Dijital Bölünme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Dijital Bölünme
Erişim ve dijital bölünme ile ilgili tartışmalara ek olarak, internetin iletişim amacıyla yaygın olarak kullanılması, siber kültürle ilgilenenler arasında topluluk ve siber uzay arasındaki ilişkilere ilişkin soruları merkezi bir konuma yerleştirmiştir.
Bu tartışma içinde, en eski argümanlar, çağdaş kültürde yüz yüze topluluğun algılanan düşüşüne odaklandı. Howard Rheingold da dahil olmak üzere birçok yazar, çevrimiçi toplulukların, geleneksel olarak topluluklarla ilişkilendirilen alanların ortadan kalktığı modern toplumumuzda üyelere başkalarıyla bağlantı kurmak için bir arena sağladığını iddia etti.
Tersine, diğerleri sanal alanda topluluğun asla var olamayacağını ve yeni medya teknolojilerinin günlük yaşamdaki başarısız topluluk duygusu için bir çözümden çok ana nedenlerden biri olduğunu savundu. Bu tartışma sürerken, giderek daha fazla insan ya çevrim içi gerçek bir topluluk hissi bulduklarını ya da yeni medya teknolojilerini kullanarak gerçek yaşam topluluklarını tamamlayıp güçlendirdiklerini ifade ediyor.
Sanal teknolojiler bize kolektif toplulukların yaratılması için yeni fırsatlar sunarken, aynı teknolojiler bize bireysel kimliklerin ifade edilmesi için bir dizi araç da verdi. Teknolojinin bu şekilde en popüler kullanımlarından biri kişisel web sayfasının oluşturulmasıdır.
İnsanlar, kişiliklerini ve ilgi alanlarını web’i izleyen halka anlatmak için metin, resim ve bağlantılar kullanıyor. Gerçek hayatta, genellikle karşılaştığımız kişilere genellikle kendimize ilişkin sınırlı bir görüş sunabiliyorken, genellikle web sayfasında bulunduğumuz duruma bağlı olarak, insanların kimliklerinin istedikleri kadar çok yönünü keşfetmelerine ve sunmalarına olanak tanır.
Elektronik bir mesaja eklenen favori bir alıntı ile bir etiket satırının dahil edilmesi, belki de bir kişinin günlük yaşamının yönlerini web üzerinden yayınlamak için bilgisayarına bir web kamerası kurulması da dahil olmak üzere çeşitli başka teknolojiler bu şekilde değişen derecelerde kullanılmaktadır. Birçoğu yeni medya teknolojilerine gerçekte kim olduklarını ifade etmenin yeni bir yolu olarak değer verirken, diğerleri İnternet’in sağladığı anonimlikle ilgileniyor.
Sohbet odalarının, MUD’lerin ve çevrimiçi oyun ortamlarının pek çok ziyaretçisi, bedensiz İnternet kullanıcıları olarak kendilerine sunulan çok sayıda kişiyi araştırdı. Bu uygulama, çevrimdışı yaşamlarımızı çevreleyen ve etkileyen sınırlayıcı cinsiyet, ırk ve sınıf kategorilerinin yapısını bozmanın bir yolu olarak birçok yazar tarafından değerlendi. Ancak diğerleri, sanal ortamlarda meydana gelen naif geçişin yalnızca zaten var olan önyargıları ve klişeleri güçlendirmek için çalıştığından korkuyor.
Genel olarak eğitim ve özel olarak yüksek öğrenim alanıyla ilgili olarak, siber kültür veya siber kültür çalışmaları, büyüyen bir endüstri haline geldi. Julian Dibbell (1993), Howard Rheingold (1993) ve Sherry Turkle (1995) gibi düşünürlerin çalışmalarıyla 1990’ların başına ve ortalarına kadar uzanan ve 1990’ların ortalarından sonlarına doğru düzenlenen etkili antolojilerle ivme kazanan Steve Jones (1995, 1997), siberkültür çalışmaları alanı (alternatif olarak İnternet çalışmaları veya yeni medya çalışmaları olarak adlandırılır) şu anda kısmen İnternet Araştırmacıları Derneği’nin ilk konferansı olan Yeni Medya ve Toplum’un yayınlanması sayesinde kurumsallaşma sürecinden geçmektedir. 2000 ve konuyla ilgili lisans programları sunan üniversiteler seçin.
Dijital Uçurum Nedir
Dijital uçurum
Sayısal uçurum Nedir
Dijital eşitsizlik nedir
Dijital bölünme Uçurum sorununa çözüm
Netik nedir
Sanallaşma Nedir
Dijital Vatandaşlık Nedir
Akademik ve popüler basında yayınlanan sayısız monografi ve antolojide ve disiplinler arası ve dünya çapındaki bilimsel konferanslarda sunulan makale ve panellerin sayısının artmasında görüldüğü gibi, siberkültür çalışmaları alanı, çeşitli ve büyüyen bir araştırma alanıdır. Bununla birlikte, üç aşama veya kuşak kurarak siber kültür üzerine yapılan önemli çalışmaların izini sürmek mümkündür.
