Ticaret Araştırmaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Ticaret Araştırmaları
Uluslararası ticaret üzerine yapılan araştırmalar, küreselleşmenin küresel firmaların koordinasyon/kontrol ihtiyaçlarında bir değişikliğe neden olduğunu öne sürüyor. Sonuç olarak, yeni organizasyonel koordinasyon ihtiyaçlarını karşılamak ve artan organizasyonel karmaşıklık ve boyutla başa çıkmak için yeni organizasyonel tasarımlar yaratılır.
İşlevsel, çok bölümlü ve matris formlar gibi geleneksel organizasyonel tasarımlar, günümüzün küresel firmaları için büyük ölçüde uygun değildir.
Araştırma ayrıca, çeşitli (küresel) çevre talepleri olan ürünler veya işletmeler arasında farklı organizasyonel stratejilerin/yapıların gerekli olduğunu göstermektedir.
Buna cevaben, örgütsel stratejilerde nispeten yeni iki eğilim olmuştur: (1) merkezi olmayan örgütsel yapılara sahip çok uluslu bir stratejiden ulusötesi bir stratejiye ve küresel olarak entegre edilmiş operasyon ağlarına geçiş ve (2) kuruluşlar arası tasarımların hızla çoğalması ve yapısal olarak bağımsız organizasyonel birimler ve iş gruplarıdır.
Kısacası, küresel rekabetteki başarı büyük ölçüde (1) bir kuruluşun iş stratejisi ile yapısı arasındaki uygun uyuma, (2) bir kuruluşun ulusal farklılaşma ve küresel bütünleşmenin çevresel güçlerini dengelemek için yapısını uyarlama becerisine bağlıdır. değer zinciri faaliyetleri ve (3) kuruluşun değer zinciri faaliyetlerinin koordinasyon/kontrol tarzı önemlidir.
Yukarıda sunulduğu gibi, rekabetin küreselleşmesi ve gelişen iş ortamı, günümüzün küresel firmalarının işinin ve koordinasyon/kontrol stratejilerinin başarısının küresel bir bilgi yönetimi stratejisiyle bağlantılı olabileceğini düşündürmektedir.
Aşağıdaki bölümde, küresel bilgi sistemlerinin (GIS) rolleri ve özellikleri ile bunların geleneksel dağıtık veri işleme sistemlerinden farklılıkları tartışılmaktadır. Küresel bir bilgi sistemi yönetim stratejisi önerilmiştir. Bu stratejinin bir parçası olarak, kuruluşun iş stratejisinin/yapısının bilgi sistemi yönetim stratejisiyle ‘uyumlu hale getirilmesi’ ihtiyacı vurgulanır.
Küresel Bilgi Sistemleri
BT’deki çarpıcı değişiklikler ve kuruluşların bu ilerlemeleri devreye alma ve bunlardan yararlanma konusundaki artan becerileri nedeniyle, hem hizmet hem de imalat sektörlerindeki küresel firmalar tarafından artan sayıda BT uygulaması vardır. En erken uluslararası bankacılık, havayolu ve kredi yetkilendirme idi.
Ancak, 1980’lerde iletişim ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler nedeniyle, küresel firmaların giderek daha fazla faaliyeti bilgi sistemleri kullanılarak koordine edildi. Aynı zamanda, BT geliştirme ekonomilerindeki kalıplar da değişmektedir.
Hemen hemen tüm gelişmiş (ve birkaç gelişmekte olan) ülkede kamu ulusal veri ağlarının ve kamu veya yarı-kamusal bölgesel ve uluslararası ağların varlığı veya tamamlanmak üzere olması, veri hizmeti endüstrilerinde hızlı bir büyüme ile sonuçlanmıştır, örn. veri işleme, yazılım, bilgi depolama ve alma ve telekomünikasyon hizmetleri.
Bugün küresel firmalar, mesaj iletimini hızlandırmak için (örneğin sipariş verme, pazarlama, dağıtım ve faturalama için) yalnızca veri hizmeti endüstrilerine ve BT’ye güvenmekle kalmıyor, aynı zamanda: (1) aşağıdakiler gibi kurumsal işlevleri iyileştirerek kurumsal sistemlerin yönetimini geliştiriyor: finansal kontrol, stratejik planlama ve envanter kontrolü ve (2) küresel firmaların üretimle fiilen ilgilenme biçiminin değiştirilmesi gerekir (ör. imalat, Ar-Ge, tasarım ve mühendislik, CAD/CAM/CAE).
Bu nedenle, küresel firmaların planlama, kontrol ve koordinasyon ve raporlama mekanizmaları giderek daha fazla bilgi teknolojisine dayanmaktadır. 35 milyar dolarlık kimya devinin bilgi sistemleri başkanına göre, bilgi sistemleri 1990’larda küreselleşmeyi ya kolaylaştırıcı ya da engelleyici olacaktır.
Küresel bir bilgi sistemi (GIS), ulusal sınırları aşan dağıtılmış bir veri işleme sistemidir. Yerel dağıtık sistemler ile CBS’ler arasında bir takım farklılıklar vardır.
CBS’ler yerel sınırları aştığı için, yerel dağıtılmış sistemlerden farklı olarak, iş ortamlarında, kaynakların mevcudiyetinde ve teknolojik ve düzenleyici ortamlarda geniş farklılıklara maruz kalırlar. Bunlar aşağıda kısaca açıklanmıştır.
Ticaret Araştırmaları ve Risk değerlendirme Genel Müdürlüğü iletişim
Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
Ticaret Bakanlığı
Ticaret Bakanlığı Daire Başkanları
Ticaret web mail
Ticaret Bakanlığı Verileri
İkos Ticaret Bakanlığı
E-ticaret Bakanlığı
İş çevresi. Ana üs ülke açısından bakıldığında, bağlı kuruluşlar arasında dil, kültür, milliyet ve profesyonel yönetim disiplinlerinde farklılıklar vardır.
Yerel yönetim felsefesindeki farklılıklar nedeniyle, iş/teknoloji planlama sorumlulukları genellikle tek bir bütçe alanına odaklanmaktansa parçalara ayrılır. İş/teknoloji planlama, izleme ve kontrol ve koordinasyon işlevleri genellikle zordur ve benzersiz yönetim becerileri gerektirir.
altyapı. Belirli bir ülkedeki mevcut altyapının öngörülebilirliği ve istikrarı, ülkeyi küresel bir firma için bir merkez haline getirirken önemli sorunlardır: ‘Bazı ülkelerde iş yapmanın diğerlerinden daha zor olduğu hayatın bir gerçeğidir.
Belirli bir endüstriye ve endüstriler arası altyapıya bölgesel ekonomik bağımlılık bilgilendirici olabilir. Singapore26, TradeNet aracılığıyla hızlı, verimli ticari belge işleme için bir platform sağladı.
Öte yandan Hong Kong, TradeLink platformunu geliştirirken Çin Halk Cumhuriyeti’ne açılan kapı olarak benzersiz konumu ve tarihi “serbest liman” politikalarıyla uğraşmaya devam ediyor.
Lufthansa, Japan Airlines, Cathay Pacific ve diğer havayolları, küresel bir lojistik sistemi sunmak için küresel BT altyapılarını bir araya getirmeye çalışıyor. Aynı zamanda küresel bankalar, BT mimarilerinin küresel bazda sunabilecekleri enstrüman portföyü üzerindeki etkisini araştırıyorlar.
Kaynak kullanılabilirliği, içe aktarma kısıtlamaları veya yerel satıcı desteğinin olmaması nedeniyle değişebilir. Dünya çapında çok az sağlayıcı hizmet sağladığından, operasyonel risk nedeniyle birçok şirketin tek bir projede satıcı seçimi sınırlıdır. Son olarak, telekomünikasyon ekipmanının/teknolojisinin (ör. LAN, özel mikrodalga, fiber optik, uydu yer istasyonları, anahtarlama cihazları ve diğer teknolojiler) mevcudiyeti ülkeler ve coğrafi bölgeler arasında farklılık gösterir.
Düzenleyici Ortamlar. Hükümet, ekonomi ve sosyal politikadaki değişiklikler, telekomünikasyon düzenlemelerinde CBS’lerin işleyişi üzerinde ciddi kısıtlamalar oluşturan kritik değişikliklere yol açabilir. Hizmetin fiyatı ve kullanılabilirliği ile sınır ötesi veri akışı kısıtlamaları bir ülkeden diğerine büyük farklılıklar gösterir.
Çoğu ülkede PTT (posta, telefon ve telgraf) fiyatları sabit maliyetli kiralık tesislere göre değil trafik hacmine göre belirler. PTT bu sayede hem kendi gelirlerini artırıyor hem de küresel firmaların ölçek ekonomilerinden faydalanmasını engelliyor. Dahili altyapı sistemlerinin doğası, düzenlemeden yararlanma konusundaki ilgi ve yeteneği de etkileyebilir.
e-ticaret bakanlığı İkos Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü Ticaret Araştırmaları ve Risk değerlendirme Genel Müdürlüğü iletişim Ticaret Bakanlığı Ticaret Bakanlığı Daire Başkanları Ticaret Bakanlığı Verileri Ticaret web mail