Plan Türleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Plan Türleri

25 Mayıs 2023 Plan türleri işletme Plan Türleri ve Tanımları 0
Biçimcilik Etkileri

Plan Türleri

Proje için ilk plan türü, makro plan veya genel plan olarak bilinen plandır. Makroplan, adından da anlaşılacağı gibi, başlangıç tarihinden bitiş tarihine kadar tüm proje için küresel bir planı temsil eder. Bazen, bir proje için bir makro plan, projeyi devralmadan önce gerçekleşen organizasyonel süreçlerin bir sonucu olarak (örneğin, teklif verme, risk analizi, sözleşme müzakereleri) proje yöneticisi tarafından devralınır (kendisi tarafından oluşturulmak yerine).

Bu durumda, üst yönetim veya müşteri makroplanın proje yöneticisi tarafından takip edilmesini beklediği için, yönetici üzerinde ek bir kısıtlama işlevi görür. Bununla birlikte, uygulamada sıklıkla olur ve Henior yönetiminin proje yöneticisini çağırması her zaman arzu edilen bir durumdur.

Yazarından bağımsız olarak, bu makro plan, proje tarafından küresel anlamda ne yapılması gerektiğini belirterek gelişime rehberlik eder. Tipik olarak (a) yaprak düğümleri (faaliyetleri) 2-3 aylık olabilen bir iş dökümünü, (b) faaliyet veya faz başına küresel çaba tahminlerini, (c) farklı aşamalarda gereken kaynakların sayısını ve türlerini içerir. proje, (d) genel zamanlama ve (e) harici çıktıların ve kilometre taşlarının bir listesi olmalıdır.

Makro planın oluşturulduğu sırada, hangi kaynakların bir bütün olarak proje için kullanılabilir hale geleceği (neredeyse her zaman) bilinmez, ancak yönetici projenin ilk aşaması için kullanılabilir olacak kaynakları biliyor olabilir.

Çoğu zaman, makro plan, yöneticinin proje kaynakları başvurusunu desteklemek için kullanılır. Bütçe dahilinde, zamanında ve spesifikasyon gereksinimlerine göre yürütülebilmesi için projenin ne kadar ve ne tür kaynağa ihtiyaç duyacağını tahmin etmek için temel sağlar.

Projenin alması gereken genel yöne bakmak için bir makro plan kullanılabilir ve bu şekilde, projenin ileriye dönük bir özeti olarak hizmet edebilir. Bu tür makro planlar, proje yöneticisi tarafından üretilse bile, genellikle müşteriye, üst yönetime vb. sunumlar yoluyla dış tüketime yöneliktir.

Proje kapsamında yapılan işlerin mutlaka bundan daha ayrıntılı olarak belirlenmiş bir planı takip etmesi gerekir: projenin ilerlemesinin uygun şekilde izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlayacak bir plan. Bu, ayrıntılı veya özel bir planla elde edilir.

Ayrıntılı bir plan, aşamayı veya belirli bir faaliyeti veya faaliyet grubunu farklı görevlere ayırarak makro planın belirli bir bölümünü geliştirerek ve detaylandırarak makro planın arka planına karşı geliştirilir.


Plan Türleri ve Tanımları
Plan çeşitleri Edebiyat
Nazım imar planı Nedir
Plan türleri işletme
Niteliklerine göre plan türleri
PLANLAMA türleri
PLAN KARARLARI örnekleri
Alt ölçekli plan nedir


Bu görevler veya görev grupları, ayrıntılı bir plan oluşturulduğunda (faz veya faaliyetlerin başlamasından 2-3 hafta önce) genellikle proje tarafından bilinen belirli kaynaklara (ad veya türle tanımlanır) tahsis edilir. müdür.

Ayrıntılı plan, işin hangi kısmının hangi kaynak tarafından gerçekleştirileceğini tanımlar ve böylece proje ekibi içinde sorumlulukların tahsisi için temel oluşturur. Ayrıntılı bir plan, bazı görevlere bağlı kaynaklar (örneğin, sekreterlik yardımı gibi bazı proje destek işlevleri) ad yerine yalnızca türe (örneğin, sınıf) göre tanımlandığında bile yine de tatmin edici olabilir.

İlk planlama aşamasında yapılan planlama, normalde tüm proje için bir makro plan (miras alınan makro planla çakışabilir veya çakışmayabilir) ve projenin ilk aşaması veya projeye kaynakların tahsis edildiği aşamaları için ayrıntılı bir plan üretir. bilinen. O andan itibaren, projenin yürütülmesi sırasında proje çalışmasının gelecekteki bölümleri için ayrıntılı planlar geliştirilir.

Bu tür ayrıntılı planlamanın yapıldığı zaman ufku değişir. Bazı proje yöneticileri, bir sonraki aşamanın (süresi ne olursa olsun) ayrıntılı planlarını oluşturur veya bir sonraki önemli dönüm noktasına (gelecek ne kadar uzak olursa olsun) yönelik planlar yapar. Diğerleri, bunun kaç aşamayı kapsadığına bakılmaksızın sabit, sabit bir zaman ufku tutmayı tercih eder.

Zaman ufku ayrıca değerlendirilen projenin türüne de bağlı olabilir (örneğin, daha kısa bir zaman ufkunu garanti eden gevşek tanımlanmış bir proje) veya şirket çapındaki proje yönetimi metodolojisi veya bir şirket politikası tarafından belirlenebilir.

Bir zaman ufku içinde ayrıntılı planlamanın avantajı, bir sonraki zaman dilimi için yeni bir ayrıntılı plan yapıldığında, proje yöneticisinin projesi ve halihazırda var olan kaynaklarının kalitesi veya potansiyeli hakkında daha fazla bilgi edinmiş olmasıdır.

Ayrıntılı plan, yürütülmesi sırasında yerine getirilmesi gereken görevleri, bunların sırasını ve süresini, kullanılacak kaynakları ve planlanan dahili veya harici çıktıları içerir. Ayrıntılı planda, yaprak görevlerinin süresi kısa olma eğilimindedir (2-3 haftadan bir güne kadar). Görevler, gecikmelerden kolayca kurtulmayı sağlayacak kadar küçük olma eğilimindedir.

Bununla birlikte, bir görevin tanımlanacağı ayrıntı çok katı veya katı olmamalıdır. Aksi takdirde, onu gerçekleştirecek kişinin yaratıcı çabasını engelleyebilir.

Hem makro planlar hem de ayrıntılı planlar, projenin yürütülmesi sırasında artık projeye rehberlik etmek için yeterli olmadıklarının keşfedilmesi üzerine veya projenin başına gelen yeni koşullar yeniden planlamayı gerektirdiğinde, büyük olasılıkla eninde sonunda revizyona tabi tutulacaktır.

Sonraki revizyonlar oldukça radikal olabilir. Ancak revize edilmiş bir plan, farklı bir plan türü değildir. Orijinal olan olsun ya da olmasın, bir makro planı veya ayrıntılı bir planı daha da nitelendirir.

Proje Planının Kalitesinin Değerlendirilmesi

Hem makro plan hem de ayrıntılı planlar, görevler, kaynaklar, zaman, çıktılar vb. gibi aynı türden varlıklar açısından tanımlanır. Bu nedenle, planlamada aynı sorunlara açıktırlar. Bir plan türünün diğerinden daha ayrıntılı olması, yöneticilerin iyi bir proje planının temel özellikleri olarak kabul ettikleri şeyin daha katı bir şekilde uygulanmasını tanımlayacaktır.

Örneğin, belirli bireylerin adlarından ziyade kaynak türüne göre tanımlanan, içerdiği görevlere bağlı kaynakların çoğunun bulunduğu bir makro plan genellikle kabul edilebilir olarak kabul edilir. Bununla birlikte, bireysel kaynak tahsislerini belirlemede başarısız olan ayrıntılı bir plan, hem yönetici hem de onun durumunu değerlendiren diğer herhangi bir kişi için büyük olasılıkla kabul edilemez olarak değerlendirilecektir.

Bir planın kalitesini etkileyebilecek iki temel hata türü vardır. Bunlar:

(a) gözetim hataları, yani genel planın tutarlı olmaması veya dahili olarak tutarlı olmaması gibi proje yöneticisi tarafından yapılan planlama hataları (örneğin, bir kaynağın aşırı tahsisi, herhangi bir görev tarafından üretilmeyen beklenen çıktılar) ve,
(b) öngörü hataları, yani uygulandığında planlamanın bazı yönlerinin olası sonuçlarını öngörememe (örneğin, görevler arasında çok fazla bağımlılık).

Bu iki tür em farklıdır, ancak aralarında ayrım yapmak ve planla ilgili belirli bir sorunun kaynağının hangi m r tipi olduğunu belirlemek her zaman kolay değildir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir