Ağ Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Ağ Teknolojileri
1990’ların ortalarında internetin gelişmesi ve bilgisayar ağlarının bir kitle iletişim aracı olarak ortaya çıkmasından bu yana birçok kuruluş ve kurum, coğrafi mesafeler boyunca iş ve faaliyetleri koordine etmek için İnternet protokolü (IP) tabanlı iletişim ile deneyler yaptı.
Bu, farklı ofisler, firmalar, bölgeler ve eyaletler arasındaki iş ve projeleri koordine etmeye yönelik artan ihtiyaçlara yanıt olarak verilmiştir. Ağ teknolojisi, insanları yüz yüze görüşmeleri için uçuran kuruluşlardan ziyade, ayrı yerlerde bulunan kişilerin birlikte çalışması için fırsatlar sunar.
Mesafe boyunca ucuz ve verimli işbirlikleri için potansiyel sunar. Yine de, ekonomik pragmatikler kuruluşları sanal çalışma yöntemlerini benimsemeye yönlendirirken, sanal çalışmayı uygulamak zordur. Bunun nedeni, iş davranışı ve işbirliğinin bilişsel ve duygusal temelleri hakkındaki birçok geleneksel varsayımı zorlamasıdır.
1970’lerden bu yana, dünya çapında kuruluşlar için kapalı sistemlerden açık sistemlere geçme yönünde genel bir eğilim olmuştur. Bu, kuruluşların çevrelerini içselleştirmeye çalışmak yerine çevreleriyle etkileşime girmeleri için artan baskıları içeriyor.
Bunun en gözle görülür sonuçları, kuruluşların işlevleri devretme, operasyonlarının bir kısmını dünya çapında yeniden konumlandırma ve diğer kuruluşlarla stratejik işbirliklerinin sayısını artırma yönünde artan eğilimi olmuştur.
Sonuç, giderek daha fazla sayıda örgütsel aktörün, genellikle başka yerlerde tanımadıkları kişilerle çalışmasıdır. İnsanlarla uzaktan çalışmak, sanal olarak çalışmak demektir. Sanal işbirlikçilerin (ekipler ve ortaklar) ortak bir fiziksel varlığı yoktur. Ortak çalışanlar birbirlerini ancak nadiren görebilirler.
Sanal işbirliği teknolojileri nispeten basittir: e-posta, ftp, işbirliğine dayalı grup yazılımı ve sesli-görüntülü konferans. Grup yazılımı ve IP tabanlı konferans hala nispeten az kullanılıyor. Üçüncü taraflarca barındırılan grup yazılımı, güvenlik duvarları arasında üst düzey işbirliği için çözümler sunar. IP tabanlı konferans, etkileşimleri sesli ve görsellerle zenginleştirme fırsatları sunar.
Bununla birlikte, bugüne kadarki grup yazılımları, geleneksel dosya depolamayı ve zincirleme tartışmayı, kuruluş sınırları boyunca birden çok yerde çalışan kişiler için kullanılabilir kılmaktan biraz daha fazlasını yapar.
Konferans yazılımı, düşük bant genişliğine sahip bağlantılarda kaliteli ses sunmaya yeni başlıyor. Tipik olarak, yüksek kaliteli video ve karmaşık yazılım uygulamalarının paylaşımı hala yüksek ağ bant genişliği gerektirir ve genellikle dolaşımdaki ve kurumsal olmayan konumlardan kullanılamaz.
Teknoloji, sanal etkileşim olasılıklarını şekillendirirken, psikoloji bu tür etkileşimlerin uygulanabilirliğini belirlemede daha güçlü bir faktördür. Sanal işbirliğinin temel koşulu, başkalarıyla onları görmeden, tanımadan veya yüz yüze görüşmeden çalışabilme yeteneğidir.
Teknoloji bu tür işleri mümkün kılsa da, bu teknolojik olanaklardan etkili bir şekilde yararlanmak için kuruluşlar kendilerini farklı çalışma biçimlerine uyarlamak ve bazı durumlarda kendilerini yeniden icat etmek zorunda kalırlar. Ekiplerin, grupların ve çiftlerin mikro düzeyinde sanal olarak çalışmak, yalnızca daha geniş kurumsal ortamın kendisini sanal etkileşime verdiği durumlarda etkilidir.
Üç temel organizasyon türü vardır: sosyal, prosedürel ve sanal veya kendi kendini organize eden. Sosyal organizasyonlar en yaygın tiptir. Bunlar, yüz yüze etkileşimlere ve sadakat, özel hizmet ve “sözünüzü tutma” gibi karakter normlarına dayalıdır. Prosedürel organizasyonlar, kişisel olmayan roller ve kurallar üzerine kuruludur.
Ağ Teknolojileri DERS NOTLARI
Ağ Teknolojileri pdf
Temel ağ Teknolojileri pdf
BTK AKADEMİ ileri Ağ Teknolojileri çıkmış sorular
İleri Ağ Teknolojileri Ders NOTLARI
internet ve ağ teknolojileri (2 yıllık)
Ağ Teknolojileri Taban Puanları
internet ve ağ teknolojileri (uzaktan eğitim)
Sanal organizasyonlar daha soyut kalıplar ve biçimler etrafında yapılandırılmıştır. Aile şirketi ve ilişki odaklı Japon şirketi, sosyal organizasyonun örnekleridir. Fordist tipteki Amerikan şirketi, usule ilişkin türün tipik bir örneğidir.
Buna karşılık, lisanslama, patentler veya yazışmalar gibi maddi olmayan veya entelektüel sermayeye dayalı üretim ve dağıtım, yüksek derecede kendi kendine örgütlenmeye dayalı sanal işbirliği biçimlerini teşvik eder.
Etkili olabilmesi için, herhangi bir organize insan faaliyetinin rasyonel olması gerekir. Rasyonellik, beklentinin sürekliliği, kimliği ve istikrarı için başka bir kelimedir. Bir örgütün üyeleri, bu davranışların çoğunlukla rasyonel olduğunu göremezlerse, örgütsel davranışlar bozulur veya çöker.
Rasyonelliğin duygusal karşılığı güvendir. Güvenilir ve güvenilmeye değer olduğu hissedilen şey, aynı zamanda rasyonel olduğu kabul edilen şeydir. İnsanların birbirine güvendiği herhangi bir organizasyon, insanların birbirinden şüphe duyduğu bir organizasyondan daha etkilidir.
Sosyal organizasyonlarda, “karakterli” insanlar genellikle rasyonel aktörler olarak kabul edilir. Bunlar, birbirlerine davranışlarında güvenilir, sadık ve sarsılmaz kişiler olabilir. Bu tür temsilciler, sosyal normları takip etmede iyi olduklarını göstererek güven oluştururlar.
Ondokuzuncu yüzyılın sonlarında özsermaye şirketlerinin ve modern yönetimin gelişmesiyle birlikte, birçok yerde toplumsal örgütlenmeler, en azından kısmen, usule ilişkin veya bürokratik örgütlerle değiştirildi.
Bunlar kurallar, kurallar tarafından tanımlanan roller, prosedürler, iş sınırları, kişisel olmayan yazılı iletişim ve dosya yönetimi etrafında gelişti. Kişilerden çok kuralların bilinmesi örgütsel süreklilik, kimlik ve istikrar sağlıyordu. Böylece kurallara uyma ve uygulamada tutarlı olan kişiler, güvenilirlik konusunda itibar kazandılar.
Karar verme ve görev yürütmedeki öngörülebilirlik, bürokratik örgütlerde, sosyal kuruluşların sadakat ve himaye çalışma kültürlerini tamamlayan ve çoğu zaman yerini alan birincil güven kaynağı haline geldi.
Sanal çalışma, sosyal veya prosedürel organizasyonların mantığını takip etmez. Yüz yüze etkileşim olmadan, karakter normları organize eylemin temeli olamaz.
Aynı zamanda, sanal işbirlikçileri aynı ofisi, kuruluşu veya yöneticiyi paylaşmadıkları için usul kurallarının üzerinde anlaşmaya varılması, takip edilmesi veya uygulanması zordur. Sanal aktörler, çeşitli kurumlar, coğrafyalar ve kültürler genelinde birden çok kural kümesiyle uğraşmak zorundadır.
Bu koşullar altında, kurallar muğlak, çelişkili ve belirsiz hale gelir. Bir tarafın rasyonalitesi, diğerinin irrasyonelliği haline gelir. Bu tür çelişkili beklentiler güvensizlik yaratır. Bu nedenle, sanal koşullar altında, rasyonellik ve güven başka yollarla üretilmelidir.
Sanal olarak çalışmanın, sosyal olarak veya prosedürel olarak çalışmakla aynı geçmişi olmadığı için, sanal ortakların ve ekiplerin rasyonellik ve güven yaratma araçlarının tanımlanması daha az gelişmiştir. Sanal işbirlikçiler, etkileşimlerini kolaylaştırmak için kişisel ahlaki karaktere veya kişisel olmayan “kurallara ve rollere” güvenemezlerse, o zaman neye güvenebilirler?
En basit cevap, sosyal ipuçlarının veya kesin prosedürel yönlendirmenin yokluğunda çalışan kişilerin kendi kendini organize etmesi gerektiğidir. Başarılı kendi kendine örgütlenmenin anahtarı, model duygusu veya tasarım zekasıdır.
Ağ Teknolojileri DERS NOTLARI Ağ Teknolojileri pdf Ağ Teknolojileri Taban Puanları BTK AKADEMİ ileri Ağ Teknolojileri çıkmış sorular İleri Ağ Teknolojileri Ders NOTLARI internet ve ağ teknolojileri (2 yıllık) internet ve ağ teknolojileri (uzaktan eğitim) Temel ağ Teknolojileri pdf