Araştırmanın Bulguları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
E-Ticaret Sitelerinde Standart Kullanıcı Arayüzü
Müşteri deneyimini etkileyebilecek çeşitli tasarım kriterleri için birkaç bağımsız anket kuruluşu tarafından tüketiciler arasında en popüler olarak tanınan yüz iki e-ticaret sitesi değerlendirildi. 102 sitenin bu değerlendirmesinden, e-ticaret sitelerinde gezinen müşterilere yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılan 42 farklı özellik belirlenmiş ve derlenmiştir.
En sık kullanılan bu tür özelliklerden bazıları, iletişim bilgileri, gizlilik bildirimi, şirket bilgileri, müşteri hizmetleri/yardım, arama motoru, alışveriş sepeti ve güvenlik bildirimini içerir. 102 e-ticaret sitesinden belirlenen özellik listesine göre kullanıcıların gezinmesine olanak sağlayan standart bir kullanıcı arayüzü oluşturulmuştur.
Standart kullanıcı arayüzünün arkasındaki fikir, tüm e-ticaret sitelerinin kullanılabilirliği ve işlevselliği geliştirmek için bir tür standart gezinmeye sahip olması gerektiğidir. Ne yazık ki, çoğu e-ticaret sitesi bu tür standart gezinme sistemlerinden yoksundur.
Ayrıca, 102 e-ticaret sitesi üzerinde yapılan çalışmadan elde edilen bulgulara dayanarak, çalışma katılımcılarının kullanması için standart kullanıcı arayüzü olarak Şekil 3’te gösterilen bir menü çubuğu geliştirilmiştir.
Daha sonra bu çalışmada kullanılmak üzere 102 e-ticaret sitesi listesinden üç örnek site seçilmiştir. Üç e-ticaret sitesinin her biri için, sitenin biri standart kullanıcı arayüzlü, diğeri arayüzsüz olmak üzere iki versiyonu oluşturulmuştur. Şekil 4, çalışmada kullanılan sitelerden birinin iki versiyonunu karşılaştırmaktadır.
VERİ ANALİZİ VE SONUÇLARI
Anket, UNT’deki 2.946 öğrenci ve öğretim üyesinden %4,4’lük bir yanıt oranıyla 127 kullanılabilir yanıt üretti. Bu yanıt oranı, geleneksel kağıt tabanlı posta anketlerine kıyasla düşük olabilir. Ancak, toplam denek sayısı bir sonraki bölümde açıklanan analiz için yeterlidir.
TAM ilişkilerinin testi daha sonra çeşitli koşullar arasındaki ortalama farkları test etmek için bir çoklu regresyon modeli ve basit bir doğrusal regresyon modeli kullandı. Aracın yapı geçerliliğini incelemek için, maddelerin bu yapılar üzerindeki faktör yüklerini test etmek için faktör analizi yapılmıştır: kullanışlılık, kullanım kolaylığı ve kullanıma karşı tutum.
Cronbach güvenilirlik modeli, ortalama maddeler arası korelasyona dayalı olarak iç tutarlılığı değerlendirmek için kullanıldı. Cronbach alfa katsayıları, algılanan kullanışlılığı ölçmek için kullanılan maddeler için 0,95, algılanan kullanım kolaylığı için 0,85, kullanıma yönelik tutum için 0,83 ve gerçek standart navigasyon kullanımı için 0,87 idi.
Araştırmanın Bulguları
Algılanan kullanışlılık ve algılanan kullanım kolaylığının TAM motivasyonel değişkenleri, sistem tasarım özelliklerinin kullanıma yönelik tutum üzerindeki etkisine aracılık eder. Sistem özellikleri, bu motivasyonel değişkenler aracılığıyla davranışı etkiliyor gibi görünmektedir. En önemli bulgu, yararlılığın kullanıma yönelik tutum üzerindeki doğrudan etkisidir.
Bununla birlikte, algılanan kullanışlılığın sistem tasarım özellikleri ile hemen hemen aynı etkiye sahip olması, kullanıma yönelik tutum üzerinde doğrudan ve dolaylı bir etkiye sahiptir. Ek olarak, algılanan kullanışlılık, algılanan kullanım kolaylığına göre kullanıma yönelik tutum üzerinde iki kattan daha fazla doğrudan etkiye sahiptir.
Algılanan kullanışlılıkla karşılaştırıldığında, algılanan kullanım kolaylığının kullanıma yönelik tutum üzerinde doğrudan bir etkisi vardır, algılanan yararlılık üzerindeki göreceli etkisiyle dolaylı olarak tutumu etkilemek için çok daha küçüktür. Ek olarak, önceki tartışma, kullanım kolaylığının bu değişken aracılığıyla gerçekleştirildiğini savunarak, algılanan kullanışlılığın önemini vurgulamıştır.
Bu nedenle model, standart navigasyon kullanım davranışını içsel olarak motive edilmiş olarak görür; Endişe performansı tarafından yönlendirilen, ilişkili ödüllerden daha fazlasını kazanır. Yani, insanlar sistemleri kısmen, daha fazla sisteme aşinalık veya deneyime sahip olan kullanıcıların bunları kendi başlarına kullanma sürecinden keyif aldıkları için kullanırlar, yalnızca kullanımın performans etkileri için dışsal olarak ödüllendirildikleri için değildir.
Çoğu işletme için ekonomik rekabet edebilirliğin geleceği, e-ticaret pazarına giriş ve aktif katılıma bağlıdır. Başarılı olmak için sitelerin son derece sezgisel ve kullanımının basit olması gerektiğini iddia ediyor. Sitenin sağlayıcılarının navigasyon sistemlerini önemli ölçüde basitleştirmesi gerekiyor. Çevrimiçi perakendecilere tavsiye, arama motorlarını, bilgi giriş sistemlerini ve site navigasyonunu iyileştirerek tüketicilerin çevrimiçi alışveriş yaparken en sık karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmalarıdır.
Tasarımcılar gerçek insanların trendlerini incelemeye başlamalıdır. Gerçek trendlere cevap veren durumlar, kullanıcı arayüzüne uygulanması gereken çözümlerdir. Tasarımcılar artık tam kontrole sahip değiller ve işlerin nasıl yapılacağı konusunda talepte bulunanlar kullanıcılar.
Sadece bir butona tıklayarak çevrimiçi alışveriş yapmak son derece kolay olsa da, kullanıcılar zaman geçtikçe daha talepkar hale geliyor ve e-ticaret giderek daha popüler hale geliyor. E-ticaretin başarısı, kullanım kolaylığı yoluyla bilgisayar okuryazarlığı olmayan insanları çekme yeteneğine bağlıdır.
Pek çok tasarımcı, kullanıcı kabulünün önündeki en önemli engelin kullanıcı dostu olmaması olduğuna ve kullanılabilirliği artırmak için kullanıcı dostu bir arayüz eklemenin başarının anahtarı olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, mevcut sonuçlar, kullanım kolaylığı açıkça önemli olmakla birlikte, sistemin kullanışlılığının daha da önemli olduğunu göstermektedir.
Araştırma bulguları nedir
Makalede bulgu örneği
Makalede bulgular nedir
Tezde bulgu örnekleri
Bulgular Nedir
Veri ve bulgu arasındaki fark
Makalede bulgu ve sonuç arasındaki fark
Makalede bulgular Nerede bulunur
Sisteme aşina olan kullanıcılar, çevrimiçi alışverişlerinde kendilerine yardımcı olan işlevselliğe erişmek için zor bir arayüzü tolere etmeye istekli olabilirken, faydalı bir görev yapmayan bir sistemi hiçbir kullanım kolaylığı telafi edemez.
Bu nedenle, bu çalışmanın amacı, e-ticaret sitelerinde standart kullanıcı arayüzünün kullanım kabulünün yordayıcıları olarak algılanan kullanışlılık ve algılanan kullanım kolaylığının davranışsal yapılarını test etmektir. Sonuçlar, kullanıcıların kullanışlılık algıları ile standart kullanıcı arayüzü hakkında kullanım kolaylığı arasında güçlü bir ilişki olduğunu göstermektedir.
- E-Ticaret: İnternet gibi elektronik bir ağ üzerinden gerçekleşen finansal ticari işlem.
- Navigasyon: Bir kullanıcının içerik ve arayüz ekranlarında ileri, geri hareket ederek tüm etkileşim düzeylerini keşfetme süreci.
- Algılanan Kullanım Kolaylığı: Bir kişinin belirli bir sistemi kullanmanın zahmetsiz olacağına inanma derecesi.
- Algılanan Yararlılık: Bir kişinin, belirli bir bilgi sisteminin bir görevi yerine getirme süresini azaltarak veya zamanında bilgi sağlayarak iş performansını artıracağına inanma derecesi.
- Standart Kullanıcı Arayüzü: Herhangi bir zamanda uygulama teknolojisi değişse bile, kullanılabilirlik standartları takip ederek ve kullanıcı beklentilerine uygun olarak geliştirilir, ancak zaman içinde, teknoloji geliştikçe ve yeni arayüz fikirleri ortaya çıktıkça bu standartlar ve beklentiler de gelişmek zorundadır. icat edilmiş.
- Yapışkanlık: Bir sitenin “yapışkanlığı”, ziyaretçilerin sitede bir süre kalma ve tekrar tekrar gelme eğilimini ifade eder.
Araştırma bulguları nedir Bulgular Nedir Makalede bulgu örneği Makalede bulgu ve sonuç arasındaki fark Makalede bulgular nedir Makalede bulgular Nerede bulunur Tezde bulgu örnekleri Veri ve bulgu arasındaki fark