İlk aşama, popüler siber kültür, gazetecilik kökenleriyle işaretlenir ve tanımlayıcı doğası, tartışmayı ütopik ve distopik argümanlar arasında bölme eğilimi ve sınır olarak İnternet metaforunun kullanımı ile karakterize edilir. İkinci aşama, siber kültür çalışmaları, büyük ölçüde sanal topluluklara ve çevrimiçi kimliklere odaklanır ve bir akademik akademisyen akışından yararlanır.
Üçüncü aşama, kritik siberkültür çalışmaları, siberkültür kavramını çevrimiçi etkileşimler, dijital söylemler, internete erişim ve internete erişimin reddi ve siber uzayın arayüz tasarımı gibi dört çalışma alanını içerecek şekilde genişletir ve dört alan arasındaki kesişimleri ve karşılıklı bağımlılıkları araştırır.
Disiplin soyu, özellikle kablolu gazeteciler ve ilk benimseyenler tarafından yazılan makaleler, sütunlar ve kitaplardan oluşan bir koleksiyon olan popüler siber kültürle başlar. 1990’ların başlarından itibaren, bu kültür eleştirmenleri, büyük ABD gazeteleri ve dergileri için İnternet, siber uzay ve bilgi otoyolunda hikayeler yazmaya başladılar.
Önemli bir şekilde, bir gazetenin teknoloji bölümünde ara sıra bir köşe yazısı olarak başlayan şey, kısa sürede ön sayfada, iş bölümünde ve yaşam tarzı eklerinde ve ayrıca birçok ana akım derginin yeni medya/siber uzay ritminde yer alan makaleler haline geldi. Örneğin, 1993 ve 1994 yılları arasında Time dergisi internette iki kapak yazısı yayınladı ve Newsweek “Erkekler, Kadınlar ve Bilgisayarlar” başlıklı kapak hikayesini yayınladı. Ayrıca, 1994’te popüler nasıl yapılır kitaplarının ikinci baskıları Aptallar için İnternet ve Tüm İnternet en çok satanlar oldu.
Popüler siber kültür yazıları genellikle açıklayıcıydı. Genellikle “İnternet” terimini parantez içinde “küresel bilgisayar ağ sistemi” ifadesiyle takip etmesi gereken bu gazeteciler, teknik olmayan okuyucuları siber uzayın büyük ölçüde teknik, World Wide Web öncesi sürümüyle tanıştırmak gibi nahoş bir göreve sahiptiler.
Buna göre, bu çalışmanın çoğu, dosya aktarım protokolü, gopher, lynx, UNIX konfigürasyonları, telnet ve usenet gibi erken İnternet teknolojilerinin uzun açıklamalarını, açıklamalarını ve uygulamalarını içeriyordu.
Aşırı betimleyici olmanın yanı sıra, erken popüler siber kültür genellikle verimsiz bir ikilikten muzdaripti: Erken popüler siber kültür genellikle distopik nutuklar veya ütopik övgüler şeklini aldı. Bir taraftan kültür eleştirmenleri interneti kötüleşen okuryazarlık, siyasi ve ekonomik yabancılaşma ve sosyal parçalanma ile suçladı.
Genellikle neo-Luddistler olarak adlandırılan bu eleştirmenler, yüz yüze iletişimden ziyade arabuluculuğa dayalı bir toplumdan korktular ve yüksek sesle, çocuklarımızın kendilerini okulda, oyun alanında değil de evde bilgisayar ekranının önünde bulacaklarını ve yüksek sesle merak ettiler.
Diğer taraftan, teknofütüristler olarak gevşek bir şekilde atıfta bulunulan sesli bir yazarlar, yatırımcılar ve politikacılar grubu, siber uzayı yeni bir uygarlık sınırı, büyük işletmeleri çökertebilecek ve getirebilecek, demokratik katılımı teşvik edebilecek ve ekonomik ve sosyal eşitsizlikleri sona erdirebilecek dijital bir alan ilan etti. . Büyük ABD gazeteleri ve popüler dergilerinde dostça platformlar bulsalar da, birincil kürsüleri, Mondo 2000, bOing boing ve Wired gibi parlak, görsel açıdan rahatsız edici dergiler olan yeni bir teknozin dizisiydi.
Son olarak, betimleyici doğasına ve retorik ikiliklerine ek olarak, erken dönem popüler siberkültürcüler, sınırı egemen metafor olarak kullandılar. Örneğin, şimdilerde kanonik olan 1990 tarihli “Across the Electronic Frontier” makalesinde Mitchell Kapor ve John Perry Barlow (1990) interneti şu terimlerle tanımladı: vahşi bilgisayar arayüzlerinin, uyumsuz iletişim protokollerinin, tescilli barikatların, kültürel ve yasal belirsizliklerin ve genel olarak yararlı haritaların veya metaforların eksikliğinin katılığına tahammül edebilen teknoloji uzmanlarıdır.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.Dijital bölünme Uçurum sorununa çözüm Dijital eşitsizlik nedir Dijital uçurum Dijital Uçurum Nedir Dijital Vatandaşlık Nedir Netik nedir Sanallaşma Nedir Sayısal uçurum Nedir