Mesleki Gelişim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Mesleki Gelişim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

15 Nisan 2023 Mesleki gelişim için neler yapılabilir Öğretmenlerin mesleki gelişim için neler yapılabilir 0
Proje Önlemleri

Mesleki Gelişim

Mesleki gelişim yolundaki, bilişsel beceri gelişimini tamamlamak için deneyimsel yöntemleri tanıtacaktır. Bu kursun odak noktası IS bağlamında kişilerarası beceriler olacaktır. Değişim ajanı kursunda olduğu gibi, IS’ye özgü alıştırmalardan ve rol oyunlarından yoğun bir şekilde yararlanılacaktır.

İçerik düzeyi şunları kapsar:

• bireysel farklılıklar (bilişsel, duyuşsal, davranışsal) ve öğrencinin kendi kişisel stilleri
• aktif dinleme becerileri, kişilerarası çatışma, görüşme teknikleri
• grup ve gruplar arası dinamiklerin tanınması ve bunlara müdahale edilmesi.

Bu kurs, sosyal beceriler parkurunun sonuncusu olan değişim temsilcisi kursu için zorunlu bir ön koşul olacaktır.

Uygulamadaki Değişiklikler

Kurum içi BS çalışmalarını yöneten yapısal koşulların değiştirilmesine ek olarak inisiyatif ihtiyacını gördüğümüz iki uygulama alanı vardır: (1) BS uzmanları için kurum içi eğitim ve gelişim ve (2) BS mesleki etiği.

Geçenlerde birimiz, farklı firmalarda çeşitli disiplinlerden (muhasebe, İK, IS) gelen bir grup üst düzey yönetici için mesleki güvenilirlik üzerine bir çalıştay düzenleme fırsatı bulduk.

Katılımcıların, değişim yönetimini iyi gerçekleştirmek için güvenilirlik ihtiyaçları ve işlerinin güvenilirliklerini tehlikeye atan yapısal yönleri hakkında birçok ortak endişeleri vardı. Deneyim, bizi, bu konuların BS uzmanları için dahili geliştirme ve eğitim programlarına dahil edilmesi gerektiğine inanmaya yöneltti.

İşte önerilerimiz:

• Eğitimi tasarlamak ve yürütmek için dahili eğitim personeli, kurumsal gelişim uzmanları ve/veya akademisyenlerle ortak olun. Tarafsız olarak algılanan (katılımcıların iş performansını değerlendiremeyen) ve geri bildirim verme ve duygusal konuları ele alma konusunda yetenekli eğitmenler seçin.
• Bu tür eğitimlere katılımı gönüllü hale getirin ve patronları ve astlarını aynı eğitim oturumuna dahil etmekten kaçının. (Ayrıca katılımcıların durumlarında büyük farklılıklardan kaçının.) Büyük ölçekli bir program oluşturmaya çalışmadan önce en ilgili katılımcılarla deneysel olarak başlayın.
• İlk başta eğitim materyalleri için aşırı endişelenmeyin. Deneyimli profesyoneller kolayca kendi ürünlerini oluşturabilir. İlk çalıştaydan önce eğitmenler, katılımcılarla geçmişte karşılaştıkları zor durumlar hakkında röportaj yapmalıdır. Bu “kritik olaylar” sterilize edilebilir ve etkili ve etkisiz davranışların tartışılması ve rol oyunlarına temel teşkil edecek şekilde yazılabilir. Zamanla, çok daha zengin bir dizi öğretim materyali ve yöntemi doğal olarak gelişecektir.
• Eğitim oturumlarından öğrenilen bazı önemli dersleri belgeleyin ve dağıtın. Ortaya çıkan belge, doğrudan katılmayan kişilere dağıtılabilir, onları konulara duyarlı hale getirebilir ve eğitime katılmaya ilgi duymalarını sağlayabilir.

Analizimizin ışığında yeniden gözden geçirilmesi gereken ikinci bir uygulama alanı IS profesyonel etiğidir. Şirket içi BS değişim aracısı, derin etik ikilemleri diğer bilgisayarla ilgili işlerden çok daha fazla gündeme getirir, örn. donanım geliştirme vb.

Örneğin, hemen hemen her zaman olduğu gibi, çıkarlar farklı olduğunda, kimin çıkarlarına hizmet edileceği: BS uzmanının veya işlevinin çıkarları, kullanıcının çıkarları, faturayı ödeyen kişi veya birimin çıkarları, bir bütün olarak kuruluşun çıkarları uygulayıcıları tarafından hazırlanan etik yönergeleri incelediğimizde, bu konuların doğrudan ele alındığını gördük.

Ancak bilgisayar bilimleri camiası için hazırlanan etik kodları incelediğimizde öyle olmadığını gördük. Şirket içi BS uzmanları, fikri mülkiyet hakları, mahremiyet, riskler, iş sağlığı ve güvenliği vb. gibi bilgisayar bilimi kodlarının iyi bir şekilde kapsadığı etik konularla açıkça ilgilenmelidir.


Öğretmenlerin mesleki gelişim için neler yapılabilir
Mesleki gelişim için neler yapılabilir
mesleki gelişim nedir
Mesleki Gelişim
Mesleki gelişim bölümleri
MEB öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları
Öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimleri
Kişisel ve mesleki gelişim Faaliyetleri


Bizim için sonuç açıktır. BS topluluğunun, kurum içi BS profesyonellerinin karşılaştığı etik ikilemleri özel olarak ele alan ayrı bir koda ihtiyacı vardır. ACM ve benzeri kodları içerebilir, ancak kurum içi değişim temsilcisinin üstesinden gelmek için bunların ötesine geçmelidir. AIS, SIM ve diğer önde gelen IS kurumlarının bu girişimi desteklediğini görmek isteriz.

Bu araştırmayı, BS uzmanlarının örgütsel değişimin daha etkili temsilcileri olma çabalarını teşvik etmek için üstlendik. Çeşitli engeller keşfettik. İlk olarak, bir değişim temsilcisi olmanın ne anlama geldiği konusunda çok farklı görüşler bulduk.

Bu farklılıklar doğrudan kabul edilmedikçe, yanlış iletişimin ortaya çıkması ve ilerlemenin engellenmesi muhtemeldir. Ayrıca, birçok BS uzmanının değişime gerek görmediğini, çünkü kendilerini zaten etkili değişim ajanları olarak gördüklerini bulduk.

Ancak, IS değişim ajanı rolüne ilişkin tanımları, kurum içi IS çalışmasının ortaya çıkan yapısal koşullarına uymamaktadır ve bu rol, kurum içi IS işlevinin güvenilirliğini aşındırmaktadır. Buna ek olarak, özellikle teknik uzmanlığa, kontrol yetkisine ve uygun olmayan bir ödül sistemine aşırı güvenme gibi IS değişim aracı rolünde değişimin önünde çeşitli yapısal engeller bulduk.

Bu engellere rağmen, şirket içi BS uzmanının rolündeki değişim olasılıkları konusunda iyimser kalıyoruz. BS yöneticileri ve yöneticileri, BS departmanları içinde etkili değişim savunucuları olarak hareket etme konusunda yapısal yeteneğe sahiptir.

Ayrıca, konu BS işlevindeki yapısal değişiklik olduğunda, BS yöneticileri ve yöneticilerinin akranları ve üstleri ile etkili bir değişim savunucusu olmaları muhtemeldir. BS departmanlarının, müşterilerinin çok içerlediği kontrolü bırakmaya veya paylaşmaya yönelik gönüllü çabaları, BS’nin güvenilirliğini ve büyük kurumsal değişiklik çabalarındaki etkisini önemli ölçüde artırabilir.

Bilgi sistemleri (BS) stratejisini ve çeşitli bileşen parçalarını ele aldıktan sonra, İkinci Bölümde stratejik bilgi yönetiminin bilgi sistemleri planlamasıyla ilgili yönüne dönüyoruz ki, daha önce de belirtildiği gibi, bir BS stratejisinin gerçekleştirilebileceği araçlar olarak görüyoruz.

IS planlamasını üstlenirken kuruluşlar tarafından benimsenen farklı yaklaşımların yanına dönüyoruz. Atlantik’in her iki yakasındaki önde gelen firmalar tarafından üstlenilen beş genel yaklaşımı tanımlar:

• Teknoloji odaklı: Beklenen uygulama ihtiyaçları için bir temel olarak BT mimarilerinin geliştirilmesi (bizim BT stratejisi yorumumuza eşdeğerdir ve bazen “aşağıdan yukarıya” yaklaşımı olarak adlandırılır).
• Yöntem güdümlü: İş süreçlerini ve hedeflerini analiz ederek BS ihtiyaçlarını belirlemek için tekniklerin (genellikle bir danışmanın metodolojisi) kullanımı.
• İdari Onaylanmış projeleri karşılamak için bir BT sermayesi ve gider bütçesinin oluşturulması (temelde bir ‘istek listesi’ yaklaşımı).
• İş odaklı: IS/IT’nin bu planların uygulanmasını en etkin şekilde nasıl ve nerede sağlayabileceğini belirlemek için iş planlarının analizi (genellikle ‘yukarıdan aşağıya’ yaklaşım olarak adlandırılır).
• Organizasyonel IS/IT projeleri için ana temaların belirlenmesi gerekir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir