Araştırma Çıkarımları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Araştırma Çıkarımları
SISP ile ilgili önceki birçok çalışma, yalnızca BS yöneticilerinin görüşlerine dayanmaktadır. Bu çalışmanın yeni bir yönü, genel müdürlerin ve kullanıcıların tutum ve deneyimlerinin de incelenmesiydi. Sonuçları anket şirketlerinde yanıtlayanlara geri bildirirken ilginç bir tepki oluştu.
Paydaşlardan SISP deneyimlerini en iyi tanımlayan yaklaşımı seçmeleri istendi. Yalnızca BS uzmanları mevcut olsaydı, vardıkları sonuçlar genellikle nihai yorumlayıcı sonuçlardan farklıydı. Ancak, üç paydaş da hazır bulunduğunda, hararetli bir tartışma başladı ve sonunda, herhangi bir istenmeden, grubun görüşleri hem sunulan verilerle hem de firmaya atfedilen yaklaşımla tutarlı bir yoruma doğru ilerledi.
Bu, başka bir yumuşak doğrulama şeklidir. Daha da önemlisi, yaklaşımın sadece çok boyutlu bir yapı olmadığını, aynı zamanda çok paydaşlı bir bakış açısı yakaladığını göstermektedir. Bu, BS yönetimi uygulama çalışmalarının, BS departmanının sınırlarının ötesine bakmaları durumunda zenginleştirilebileceğini göstermektedir.
SISP ile ilgili önceki çalışmaların bir başka özelliği de resmi yöntemlerin kullanıldığı ve prensipte uygun olduğu varsayımıdır. Kuruluşun iş planlama prosedürlerine sistematik bir bağlantı da yaygın olarak varsayılır.
Bu çalışmanın bulguları, bunların yanlış varsayımlar olabileceğini ve araştırmacıların resmi yöntemleri incelemenin yanı sıra, uygulamaya da dikkat ederken süreç meselelerini araştırmaya devam etmeleri gerektiğini göstermektedir. Gerçekten de, iş stratejisi alanında, firmanın stratejik yönetiminin ‘alternatif’ teorilerinin geliştirilmesine yol açan, strateji oluşturma süreci üzerine yapılan çalışmalardı.
Bu çalışma tarafından önerilen SISP’ye Örgütsel Yaklaşım da ‘alternatif’ bir düşünce okulu olarak görülebilir. Bu nedenle, bu özel yaklaşım, onu daha ayrıntılı anlamak, etkinliğini daha titiz bir şekilde değerlendirmek ve nasıl çalıştırılacağını keşfetmek için daha fazla araştırılmalıdır.
Son olarak, bu bulguları daha fazla doğrulamak ve sonra belki de geliştirmek için ek çalışmalara ihtiyaç vardır. Burada yaklaşımları ayırt etmek için önerilen parametrelerden bazıları değişken olarak alınabilir ve sınıflandırmayı doğrulamak için daha büyük örnekler üzerinde araştırılabilir. Araştırmacılar ayrıca farklı yaklaşımların farklı bağlamlara uyup uymadığını veya daha iyi çalışıp çalışmadığını da keşfedebilir.
Aday durumsal faktörler, sektörün bilgi yoğunluğunu, çevresel belirsizliği, kuruluşun yönetim planlaması ve kontrol stilini ve kuruluşun BS yönetim deneyiminin olgunluğunu içerir.
Uygulama İçin Çıkarımlar
Uygulayıcılar için bu çalışma iki genel ders sunmaktadır. İlk olarak, SISP bütüncül veya birbirine bağlı bir bakış açısı gerektirir. Yöntemler gerekli olabilir, ancak süreç faktörlerine dikkat edilmezse başarısız olabilirler. Uygulama planlarını ve kararlarını stratejik planlama döngüsüne açıkça ve olumlu bir şekilde dahil etmek de önemlidir.
İkinci olarak, başarılı SISP, IS işleviyle ortaklaşa çalışan kullanıcılar ve hat yöneticileri gerektiriyor gibi görünüyor. Bu, yalnızca ilgili uygulama fikirleri üretmekle kalmaz, aynı zamanda hem sürecin hem de sonuçların sahipliğini yaratma eğiliminde olacaktır. Bu çalışmadan ortaya çıkan SISP yaklaşımlarının taksonomisi, uygulama için en az dört farklı şekilde yorumlanabilir.
Birincisi, bir firmanın mevcut SISP çabalarını konumlandırmak için bir teşhis aracı olarak kullanılabilir. Araştırmada belirlenen güçlü ve zayıf yönler, mevcut yaklaşımın nasıl geliştirilebileceğini önerebilir. Bu şekilde kullanılan çerçevelerin, teşhiste kullanıcılar ve genel müdürler ile BS profesyonellerinin bir araya gelmesi durumunda muhtemelen daha yararlı olacağını bulduk.
İkinci olarak, taksonomi ‘karıştır ve eşleştir’ temelinde duruma özgü (özelleştirilmiş) bir yaklaşım tasarlamak için kullanılabilir. Potansiyel olarak daha etkili bir hibrit tasarlamak mümkün olabilir. Yazar, Organizasyonel ve Teknolojik Yaklaşımların bir kombinasyonunu oluşturmayı deneyen bir şirketten haberdardır.
Keşfedici araştırma nedir
Araştırma Yöntemleri Nelerdir
Keşfedici araştırma örnekleri
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
araştırma yöntem ve teknikleri – pdf
Temel araştırma Nedir
Betimleyici araştırma nedir
araştırma yöntem ve teknikleri”– sunum
IS stratejisini türetmek için Organizasyonel Yaklaşımı benimseyen çalışma şirketlerinden biri, BT mimarisi için sürekli olarak bir gölge planı formüle ederek Teknolojik Yaklaşımın savunulan faydalarından bazılarını da aradı. Bu, Örgütsel ve Teknolojik Yaklaşımların bariz çelişkilerini uzlaştırmanın bir yolu olabilir.
Üçüncüsü, mevcut anlayışımıza göre Örgütsel Yaklaşımın diğerlerinden daha etkili olduğu görülmektedir. Bu nedenle, firmalar bunu benimsemeyi ciddi olarak düşünebilirler.
Bu, BS-kullanıcı ortaklıklarını teşvik etmek için mekanizmalar ve sorumluluk yapıları oluşturmayı, BS planlama ve geliştirme kabiliyetini devretmeyi, BS yöneticilerinin tüm kalıcı ve geçici ekiplerin üyesi olmalarını sağlamayı, BS stratejik düşüncesini sürekli ve periyodik bir faaliyet olarak kabul etmeyi, tanımlama ve takip etmeyi içerebilir. iş temaları ve ‘yeterince iyi’ çözümleri kabul etmek ve bunları geliştirmek. Her şeyden önce firmalar, BT’nin kapsamı hakkında kurumsal öğrenmeyi teşvik eden herhangi bir mekanizmayı teşvik edebilir.
Başka bir yorum, Örgütsel Yaklaşımın, BS yöneticilerinin veya genel olarak yönetimin daha resmi ve rasyonel çabalarına rağmen, çoğu BS stratejisinin gerçekte nasıl geliştirildiğini açıkladığıdır. Gerçek, resmi yöntemler ile gayri resmi davranışların ve amaçlanan ve amaçlanmayan stratejilerin sürekli bir etkileşimi olabilir.
Eğer öyleyse, SISP pratikte eklektik olmalı, zamanın ihtiyaçlarına uyacak yöntemleri ve süreç girişimlerini seçmeli ve denemelidir. Bu görüşün bir sonucu, planlamanın her zaman planlar üretmesi gerekmediğinin ve planların resmi bir planlama süreci olmaksızın ortaya çıkabileceğinin kabul edilmesi olabilir.
Son olarak, bir kuruluş için BS’nin işletmeye en etkili şekilde katkıda bulunduğu dönemi hatırlamak ve o sırada kullanımda olan SISP yaklaşımını (tasarım gereği olsun ya da olmasın) açıklamak aydınlatıcı olabilir. Bu daha sonra, o kuruluş için hangi yaklaşımın başarılı olma olasılığının en yüksek olduğunu gösterebilir. Özellikle başarılı bir BS projesi hatırlandığında, genellikle geçmişinin Örgütsel Yaklaşıma benzediği görülür.
Bu çalışma, büyük kuruluşlardaki deneyimlerin geniş, davranışsal bir keşfine dönüştü. Bakış açısının genişliği, SISP’nin tek başına yöntem veya teknikten daha fazlası olduğu önermesine yol açtı. Ayrıca, süreç sorunları ve uygulama sorunu da önemli görünmektedir. Bu birbirine bağlı unsurlar bir yaklaşım oluşturmak için birleşir. Beş farklı SISP yaklaşımı belirlendi ve Organizasyonel Yaklaşım üstün görünüyor.
Uygulayıcılar için, SISP yaklaşımlarının taksonomisi, SISP çabalarının etkililiğini değerlendirmede ve kendi deneyimlerinden öğrenmede kullanılacak bir teşhis aracı sağlar. Firmalar SISP’yi yeniden düşünürken veya ilk kez tanıtırken, Örgütsel Yaklaşımı benimsemeyi düşünmek isteyebilir.
Bu öneriye iki neden yol açtı. Birincisi, araştırılan şirketler arasında en etkili yaklaşım gibi görünüyordu. İkincisi, bu çalışma, son yıllarda savunulan ve geliştirilen şimdiye kadar ‘geleneksel’ olan SISP uygulamalarının birçoğuna şüphe uyandırıyor.
Bu bölümde sunulan ‘yaklaşım’ yapısı, türetilen SISP yaklaşımlarının taksonomisi ve en az resmi ve en az analitik yaklaşımın en etkili göründüğü göstergesinin tümü, SISP araştırması ve teori geliştirme için yeni yönler sunuyor.
Araştırma Yöntem ve Teknikleri araştırma yöntem ve teknikleri - pdf araştırma yöntem ve teknikleri''-- sunum Araştırma yöntemleri nelerdir Betimleyici araştırma nedir Keşfedici araştırma nedir Keşfedici araştırma örnekleri Temel araştırma Nedir