Algoritmalar ve Protokoller – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Algoritmalar ve Protokoller
Tüm bu algoritmalar pratik ağlarda konuşlandırılamayabilir. Bunun nedeni, bu algoritmaların aşırı hesaplama yüküne sahip olması, küresel ağ durumu hakkında bilgi gerektirmesi ve dinamik grup üyeliğini işlememesidir. Bu nedenle, pratik kullanımlı bazı QoS çok noktaya yayın algoritmaları ve protokolleri geliştirilmiştir.
Kaynak tabanlı ağaçlar için, QoS parametresi olarak minimum bant genişliği gereksinimi ile OSPF’nin bir QoS uzantısı önerildi. Uzantı tek noktaya yayın akışlarına odaklansa da, orta düzeyde değişiklikle çok noktaya yayın akışlarına da genişletilebilir.
Calberg, Y et Another Multicast (Y AM) protokolünü önerdi. Bu protokolde, bir çok noktaya yayın ağacına katılmayı amaçlayan yeni bir yönlendirici, TTL alanını kullanarak sınırlı kapsamda bir teklif emri yayını yapar. Banerjea, YAM’ı genişletti ve QoSMIC protokolünü önerdi. Bu protokolde, rotaları bulmak için hem teklifli yerel arama hem de çok noktaya yayın ağacı araması kullanılır.
Spesifik olarak, katılan bir yönlendirici, teklif emri mesajlarını yayınlar ve aynı zamanda bir yönetici yönlendiriciye bir çok noktaya yayın birleştirme mesajı gönderir. Yönetici yönlendirici, ağaç ve ağ topolojisi hakkında yeterli bilgiye sahipse, ağaç üzerindeki bir dizi seçilmiş adaya teklif emri mesajları gönderir; aksi takdirde yönetici yönlendirici çok noktaya yayın grubuna katılır ve ağaçta bir teklif emri mesajı çok noktaya yayın yapar.
Yönetici yönlendiriciden veya istekte bulunan yönlendiriciden teklif emri mesajları alan ağaç üstü yönlendiriciler, daha sonra teklif mesajlarını katılan yönlendiriciye tek noktaya yayınlayarak yanıt verir. Teklif mesajları, istekte bulunan yönlendiriciye giderken dinamik QoS bilgilerini toplar.
QMRP, yeni Qos uyumlu Çok Noktaya Yayın Yönlendirme Protokolüdür. QMRP, çok noktaya yayın ağacı oluşturmanın iletişim yükünü önemli ölçüde azaltarak ölçeklenebilirlik sağlar; yine de yüksek bir başarı şansını koruyor. Bu, mevcut ağ koşullarına göre tek yollu yönlendirme ile çok yollu yönlendirme arasında geçiş yapılarak elde edilir.
MQDMR, Weighted Fair Queuing’e (WFQ) dayalı değiştirilmiş bir Bellman-Ford algoritmasıdır. Varsa, birden fazla QoS kısıtlamasını karşılayan bir yol bulmak için katılan düğümlerin zaman süresini kullanır.
Bunu söyledikten sonra, İnternet topluluğunun QoS’ye duyarlı yönlendirme ihtiyacı konusunda keskin bir şekilde iki gruba ayrıldığını da belirtmek gerekir. Bazılarına göre, QoS’ye duyarlı yönlendirme ihtiyacı aşikardır.
Ancak, topluluğun önemli bir bölümü, QoS’ye duyarlı yönlendirmenin öneminden şüphe ediyor. İtirazlardan bazıları tekniktir: QoS’ye duyarlı bir ağ kararsız olabilir; veya İnternet’e uygulanabilecek kadar iyi ölçeklenmeyebilir. Ancak en temel itirazlar, QoS’ye duyarlı yönlendirmeye duyulan ihtiyaçla ilgilidir.
Algoritma PDF
Algoritma Nedir Örnekleri
Tasarım algoritmaları
Temel algoritmalar
Akıllı algoritmalar
Algoritma cesitleri
algoritma
Sıralama algoritmaları
Son zamanlardaki bir gelişme, mobil kullanıcıları felaket kurtarmadan dağıtılmış işbirlikçi hesaplamaya kadar değişen uygulamalar için birbirine bağlamak için dinamik olarak yeniden yapılandırılabilir kablosuz geçici ağlardır. Mobil bir ortamda, ağ yalnızca çok noktaya yayın grup üyeliğini yönetmek ve gerekli rotaları oluşturmakla kalmamalı, aynı zamanda yerleşik rotaların doğası gereği geçici olduğu gerçeğiyle de mücadele etmelidir.
Ağ ortamından bağımsız olarak, çok noktaya yayın iletişimi, grup odaklı uygulamaları desteklemenin çok kullanışlı ve verimli bir yoludur. Bu, özellikle bant genişliğinin kısıtlı olduğu ve ana bilgisayarların sınırlı güce sahip olduğu mobil/kablosuz ortamlarda geçerlidir.
Ad hoc ağın bir diğer önemli uygulaması, felaket kurtarma veya savaş alanı senaryosu gibi kritik durumlarda. Ağın yalnızca dinamik grup üyeliğiyle değil, aynı zamanda mobil ana bilgisayarların dinamik konum özellikleriyle de ilgilenmesi gerektiği gerçeği, mobil bir ortamda çok noktaya yayını zorlu bir sorun haline getirir.
Bu yazımızın amacı, iletişim ağı ve olası uygulamalar üzerinden çok noktaya yayın ve farklı yönlendirme şemalarına genel bir bakış sunmaktır. Çok noktaya yayın kavramını ve nasıl çalıştığını tanıttık. Daha sonra yönlendirme protokollerini ve algoritmalarını tartıştık. Çok noktaya yayına olan ilginin son zamanlarda artmasının ana nedeni olan çok noktaya yayının avantajları da açıklanmıştır.
Görünüşe göre çok noktaya yayın, gelecekteki multimedya veri aktarımı ve diğer çeşitli gerçek zamanlı ve gerçek zamanlı olmayan uygulamalar için cevaptır. Çok noktaya yayın ağaçları düşünüldüğünde, grafik teorisi problemlerine yönelir.
Çok noktaya yayında optimum ağaç maliyetini korumak, Steiner Ağacı sorunu olarak bilinen NP-tamamlanmış bir problemdir. Mevcut ağ altyapısı ile ilgili olarak, farklı ilginç çözümler ve ilgili algoritmalar vardır. Grup üyeliğinin dinamik durumunu düşündüğümüzde bu sorunlar daha karmaşık hale gelmektedir.
Tartışılan mevcut algoritmaların çoğu, kısıtlamasız yönlendirme algoritmalarıdır. Birden fazla bağlantı metriğini dikkate alarak optimal bir çözüm bulmak, NP-tam bir problemdir. Ayrıca, son zamanlarda araştırma için önemli bir konu haline gelen mobil ve ad hoc çok noktaya yayın konusunu da kısaca ele aldık.
Küresel Ekonomide Çok Dilli Elektronik Ticaret
Günümüzde elektronik ticarete (e-ticaret) dahil olan kuruluşların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, bilgileri, son kullanıcıların ilgili bilgileri etkili ve verimli bir şekilde arayabileceği ve analiz edebileceği şekilde düzenlemek ve özetlemektir.
Kullanıcılar, elektronik ticaret için tasarlanmış bir sistemde hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış bilgileri arayabilirler. Yapılandırılmış bilgiye bir örnek, belirli bir ürünün fiyatıdır. Yapılandırılmamış bilgi ise iyi tanımlanmamış veya birden çok özelliği olan bilgidir.
Örneğin, kullanıcı, bir dizi seçenek arasından seçim yapabilecekleri bir karides yemeği pişirmek için baharat arıyor olabilir. Kullanıcı baharat seçimi konusunda bireysel tercihlere1 sahip olabilir ve bilgilerin sistemde nasıl bulunacağını tam olarak bilemeyebilir. İlgili bilgiyi bulma sorunu, küresel bilgi yönetiminde, özellikle küresel elektronik ticarette daha da artmaktadır.
Küreselleşme dünya çapında insanlar ve işletmeler için yeni fırsatlar sunarken, tam potansiyelini gerçekleştirmek için çeşitli zorlukların ele alınması gerekiyor. Bu zorluklara örnek olarak, bilgiye sınırsız ve ücretsiz erişime engel olabilen kültür ve dil farklılıkları ile potansiyel olarak değerli bilgi varlığının düzensizliği sayılabilir.
Dil teknolojisi hızlı ilerleme kaydederken, küresel elektronik ticaretin tam potansiyeline ulaşmak için çok dilli bilgilerin yönetilmesi ve bunlara erişim konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. İçinde, birden çok dilde çalışan bilgi sistemleri oluşturmak için bilgi gereksinimleri konusu incelenmiştir.
Spesifik olarak, odak noktası, çok dilli bir sistemde çeşitli görevleri yerine getirirken kullanıcı davranışını incelemekti. Çok dilli bir elektronik ticaret ortamında kullanıcı davranışını ve performansını incelemek için, iki dilli bir elektronik katalog tasarlanmış ve İngilizce veya Çince etkileşimde bulunan müşterilere ürün ve/veya hizmet satan çevrimiçi perakendeciler tarafından test edilmiştir.
Akıllı algoritmalar algoritma Algoritma cesitleri Algoritma Nedir Örnekleri Algoritma PDF Sıralama algoritmaları Tasarım algoritmaları Temel algoritmalar