Bilgi Stratejisi Formu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Stratejisi Formu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

6 Nisan 2023 Stratejik planlama MEB Stratejik PLANLAMA örnekler 0
Yapay Veri Kümesi

Dış Koşullar

İlk görüş, örneğin, stratejik ızgarada yer alır, yani bir firmanın faaliyet gösterdiği endüstrideki koşullar büyük ölçüde bilgi stratejisi için sahneyi hazırlar.

Sektördeki dış koşullar, sektördeki kuruluşlar için mevcut ve gelecekteki BT uygulamalarının stratejik önem miktarını belirler. Gecikmeli, sürücü, bağımlı ve teslimat olarak etiketlenen, BT için belirli özellikleri ve tercihleri olan dört şirket türünü ayıran çevreye yapılan açık vurgu da açıklanmaktadır.

Literatürdeki ikinci görüş, bilgi stratejilerinin başarısını veya başarısızlığını dış etkenlerle ilişkilendirmeye çalıştıkları ölçüde, “başarı faktörlerini” (veya tersi: “başarısızlığın nedenleri”) arayan yazarları kapsar.

Birçok yazar belirli faktörlere dikkat eder ve birkaç yazar, ‘kurumsal stratejinin netliği’, ‘BT planlama kaynakları’, ‘BT bütçesi’, ‘BT’nin gelecekteki etkisi’, ‘BT’nin mevcut etkisi’ gibi faktörlerin listelerini ve açıklamalarını verir. ‘; “iç ve dış siyasi güç”, “bilginin önemi”, “planlamada deneyim”, “değişime yönelik tutumlar”; “BS faydalarının belirsizliği”, “BT’nin mevcudiyeti” söz konusudur.

Bu çalışma bağlamında, tüm potansiyel etkileri araştırmak mümkün değildir, ancak bilgi stratejisi ortamını gösterildiği gibi dört yöne bölerek bir yapı sağlıyoruz:

• BT fırsatları. Bunlar yalnızca donanımı değil, aynı zamanda yüklenicilerin ve mevcut hizmetlerin yeteneklerini de gösterir. BT genişledikçe ve alt uzmanlıklara ayrıldıkça, kuruluşlar yetenekleri değerlendirmek için bir tür teknoloji taraması kullanmak isteyebilir.

• Pazar bölümlendirme ve giriş engelleri veya mevcut EDI ağları gibi sektörde iş başında olan rekabetçi ve işbirlikçi güçler de dahil olmak üzere sektördeki konumdadır.

• Organizasyonun doğası, şirketin büyüklüğü ve mali sonuçları gibi ölçülmesi basit faktörleri ve aynı zamanda organizasyon yapısı, kurumsal stratejinin doğası ve netliği ile farkındalık ve tutum gibi ifade edilmesi daha zor faktörleri içerir. 

• BT kaynakları, sistemlere, donanıma, prosedürlere ve insanlara yapılan geçmiş yatırımları yansıtır. Bunlar önceki bilgi stratejilerinin sonuçlarıdır ve şimdi organizasyonun seçilen stratejiyi gerçekleştirme yeterliliğini belirlemektedir. Zaman, insan gücü ve kurumsal dikkat açısından bilgi stratejisi süreci için mevcut kaynaklar tarafından belirli bir kategori oluşturulur.

Bilgi Stratejisi Süreci

Bilgi stratejisi süreci, bilgi stratejisinin oluşturulma veya değiştirilme şeklini tanımlar. Bilgi stratejisinin süreç boyutu, diğerlerini özetleyen adım adım metodolojilerden ödünç alınmıştır. Buna, “etki” ve “uyum” biçiminde kurumsal strateji ile bilgi stratejisi arasındaki bağlantının önemi hakkında fikirler eklenir. Modelin bu bileşeni ayrıca dört ana yönü birbirinden ayırır.

Ağır basan bir özellik, süreç türü olarak adlandırılan şeydir. Burada, üç tür strateji sürecini ayıran tipolojiyi kullanıyoruz. İlk olarak, mekanik tip, tipik bir mekanik yaklaşımı tanımlar: strateji, doğru pozisyonlardaki doğru insanlardan oluşan, bir grubun motor olduğu ve diğer grubun direksiyon simidini manipüle ettiği sistematik, aşamalı bir sürecin sonucudur.

İkinci olarak, problem odaklı tip, stratejiyi fırsatları görme ve problemleri çözmeye yönelik daha resmi olmayan ve sürekli (öğrenme) sürecinin bir sonucu olarak tanımlar. Üçüncüsü, politik tip, stratejiyi organizasyondaki kişisel, politik güç ilişkilerinin sonucu olarak tanımlar. Politik modelde bir yöneticinin kişisel gücünü ve kültürünü gösteren tipik bir ifadesi ‘BT stratejisi?

Bilgi stratejisi sürecinin özü, bir yandan metodolojiler ve araçlar tarafından, diğer yandan katılımcılar ve rolleri tarafından tanımlanır.

Metodolojiler genellikle belirli araçları ve rolleri ima ettiğinden, bu iki yön yakından ilişkilidir. Örneğin BSP gibi metodolojiler, süreci tipik olarak bir dizi adıma böler ve ayrıca SWOT analizi veya CSF analizi gibi kullanılması gereken araçları veya araçları tanımlar.

Bilgi stratejisi sürecinin önemli bir belirleyicisi, süreçteki ana katılımcılar arasındaki sorumluluk ve rollerin dağılımıdır. Genel olarak üst yönetim, BS yönetimi ve bölüm yönetimi arasında bir ayrım yapılır, ancak danışmanlar veya planlama uzmanları gibi dışarıdan kişilerin katılımı da bir faktör olabilir.

Bu bağlamda öne çıkan ve dikkat edilmesi gereken iki konu daha var: yönlendirme komitelerinin ve kullanılan mekanizmaların kullanımı ve işleyişi ve iş stratejisi ile bilgi stratejisi arasındaki bağlantının etkinliği. Her iki konu da son zamanlarda araştırma konusu olmuştur.

Son husus, örgütsel öğrenmenin strateji sürecinin bir parçası olarak nasıl ve ne ölçüde açıkça kabul edildiğidir. Muhtemelen, kuruluşlar her zaman stratejik deneyimlerden bir şeyler öğreneceklerdir.

Burada sorduğumuz soru, kontrollü deneyler, yönetici seminerleri veya önceki stratejilerin sonuçlarının analizi gibi herhangi bir mekanizmanın bilgi stratejisi sürecinin bir parçası olup olmadığıdır. Bu tür öğrenme etkinliklerinin kullanımı açıklanmıştır.


Stratejik planlama MEB
Kamuda stratejik plan nedir
Stratejik PLANLAMA örnekleri
Stratejik PLANLAMA Aşamaları
Stratejik PLANLAMA Eğitimi
Stratejik planlama ne demek
Okul Stratejik plan nedir
Stratejik PLANLAMA pdf


Bilgi Stratejisi Formu ve İçeriği

Bir bilgi stratejisinin biçimi ve içeriği hakkındaki fikirler, literatürden IS, IT ve organizasyon arasındaki ilişkileri tanımlayan çeşitli modellerden türetilmiştir. Bilgi stratejisinin biçimi, formalite derecesi, belgelerin düzenliliği, stratejiyi ifade etmek ve iletmek için kullanılan belge ve sayfaların sayısı ve zaman ufku gibi bazı biçimsel özellikleri tanımlar.

İçerik, stratejinin çözüm veya yönlendirme sağlaması amaçlanan konu alanlarını veya “sorunları” tanımlar. Bu muhtemelen strateji belgelerinin içindekiler sayfasına yansıtılacaktır. Bilgi stratejisi içeriğinin ana yönleri kapsam, hedefler, mimariler, kurallar ve planlardır.

Kapsam, bilgi stratejisinin kapsadığı belirli BT türlerinin aralığını belirtir (örneğin, yalnızca işlem işleme ve yönetim bilgi sistemleri veya ayrıca telekomünikasyon, ofis otomasyonu veya manuel bilgi işleme).

Hedefler spesifik ve nicel olarak tasarlanır. Bilgi fonksiyonu için belirlenen hedefler ve bu hedefler ile iş hedefleri arasındaki bağlantılar.

Mimariler üç bölüme ayrılabilir: sistemler (veya uygulamalar), teknik ve organizasyonel. Uygulama mimarisi bazen bilgi stratejisiyle eş tutulur ve gerçekten de onun çekirdeği olabilir. Teknik mimari, bilgi stratejisini destekleyen donanım unsurlarını, özellikle bir altyapı biçiminde tanımlar.

Organizasyon mimarisi, BT ve IS için görev ve sorumlulukların dağılımını gösterir. Kurallar, yatırımlar için bir engel oranı gibi kararlar için bir çerçeve oluşturan yönergeleri ve standartları (veya politikaları) içerir.

Ayrıca, yap ya da satın al kararlarıyla ilgili giderek daha önemli bir kurallar kategorisi olan ittifakları da içerir. Bir bilgi stratejisindeki planlar normalde öncelikler ve bütçelerle sınırlıdır ve ayrıntılı tasarımlar ve proje planları içermez.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir