İş Stratejisi Uyumu  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

İş Stratejisi Uyumu  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

18 Mayıs 2023 Temel Stratejiler ve Alt Grupları örnekler Yoğun büyüme stratejileri 0

Bilgi Sistemleri ve İş Stratejisi Uyumu

Önceki birkaç yazımız, iş ve bilgi sistemi (BS) stratejileri arasında ve işletme ile BS yapıları arasında uyum sağlamanın önemini vurgulamıştır. Uyum anlayışımızı ilerletmeye çalışarak, iş ve IS alanlarındaki strateji/yapı etkileşimleri yoluyla uyumdaki değişikliklerin dinamiklerini inceliyoruz. Daha spesifik olarak, şu soruyu ele alıyoruz: Hizalanma zaman içinde hangi şekillerde gelişir?

Zaman içinde stratejik BS yönetim profilindeki değişiklikler (iş stratejisini, BS stratejisini, iş yapısını ve BS yapısını içerir), uzun göreceli istikrar dönemlerini veya kısa süreli hızlı değişimlerle kesintiye uğrayan evrimsel değişimi içeren kesintili bir denge modeli kullanılarak incelenir. 

Üç kuruluşta uzun zaman dilimleri boyunca iş ve IS stratejileri ve yapısındaki değişikliklere ilişkin vaka incelemeleri, kesintili denge modelinin bu dinamikleri incelemek için değerli bir bakış açısı sağladığını göstermektedir.

Vakalar, bir uyum modelinin uzun bir süre boyunca devam edebileceğini gösteriyor çünkü ya uyum düzeyi yüksek ya da yöneticiler düşük uyumu bir sorun olarak görmüyor.

Stratejik BS yönetim profilinin çoğu veya tüm boyutlarındaki değişiklikleri içeren devrimler, evrimsel değişiklikleri kesintiye uğratır. Ancak kuruluşlar, stratejik BS yönetim profillerinde bu tür devrim niteliğinde değişiklikler yapmaktan çekinmektedir.

Tam devirler, görünüşe göre güçlü tetikleyicilerin bir kombinasyonunu gerektiriyor. Son olarak, stratejik BS yönetim profilinin bir boyutuna yönelik devrim sonrası uyum, devrim niteliğindeki değişiklikleri takip ediyor gibi görünmektedir.

Etkili kurumsal performans için uyumun önemi artık iyi anlaşılmıştır. Bu boyutların karşılıklı tutarlılığın teorik normlarını karşılama derecesi olarak tanımlanabilecek iki veya daha fazla örgütsel boyut arasındaki uyum tartışılmış ve ampirik olarak performansı artırdığı bulunmuştur. Bununla birlikte, hizalamanın öneminin kabul edilmesine rağmen, hizalamanın dinamikleri üzerine çok az araştırma yapılmıştır.

Birkaç istisna dışında, hizalamayla ilgili literatür bunu statik bir son durum olarak ele alır. Bununla birlikte, hizalamayı kuruluşların ateş ettiği “hareketli bir hedef” olarak görürken, bunun “acil bir süreç olarak” incelenmesi gerektiğini öne sürüyor.

Açıkçası, uyum sağlandıktan sonra çevre yavaş veya hızlı bir şekilde değişmeye devam ediyor. İş stratejisi veya yapısı yanıt olarak değiştirilirse, diğer unsurlar uyumu korumak için senkronize bir şekilde mi değiştirilir yoksa diğer unsurlar yeniden hizalanana kadar düşük uyum dönemleri olur mu?

Bu makale, şu geniş soruyu inceleyerek uyum konusundaki literatüre katkıda bulunmayı amaçlamaktadır: uyum zaman içinde hangi yollarla evrilir? Bu soruyu ele alırken, özellikle bilgi sistemlerinin (BS) stratejik yönetimine odaklanıyoruz. Bununla birlikte, sonuçlarımız diğer bağlamlardaki uyum dinamikleri hakkında da bilgi sağlamalıdır.

Stratejik BS yönetiminde uyum üzerine önceki araştırmaların çoğu üç şekilde sınırlıdır. İlk olarak, öncelikle kesitsel bir görünüm almıştır. İkincisi, nadir istisnalar dışında, iş ve BS stratejileri veya iş ve BS yapıları gibi iki boyuta odaklanmıştır.

Son olarak, beklenen hizalama modellerini önceden belirlemek için teori kullanmak yerine, önceki çalışmaların çoğu ampirik olarak ‘ideal’ hizalama modellerini geliştirir ve test eder. Bu sınırlamaları ele almak için bu bölüm: (a) hizalamanın boyutlarını ve bunlar arasındaki ilişkileri dinamik olarak birleştirir; (b) hizalamayı bütüncül bir bakış açısıyla inceler; ve (c) uyum kalıplarının teorik bir modelini geliştirir ve ardından bunu zaman içinde çeşitli kuruluşlarla karşılaştırır.

