Teknolojik Yaklaşım – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Teknolojik Yaklaşım
Teknolojik Yaklaşım, BT endüstrisinin ve profesyonellerinin bilgisayar bilimi düşüncesini planlamaya uygulama eğiliminin en uç örneği olabilir. Bu yöntemlerin eksiklikleri, daha kapsamlı BS planlama yöntemleri ve özellikle Bilgi Mühendisliği teknikleri hesaplarında belirtilmiştir.
Örneğin, yöneticiler genellikle harcanan zaman ve maliyetten memnun değildir. Diğerleri, IS önceliklerinin tanım gereği, mimari yapı için gereken sıraya bağlı olduğuna dikkat çekiyor. Bu yöntem sınıfı tarafından üretilen hacimli veriler de rapor edilmiştir.
Örgütsel Yaklaşım, teknik ve kuralcı BS literatürüne kolayca uymaz, ancak iş stratejisi oluşturmanın daha davranışsal araştırmalarında benzer modeller gözlemlenmiştir. Örgütlerin, stratejide önemli değişiklikler yaparken, planlama literatüründe lanse edilen rasyonel-analitik yaklaşımları nadiren kullandıkları artık bilinmektedir.
Aksine, stratejiler genellikle parçalı, artımlı ve büyük ölçüde sezgisel süreçlerden gelişir. Quinn, geniş kavramlardan belirli taahhütlere esnek ve deneysel bir şekilde ilerleyerek bilinmeyenle başa çıkmanın oldukça doğal ve uygun yolu olduğuna inanıyordu.
Strateji oluşturma görünümü benzerdir. Küçük proje tabanlı çok becerili ekipleri, işlevler arası irtibat cihazlarını ve seçici yerelleştirmeyi vurgular. Gerçekten de View, Örgütsel Yaklaşımı özlü bir şekilde özetlemektedir.
Eylemler kalıplarda birleştiğinde ve analiz ve uygulama akıcı bir öğrenme sürecinde birleştiğinde, stratejinin formüle edilmek yerine sıklıkla oluşturulduğunu savunuyor. Dahası, gerçekte strateji oluşturmayı resmi ve gayri resmi ve analitik ve ortaya çıkanın bir karışımı olarak görür. Ona göre üst düzey yöneticiler, stratejik düşünme ve keşfin iç içe geçtiği bir bağlam yaratmalı ve ardından ileriye dönük yeni yolları şekillendirmek ve desteklemek için gerektiğinde müdahale etmelidirler.
IS araştırmasında, ortaklığı inşa etmek ve sürdürmek için yinelemeli, devam eden bir IS planlama süreci çağrısında bulunduğunda Örgütsel Yaklaşımı zımnen savunmuş olabilir. Görev güçleri, işlevler arası ekipler, çok katmanlı ve işlevler arası ağlar ve planlamacılar olmadan işbirlikçi planlama gibi ortaklık mekanizmaları önerdi.
SISP’de öğrenmenin önemini tanımlayın ve tüm planlamayı öğrenme olarak ve takım çalışmasını organizasyonel öğrenmenin merkezi olarak görün. SISP’nin optimal modeller yerine yeterince iyi uygulamalar sunması gerektiğini savunun. Bu önermeler, yaparak öğrenme ve fayda sağlama ihtiyacının tanınması olarak görülebilir. Bu nedenle Örgütsel Yaklaşımı destekleyen bir literatür vardır.
McLuhan teknolojik determinizm
Teknolojik determinizm nedir
Teknolojik determinizm örnekleri
Teknolojik kuram nedir
Teknolojik determinizm kuramı
Kullanıma odaklanan belirlenimcilik
Teknolojik determinizm PDF
Sosyal belirlenimcilik Nedir
Veri Değerlendirmesi
Saha verilerinin kendisi, önerilen yaklaşım taksonomisini değerlendirmek için kullanılabilir. Ortaya çıkan sorular şunlardır: yaklaşımlar gerçekten var mı ve aralarında net bir ayrım yapmak mümkün mü? Bildirilen başarı puanları üzerindeki varyans testlerinin analizi, yaklaşımlar arasındaki farklılıkların önemli olduğunu ancak paydaş kümeleri arasındaki farkların önemli olmadığını göstermiştir. Bu, yaklaşımın SISP’yi iş başında analiz etmenin farklı ve anlamlı bir yolu olduğunun bir göstergesidir.
İkinci bariz soru, herhangi bir yaklaşımın diğerlerinden daha etkili olup olmadığıdır. Verilerin önerdiği bir taksonomiye ilişkin bu soruyu sormak için belki de erken. Dikkat, önce çerçevenin daha fazla doğrulanmasını, ardından dikkatlice tasarlanmış ölçüm testlerini tavsiye eder. Bununla birlikte, bu çalışma, bu türden erken, geçici de olsa bir değerlendirme için bir fırsat sunmaktadır.
Örneğin, gösterildiği gibi, başarı puanları SISP yaklaşımı ile ilişkilendirilebilir. Genel ortalama puanlar ve her bir paydaş grubu için puanlar gösterilir. Hiçbir yaklaşım, tüm şirketlerde ortalama puandan büyük ölçüde farklı değildi. Bununla birlikte, teknik (Teknolojik) açısından en yoğun yaklaşım, belki de yanıt verenlerin bir IS planlama metodolojisinin nasıl olması gerektiğini düşündüklerini temsil etmesi nedeniyle en yüksek puanı aldı.
Tersine, resmi metodolojilerden yoksun olan İş Odaklı Yaklaşım en düşük puanları aldı. Elbette, bu başarı puanlarının anlamı veya güvenilirliği hakkında meşru şüpheler var çünkü yanıt verenler başarısız özellikleri tartışmaya çok hevesliydi.
Buna göre, mevcut başka bir önlem, her birinin eşit ağırlık taşıdığını varsayarak, firma tarafından bildirilen kaygıların sıklığını analiz etmektir. Bu verileri yöntem, süreç ve uygulama kaygılarına göre ayırır. Örgütsel Yaklaşım, toplamda kendisine atfedilen en az endişeye sahiptir.
İş Odaklı Yaklaşım, yöntem ve uygulama ile ilgili yüksek memnuniyetsizlik ile karakterize edildi. Metod Odaklı Yaklaşım, süreçte ve ironik bir şekilde yöntemde başarısız olarak algılanırken, belki de uygulama deneyiminin kendisinin düşük olması nedeniyle, fikir uygulama konusunda daha az sertti.
İdari Yaklaşım, tahmin edilebileceği gibi, yöntem olarak pek dikkate alınmamaktadır. Bu veriler nitel analizden çok farklı değildir.
Diğer bir ölçüt, her bir yaklaşımın rekabet avantajı uygulamaları oluşturma potansiyelidir. Katılımcılardan bu tür uygulamaları tanımlamaları, tanımlamaları ve geçmişlerini takip etmeleri istendi. Araştırmacı, iddia edilen rekabet avantajını kontrol etmek veya başvuruların etiketi hak edip etmediğini değerlendirmek için hiçbir girişimde bulunmadı.
Bu tür başvuruların yalnızca yüzde 14’ünün resmi bir SISP çalışması tarafından üretildiği bildirilmiş olsa da, firmaların her bir yaklaşımdaki başarı oranlarını karşılaştırmak ilginçtir. Yöntem Odaklı ve Teknolojik Yaklaşımlar umut verici görünmüyor.
Yöntem Odaklı Yaklaşımda çok az şey başlatılırken, rekabet edebilirlik nadiren Teknolojik Yaklaşımın odak noktasıdır. İdari Yaklaşım, belki de kullanıcı fikirlerinin dinlenmesi nedeniyle daha elverişli görünmektedir.
Tüm firmalarda keşfedilen rekabet avantajı uygulamalarının %42’si kullanıcı isteklerinden kaynaklanmaktadır. İş Odaklı Yaklaşımda, açıkça gerekli olan bazı uygulamalar harekete geçirilir. Örgütsel Yaklaşımda, izlenen temaların çoğunun rekabet avantajı ürettiği algılandı.
Bu üç niteliksel ölçüm, çok boyutlu bir puan oluşturmak için birleştirilebilir. Diğer akademisyenler, SISP’nin etkinliğini ölçmek için bir dizi performans ölçüsünün gerekli olduğunu öne sürdüler. Her bir yaklaşımı yukarıda tartışılan üç ölçüme göre sıralanır.
Dereceleri toplarken, Örgütsel Yaklaşım önemli ölçüde üstün görünüyor. Ayrıca, diğer tüm yaklaşımlar bu temelde nispeten düşük puan almaktadır.
Bu nedenle, hem niteliksel hem de niceliksel kanıtlar, Kurumsal Yaklaşımın muhtemelen en iyi SISP yaklaşımı olduğunu ve bu nedenle daha fazla çalışma için bir aday olduğunu göstermektedir. Örgütsel Yaklaşım belki de en az resmi ve yapılandırılmış olanıdır. Ayrıca literatürdeki ve uygulamadaki geleneksel reçetelerden önemli ölçüde farklıdır.
Kullanıma odaklanan belirlenimcilik McLuhan teknolojik determinizm Sosyal belirlenimcilik Nedir Teknolojik determinizm kuramı Teknolojik determinizm nedir Teknolojik determinizm örnekleri Teknolojik determinizm PDF Teknolojik kuram nedir