Proje Kabulü

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Proje Kabulü

25 Mayıs 2023 proje özet örneği Proje yöntemi nedir TÜBİTAK Projenin amacı örnekleri 0
Proje Değişimini Yönetmek

Proje Kabulü

Proje kabul karar verme sürecindeki temel ilk adım, yüklenici kuruluş içinde politika düzeyinde, projeyi dikkate alıp almamaya karar vermeyi içerir.

Bu tür bir karar, tipik olarak, yüklenici kuruluşun bir ortağının veya kıdemli danışmanının bakış açısından önemli olan hususlar dikkate alınarak verilir. Temel soruyu cevaplamak için müşteri organizasyonuna gayri resmi bir genel bakış açısı getirmeyi gerektirir: bu potansiyel müşteriyle iş yapmak isteyebilir miyiz? ve temel soruyu yanıtlamak için daha geniş yüklenici organizasyonuna: bu iş genel olarak organizasyonumuza faydalı olabilir mi?

Bu iki soruyu kesin olarak cevaplamak zordur. Potansiyel müşteri bilinmeyebilir, yüklenici kuruluşa sağlayacağı faydaların tanımlanması zor olabilir. Ancak, daha spesifik bir bilginin yokluğunda her ikisine de geçici olarak “Evet” yanıtı verilmiş olsa bile, sorulması gereken önemli sorulardır.

Bu erken ama kritik karar verme sürecinin genellikle resmi olmayan doğası, projenin sonraki aşamalarının oynandığı atmosferi belirlediği için önemlidir. Bu erken aşamada düşünülmemiş bir eylem planına yönelik coşkulu, pervasızca bir acele, daha sonra gelişigüzel müzakerelere ve tuzaklara yol açabilir.

Genellikle, bu kararın dayandırılacağı çok az somut bilgi vardır; bu nedenle, bu temel soruların yanıtlarını belirlemek için basit buluşsal yöntemler kullanılma eğilimindedir.

Fonlar üzerindeki etkilerin doğrudan sübjektif tahminleri, yönetimin proje yoluyla algıladıkları sonuçlara ulaşma yeteneği, küresel proje başarısızlığı riski, geliştirme için zaman aralığı, yatırımın geri dönüşü, yazılım geliştirme politikalarıyla uyum ile ilgili bazı tipik olanları tanımlar, ve kurum içi sistem mimarisi ile uyum önemlidir.

Proje Risklerinin Belirlenmesi

Projeyi değerlendirmeye karar verdikten sonra, projeyi gerçekten kabul etme olasılığı hakkında karar verme, bir sonraki adıma, projenin sözleşmeye dayalı müzakereleri haklı çıkarıp çıkarmadığını belirleme aşamasına geçer.

Yüklenici kuruluş bünyesindeki üst yönetim, artık hem yönetimsel bir bakış açısından (örneğin, projenin yönetimden ne gibi taleplerde bulunacağı) hem de bir teknik bakış açısı sunar(örneğin, gereken teknik beceriler, projenin teknik fizibilitesi).

Bu amaçla, ihale daveti ve genellikle müşteri ile gayrı resmi temaslar yoluyla algılanan müşteri organizasyonun gereksinimlerini karşılamak için bir yazılım ürünü sunacak bir proje için bir ilk teklif geliştirilmeli ve maliyeti hesaplanmalıdır.

Bu süreçte yine üst düzey yönetim üyeleri yer alır ve hepsi şirket içi kullanım için ilk maliyet, süre ve kalite tahminlerini yapma ve müşteriye sunmak üzere proje için bir fiyat geliştirme uygulamasına kurumsal deneyimlerini katar.

Teklif edilen fiyat genellikle üç bileşenin toplamı olarak kabul edilir: (a) projenin tahmini maliyeti (her şeyin yolunda gittiği varsayılarak); (b) projenin doğasında var olan risklerin gerçekleşmesi nedeniyle ortaya çıkabilecek beklenmedik durumlara harcamak için kullanılabilecek bir risk (veya beklenmedik durum) bütçesi; ve (c) bir kâr bileşeni.

İster faktörlerine, ister fonksiyon noktası analizine veya bileşen ölçümüne dayalı olsun, mevcut maliyet tahmin teknikleri esasen belirli değişkenlere odaklanır; en önemlileri yazılım boyutu ve karmaşıklığı, proje personelinin beklenen üretkenliği ve gerekli ürün kalitesidir.


TÜBİTAK proje özet örneği
Küçük ek tesis nedir
Proje yöntem ve Teknikleri
Mimari proje türleri
Projenin amacı örnekleri
Ket projesi nedir
TÜBİTAK Proje amacı örnekleri
Proje yöntemi nedir TÜBİTAK


Proje için mevcut olan süre ve ne kadar genişletilebileceği veya sıkıştırılabileceği, gerekli personel seviyeleri ve projenin gerçekleşmesi gereken ortam (donanım, yazılım, organizasyonel konular) dikkate alınabilir.

Bu maliyet tahmin teknikleri, genellikle, sistemin yeniden tasarlanması, yeniden uygulanması, zorunlu insan ve teknik kaynak ikamesi vb. ile sonuçlanabilecek risklere karşı duyarsızdır; geliştirme projeleri büyük bir belaya girer.

Bunun yerine, projenin maliyetini tahmin etmek için bu teknikleri kullanmak, genellikle bu tür olasılıkların ele alınmasına dahil olabilecek maliyetlerin ödenmesi için ayrı bir risk bütçesinin tahmin edilmesini içerir.

Risk bütçesinin büyüklüğüne ilişkin tahminin makul olması önemlidir, çünkü fazla bir tahmin, teklifin müşteri tarafından reddedilmesine yol açabilir (sıklıkla bir rakip tarafından yapılan bir teklif lehine).

Öte yandan, hafife alınan bir tahmin, organizasyonun sözleşmesini kazanabilecek olsa da, projenin karlılığını tehlikeli bir dereceye kadar azaltabilir veya proje yöneticisine ve ekibine ulaşılması imkansız hedefler sağlayabilir.

Risk bütçesinin büyüklüğünü tahmin ederken, belirli bir ek maliyet yüzdesinin (örneğin, %10 veya %15) projenin tahmini maliyetine, örneğin projenin türü, müşteri kuruluşun türü (örneğin, devlet kurumu, özel şirket) ve müşterinin makul bir risk bütçesi olarak (varsa) neyi kabul etmeye hazır olacağı ve şirketin benzer projelerde edindiği deneyim geçmişten gelmektedir.

Ancak bu uygulama, proje teklifini hazırlamak için harcanan zamanı azaltmasına rağmen, projede yer alan risklerin gerçek doğası veya bunlara nasıl karşı konulacağı konusunda herhangi bir geri bildirim sağlamaz.

Alternatif, umut vaat eden bir çözüm, belirli bir projeye özgü riskleri niceliksel olarak değerlendirmek amacıyla risk analiz araçlarını veya risk analistlerini kullanmaktır. Bu analizin sonuçları daha sonra proje için risk bütçesini oluşturmak için kullanılır.

Bu zamanda gerçekleştirilen risk analizleri, genellikle, risk faktörlerinin, projenin riskliliğinin göstergesi olarak alınan faktörler üzerindeki etki dereceleri açısından değerlendirilmesine dayanır. Bir risk etmeni, gelecekteki oluşumu, en azından kısmen, bu fenomenin meydana gelmesine bağlı olan bazı riskli sonuçların olasılığını artırması muhtemel gözlemlenebilir bir fenomendir.

Risk modellemeye yönelik bu yaklaşıma kara kutu yaklaşımı adı verilmiştir. projenin kendisinin iç işleyişine ilişkin yapılandırılmış bir görüşe dayanmayan, “tek başına veya birlikte istenmeyen sonuçların olasılığına katkıda bulunduğuna inanılan durumsal veya ürün özelliklerinin değerlerine dayanan risk değerlendirmelerine odaklanır.

Genellikle risk analizi metinlerinde tanıtılan alternatif beyaz kutu yaklaşımı, gerçekleştirilecek çeşitli görevleri ve bunlar arasındaki bağımlılıkları gösteren proje için bir çalışma listesi oluşturmayı içerir.

Her görev için, görevin yanlış gittiğini gösteren sonuçlar, tahmini olasılıkları ve maliyetleri ile birlikte açıkça tanımlanır. Daha sonra, “ters giden şeyler” ile ilişkili toplam beklenen maliyet dağılımını sağlamak için aşağıdan yukarıya bir analiz yapılır. Bu dağıtım, risk bütçesinin oluşturulması için temel oluşturur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir