AŞAMALI ARAŞTIRMA MODELİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

AŞAMALI ARAŞTIRMA MODELİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Ocak 2023 Betimsel tarama modeli nedir Kesitsel tarama modeli nedir Nicel araştırma tarama modeli 0
Literatür Taraması

Yüksek Öğretimde Teknoloji Aracılığıyla Aşamalı Sorgulama

Yüksek öğretimde, öğrencilerden genellikle, ilgili becerileri öğrenmede hiçbir zaman yönlendirilmeden veya yapı iskelesi kurulmadan, eleştirel düşünme, akademik okuryazarlık, bilginin uzman benzeri kullanımı ve bilgi yapıtları yaratmaları istenir.

Üniversiteler sıklıkla içeriği öğretir ve uzman benzeri faaliyetlerde yer almanın üst becerilerinin bir şekilde yol boyunca edinildiği varsayılır. Bazı araştırmacılar, eğitimde daha yüksek düzeyde sorgulama süreçlerini kolaylaştırmak için, eğitim ve okul kültürlerinin bilimsel araştırma kültürlerine daha yakın olması gerektiğini öne sürmüştür.

Karşılık gelen noktalar, soru sorma, teoriler ve açıklamalar üretme ve kişinin kendi kavramsal anlayışını derinleştirmek için bilgi kaynaklarını eleştirel olarak kullanma gibi işbirlikçi süreçlere katkıda bulunmayı içerir. Bu şekilde, öğrenciler sadece verilen bilgiyi kullanmak ve özümsemekle kalmayıp, bilimsel düşünme yollarını ve yeni bilgi üretme uygulamalarını benimseyebilirler.

Bilgisayar destekli işbirlikçi öğrenme (CSCL) paradigmasındaki en iyi uygulamaların birkaç ortak özelliği vardır: birbiriyle ilişkili bir şekilde teknolojik uygulamaların gelişiminin dikkate alınması, zamanında pedagojik modellerin kullanılması ve sosyal ve bilişsel konulara dikkat. öğrenmenin doğal yönleri. Bir sorgulama sürecinde yer almak için hedefleri, araçları ve uygulamaları paylaşan işbirlikçi bir topluluk oluşturmaya vurgu yapılır.

Bu talepleri sentezleyen Kai Hakkarainen ve Helsinki Üniversitesi’ndeki meslektaşları, pedagojik ve epistemolojik bir çerçeve olarak ilerici bir sorgulama modeli geliştirdiler. Bilgisayar destekli işbirliğine dayalı öğrenme bağlamında bilgiyle uzman benzeri çalışmayı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Öncelikle bilgi oluşturma teorisine, bilimsel sorgulamanın sorgulayıcı modeline ve bir öğrenenler topluluğunda dağıtılmış uzmanlık fikrine dayanmaktadır. Model, ilköğretimden yüksek öğretime kadar çeşitli eğitim ortamlarında da uygulanmış ve incelenmiştir.

AŞAMALI ARAŞTIRMA MODELİ

Aşamalı sorgulamada, öğrencilerin kendi özgün soruları ve söz konusu olguya ilişkin önceki bilgileri süreç için bir başlangıç noktasıdır ve alanın ana kavramlarına ve derin ilkelerine dikkat çekilir.

Bilişsel bir bakış açısından, sorgulama, soruya dayalı bir anlama süreci olarak karakterize edilebilir; Araştırma soruları olmadan, gerçek bir sorgulama süreci olamaz, ancak eğitimde bilgi genellikle yönlendirici sorular olmadan aktarılır veya derlenir.

Amaç, öğrencilerin ve öğretmenlerin uzmanlıklarını paylaştığı ve bilgi kaynakları ve teknolojinin desteğiyle işbirliği içinde yeni bilgiler oluşturduğu derinleşen bir soru-açıklama sürecinde fenomeni açıklamaktır.

Aşamalı sorgulama modeli, öğrenen bir topluluğun geçmesi gereken belirli epistemolojik olarak temel süreçleri belirtir, ancak bu öğelerin göreli önemi, sıraları ve gerçek içerikleri bir ortamdan diğerine büyük farklılıklar içerebilir.

Gösterildiği gibi, aşağıdaki öğeler aşamalı sorgulama sürecini açıklamak için döngüsel olarak yerleştirilmiştir.

a) Dağıtılmış uzmanlık, modelde merkezi bir kavramdır. Aşamalı sorgulama, topluluğu ortak bir bilgi geliştirme sürecine dahil etmeyi ve aynı anda işbirliği için bilişsel hedefleri iletmeyi amaçlar. Katılımcılar arasındaki uzmanlık çeşitliliği ve uzman kültürlerle etkileşim, bilginin ilerlemesini teşvik eder.

Topluluğun bir üyesi olarak hareket etmek, araştırmasının başarısı için bilişsel sorumluluğu paylaşmayı içerir. Bu sorumluluk esas olarak sadece görevleri tamamlamayı veya üretimleri zamanında teslim etmeyi değil, aynı zamanda öğrenenlerin bilinmesi gerekenleri keşfetme, hedef belirleme, planlama ve sorgulama sürecini izleme sorumluluğunu da içerir.

Öğrencilerin (ve uzmanların) sosyal üst biliş öğrencilerinin sosyal işbirliğinin bilişsel değerini anlamayı öğrenmeleri ve sosyal olarak dağıtılmış bilişsel kaynakları kullanma kapasitesi kazanmaları geliştirilmelidir.


Betimsel tarama modeli nedir
Araştırma modeli nedir
Tarama modelleri
Nicel araştırma tarama modeli
Tarama modeli nedir
Tarama modeli örnekleri
Kesitsel tarama modeli nedir
Makalede araştırma modeli nedir


b) Süreç, araştırmayı alanın merkezi kavramsal ilkelerine veya karmaşık gerçek dünya problemlerine bağlamak için bağlamın yaratılmasıyla başlar. Öğrenme topluluğu, ortak planlama ve ortak hedefler belirleme yoluyla kurulur. Formüle edilme ve geliştirilme sürecinde olan bilgi ve fikirlerin işbirlikçi paylaşımını destekleyen bir sosyal kültür yaratmak önemlidir.

c) Aşamalı sorgulamanın temel bir unsuru, sorgulamayı yönlendirmek için öğrencilerin kendileri tarafından üretilen araştırma sorularını oluşturmaktır. Açıklama arayan sorular (Neden? Nasıl? Ne?) özellikle değerlidir.

Öğrenim topluluğu, bilgi odaklı ve öğrencilerin kendi bilişsel çabalarının ve anlama ihtiyacının sonuçlarına dayanan sorulara odaklanmaya teşvik edilmelidir. Öğrencilerin çalışmayı, bilimsel kültürün kuramsal yapılarını, yöntemlerini ve uygulamalarını anlamadaki sorunları ele almayı içeren bir sorun çözme süreci olarak ele almaya başlamaları çok önemlidir.

d) Öğrencilerin, bilgi kaynaklarını kullanmadan önce çalışma teorileri oluşturarak, incelenen olguları kendi mevcut arka plan bilgileriyle açıklamaları da önemlidir.

Bu, bir dizi amaca hizmet eder: ilk olarak, eldeki konulara ilişkin önceki (sezgisel) kavramları görünür kılmak; ikincisi, başkalarına açıklamaya çalışırken, öğrenciler kendi anlayışlarının tutarlılığını etkili bir şekilde test eder ve kendi bilgilerindeki boşlukları ve çelişkileri daha belirgin hale getirir; üçüncüsü, bilginin temelde evrimleşen nesneler ve eserler olarak ele alındığı bir kültür yaratmaya hizmet eder. Sunulan düşünce ve fikirler nihai ve değişmez değil, devam eden bir söylemdeki ifadelerdir.

e) Eleştirel değerlendirme, topluluğun ortak bilişsel çabalarını yönlendirmek ve düzenlemek için üretilen teorilerin ve açıklamaların güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirme ihtiyacını ele alır. Kısmen, yalnızca nihai sonucu değil, süreci değerlendirmenin merkezine yerleştirerek sorgulama sürecinin kendisine odaklanır.

Öğrencilerin bireysel üretimlerine odaklanmaktansa, topluluğun üretimlerini ve çabalarını değerlendirmek ve bu değerlendirme sürecinde öğrenci katılımcılara ana rolü vermek daha verimli olur. Eleştirel değerlendirme, sorgulama süreçlerinin sonuçlarının daha yüksek düzeyde bir sentezini yaratarak topluluğun daha önceki başarılarının üzerine çıkmasına yardımcı olmanın bir yoludur.

f) Öğrenciler ayrıca sorularına cevap bulmak için bilgiyi derinleştirme arayışına girmeleri için yönlendirilir. Açıklayıcı bilimsel bilgi aramak ve bunlarla çalışmak, kişinin anlayışını derinleştirmesi için gereklidir.

Üretilen sezgisel çalışma teorileri ile köklü bilimsel teoriler arasında bir karşılaştırma, topluluğun kavramlarının zayıflıklarını ve sınırlamalarını gösterme eğilimindedir. Bir dersin öğretmeni, öğrencilere materyallerin ne kadarının sunulması gerektiğine ve gerçekte ne kadarını kendilerinin araştırmaları gerektiğine karar vermelidir.

Öğrencilerin gerçek merakından kaynaklanan sorular, materyallerin kapsamını bir öğretmenin öngörebileceğinin veya önerebileceğinin ötesine kolayca genişletebilir. Ayrıca, ilgili materyalleri araştırmak, çeşitli kavramlar ve teoriler arasındaki farkları kavrama mücadelesinde kendi kendine sorgulama ve uygulamalı uygulama için mükemmel bir fırsat sağlar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir