Çeşitli Kaynaklar
Çeşitli Kaynaklar
Her bir yaprak görev için tanımlanan işin bir kısmını başarmak için gereken çabanın bir tahmini, genellikle bu çabayı sağlamak için kullanılacak çeşitli kaynaklar için beceri profillerinin bir belirtimi ile birlikte yapılır.
Daha yüksek seviyeli görev gruplamaları ve nihayetinde tüm proje için çaba tahminleri, somutlaştırılmış görev hiyerarşisi aracılığıyla aşağıdan yukarıya bireysel görevler için tahminlerin toplanmasıyla oluşturulabilir. Proje için küresel bir çaba tahmininin önceden mevcut olduğu durumda, bu, bireysel görevler için çaba tahminleri sağlamak üzere görev hiyerarşisi aracılığıyla yukarıdan aşağıya ayrıştırılabilir.
İkincisi daha sonra aşağıdan yukarıya oluşturulan eşdeğer tahminlerle karşılaştırılabilir; farklılıklar, iş tanımını bir görev hiyerarşisinde organize etme şeklini ayarlarken proje yöneticisi tarafından uzlaştırılmalıdır.
Görevlerin hiyerarşik ayrışımı, kendi başına bakıldığında, yaprak görevlerin birbirinden bağımsız olduğu gibi yanıltıcı bir izlenim verebilir, çünkü hiyerarşi yalnızca iş tanımının bireysel bileşenlerinin kalıtımını gösterir, ancak bu bileşenler arasındaki herhangi bir bağımlılığı göstermez.
Bununla birlikte, görevler arasında bağımlılık olmaması, proje çalışma sisteminin gerçekliğinde kuraldan çok istisnadır. Bu nedenle, iş dökümü yapısı, görevler hakkında yalnızca iş tanımlarının kalıtımı açısından düşünerek elde edilebilecek izlenimin eksikliğini, her bir yaprak görevin ürettiği ve ürettiği anahtar ürünleri belirtmeye eşit öncelik vererek telafi eder.
Bununla birlikte, çeşitli referans verilen ürünler aracılığıyla çeşitli görevlerin ihtiyaçlarının ve üretimlerinin tutarlılığının bağlanması ve kontrol edilmesi, proje yöneticisinin çeşitli ürünler üzerinde iyi bir çalışma görüşü elde etmesi zor olduğundan, genellikle etkinleştirilecek bir sonraki altPMAC’ın odak noktası olmaya bırakılır. hiyerarşik bir görev ayrışımı içinde bu görevlerin neyi miras aldığına odaklanırken yaprak görevler arasındaki karşılıklı ilişkiler.
subPMAC SP1’in gerçekleştirilmesi sonucunda S1 yerine ulaşılır. Şimdi, proje veri modeli etkinlik perspektifi içinde incelenir: ön plan, bireysel ihtiyaçları (N) ile birlikte SP1’de yapılan görev varlıklarının somutlaştırılmasının hiyerarşik özelliğini önceliklendirecek ve (P) üretecek şekilde yapılandırılabilir. ) amaçlar Bu görev yapısının yöneticiye sunumu, aktivite perspektifi içinde görüntülenmesi, tipik olarak bir iş dökümü yapısını görüntüleme kurallarını takip eder.
Daha sonra yürütülebilecek olan altPMAC olan S1 ana yerinden hareketle, SP2 (görevler arasındaki koordinat ürünleri), ihtiyaçlara atanan değerlerin koordinasyonunu gerçekleştirir ve SP1’in aktivasyonu ile üretilen görev yapısındaki görevlerin özniteliklerini üretir. subPMAC SF2’yi etkinleştirmenin sonucu, görevler arasında öncelik ilişkileri kurmaktır (yani, belirli bir üreten bir görev, bu ürüne ihtiyaç duyan herhangi bir görevden önce gelmelidir).
Çelik kaynak Çeşitleri
Kaynak tipleri Coğrafya
Kaynak çeşitleri
Elektrot kaynak nedir
Kaynak Nedir
Hangi kaynak daha sağlam
Kaynak çeşitleri pdf
Kaynak çeşitleri tablosu
Etkinlik perspektifinde yöneticiye sunulan bu görev yapısının görünümü, artık somutlaştırmada görevler arasındaki hiyerarşik ilişkilerden ziyade öncelik ilişkilerine öncelik verilmesi gerekmektedir.
Ekran genellikle hiyerarşideki sadece yaprak görevleri (yalnızca bunların ihtiyaçları vardır ve somutlaştırılmış değerler üretir), her görev için şu anda mevcut veya yapılmış olan süre tahminleriyle birlikte gösterir. Tipik olarak, bir CPA (Kritik Yol Analizi) veya PERT (Program Değerlendirme ve Yenileme Tekniği) diyagramını görüntüleme kurallarını izleyecektir.
Aracılığıyla örneklenen proje veri modelinin “iş dökümü” kısmi görünümünde gösterilen beş yaprak görevinin (TI ila T5) artık bir PERT diyagramında nasıl dahil edilebileceğini gösterir. gerekli ihtiyaçları birbirine bağlamak (N) ve (P) ilişki niteliklerini üretir. Her bir P/N bağlantısı, P/N bağlantısında atıfta bulunulan görevler arası ürünleri oluşturan ürünleri sıralı görev yapısı içinde tanımlamak ve konumlandırmak için de bana yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, PERT diyagramını oluşturmanın, bir iş dökümü yapısından proje veri modelinde örneklenen görev yapısını bir şekilde PERT yapısına dönüştürdüğünü varsaymak yanlış olur. Aksine, workbmkdown görünümünde görüldüğü gibi görev yapısı, subPMAC SP2’de gerçekleştirilen işlemler sonucunda değişmemelidir.
Aslında yöneticinin bir CPM veya PERT diyagramı geliştirirken iş dökümü görünümünü sürdürmesi iyi bir fikirdir. Bu, tutarlı bir CPM veya PERT temsilinin oluşturulmasını önleyen eksik bağlantıların kaynaklarının izlenmesinde özellikle faydalı olabilir. Oldukça sık olarak, bu izleme süreci, hiyerarşik görev ayrışımının bazı bölümlerinin tatmin edici olmadığını ortaya çıkaracaktır.
Bunun üzerine subPMAC SF2’den çıkış yolu, S1’i yerleştirmek için bağlantı boyunca geri döner ve oradan, başka bir geliştirme girişimi için SF2’yi tekrar etkinleştirmeden önce sorunu düzeltmek için subPMAC SP1’in proje yöneticisi tarafından yeniden etkinleştirilmesine gider.
SP2’ye dahil edilen son durum testinin, ihtiyaçlar ve ürünler aracılığıyla görevleri ve ürünleri koordine etme amacına uygun şekilde ulaşıldığını göstermesi durumunda, subPMAC SP2’nin aktivasyonunun tamamlanması, S2’ye geçişle sonuçlanır.
İşin yapılması için gereken kaynakların tahmini, artık kaynakların tahsisi kontrol edilerek yapılabilir. artık proje veri modeli içinde somutlaştırılan görev hiyerarşisinde düzenlenen görevleri uygulamak için gereklidir.
Bununla birlikte, altPMAC’ler SP1 ve SP2 tarafından çalıştırılan varlıkların görüntülenmesinde kullanılan faaliyet perspektifinde, “işin yapılması” vurgusu yapıldığından (ön planda ), işin bir şekilde yeniden olacağını varsayar.
Bu nedenle, gerekli kaynakların tahmini, bu aşamada, genellikle “standart” kaynakların tahsisine (yani, belirli özelliklere sahip gerçek kaynaklardan ziyade standart özelliklere sahip hayali kaynaklara) dayalıdır, çünkü henüz net veya net değildir. Hangi kaynağın ihtiyaç duyulduğu anda veya bu nedenle tam olarak ne zaman ihtiyaç duyulacağı bilinebilir. Bunun nedeni, görevler arasında (P/N bağlantısı yoluyla) sıralı bağımlılıklar kurulurken, görevlerin kendilerinin kurulmamış olmasıdır.
Standart kaynakların kontrollü tahsisi yoluyla bu ortak zaman aralığını oluşturma görevine sahiptir. SP2’nin çalışmasıyla oluşturulan proje veri modeli örneklemesini kullanır, ancak belirtilen şekilde zaman ve kaynak perspektifi içinde proje yöneticisi tarafından görüntülenmesi için işaretleyerek, görevlerin sırasını belirleyebilir ve bunlara göre kaynakları tahsis edebilir.
Bu örnekte, geliştirme dönemi boyunca çeşitli görev gruplarının (ör. tasarım görevleri, kodlama görevleri) her biri tarafından ihtiyaç duyulacak kaynakların oranıdır.
Çelik kaynak Çeşitleri Elektrot kaynak nedir Hangi kaynak daha sağlam Kaynak çeşitleri Kaynak çeşitleri pdf Kaynak çeşitleri tablosu Kaynak Nedir Kaynak tipleri Coğrafya