Hizalamadaki uzunlamasına değişikliklerle ilgili üç ayrıntılı vaka çalışması yürüttük. Vakalar, bazı değişikliklerle de olsa noktalı denge modeline en iyi şekilde uyuyor gibi görünmektedir. Bu nedenle, bu bölüm hizalanma ve kesintili denge alanlarındaki literatürü bütünleştirir ve hizalanma dinamiklerine ilişkin bazı yeni görüşler sunar.

Bölümün geri kalanı şu şekilde düzenlenmiştir. Önce makale için teorik arka planı geliştiriyoruz ve ardından araştırma metodolojisini açıklıyoruz. Daha sonra her vakayı açıklıyoruz ve onlardan bazı sonuçlar çıkarıyoruz. Son olarak, araştırma bulguları, sınırlamaları ve çıkarımları tartışılmaktadır.


Temel Stratejiler ve Alt Grupları örnekler
Bağımlı strateji nedir
Yoğun büyüme stratejileri
Temel Stratejiler nelerdir
Entegre büyüme stratejisi nedir
Savunmaya yönelik strateji nedir
Herhangi bir açıdan daha stratejik ve önde olan durum nedir
Büyüme stratejileri Nelerdir


Teorik Gelişim

Stratejik BS literatürü, BS yönetimini gerçekleştirmenin bir yolunu sunan ve bunun geliştirilebileceği yollara odaklanan birkaç evrensel teori içerir. Evrenselci teoriler, bir BS yönetimi yaklaşımına, katkılarına ve geliştirilebileceği yollara odaklanarak değerli içgörüler sağlar.

Bununla birlikte, evrenselci teoriler, alternatif bağlamlarda çoklu yaklaşımları incelemek yerine, aynı yaklaşımı tüm durumlarda faydalı olarak görür. Sonuç olarak, kuruluşların çeşitli yönleri hakkında yeterince bütünleştirici bir görüş sağlamazlar ve nispeten dar alanlar için daha uygun olabilirler.

Buna karşılık, beklenmedik durum perspektifi alan makaleler, çevresel, organizasyonel ve BS bağlamlarının BS yönetimi üzerindeki etkilerini veya BS yönetiminin belirli yönleri ile işletme yönetiminin ilgili yönleri arasındaki uyumu inceler.

Bu literatür akışı, IS ve/veya iş alanlarındaki boyutlar arasında daha fazla uyumun üstün performans ürettiğini tartışır ve ampirik olarak gösterir.

Acil durum modelleri, alternatif bağlamların önemini kabul eder ve böylece stratejik BS yönetimine daha bütünleştirici bir bakış açısı sağlar. Bununla birlikte, genellikle statiktirler, zamanın bir noktasında hizalamaya ve bunun kısa vadeli performans sonuçlarına odaklanırlar.

Diğer birkaç teori, IS yönetimine daha dinamik bir bakış açısı getirir. Aşama hipotezi ve diğer bu tür teoriler, yaşam döngüsü teorileri olarak karakterize edilebilir.

Bu teoriler genellikle (a) tüm organizasyonlardaki değişikliklerin aynı yol boyunca (yani aynı aşamalarda) gerçekleştiğini; ve (b) bu değişiklikler, Nolan’ın modelindeki olgunluk aşaması gibi arzu edilen bir “nihai hedefe” doğru “ileri” bir yöndedir. Bu teoriler, belirli bir modelin uygunluğunu belirlemede farklı bağlamları önemli görmezler.

Stratejik BS yönetimi, kademeli evrim dönemlerinin ani devrimci hızlı değişim dönemleriyle ‘noktalandığını’ savunarak kademeli evrim yoluyla Darwinci değişim modelinden farklı olan kesintili denge modeli kullanılarak da incelenebilir.

IS araştırmasındaki önceki bazı modeller, kesintili denge modelleri olarak karakterize edilebilir. Örneğin, IS geliştirme sürecini, sırasıyla evrimsel ve devrimci dönemlere benzeyen bölümler ve karşılaşmalar açısından modelleyin.

IS’yi yönetmenin tek bir yoluna odaklanan evrensel teorilerin aksine, kesintili denge modeli zaman içinde IS’yi yönetmenin alternatif yollarına açıktır. Dahası, zımni olarak istikrarı varsayan durumsallık teorilerinin aksine, uzun istikrar dönemlerinin, önemli istikrarsızlıkların olduğu kısa dönemlerle ayrıldığını kabul eder.

Son olarak, kesintili denge modeli, ne aynı aşamaların evrensel olarak takip edildiğini varsaydığı ne de arzu edilen bir “nihai hedefe” doğru “ileri” bir değişim yönü ima etmediği için yaşam döngüsü teorilerinden farklıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir