengesinden farklı dinamik bir denge yaratırlar.

Karmaşık uyarlanabilir sistemlerin dinamik dengesinde, aracı davranışındaki küçük değişiklikler, üst düzey sistem üzerinde doğrusal olmayan (örneğin küçük, orta veya büyük) etkilere neden olabilir; dinamik dengenin karmaşık uyarlanabilir sistemlere seçici ancak geçici bir avantaj sağladığına inanılmaktadır. Sürdürülebilir başarının anahtarı, sürekli doğaçlama uyarlamalar haline gelir.

■Rekombinasyona dayalı sistem evrimi. Karmaşık uyarlanabilir sistemler, aracıları değiştirerek ve şemaları değiştirerek veya değiştirerek gelişir.

Düşük performans gösterenlerin yerine yeni çalışanlar alınır; yazılım, değişen mevzuata veya iş uygulamalarına yanıt verecek şekilde ‘geliştirilmiştir’; BT altyapısının bileşenleri, eski teknolojiler eskidikçe ve daha yüksek performanslı ürünler ortaya çıktıkça değiştirilir. Birçok küçük değişikliğin artması, sistem evriminin gidişatını değiştirir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir