Yeni Sistem Türleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Yeni Sistem Türleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Nisan 2023 Açık sistem kapalı sistem Basit sistem örnekleri 0
Sistem Modelleri Geliştirme

Biriktirme Sistemleri

1980’lerin başında büyük veri işleme departmanlarında iki ila beş yıllık bir çalışma olduğu tahmin edilen sistem taleplerinin belgelenmiş birikmiş listesi endişe verici bir şekilde arttı. Bu birikmiş iş listesi, orijinal bakım taleplerinin, yani hataların düzeltilmesi, mevcut sistemlerde yapılan ayarlamalar ve geliştirmeler ve yeni sistemler için gereksinimlerin bir karışımı olacak şekilde gelişti.

Ayrıca, bu “görünür” birikmiş iş yükünün arkasında, görünür olanın birkaç katı olarak tahmin edilen, sürekli artan “görünmez”, belgelenmemiş birikmiş gereksinimler olduğu fark edildi. Görünmez biriktirme listesi, büyük ölçüde hayal kırıklığına uğramış kullanıcıların artık kuyruğa girmekle ilgilenmediği gerçek isteklerden oluşuyordu.

Bu sorunlara bir yanıt olarak, birkaç yeni gelişme meydana geldi. Sistem geliştirmenin kalite güvencesi, kalite kontrolü ve kalite yönetimi ortaya çıkmış, geliştirilmesi yoluyla sistem üzerinde düzenli ve özel testlerin ve kontrollerin yapılmasını savunmuştur. “Hataları” olabildiğince erken (ve olabildiğince ucuza) yakalamak için analiz, tasarım ve programlama faaliyetlerine gözden geçirmeler ve teftişler eklendi.

Sistemlerin, geliştirmenin her aşamasında ve son hallerinde kullanıcılarına hitap etmesi gerektiği fikri, erken kullanılabilirliğin sonraki bakım taleplerini azaltacağı umuduyla, “kullanıcı dostu” sistemlerin geliştirilmesini teşvik etti.

Spesifikasyonların mümkün olduğu kadar kesin hale gelmesi için erken aşamalarda yüksek kullanıcı katılımıyla yinelemeli bir geliştirme biçimini teşvik etmek için ciddi girişimlerde bulunuldu. Nihai sistem oluşturulmadan önce bir gereksinim için bir prototip oluşturma ve spesifikasyonları tamamlamadan önce kullanıcılardan prototipi denemelerini isteme fikri, sistem geliştirme sürecine önemli ölçüde yardımcı oldu.

Şimdiye kadar, bilgisayar sistemlerinin geniş kapsamlı organizasyonel etkileri açıkça görünür hale geldi. Sistem tasarımına organizasyonel hususları dahil etmek için yöntemler ortaya çıkmaya başladı.

Bir grup ileri görüşlü araştırmacı ve diğerleri, sistemlerin organizasyonel ortam içinde gelişmesine izin verme konusunda geniş kapsamlı fikirler ileri sürdüler ve böylece şimdiye kadarki “mühendislik tipi” sistem geliştirme görüşüne meydan okudular.

Bilgisayar tarihi başladığından beri ilk kez, bilgisayarlı bilgi sistemlerinin, deyim yerindeyse, iki taraflı bir madalyonun bir yüzü, diğer yüzünün ise bu sistemlerin gerçekleştirdiği insan organizasyonu olduğu belirtildi. İkisi uyum içinde, birbiriyle bağlantılı olarak geliştirilmedikçe, nihai sonuç muhtemelen yıkıcı ve üstesinden gelinmesi zor olacaktır.

Bu yeni keşiflere rağmen, dünyanın dört bir yanındaki resmi çevreler, teknolojinin kendisi ve son derece teknik, mühendislik tipi yaklaşımlar dışındaki gelişmeleri desteklemekte art arda başarısız oldular.

Görünüşe göre büyük resmi projeler, birbirini izleyen sorunlu alanları desteklemek için zamanın bir aşaması gerisinde kaldı! Örneğin, mikrolar yaygınlaşmadan önce, bilgisayar kullanımındaki olası tek darboğazın, nispeten düşük sayıda mevcut profesyonel programcı olacağı varsayılıyordu.

Yeni sistemlere olan talep 1970’lerin sonlarına doğru gösterilen oranda artarsa, bunun ancak sürekli artan profesyonel programcılar ordusu tarafından karşılanabileceği konusunda ciddi tahminler yapıldı.

Sonuç olarak, programlama popülasyonunu kısa sürede birkaç kat artırmanın yollarını bulmak için çalışmalar başlatıldı. Yanlış varsayımlar, yanlış sonuçlara yol açarak yanlış yönlendirilmiş eylem ve yatırımlara yol açma eğilimindedir ve bu, hesaplamayı düzenli aralıklarla vuruyor gibi görünmektedir. 1980’lerin büyük kalkınma programlarında teknolojiye çok fazla, teknolojinin uygulanmasına ise çok az önem verildi.


Açık ve kapalı sistem örnekleri
Basit sistem örnekleri
Açık sistem örnekleri
Açık sistem kapalı sistem
Açık sistem Nedir
Sistem örnekleri
Açık sistem Teorisi nedir
Yönetimde sistem yaklaşımı nedir


Yeni Sistem Türleri

1980’ler başka bir dizi değişikliği daha beraberinde getirdi. Sofistike donanım ve yazılımın birlikte farklı uygulama alanlarına yönelik farklı şekillerde hedeflenebileceği açık hale geldi. Veri işleme sistemleri ve MIS’ler tarafında yeni jenerik sistem türleri ortaya çıktı.

Kısmen, belirli sistemlerin yüksek istihbarat içeriğinin faydalı bir şekilde konuşlandırılabileceği anlaşıldı. İlk olarak 1950’lerin sonlarında ayrı bir disiplin olarak ortaya çıkan yapay zeka (AI) topluluğu tarafından ortaya atılan fikirler, artık hayata geçirilebilir hale geldi. Karmaşık kuralları barındıran sistemler, ‘kural tabanlı’ sistemler olarak ortaya çıkmıştır.

“Uzman sistemler” ve “akıllı bilgiye dayalı sistemler” (IKBS) ifadeleri, belirli bir uzmanlığın izlediği kural ve prosedürleri taklit eden sistemleri belirtmek için moda oldu. Kısmen, bilgisayarların şirketlerin en üst düzeylerinde karar verme süreçlerini desteklemede önemli bir role sahip olacağı varsayıldı ve karar destek sistemleri (DSS) kavramı gelişti.

Yönetim bilgi sistemleri hakkındaki argümanları hatırlarken, birçok akademisyen ve profesyonel, “karar destek sistemi”nin içeriği olmayan yeni bir moda sözcük mü yoksa yeni bir sistem türünü mü yansıttığı sorusunu sormuştur. Sonraki araştırmalar, bilgisayarlı sistemin, üst düzey karar vericileri desteklemek için devreye alınması gereken düzenlemenin yalnızca küçük bir parçası olduğunu gösterdi.

Bu arada imalatçılar, ofis sistemlerini, bilgisayarları ve ağları birleştirerek ve tuş takımı, televizyon ve telekomünikasyon tarafından sağlanan olanakları kullanarak kullanıma sunulan gelişmiş olanakları sağlamakla meşguldü.

Elektronik posta sistemleri ortaya çıkmış, telekonferans ve videoteks olanakları telefondan uzak mesafeli iletişimi kaydırmış, veri işlemenin yanı sıra ses, metin ve görüntü işleme ön plana çıkmıştır. Vurgu, verilerin sağlanmasından bilgi sağlanmasına ve bilgi akışlarının hızlandırılmasına kaydı.

Bilgisayarlı bilgi sistemlerinin rolü ve şirketlerdeki önemi 1950’lerden bu yana önemli bir değişim geçirmiştir. Aynı dönemde hem teknoloji hem de onu görme, yönetme ve kullanma şekli önemli ölçüde değişti.

Çeşitli kuruluşlarda teknolojiyi uygulamaktan sorumlu olanların konumu ve statüsü, veri işlemeden yönetim hizmetleri aracılığıyla bilgi işlemeye geçerek daha belirgin, ilgili ve güçlü hale geldi. Aynı zamanda, şimdiye kadar ayrı teknolojiler bilgi teknolojisine dönüştü.

Teknoloji, orijinal parçalı ve esnek olmayan biçiminden entegre ve birbirine bağlı hale geldikçe, hem operasyonlar hem de sistem geliştirme açısından kullanımının yönetimi, vurgu ve nitelik bakımından değişti. Bilgisayar operasyonları, son derece düzenli, merkezi ve uzak bir moddan daha geçici ve gerektiğinde kullanılabilir hale geldi.

Sistem çabasının kendisi, sistemlerin yaşam döngüsünü ve verilerin uygunluğunu keşfederek programlama sürecine odaklanmaktan daha planlı ve katılımcı yaklaşımlara doğru ilerledi. İlgi odağı teknik ayrıntılardan sosyal ve ticari konulara kaydı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir