Ağ Yönetimi Stratejisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Ağ Yönetimi Stratejisi ve Mimarisi
Ağ mimarisi, uygulamaların nerede yürütüldüğünü, veritabanlarının nerede bulunduğunu ve konumlar arasında hangi iletişim bağlantılarının gerekli olduğunu açıklar. Ayrıca, diğer tüm ISA bileşenlerinin birbiriyle ilişkili olmasını ve birlikte çalışmasını sağlayan standartları da belirler.
Mimari, sistemlerin ortaklığını gerektirmek yerine çok farklı sistemleri birbirine bağlamak için standartlar sağlamada önemlidir. Şu anda, ağ mimarisi potansiyeli, genel endüstri veya organizasyonel standartlardan çok satıcılar tarafından belirlenmektedir.
Mimari. Uluslararası ticaret üzerine yapılan araştırmalar, küresel bir firmanın değer zinciri yapısının stratejisinin anahtarı olduğuna işaret ediyor; çevresel gerekliliklere uygunluğu ekonomik performans sağlar.
Bununla birlikte, CBS’lerin ortamları küresel şirketlerinin dışındadır ve bu nedenle kontrol edilemez. GIS’ler tarafından sağlanan hizmetler küresel olarak koordine edilmeli, entegre edilmeli, standartlaştırılmalı ve ulusal farklılıkları ve bireysel ulusal pazarları barındıracak şekilde uyarlanmalıdır.
Uygun ağ mimarisine karar vermek, önde gelen bir yönetim ve teknoloji sorunudur. Küresel bankacılık endüstrisinde yapılan araştırma, çok çeşitli küresel elektronik toptan bankacılık hizmetleri sunan uluslararası bir bankanın, küresel olarak standartlaştırılması gereken bazı otomatik sistemlere (örneğin, küresel bakiye raporlama sistemi) sahip olduğunu, diğerlerinin ise (örneğin, küresel akreditif sistemi) ihtiyaç duyduğunu ortaya çıkardı.
Araştırma aynı zamanda GIS’ler için uygun yapının farklı ürün ve hizmet portföyleri için değişebileceğini önermektedir: stratejinin/yapının tek tip merkezileştirilmesi/yerelleştirilmesi tüm GIS uygulamaları için uygun olmayabilir.
Ayrıca araştırma, uluslararası bankaların CBS mimarisine simetrik bir yaklaşımla çevresel çeşitlilik içeren bilgi sistemlerinin yapısını optimize etmeyi bekleyemeyeceğini, çünkü böyle bir yaklaşımın bankanın küresel iş stratejisinin gerektirdiği ürün ve hizmet portföylerine sınırlar getirebileceğini ortaya çıkardı.
Asimetrik bir yaklaşım, her bir sistemi verilen hizmetin çevresel ihtiyaçlarına uyacak şekilde yapılandırmak, daha karmaşık olmasına rağmen, uluslararası bankaların operasyonel performansını önemli ölçüde artırabilir. Ancak böyle bir yaklaşım, koordinasyon maliyetlerini önemli ölçüde artırabilir.
standartlar. Standartların kullanımı çoğu şirket için önemli bir stratejik harekettir çünkü günümüz şirketlerinin çoğu destekledikleri şirket içi formatların sayısını sınırlamaktadır. Özellikle dar alanlarda (örn. EDIFACT) küresel standartların geliştirilmesi ve benimsenmesindeki başarı ile standartlarda hata yapmak birkaç yıl öncesine göre çok daha zordur.
Şirketler, standartları kullanarak gelecekte ticari ortak seçeneklerini genişletebilirler. Uluslararası, ulusal ve endüstri ortamlarında tek tip veri ve iletişim standartlarının olmaması, tek bir ürünün bir firmaya dağılmış donanım ve iletişim protokollerinin bir kısmından fazlasını karşılayamayacağı anlamına gelir.
Standartlar genellikle hükümet kuralları ve düzenlemeleri, büyük bilgisayarlar ve iletişim satıcıları ve/veya bir sektördeki işbirliği düzenlemeleri tarafından belirlenir. Standartlar nasıl belirlenirse belirlensin, CBS’lerin işleyişi için kritik öneme sahiptir.
Standartlar, bir dizi heterojen sistem arasındaki bağlantının anahtarı olduğundan, standartlarla ilgili açık üst yönetim politikası, benimsemeyi ve uyumluluğu teşvik etmek için önemlidir. Anahtar teknolojiler/standartlar (örn. EDI, SQL) ile ilgili tek bir merkezi politika olmalıdır.
Bu politika, endüstri, ulusal ve uluslararası ortamlarda hem standartları hem de standart belirleme sürecini anlamak için bir yönetim gündemi içermelidir. Böyle bir merkezi politika, maliyetlerin düşürülmesi, satıcıların uygulanabilirliğinden kaçınılması, ölçek ekonomilerinin sağlanması, potansiyel arayüz problemlerinin azaltılması ve sınır ötesi veri akışının kolaylaştırılması gibi çeşitli hedeflere ulaşır.
Bu nedenle, ağ mimarilerinin ve standartlarının bileşenleri hakkındaki kararlar, merkezi, kurumsal yönetim koordinasyonu ve kontrolüne doğru bir hareketi gerektirir. Ancak, trafiğin eklenmesine ilişkin kararlar merkezi olmayan bir planlama gerektirir; BS yöneticilerinin veri iletişim standartlarına uymasını gerektirir.
Ağ yönetimi
Ağ yönetimi Nedir
Ağ yönetimi pdf
Network yönetimi Nedir
Sistem ve ağ Yönetimi
Ağ yöneticisi kısıtlamaları kaldırma
Ağ yöneticisi ayarları YouTube
Ağ Yöneticisi
Veri Yönetimi Stratejisi ve Mimarisi
Veri mimarisi, bir organizasyon içindeki veritabanlarının düzenlenmesi ile ilgilidir. Verileri tutan her kuruluşun bir veri mimarisi olmasına rağmen, çoğu kuruluşta bu, iyi planlanmış bir veri yönetimi stratejisinin değil, çeşitli departmanlarındaki uygulama veritabanlarının gelişiminin sonucudur.
Veri yönetimi sorunları, çeşitli ürün ailelerine sahip büyük küresel firmalar için büyütülür. Sıkışık veri yollarına sahip küresel bir firma için, doğru verileri doğru miktarda, doğru kişilere, doğru zamanda ulaştırma sorunları, küresel pazarlar ortaya çıktıkça katlanarak artıyor.
Merkezi bir bilgi yönetimi stratejisinin olmaması, genellikle kurumsal varlıkların (örneğin müşteriler ve ürünler) veritabanlarında birden fazla özniteliğe, kodlama şemasına ve değere sahip olmasına neden olur. Bu, değer faaliyetleri arasındaki bağlantıları veya veri paylaşımını en iyi ihtimalle zorlaştırır; bağlantı kurmak aşırı zaman ve insan kaynağı gerektirir; değer zincirindeki verilerle ilgili diğer faaliyetlerin maliyetleri ve performansı etkilenir.
Bu faktörler, önemli performans ve korelasyon verilerini üst yönetimin karar vermesi için kullanılamaz hale getirir ve böylece firmanın rekabetçi konumu ve gelecekteki rekabet avantajı için önemli engeller yaratır.
Strateji/Mimari. Küresel bir firmanın değer zinciri faaliyetleri arasındaki koordinasyonu artırmak için veri mimarisi, entegre bir veri yönetimi stratejisine dayalı olarak tasarlanmalıdır.
Bu strateji, firmanın değer zinciri faaliyetlerinden türetilen bir dizi kurumsal veri tabanının oluşturulmasını zorunlu kılmalıdır. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, bir firmanın BT’yi stratejik olarak konuşlandırmadaki değer zinciri faaliyetlerinin önemine işaret etti; ancak, belirli bir bilgi yönetimi stratejisi önerilmemiştir.
Kurumsal veriler, değer zinciri faaliyetleri içerisinde birden fazla fonksiyonel alan tarafından kullanılmaktadır. Bunun aksine, departman verileri çoğunlukla bir değer zinciri faaliyetini içeren işlevsel alan içindeki departmanlar tarafından kullanılır. Kurumsal veriler, fonksiyonlardaki departmanlar tarafından kullanılır.
Kurumsal veritabanları, bireysel uygulamalar yerine değer zinciri faaliyetlerine dahil olan ticari kuruluşlara dayanmalıdır.
Bir firma (1) her bir değer faaliyeti için uygun performans ölçütlerini (örneğin, döneme göre pazara göre satış hacmi), (2) performansın ölçüldüğü kurumsal varlıkları (örneğin, ürün, paket tipi), (3) faaliyetler arasındaki ilişkileri tanımlamalıdır. tanımlanmış varlıklar, (4) varlıkların değer kümeleri, kodlama şemaları ve öznitelikleri, (5) varlıklardan türetilen kurumsal veritabanları ve (6) kurumsal veritabanları arasındaki ilişkiler yer alır.
Örneğin, bir firmanın değer zincirindeki pazarlama ve satış gibi doğrudan değer katan bir faaliyet için kurumsal veritabanları şunları içerebilir: reklam, marka, pazar, promosyon, satış.
Ağ Yöneticisi Ağ yöneticisi ayarları YouTube Ağ yöneticisi kısıtlamaları kaldırma Ağ yönetimi Ağ yönetimi Nedir Ağ yönetimi pdf Network yönetimi Nedir Sistem ve ağ Yönetimi