Model Geliştirme Ögeleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Model Geliştirme Ögeleri

1 Haziran 2023 Eğitimde program GELİŞTİRME Modelleri Eğitimde Program GELİŞTİRME ödev örnekleri 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

Model Geliştirme Ögeleri

Bir önceki yazımızda, herhangi bir yumuşak hafta geliştirme projesi için bir proje yönetim modelinin oluşturulmasında ve somutlaştırılmasında yapı taşları olarak hizmet edebilecek bir dizi tipik PMAC’nin ön resmi açıklamaları sağlanmıştır. Yönetim metodolojileri genellikle bu PMAC’lerin tanımını veya seçimini, belirli bir yönetim metodolojisini temsil ettiği söylenen sabit bir yapı modeline dönüştürmeye çalışır.

Ancak, yazılım projesi yöneticileri sabit yönetim metodolojilerine nadiren uzun süre bağlı kalırlar; bunlar, bu tür projeleri karakterize eden hızla değişen ve genellikle beklenmedik organizasyonel gereksinimler ve olasılıklarla başa çıkamayacak kadar esnek değildir.

Bu nedenle, tartıştığımız gibi, proje yönetimi sürecinin modellenmesi, bu tür projelerde yönetim faaliyetleri için yararlı ve kapsamlı bir destek sunmak amacıyla bir proje yönetimi modelinin oluşturulmasını sağlamalıdır.

Bu modelin bazı unsurları (zorunlu yönetim standartlarına veya istikrarlı yönetim prosedürlerine karşılık gelenler gibi) önceden yapılandırılmış modele aktarılabilirken, diğer parçaların ilkel yapı taşlarından üretilmesi gerekecektir.

Bu bölümde, bu ilkel yapı taşlarının (yani, PMAC’ler ve onları oluşturan altPMAC’ler) nasıl modellenebileceğini gösteriyoruz. Örnek olarak seçilen beş PMAC’ın her birinin iç yapısı, temel PMAC yapısının altPMAC’lere rafine edilmesiyle ayrıntılı olarak üretilir. Bu altPMAC’ler, proje veri modelinde tanımlanan varlık sınıflarının örnekleri üzerinde dönüşümler gerçekleştiren işlemleri içerir (yani, bunları oluşturma, değiştirme, silme).

Böylece operasyonlar, proje veri modeli uygulamalarını dönüştüren aktiviteler olarak tanımlanır. Her işlem, yerel bir süreç modeli açısından tanımlanabilir. İçinde, içerdikleri yerel süreç modellerini ortaya çıkaracak olan iki altPMAC içinde daha fazla ayrıntılandırma örnekleri sağlayacağız.

Burada, bu bölümde detaylandırdığımız iç yapılarda açıklanan belirli altPMAC’lerin, gösterilen bağlantıya göre bir proje yöneticisinin her zaman kullanacağı tam olarak altPMAC’ler olması gerektiğini iddia etmiyoruz. Bunun yerine, tanımladığımız PMAC iç yapılarının rafine edilmesi için teknikler kullanılarak tipik olarak elde edilebilecek modelleme sonuçlarını gösterirler.

Beş PMAC için oluşturulabilecek tipik dahili yapıları tanımlayın: sırasıyla standart planlama, amlyse riskleri, gerçek planlama, kurulum izleme prosedürleri ve tespit tutarsızlıkları ve istisnaları. Daha sonra, bu PMAC’lerin proje yönetim modelinin bir bölümünü somutlaştırmak için kullandıkları ve ürettikleri girdi ve çıktı tahminleri yoluyla nasıl bağlanabileceğini gösteriyoruz.


ADDIE öğretim tasarımı örnekleri
Öğretim tasarımı PDF
Eğitimde Program GELİŞTİRME ödev örnekleri
Eğitimde Program Geliştirme örnekleri
Eğitimde program GELİŞTİRME Modelleri
Tyler Modeli özellikleri
MEB 2004 program GELİŞTİRME Modeli
Öğretim tasarım Modelleri


Kullanılan yer geçişi formalizminde, altPMAC’ler, yüklem geçişi ağı modellemesi için tanımladığımız şekilde geçişleri etki gösterdi. Ancak, bu yer geçişi ağı temsili (gerçekte bir yüklem geçişi ağı olanın) çıktı yüklemlerinin nasıl elde edildiğine ve altPMAC’lerin etkinleştirilmesinde nasıl değerlendirildiğine ilişkin ayrıntılar vardır.

Bunun yerine, geçişleri etkileyen altPMAC’ler, sabit bir yazı taşımayan bir yer aracılığıyla basitçe bağlantılı olarak gösterilir. Bu, değerlendirmesi başka bir altPMAC’nin (yerin bağlandığı) aktivasyonunu sağlayabilen girdi tahminleri olarak hizmet eden bir altPMAC’den (p h’nin bağlandığı) çıktı tahminleri aracılığıyla örneklenebilen tipik bir bağlantıyı gösterir. Gösterildiği yerde çift başlı oklar, her iki yönde de geçilebilen bir bağlantıyı gösterir.

Ortaya çıkan resim (ve aynı yer-geçiş ağı biçimciliğini kullanan sonraki şekillerde), yapıdaki altPMAC’ler arasındaki yüklem-geçiş bağlantısı tarafından sunulan PMAC aktivasyonu için tüm olasılıkların oldukça sınırlı ve statik bir görünümünü verir.

Bu tür bir kısıtlama, bir kitap çiziminin durağan biçiminde sunulabilen bir PMAC’ın iç yapısı hakkında bir görüş sunma ihtiyacıyla bizi zorluyor. Yine de, bu bölümde sunduğumuz PMAC’lere ilişkin yer-geçiş görüşlerinin, belirli PMACst’lerin iyileştirilmesine ilişkin tartışmayı açıklama amacına uygun bir şekilde, iç s m c – tun’larının temel özelliklerini aktaracağını umuyoruz.

Proje yöneticisinin, iç yapısı bu amaç için yeterince rafine edilmiş herhangi bir altPMAC ile tanımlanan işlemleri etkili bir şekilde yürütebilmesi için, proje veri modelinin yapısı ve içeriği hakkında bir görüş sağlanması gerekir. 

İçinde, dört referans perspektifinin (yani, proje fonksiyonu perspektifi, aktivite perspektifi, zaman ve kaynak perspektifi ve perspektif perspektifi) genellikle bu amaç için nasıl kullanıldığını açıklamıştık. Proje veri modeli içindeki ilgili birimlerin uygun görüşleri, aynı dört referans amacını tarif ettiğimiz şekilde kullanarak elde edilebilir.

Proje veri modeli varlıkları üzerindeki modelleme seçeneklerinde, herhangi bir belirli altPMAC’ın üzerinde çalıştığı varlıkları, tek bir perspektifte görüntülenebilen varlıklarla sınırlamamız için hiçbir neden yoktur.

Yani teoride. ve insanoğlunun sınırsız bilgi işleme kapasitesine sahip olduğunu varsayarsak, bu seçici bakış açılarından vazgeçebilirdik ve basitçe. her operasyondan önce ve sonra tüm proje veri modelinin yapısının durumu hakkında rapor.

Bununla birlikte, tanımladığımız gibi, bu, ne bir proje yöneticisi için, ne de bir yöneticiye proje veri modelinin anlaması için çok karmaşık olmayan yapılandırılmış görünümlerini sunarken onunla etkileşime girmesi gereken bir destek sistemi için gerçekçi olmayan bir gerekliliktir. Proje veri modelinin belirli yönlerine öncelik veren görünümler sağlamak için perspektiflerin kullanılmasının nedeni budur.

Proje yöneticisine doğal görünen bir perspektif içinde görüş almak, herhangi bir panik altPMAC işlemi gerçekleştirilmeden hemen önce proje veri modelinin mevcut örneğinin yapısının ilgili yönlerini kavramasına yardımcı olur (böylece ne yapılması gerektiğini bilir). 

Standart planlama PMAC’ın iyileştirmesinde, subPMAC SPl’yi (iş tanımını bir görev hiyerarşisinde organize etme) etkinleştirmek için gereken girdi tahminleri, bu testin başarılı olduğu göz önüne alındığında, PMAC’ın ön koşul testinden çıktı tahminleri olarak üretilir.

SubPMAC SP1’in daha sonra aktivite perspektifinde görüntülenen proje veri modelindeki varlıkların bir örneği üzerine inşa edilerek nasıl gerçekleştirilebileceğini gösterir. Bu, SO yerleştirmek için girdi olan yüklemlerde tanımlanan iş tanımını devralmayı ve ardından gerekli ürünleri üretmek için proje çalışma sistemi tarafından yürütülmesi gereken görevlere odaklanmayı içerir.

SubPMAC SP1, proje gereksinimlerinde örtük olarak bulunan iş tanımının bir görev hiyerarşisine ayrışmasını organize etmeye hizmet eder. Hiyerarşideki her yaprak görevi daha sonra iş tanımındaki işin pm’sini uygular. Daha yüksek seviyeli görevler, proje çalışma sisteminin fiili çalışma bileşenlerini tanımlayan yaprak görevlerin belirli alt gruplarını tanımladıkları için sanal görevler olarak görülebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir