Araştırma Modeli ve Önermeler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Araştırma Modeli ve Önermeler – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

16 Mayıs 2023 Bilimsel araştırma Nedir ? Bilimsel araştırma ödevi örnek 0
Çıkarım Yapmada Kullanılan Bilgi

Araştırma Modeli ve Önermeler

Önceki araştırmaların gözden geçirilmesi, uyumun sosyal boyutunu araştırmak için yaygın olarak kabul edilen bir model bulamadı. Teorik ve ampirik literatürlere göre uyumu etkileme potansiyeline sahip olan çeşitli faktör kategorileri belirlenmiştir: dış etkiler, BT özellikleri, BT ve iş planlama sistemleri arasındaki bağlantılar, BT ve iş yöneticileri arasındaki iletişim ve önceki uygulamaların uygulanması BT planları vardır.

Bu araştırmanın amaçları doğrultusunda, aynı sektördeki (hayat ve sağlık sigortası) kuruluşlardan veri toplanarak, mümkün olduğunca ‘dış etkiler’ kontrol edildi. “BT özellikleri”, BT bütçesi ve CIO’nun CEO’ya yakınlığı ile ölçüldüğü üzere, BT’ye yüksek stratejik değer verilen şirketlerden örnekleme alınarak kontrol edildi.

Ayrıca alt faktörlerden biri olan ‘BT bilgili hat yöneticileri’ kavramı genişletilerek bir faktör haline getirilmiştir. Sonuç, hem BT bilgisine sahip iş yöneticilerine hem de iş bilgisine sahip BT yöneticilerine atıfta bulunan “paylaşılan alan bilgisi” adı verilen bir faktördü.

Önceki literatürde bildirilen ilişkiler kullanılarak, faktörler, üç seviyede beş yapı içeren gösterilen araştırma modelinde düzenlendi. Paylaşılan alan bilgisi ve BT uygulama başarısının, hem BT ile iş yöneticileri arasındaki iletişimi hem de iş ile BT planlaması arasındaki bağlantıları etkilemesi ve bunun da uyumu (sosyal boyutunu) etkilemesi beklenmektedir.

Teorik olarak model, BT ve işletme yöneticilerinin kendi stratejik planlarını geliştirme özerkliğine sahip olduğu herhangi bir organizasyonel birim için geçerli olmalıdır. Modelin bir sınırlaması, karmaşık organizasyonlardaki faktörler arasında yinelemeli nedensellik olma ihtimalinin olmasıdır.

Bu sınırlılığı kabul etmekle birlikte, araştırmayı yönlendirmek için model kullanılmıştır. Ayrıca araştırma sırasında başka ilişkilerin ve yapıların ortaya çıkması da bekleniyordu.

İlginç bir şekilde, model, gözlemlerine ve bir çerçeveyi uyarlamalarına dayanarak, bunlara paralel bir dizi ilişki öneren, bağımsız olarak geliştirilen bir kişi tarafından destekleniyor. Modellerinde, “artan iş bilgisi” ve “BT performans geçmişi”, “BT/iş yürütme ilişkileri”ni etkiler ve bu da “iş zorunluluklarına odaklanmayı” etkiler.

Bu değişkenler, mevcut modelde sırasıyla ‘paylaşılan bilgi’, ‘BT uygulama başarısı’, ‘iş ve BT yöneticileri arasındaki iletişim’ ve ‘uyum’ ile paraleldir.

Bununla birlikte, model işin BT tarafına odaklanırken (etkili CIO’ların temel niteliklerinin bir modeli olarak), mevcut model burada kullanılan uyum tanımının BT’ye atıfta bulunduğu göz önüne alındığında, hem BT hem de iş tarafını dikkate alır. iş dünyası tarafından destekleniyor ve destekleniyor.

Literatüre benzersiz katkılarını belirlemek için mevcut modeli önceki araştırma çabalarıyla karşılaştırmak önemlidir. Diğer iki çalışma, uyumun sosyal boyutlarını inceledi. BT ve iş adamları arasındaki karşılıklı güven ve karşılıklı ilginin, ortak bilgilerini etkilediği ve bunun da BT performansını etkilediği bulundu.

Kullanıcı grubunun sorunlara bakış açısı ile BT grubunun kullanıcı grubunun bakış açısına ilişkin değerlendirmesi arasındaki fark olarak bir “kullanıcı açığı” tanımlandı. ‘BT boşlukları’ da benzer şekilde tanımlandı. Hem BT hem de kullanıcı boşluklarının, BT’nin operasyonel ve hizmet performansıyla ters orantılı olduğunu buldular; ancak, BT ile ilgili boşlukların BT performansı üzerinde kullanıcı boşluklarından daha güçlü bir etkisi oldu.

Bu çalışmalar mevcut olandan farklıdır, çünkü esas olarak uyum ve BT performansı arasındaki veya paylaşılan bilgi ile BT performansı arasındaki ilişkiye odaklanırlar.

Buna karşılık, mevcut çalışmanın ana ilgi alanı, uyumu yaratan veya engelleyen faktörlerin belirlenmesidir. Diğer bir fark, Nelson ve Cooprider’ın paylaşılan bilgiye yol açan faktörleri (karşılıklı güven ve ilgi) araştırması, oysa mevcut modelin paylaşılan bilginin öncüllerini araştırmamasıdır.

Aşağıdaki alt bölümler, potansiyel olarak etkili yapıların her birini tartışmaktadır. Her yapı tanıtılır ve yapılar arasındaki beklenen ilişkileri göstermek için önermeler üretilir. Her yapı için ölçüm yaklaşımları, araştırma metodolojisi bölümünde tartışılmaktadır.


Bilimsel araştırma ödevi örnekleri
Bilimsel araştırma örnekleri
Bilimsel araştırma Türleri
Bilimsel araştırma Nedir
araştırma yöntem ve teknikleri – pdf
Bilimsel Araştırma Yöntemleri PDF
araştırma yöntem ve teknikleri”– sunum
Bilimsel araştırma yöntem ve TEKNİKLERİ


İşletme ve BT Yöneticileri Arasındaki İletişim

Literatürde, iletişimin karşılıklı anlayışa veya uyum sağlamaya yol açtığına dair çok sayıda kanıt vardır. BT’nin etkili bir şekilde uygulanmasının, BT ile bölüm yöneticilerini bağlayan etkileşimlere ve değiş tokuşlara bağlı olduğunu önerin.

Başarılı bağlantının “işlevler genelinde doğrudan kişisel temaslara, her birimdeki irtibat rollerine, işlevler arası görev güçlerine [ve] işlevler arası koruma ekiplerine” bağlı olduğuna dikkat edin. İletişim arttıkça grup üyelerinin ortak fikirleri paylaşma olasılığının arttığını not eder.

İletişimin, iş ve BT yeteneklerinin işletmeye etkili bir şekilde entegre edilmesini sağlamasını önerin. İletişim sıklığı ile anlayıştaki yakınsama arasındaki bağlantı için ampirik destek bildirildi. BT ve BT dışı yöneticiler arasındaki kişisel ilişkinin derecesinin uyumu etkileyen önemli bir faktör olduğu bildirildi.

Uyumla ilgili literatürün çoğu, üstü kapalı veya açık bir şekilde, BT planlama sürecinin uyumun oluşturulduğu çok önemli bir zaman olduğunu varsayar. Bu hipoteze kısmi destek, iş planlamasına daha fazla katılan BT yöneticilerinin, daha az katılanlara göre üst yönetimin hedeflerini daha iyi anladıklarına inandıklarını gösteren bir çalışmada rapor edildi.

İletişim ve yönetim sistemleriyle (örneğin planlama ve kontrol mekanizmaları) ilişkili yapısal mekanizmaların (örneğin yönlendirme komiteleri, teknoloji transfer grupları) yeni teknolojilerin başarılı bir şekilde tanıtılması gerekir.

İşletme ve BT yöneticileri arasında paylaşılan alan bilgisi

Paylaşılan alan bilgisi burada, BT ve işletme yöneticilerinin derin bir düzeyde, diğerlerinin temel süreçlerini anlama ve bunlara katılabilme ve birbirlerinin benzersiz katkılarına ve zorluklarına saygı duyma yeteneği olarak tanımlanır.

Eşzamanlı olarak geliştirilen paylaşılan bilgi yapısı (yani, karşılıklı performanslarını etkileyen teknolojiler ve süreçler için BT ve hat yöneticileri arasında bir anlayış ve takdir), işlevselleştirmeleri farklı olsa da çok benzerdir.

Örgütsel davranış literatüründe paylaşılan bilginin önemine dair kanıtlar vardır. Ortak bilginin iletişimi geliştirdiğine dikkat edin. ‘Paylaşılan anlayış’ ile yenilik arasında bir ilişki olduğunu öne sürdü. Paylaşılan alan bilgisi yapısı, on yıldan fazla bir süredir BT akademisyenlerinin de ilgisini çekmektedir.

BT bilgisine sahip hat yöneticileri geliştirmek için önerilen yollar. BT hattı ortaklıkları, BT performansı ve BT kullanımı için paylaşılan bilginin önemine dair ampirik kanıtlar vardır. Artan iş bilgisinin BT/iş yürütme ilişkilerini etkilediğini (ve etkilediğini) belirtin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir