Yüklem Geçiş Ağları
Yüklem Geçiş Ağları
Yüklem geçiş ağı modellemesinde, burada kullanıldığı şekliyle, PMAC’ler için ön koşullar (etkinleştirme koşulları), PMAC’a içe doğru bağlı yerlerde görünen belirteçlerin özellikleri üzerinde tahminler olarak test edilir.
Nesnenin etkinleştirilmesi, bazı ağ yapılarında birden fazla (alternatif) sonuca yol açabilir. Burada, hangi belirteçlerin, hangi özelliklere sahip, PMAC’den dışarıya doğru bağlanan yerlerden hangilerini işaretleyebileceğini belirlemek için yüklemler kullanılabilir, dolayısıyla onun son koşullarını tanımlar.
Daha karmaşık belirteçler, kalıcı özelliklerini açıklayan tanımlayıcı bilgileri taşıyabilir veya belirtecin ağa dahil olduğu geçişlerin geçmişini yansıtan bilgileri taşıyabilir.
Bu türden karmaşık bir belirteç, her örneğinin (yani, belirteçlerin) taşıdığı bilgilerin tanımlandığı belirli bir öznitelik kümesine sahip bir belirteç sınıfının (proje yönetimi durumlarını tanımlayan yüklemler) bir örneği olarak düşünülebilir.
Masa oyunlarında olduğu gibi, oyun içindeki ön koşullar ve son koşullar açısından işaretlenmiş yerlerde (satranç tahtasındaki piyonlar gibi) aynı ilgili özelliklere (yüklemler olarak ifade edilir) sahip birkaç jeton olabilir.
Jetonlar, bir simülasyon sırasında yalnızca çıkış noktalarında yer bırakabilir ve giriş noktalarından girebilir. Bir bağlantının tek farkı, hem giriş hem de çıkış noktası bulunabilmesine rağmen, birden fazla çıkışa veya aynı yere sahip birden fazla giriş noktasına sahip olmamasıdır.
Bir simülasyon sırasında, ağ içinde bağlantılı bazı yerler, ağdaki proje yönetimi modeli durumlarındaki değişiklikleri yansıtacak şekilde belirteçler üzerlerinde göründükçe veya onlardan kayboldukça işaretlerini değiştirecektir.
İşaretlerin birlikte meydana gelen bir dizi değişikliğine atomik değişiklik denir, çünkü bu basit bir değişikliğin özelliğidir, yani ağ içinde alt değişikliklerin bileşen özelliklerine daha fazla ayrıştırılamaz.
Atomik bir değişimin meydana gelmesi, iki alt kuralı içeren bir değişim kuralına tabidir:
- Atomik bir değişimin meydana gelmesi için ön koşulları belirleyen etkinleştirme kuralı ve
- Bir oluşumun etkin bir atomik değişim üzerindeki etkilerini belirleyen oluşum kuralı.
Ağlar, PMAC’lerin yapısal ve dinamik özelliklerinin hem yaklaşık hem de tam tanımları için kullanılabilir. Yaklaşık ve kesin ağlar arasındaki ayrım, modelde ele alınan detay seviyesinden ziyade farklı ağ modellerine atıfta bulunur.
Kesin ağ modellemesi, kesin olarak yapılandırılmış yazıtlara sahip ağları ve bir smct değişim kuralının varlığını gerektirirken, yaklaşık ağ modellemesinin katı bir değişim kuralı belirtmesi gerekmez ve yazıtlar yerine açıklamaları kullanabilir.
Bir efsane, modellenen dünya açısından bir yerin veya bağlantının anlamını açıklamaya hizmet eder. Gerçek model oluşturucunun doğal dilinde yararlı bir şekilde ifade edilebilir. Yürütülebilir değildir ve bu nedenle, atıfta bulunduğu yeri veya bağlantıyı içeren model örneklerinin gerçek davranışını etkileyemez. Bu nedenle, yaklaşık bir ağ, nasıl simüle edilebileceğine dair uygun bir belirtim içermez.
Kablosuz ağ nasıl açılır
Sayaçsız bağlandı ne demek
Kablosuz ağ ne demek
Doğal dil nedir
Ölçümsüz bağlantı kuruldu ne demek
Doğal dil işleme örnekleri
Doğal dil işleme Nedir
WiFi ayarları telefon
Bununla birlikte, yaklaşık bir net, kesin bir net haline getirilebilir.
(1) ağdaki işaretler ve atomik değişiklikleri etkileyen tam ve tutarlı bir yazı dizisi oluşturana kadar ağdaki yerler üzerindeki açıklamaların yapı derecesini arttırmak. (Bu, mantıksal içeriklerinin belirteç olarak teslim edilebilecek, ön koşullar olarak test edilebilecek ve/veya uygun olduğunda ve uygun olduğunda son koşullar olarak üretilebilecek yüklemlere kesinleştirilmesiyle elde edilir.)
(2) ağdaki geçişlerle ilgili efsanelerde açıklanan süreç kısıtlamalarından katı bir değişim kuralı geliştirmek. (Bu, üretilen ve tüketilen belirteçler açısından etkilenen dönüşümlerin kesin doğasını ve proje veri modelinin varlıkları üzerindeki işlemleri belirtmek için bu efsanelerde ima edilen değişim kurallarının netleştirilmesiyle elde edilir.)
Bir PMAC yapısının mümkün olan en kaba görünümünü verdi. PMAC’lerin bireysel örneklerinin önceden resmi açıklamalarının yapılmasına izin vermek için bu yapının daha ayrıntılı bir PMAC spesifikasyon şablonu vermesi için rafine edilmesi gerekir. Gösterilen gerekli iyileştirme, herhangi bir PMAC’ın temel yapısını üç aktif varlık içerecek şekilde temsil etmek için ağ modelleme kurallarını kullanır:
(a) girdi tahminlerinin bir ön koşul testi,
(b) proje veri modelinde örneklenen varlıklar üzerindeki işlemleri etkileyen bir altPMAC yapısından oluşan bir işlevsel yapı ve,
(c) amaca ulaşmanın koşul sonrası testi.
Ön koşul testine üç tür yüklem girilir:
(1) önceki PMAC kullanımından kaynaklanan P1 kümesindekiler (yani bunlar, önceden örneklenmiş diğer PMAC’ler tarafından son koşullar olarak üretilmişlerdir),
(2) proje veri modelinde modellenen varlıkların mevcut durumlarının değerlerini yansıtan P2 kümesindekiler ve
(3) yönetici şimdi yapmak istediği bir şey olarak PMAC’ı seçtiğinde işaretlenen (yani, doğru olarak ayarlanan) tek bir (boolean) girdi yüklemi.
Hedefe ulaşmanın son koşul testinin çıktısı olan yüklemler, yalnızca mevcut proje yönetimi modeli durumlarına atıfta bulunur; bunların tek amacı, sonraki PMAC aktivasyonlarında ön koşul olarak hizmet etmektir.
Teorik olarak, elbette, proje veri modelinin mevcut (PMAC işlemi sonrası) durumlarını yansıtan varsayımsal bir P2′ kümesinde çıktı PMAC’leri üretmek de mümkün olacaktır, ancak bu pratikte çok tehlikeli olacaktır.
Örneğin, tahmini gerçek plan hazır, bir PMAC tarafından çıktı alınabilir (örneğin, fiili planlama) ve bir süre sonra, başka bir PMAC’ın ön koşul testinin girdisi olarak görünen değerinden alınabilir (örneğin, tanımla/ tutarsızlıkları tahmin edin). Ancak bu arada yönetici, planlamasında bazı eksik değişiklikler yapmış olabilir ve bunun sonucunda asıl planı şu anda revize edilmek yerine revizyondadır.
Buradaki gerçekten güvenli tek strateji, P2 kümesindeki tüm yüklemleri PMAC’ın etkinleştirilmesi yoluyla tüketmek ve hiçbirini üretmemektir. Bu, P2 kümesindeki yüklemlerin değerlerinin, olası güncel olmayan değerler temelinde önceden ayarlanmak yerine her zaman ilgili proje veri modeli varlıklarının mevcut durum değerleri temelinde hesaplanacağı anlamına gelir. daha uzun süre doğru olun.
Adı geçen çeşitli PMAC’lerin resmi olmayan açıklamalarını veriyoruz. Her biri için, genel terimlerle, içinde yürütülen proje veri modeli üzerindeki işlemleri açıklıyoruz. Sırasıyla ön koşullar ve son koşullar olarak işlev gören bazı temsili girdi ve çıktı yüklemlerini de adlandırıyoruz ve PMAC içindeki son koşul testlerinde ele alınan hedefleri belirliyoruz.
Ardından, belirtilen PMAC gövdesinin, belirli PMAC örnekleri oluşturulurken alt-PMAC’lerin yapısı açısından nasıl rafine edilebileceğini gösteriyoruz. Bununla birlikte, gösterilen temel (kaba) PMAC yapısı, bir PMAC’nin temsil edildiği iyileştirme seviyesinden bağımsız olarak aynı kalır.
Doğal dil işleme Nedir Doğal dil işleme örnekleri Doğal dil nedir Kablosuz ağ nasıl açılır Kablosuz ağ ne demek Ölçümsüz bağlantı kuruldu ne demek Sayaçsız bağlandı ne demek WiFi ayarları telefon