Proje Riskleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Proje Riskleri

25 Mayıs 2023 Proje risk listesi Proje risk yönetimi örnekleri 0
Döngüsel Ekonomik İlkeler

Proje Riskleri

Belirli bir yazılım geliştirme projesinin riski değerlendirilirken üç karmaşık değişken sıklıkla kritik başarı faktörleri olarak incelenir. Bunlar: proje boyutu, gerekli teknolojiye aşinalık ve deneyim ve projenin içerik alanına ilişkin bilgidir.

Proje büyüklüğü, geliştirmenin toplam maliyeti, personel gereksinimleri, kuruluşta sistemden etkilenen kişi sayısı ve sistemi geliştirmek için geçen süre açısından değerlendirilebilir.

23 farklı sistem geliştirme organizasyonu arasında, organizasyonun büyüklüğünden bağımsız olan proje boyutunun (büyük veya küçük) tanımına ilişkin genel bir anlaşma keşfedildi.

Bununla birlikte, belirli bir projeye özgü riskleri incelerken, proje boyutu, belirli bir kuruluş içinde tamamlanan önceki projelerle karşılaştırmalı olarak değerlendirmek için önemli bir değişkendir, çünkü rutin olarak büyük projeler geliştiren bir kuruluş tarafından üstlenilen büyük bir proje, çok daha az risk taşır. 

Yazılım ürününün geliştirilmesi için gereken teknolojiye aşinalık ve deneyim, teknolojide (donanım ve yazılım) uzmanlık eksikliği, proje çizelgelerinin ve proje çıktılarının belirsizliğini önemli ölçüde artırdığından, dikkate alınması gereken önemli bir faktördür.

Bu aynı zamanda projenin göreli bir özelliğidir, çünkü projeye atanan kişilerin deneyimlerine bağlıdır: Belirli bir araç setini ilk kez kullanan bir geliştirici yavrusu için “yüksek” teknoloji “düşük” teknolojidir.

Bununla birlikte, yazılım geliştirmede iyi bir geçmişe sahip çoğu müteahhitlik kuruluşu, “doğal olarak” kendi kayıtlarında en çekici görünen proje türüne yönelir, çünkü bunlar çok az risk taşır. Başka türde projelere girişilirse, başarılı olmaları için tüm proje ekibinin özverili çalışması ve yüklenici organizasyonun desteğine ihtiyacı olacaktır.

Projenin içerik alanının varlığı ve bilgi derecesinin de dikkate alınması önemlidir, çünkü eğer proje içinde mevcutsa, bu, şartnamelerin iyi tanımlandığı ve önceden sabitlendiği yapılandırılmış projelere yol açar, nihai içeriğin doğası teslimatlar bilinir veya kolayca belirlenir ve fazla değişikliğe tabi değildir.

Yapılandırılmamış projeler ise aksine, müzakere ve fikir birliği yoluyla tanımlanır ve bu tür projelerde şartnamelerin değiştirilmesine yönelik baskılar büyüktür ve dolayısıyla proje risklerini artırır.

Bu projeye özgü faktörler, teklife devam edilip edilmeyeceğinin belirlenmesinde kendi başlarına değerlendirilebilir. Örneğin, kuruluş için alışılmadık derecede büyük ve gerekli teknoloji ve içerik alanı yeni veya bilinmeyen bir projenin kabulü için baskı yapmak doğası gereği riskli ve muhtemelen akıllıca olmayacaktır.

Ancak gerçekte, bu tür konuların bu kadar net olduğu hiçbir zaman söz konusu değildir. Proje normalden daha büyük olabilir ama gerekli teknoloji çok iyi bilinebilir; gerekli teknoloji, kuruluşun alışık olduğu teknolojiden çok az farklı olabilir ve içerik alanı hakkında kolayca bilgi edinilebilir.

Bu nedenle, bu faktörleri ve projenin bunlara karşı nasıl puan aldığını göz önünde bulundurmak, kuruluşun hangi projelere girmemesi gerektiğini belirlemek için yararlı bir araç olsa da, proje puan alamadığında projenin risklerini belirlemek için çok daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır. Risk faktörlerinin öneminin somutlaştığı yer burasıdır.


Proje risk yönetimi örnekleri
Proje Risk örnekleri
Proje risk analizi örnekleri
Proje risk listesi
Projede öngörülmeyen müdahalelerden kaynaklanan riskler arasındadır
Proje risk yönetimi nedir
Projede öngörülmeyen müdahalelerden kaynaklanan riskler AFAD
Proje risk yönetimi aşamaları


Risk Faktörlerini Belirleme

Daha önce belirtildiği gibi, bir risk sürücüsü, bazı riskli sonuçların (örneğin, maliyet açısından proje başarısızlığı, gereksinimlerini karşılama) meydana gelme olasılığını artırması muhtemel olan gözlemlenebilir bir olgudur.

Neyin bir risk faktörü oluşturduğunu ve hangi risk faktörlerinin proje içinde izlenmesinin özellikle önemli olduğunu keşfetmek, kurulacaksa belirli bir projeyi potansiyel olarak etkileyebilecek, farklı konumlara sahip birçok risk kaynağının dikkate alınmasını içerir.

Bir önceki bölümde, projenin kaderini etkileyebilecek farklı paydaşların şunlardan kaynaklandığını açıklamıştık: (a) müşteri kuruluş, (b) yüklenici kuruluş, (c) diğer dış kuruluşlar (ör. düzenleyici kurumlar, mevcut ortaklar) çıkarları etkilenebilecek olan, genel olarak müşteriler), (d) potansiyel tedarikçiler ve taşeronlar ve (e) potansiyel proje ekipleri.

Risk sürücülerinin kaynakları hakkında bilgi, bu paydaşların dünyalarını keşfederek elde edilebilir. Bu keşifler farklı dünyalara hitap ettiğinden, başarılı bir şekilde sonuçlanması için gerekli olan karar alma sürecine farklı türden bilgiler sağlarlar.

Ayrıca, genellikle, bu keşifler sırasında karşılaşılan herhangi bir riskin en aza indirilebilmesi için projenin kurulmasına karar verildikten sonra nasıl devam edileceğine dair göstergeler sağlarlar (örneğin, kullanılması gereken belirli yönetim teknikleri, yönetsel becerilerle ilgili olarak). gerekli).

Aşağıda, bu araştırmaların her birinin neyi ele aldığını ve her birinin sağlayabileceği bilgi türlerini ele alıyoruz.

(a) Müşterinin dünyasının keşfi, müşteri tarafından proje gereklilikleri hakkında sağlanan bilgilerle başlar ve projenin ilerleyişini ve sonucunu etkileyebilecek ve proje spesifikasyonlarında kolayca bulunamayan müşteriyle ilgili konular hakkında bilgi sağlar.

Bu keşif yoluyla elde edilebilecek bilgiler, örneğin, müşteri ile mevcut veya geçmiş ilişkilerin kalitesi, müşterinin proje alanındaki geçmişi, sözleşme için diğer rakipler, ihale davetinin geçmişi, müşterinin ne istediğini ne ölçüde bildiği ve uygulama alanındaki deneyimi.

(b) Yüklenici kuruluşun dünyasının keşfi, genellikle kuruluşun proje geliştirmeye yönelik yönergeleriyle başlar. Bunlar genellikle yüklenici kuruluşa özgüdür ve proje geliştirmeyi kapsayan şirket politikasını oluşturur.

Bu keşif yoluyla elde edilebilecek bilgiler, kuruluş içinde şu anda mevcut olan kaynaklar ve bilgi birikimi, projenin boyutu ve türü göz önüne alındığında hangi yöneticilere danışılması gerektiği, mevcut yazılım sistemleriyle kurulması gereken bağlantıların türü, eklenenler ile ilgilidir. bu işletmenin kuruluşa sağlayabileceği faydalar, finansal kısıtlamalar vb.

Göz önünde bulundurulması gereken diğer konular, şirket politikası ve hedefleri, kaynaklar ve kuruluş içindeki öncelik için mevcut projeyle rekabet etmesi gerekebilecek diğer şu anda düşünülen veya yürütülen projeler ve benzeri ile ilgilidir.

(c) Diğer dış paydaşların dünyalarını keşfetmek, projenin yürütülmesi ve ürünlerinin özellikleri ile ilgili olarak düzenleyici bir role sahip oldukları durumlarda (örneğin, tıbbi veya askeri kurumlar dahil olduğunda) çok önemlidir.

Bu tür kurumların düzenleyici gereklilikleri açıkça yazılabilir ancak bu aşamada hangi düzenleyici kurumların dahil olduğunu belirlemek yüklenici kuruluşun sorumluluğundadır. Bu araştırma yoluyla elde edilebilecek bilgilerin amacı, proje ve çıktıları için geçerli olabilecek tüm düzenleyici gereklilikleri belirlemektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir