Proje Çalışma Sistemi

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Proje Çalışma Sistemi

30 Mayıs 2023 Dönemsel proje bazlı çalışma Nedir Proje çalışması Okul öncesi 0
Model Yorumlaması

Proje Çalışma Sistemi

Proje çalışma sistemini iyi yönetme hedefine ulaşılmasındaki diğer bir temel bileşen, yöneticinin ekibine liderliğinin kalitesidir(. Etkili liderlik, lider ve liderlik ettiği insanlar arasında etkileşim ve iletişim gerektirir. Bu nedenle, liderlik başarılıdır. 

Liderlik davranışı genellikle iki boyutta tanımlanır: görevle ilgili olan ve ilişkiyle ilgili olan. İlki, liderin işin yapısını başlatma, iletişim kalıpları sağlama, grup için çalışma yöntemleri, Standartlar belirleme, iş atamalarını planlama vb. açısından kendisi ve iş arkadaşları arasında ilişki kurma becerisiyle ilgilidir.

Bu davranışlardan herhangi birinin sergilenmesi gereken derece, astın olgunluğuna bağlı olarak tanımlanır. Örneğin, ast düşük olgunluk gösterdiğinde, yönetici ona ne yapacağını söylemeli; astın artan olgunluğuyla birlikte, yöneticinin halihazırda verilmiş kararları ona “satması” gerekir. Astın bir sonraki daha yüksek olgunluk seviyesinde, yöneticinin, katılımcı yönetim yoluyla görevinin ne olacağını onunla tartışması ve kabul etmesi gerekir.

Son olarak, oldukça olgunlaşmış bir ast, yöneticinin ele alınması gereken sorunu tanımladığı, ancak analizi ve çözümü asta bıraktığı ve işi etkili bir şekilde delege ettiği bir etkileşimi gerektirecektir. Başarılı bir şekilde yetki devretme yeteneği, bir yöneticinin liderlik becerilerinin önemli bir unsurudur.

Bununla birlikte, bir astın ne ölçüde olgun olduğunu belirlemek veya kesin olarak tespit etmek zordur ve tüm insanlar, kişiliğinin tüm yönlerinde aynı şekilde olgun değildir. Ayrıca, yöneticilerin lider olarak davranma biçimleri, içinde çalışmak zorunda oldukları örgütün doğası ve onlara dayatılan kısıtlamalar tarafından da belirlenir.

Bir yazılım proje yöneticisinin ihtiyaç duyduğu belirli liderlik faaliyetleri, yazılım geliştirme aşamaları boyunca değişiklik gösterir. Bir projenin ilk planlamasına ve organizasyonuna dahil olduğunda, yönetici tahmin etme, olasılıkları planlama ve iyi gerekçeli kararlar verme yeteneğini göstermelidir.

Tasarım döneminde, proje yöneticisi dolaylı ve coşkulu bir şekilde fikirleri teşvik ederken uygun olmayanları nazikçe reddetmelidir. Geliştirme aşamasında (kodlama ve test etme), daha fazla kontrol gereklidir ve aynı zamanda proje yöneticisi, hiçbir şeyin gözden kaçmadığından emin olarak varlığının baskıcı olmasına izin vermeksizin, personelini dikkat dağıtıcı unsurlardan korumalıdır.

Gelişen Uzmanlık

Uzmanlığı ilerletme hedefi, hem proje yöneticisinin ve ekip üyelerinin teknik becerilerinin geliştirilmesi hem de belirli bir projeyi yürüterek proje yönetimi denklemlerinin iyileştirilmesi ile ilgilidir.

İlerleyen teknik deneyimler, proje ekibi üyelerinin proje aracılığıyla öğrenmelerini ve projeden ne öğrendiklerinin bilincinde olmalarını ve bunu sürdürmelerini gerektirir. Ancak, ekip üyeleri için mevcut olabilecek teknik uzmanlığı ilerletme olasılıkları genellikle projenin doğası gereği kısıtlanır. 

Proje yöneticisi, ekip üyelerinin çalışmalarını proje ilerledikçe daha karmaşık veya zorlu görevler tahsis edilecek şekilde planlayarak bu olasılıkları artırabilir. Personel, projede yaptıkları veya yapmak üzere oldukları işin bazı yönleri hakkındaki bilgilerini artırabilecek kurslara da gönderilebilir.

Teknik uzmanlıkta ilerleme, proje yürütülürken projenin yürütülmesine ilişkin ilgili bilgilerin belgelenmesi ve bu bilgilerin yüklenici kuruluşun kaynaklarının bir kısmında gelecekteki performansını artırmak amacıyla arşivlenmesi yoluyla da elde edilebilir.


Proje yöntem ve Teknikleri
Dönemsel proje bazlı çalışma Nedir
Proje bazlı çalışma Nedir
Proje yöntemi örnekleri
Proje çalışması Okul öncesi
Proje bazlı çalışanlar kimler
Projenin amacı örnekleri
Projede Yaygın Etki örnekleri


İlerleyen proje yönetimi uzmanlığı, gelecekte benzer projelerle karşı karşıya kaldıklarında aynı yönetici veya diğer yöneticiler tarafından kullanılabilecek belirli bir projeyi yürüterek kazanılan deneyimden materyal soyutlamayı içerir.

Belirli bir projeyi yürüterek kazanılan deneyim, hem yarı resmi bir şekilde (örneğin, iyi belgelenmiş bir proje geçmişi aracılığıyla) hem de gayri resmi bir şekilde (örneğin, dahil edilen taraflarla kişisel iletişim yoluyla) iletilebilir.

Bununla birlikte, bu şekilde kazanılan proje yönetimi deneyiminin, hâlihazırda var olan bir örnek için bir istisna olarak tanımlanamadığı sürece, şirket tarafından öngörülen standartlar veya prosedürler içerisine dahil edilmesi çoğu zaman söz konusu değildir.

Yönetim metodolojilerinin belirli projelere uyacak şekilde özel olarak uyarlanması için tesislerin yokluğunda, bu deneyimin, şirket yönetim standartlarını iyileştirmek için istatistiksel veriler olarak veya gelecek için reçetelerin bir parçası olmaktan ziyade gelecekteki projeler için bir bilgi kaynağı olarak kullanılması daha olasıdır. 

Özellikle bu iki hedef tarafından motive edilen tipik proje yönetimi faaliyetleri şunları içerir: projeyi bir vaka çalışması olarak belgelemek, proje ekibine bilgi vermek, projenin gelecekteki kullanımını tahmin etmek, proje arşivleme ve belirli bir projenin fiili planlaması gerekir(sonuncusu proje ile bağlantılı olarak).

Faaliyetlerle Hedeflere Ulaşılması

Bireysel hedeflerin tartışılmasında önceki bölümlerde verilenlerle karşılaştırıldığında daha fazla yapı empoze etmek için proje yönetimi hedeflerini daha da rafine etmeye devam etmek mümkün olacaktır. Bununla birlikte, hedefler kendi başlarına yalnızca umutları ve öğütleri temsil eder. Onları rafine etmek, onları pratikte gerçekleştirmeye bizi yaklaştırmıyor.

Bunu yapmak için, onlar tarafından motive edilen ve onları karşılamayı amaçlayan proje yönetimi faaliyetlerini dikkate almalıyız. Ayrıca, projenin çeşitli aşamalarında her bir hedefin göreli önemi, her bir amaca uygun şekilde hizmet edebilecek faaliyetler gibi değişiklik gösterecektir.

Temel olarak, hedefler arzu edilen sonuçları temsil eder ve yönetim faaliyetleri bu sonuçlara ulaşmak için kasıtlı araçları temsil eder. Bununla birlikte, araçların uygulandığında istenen sonuçları getireceği garanti edilmez. Bu nedenle, bir faaliyetin sonunda onu tetikleyen amaca ulaşılıp ulaşılmadığının test edilmesi önemlidir.

Ayrıca, bir aktivite belirli bir amaç tarafından motive edilmiş veya tetiklenmiş olsa da, başarılı bir şekilde tamamlanması başka bir amaca da hizmet etmiş olabilir. Örneğin, bir proje planının başarılı bir şekilde oluşturulması, ekip üyelerinin kendilerine atanan belirli görevlerin ve sorumlulukların önemi hakkında daha iyi bir fikre sahip olmalarını sağladığı için proje çalışmasını da kolaylaştırabilir.

Tersine, proje yöneticisi bir faaliyeti tetikleyen amaca ulaşmakla meşgul olduğunda, o faaliyeti istemeden başka bir hedefe ulaşılmasına önyargılı bir yan etki yaratacak şekilde gerçekleştirebilir.

Örneğin, plan ile gerçeklik arasında yakın bir ilişki sürdürmek için tüm zamanını projeyi sıkı bir şekilde izlemeye ayırmak, müşteriye proje ilerlemesi hakkında rapor verme ihtiyacını gözden kaçırmasına ve böylece dış paydaşları memnun etme hedefini alt üst etmesine neden olabilir.

Bu nedenle, bir aktivitenin tamamlanmasında, sadece onu motive eden veya tetikleyen amaca değil, aynı zamanda faaliyetin yürütülmesi sonucu elde edilen veya altüst edilen diğer hedeflere de ulaşılıp ulaşılmadığının test edilmesi önemlidir. aktivite.

Çeşitli hedeflere ulaşılmasıyla ilgili olarak önceki bölümlerde tartıştığımız bazı tipik proje yönetimi faaliyetlerini adlandırır. Bu faaliyetlerin her birinin nasıl modellenebileceğini tartışacağız.

Bununla birlikte, mevcut amaçlarımız için, yalnızca her bir faaliyeti gerçekleştirebilecek hedefleri, faaliyetin yürütülmesi yoluyla ilerletilebilecek diğer hedefleri ve faaliyetin yürütülmesinin potansiyel olarak zarar verici yan etkilerine karşı elde edilmesinin korunması gereken hedefleri belirtir. 

Bu bölümde tanımladığımız proje yönetimi hedeflerine ulaşmak kolay bir girişim değildir. Bu kitabın önceki tüm bölümleri, proje yönetimi hedeflerine ulaşma riskinin gerçekleşebileceği sorunlu alanları tartışarak bunu fazlasıyla ortaya koydu. Daha fazla sorunlu alan listeleyebiliriz, ancak yine de başarılarını alt üst edebilecek her şeyi ele alamıyoruz.

Aksine, proje yönetimi faaliyetlerini anlamak için modeller belirlerken ve geliştirirken amacımız, proje yönetimi hedeflerine ulaşılmasını alt üst edebilecek risk faktörlerini tespit etmek için testler tasarlamak ve yöneticinin başa çıkabilmesini sağlamayı amaçlayan ilgili risk yönetimi faaliyetleri için öneriler sunmak olmalıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir