Elektronik Piyasa Sistemleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Elektronik Piyasa Sistemleri

22 Mayıs 2023 Serbest piyasa elektrik Fiyatları Spot piyasa elektrik fiyatları 0

Elektronik Piyasa Sistemleri

Piyasa yapıcı firmaların elektronik pazar benimsemelerini, internet üzerinden tüketici elektronik alışveriş sistemlerinden ayırıyoruz.

İnternetin ve özellikle World Wide Web’in muazzam büyümesi, endüstri değer zincirinde üreticiler ve müşteriler arasına giren Web Mağazası, İnternet Alışveriş Merkezi, IndustryNet ve İnternet Alışveriş Ağı gibi yeni aracıların sayısını önemli ölçüde artırdı. İnternetin sağladığı yeni ölçek, kapsam ve bilgi ekonomilerinden yararlanmak gerekir.

Bu aracılar, satıcıların ürünlerini milyonlarca olası tüketiciye tanıtmasına olanak tanırken, müşterilerin elektronik olarak sipariş vermesine olanak tanır.

Bununla birlikte, siber uzaydaki bu yeni elektronik aracılar, tedarikçiler arasındaki rekabeti artırarak perakende fiyatları etkileme potansiyeline sahip olmalarına rağmen, malların piyasa fiyatını keşfetmeyi içermez.

Genellikle, üreticilerin fiyatları listeledikleri ve tüketicilerin, ilan edilen fiyattan kaç ürün alacaklarına karar verdikleri, ilan edilmiş fiyatlandırmayı kullanırlar. Bu sistemlerde, tedarikçiler fiyat belirleyicidir ve on-line ticaret sistemleri nispeten sabit fiyatlarla alım satımı yapılan miktarların belirlenmesine yardımcı olur. Bu, temel işlevlerinden biri malların piyasa fiyatını belirlemek olan piyasa yapıcı firmaların elektronik piyasa sistemleriyle çelişir.

Pazar kurumlarına katılan satıcılar (bir canlı hayvan müzayedesindeki çiftçiler gibi) fiyat etiketleri olmadan arz için sabit miktarlara sahiptir: Satıcılar, belirli bir rezerv fiyatlarına sahip olmalarına rağmen fiyat belirleyici değil, fiyat alıcıdır. Elektronik piyasa sistemleri, elektronik müzayedeler veya elektronik müzakereler yoluyla malların piyasa fiyatının belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Ayrıca, pazar kurumlarında mal satın alan alıcılar nihai tüketiciler değil, genellikle satın aldıkları ürünleri perakendecilere yeniden satan toptancılardır.

Sunulan ürünlerin kalitesi büyük farklılıklar gösterdiğinden (hayvancılık veya kesme çiçek gibi tarım ürünlerinde olduğu gibi, aynı üreticinin ürünleri bile zaman zaman kalite açısından farklılık gösterebilir), ürün kalitesi açıklamaları, pazara düzenli olarak katılan alıcılar için önemlidir. toptan düzeyde mal satın almak için kurumlar.

Buna karşılık, internet üzerinden elektronik alışveriş sistemlerinde satılan ürünler çoğunlukla standartlaştırılmıştır ve seri üretilir (bir tedarikçiden alınan ürünler aynıdır). Bu sistemler genellikle fiyat etiketleri ve marka adlarına göre mal satın alan perakende tüketicileri hedefler.

Son olarak, piyasa yapıcı firmalar aracılığıyla işlemleri tamamlayan tüccarlar, işlem belirsizliklerini azaltmak ve üye tüccarları işlem çatışmalarına karşı korumak için oluşturulmuş kurumsal kurallara tabidir.


Serbest piyasa elektrik Fiyatları
Spot piyasa elektrik fiyatları
EPİAŞ PTF
EPİAŞ Piyasa Takas Fiyatı
EPİAŞ Şeffaflık
EPDK elektrik
EPDK elektrik fiyatları
Spot elektrik fiyatları grafik


Yönetim kuralları üzerindeki anlaşma, üyelerin sık sık bir araya gelmesi ve kısıtlı bir mal yelpazesinde işlem yapması nedeniyle kolaylaştırılabilir. Kuralları uygulamak mümkündür, çünkü borsada işlem yapma fırsatı çok değerlidir: ticaret yapma izninin durdurulması, çoğu üye tacirin uyumluluğunu sağlamak için yeterince şiddetli bir yaptırımdır.

İnternet üzerinden çeşitli on-line alışveriş sistemlerinde olduğu gibi, işlem kolaylıkları dağınık ve çok sayıda kişiye ait olduğunda, özel hukuk sisteminin kurulması ve yönetilmesi çok zor olacaktır. Bu nedenle bu pazarlarda faaliyet gösterenler, devlet düzeyinde yasal sisteme bağlı olmak zorundadır.

Yine de mevcut veya yeni piyasa yapıcı firmaların elektronik piyasa sistemleri kurmak için interneti kullanmaları mümkündür. Geçmişte, örneğin, Federal İletişim Komisyonu (FCC) radyo spektrumlarını ya piyango ya da karşılaştırmalı duruşmalar yoluyla tahsis etti.

Kamu kaynaklarının tahsis yöntemini yenilemek amacıyla FCC, geniş bant Kişisel İletişim Hizmeti (PCS) lisanslarını kamu teklif sahiplerine satmak için bir Müzayede İhale Sistemi (ABS) uygulamaya koydu.40 Gelirleri hızla en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış yüksek teknolojili bir açık artırma yoluyla, FCC, 1995 yılında 51 pazar bölgesi için 99 geniş bant PCS lisansı sattı ve ABD Hazinesi için 7.7 milyar dolar topladı.

Müzayede Washington, DC’de düzenlenmesine rağmen, ülke çapındaki firmalar tekliflerini vermek için çevrimiçi elektronik mesajları kullandılar.2 Bununla birlikte, İnternet’teki perakende mallar için çevrimiçi alışveriş yapanların aksine, katılımcılar ticaret kuralları için bir anlaşma imzalamak zorunda kaldılar. teklif verme süreçlerinin ve teklif sahiplerinin sorumluluklarının her detayını belirten; anlaşmayı ihlal eden herkes pazarın dışında bırakıldı.

Pazar Sürecinin Yeniden Yapılandırılması

Yeniden yapılanma olarak da bilinen iş süreci yeniden tasarımı (BPR), organizasyonel dönüşümü mümkün kılar. Firmalar, iş süreçlerini bilgi teknolojisi (BT) değişikliği ile yeniden hizalayarak radikal bir iyileşme sağlanabildiğinde bir BPR yaklaşımını benimsiyor.

BPR, bir firmanın genel iş hedefini göz önünde bulundurmak için mevcut iş süreçlerinden geri adım atmasını gerektirir; ancak o zaman herhangi bir büyüklükteki iyileştirmeleri gerçekleştirmek için radikal bir değişiklik yaratabilir.

Bilgi teknolojisi genellikle BPR’ye ulaşmada gerekli ancak yetersiz bir faktördür. BT’nin BPR’nin hem stratejik bir katalizörü hem de kolaylaştırıcısı olarak tanımlanmasına rağmen, başarılı bir yeniden yapılanma bir BT girişimi değil, daha çok bir iş girişimidir.

Çeşitli sektörlerdeki piyasa yapıcı firmalar, firmaları içindeki mevcut süreçleri yeniden tasarlamak için BPR yaklaşımını kullandılar. Mallar satış için piyasaya geldiğinde, bir katip, kontrol bilgisayarına üretici, ürün türü ve miktarı ile ilgili bilgileri girer.

Yüz yüze müzayede veya müzakere yoluyla işlemler gerçekleştiğinde, bilgisayar hesapların kapatılması için tüm satın alma bilgilerini birleştirir ve alıcılar ve satıcılar için işlem raporları oluşturur.

Bu nedenle BT, işgücü maliyetlerini düşürürken mevcut işlem süreçlerini hızlandırmak için zaten kullanılıyor. Bununla birlikte, piyasa yapıcı firmalar içinde BPR için bilgisayarların kullanılması, mutlaka piyasa işlem sürecini ve bu piyasa süreçlerini yöneten ilgili kurumsal kuralları değiştirmeyi gerektirmez.

Piyasa yapıcı firmalar, piyasa sürecinin bilgisayarların yanı sıra telekomünikasyon kullanılarak yeniden tasarlanabileceğini anladılar. Geleneksel işlemlerde tedarikçilerin ürünlerini pazara getirmeleri ve mal satın almak isteyen alıcıların da malları incelemek ve ihale sürecine katılmak için piyasada bulunmaları gerekiyordu.

Müzayedeler veya müzakereler yoluyla satılan mallar, onları alıcının bulunduğu yere geri götüren alıcılara teslim edildi. Yeni yaklaşımda, merkezi bilgisayar ile üye tacirlerin lokasyonlarındaki terminallere iletişim ağları kullanılarak bağlanarak ürün akışı piyasa işlemlerinden ayrıştırılmaktadır.

Bu yeni sanal pazaryerinde, işlemler bilgiye dayalıdır ve ürünler, yalnızca çevrimiçi işlemler tamamlandıktan sonra satıcılardan doğrudan alıcılara taşınır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir